|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 12:53:17   
Bebys
Pokreti bebe u trbuhu Autor: Uredništvo Ringeraje | 11.1.2011 user posted image Provjerite odgovore na tri najčešća pitanja o pokretima bebe u trbuhu koje ste se sigurno pitali i sami.1. PITANJE: Koliko često bi trebala osjetiti pokrete?

Vaša beba trebala bi se kretati tako često, kao u mjesecu prije toga. Svaka beba ima svoj ritam kretanja i ne postoji samo jedan pravilni raspored aktivnosti.  Sve dok ne osjetite nikakvih većih promjena u stupnju bebine aktivnosti, s njom je vjerojatno sve u redu.


2. PITANJE: Da li moram zapisivati bebine pokrete?

Da bi bile mirnije, mnogi ginekolozi savjetuju da po 28. tjednu trudnoće barem jedanput ili dva puta dnevno bilježite bebine pokrete. Postoje različiti načini za brojanje bebinih »udaraca«, stoga sa svojim liječnikom dogovorite metodu po kojoj ćete ih zapisivati.

Jedan od češćih pristupa je da odaberete onaj dio dana u kojem je vaša beba najaktivnija ( u idealnom primjeru ćete bebine udarce mjeriti u isto doba svaki dan). Sjednite ili legnite na bok u mirnoj prostoriji sa što manje smetnji. Zapišite vrijeme koje je potrebno da osjetite deset_ jasnih pokreta – to su udarci, trzanje ili pokreti cijelog tijela. U roku od dva sata trebale bi osjetiti deset_ pokreta (ne brinite, vjerojatno neće trajati toliko dugo. Ponekad ćete deset_ udaraca osjetiti već u prvih deset_ minuta). Ako u roku od dva sata nećete osjetiti deset_ pokreta, prestanite s brojanjem i nazovite svog liječnika.


3. PITANJE: Što napraviti kada mislim da su se pokreti moje bebe usporili ili promijenili?

Pitajte svojeg liječnika o promjenama na koje trebate pripaziti. Uglavnom ga trebate nazvati kada pokrete ne osjetite ili kada se njihov broj jako smanji. Vaša beba je možda samo promijenila položaj, ali možda ima i poteškoće. Ginekolog će vas najvjerojatnije pozvati na test ili biofizički profil s kojim će provjeriti stanje vašeg djeteta.




citajuci ovo jer sam i sama znatizeljna...

hocu reci moja beba ja sam sada ulazim u 25 tjedan trudnoce tj. 6 mj. trudnoce...i moja beba toliko jako nocom i danjom lupa...da je to malo jako puno udarci su jako jaki ...snazni i zestoki...

nije mi tako bilo sa prvim djetetom...


dali kod vas ima razlike u trudnocama i udarcima...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


mene to bas zanima...moze malo vasa iskustva...ako se sjecate jos..user posted image


< Poruku je uredio Bebys -- 17.10.2011 12:55:32 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 12:57:10   
Bebys
Pokreti bebe Autor: Uredništvo Ringeraje | 4.5.2010 user posted image Svaka trudnica nestrpljivo očekuje onaj dan kad će prvi put osjetiti bebine pokrete.Prije se govorilo da dijete oživi tek kada buduća majka osjeti prve pokrete, ali to nije točno. Beba je aktivna već od 7. tjedna trudnoće, jedino je premalena da bi ju osjetili. Na početku će vas beba pozdraviti nježnim škakljanjem poput leptirića u trbuhu. Većina trudnica prve pokrete osjeti oko 20. tjedna trudnoće. Neke buduće mame, ponajprije one kojima to nije prva trudnoća, mogu ih osjetiti i mjesec dana prije. Posve je normalno i ako se to dogodi tek kasnije, nakon 22. tjedna trudnoće. To vrijedi prije svega za one mame koje imaju višak kilograma u rezervi. Stoga budite mirni i to zato što ćete prvi nježni pokret sigurno osjetiti dok budete mirovali.
Što radi vaša beba u trbuhu?
S malo koncentracije možete osjetiti što radi vaša beba tamo unutra. Leptiriće u trbuhu obično osjetite kada beba pomiće svoje malene rućice, jaki udarci znače da trenira malene nogice,  pokreti glave se najčešće osjete kada se pokušava okrenuti.
Sigurno želite ovaj izniman doživljaj podijeliti i s budućim tatom. Često se zna dogoditi da se beba prestane kretati čim osjeti ruku na trbuhu. Primjetila je pažnju i osluškuje što će se dogoditi. U tom slučaju je najbolje da budući tata sjedne, a vi se naslonite na njega. S njegovim rukama na vašem trbuhu zajedno pričekajte na bebinu javljanje.
Tata si može približiti vaše predivne osjećaje i ako rolu od kartona (prazna rola od papira vam može poslužiti kao stetoskop) stavi na vaš trbuh i posluša otkucaje srca. Oboje možete otkrivati položaj djetetovih udova u trbuhu i iz tjedna u tjedan pratiti kako vaš mališan raste.
Trebate li brinuti, ako bebu ne osjetite svaki dan?
Na početku bebine pokrete nećete osjetiti svaki dan, kasnije ćete shvatiti bebin ritam spavanja i buđenja. I u uznapredovaloj trudnoći se može dogoditi da koji dan ne osjetite bebino kretanje.  No, to nije razlog za paniku, možda ste bili zauzeti nekim drugim stvarima pa pokrete niste primjetili. Pokušajte se opustiti, legnite na lijevi bok i stavite ruku na trbuh. Budite strpljivi, beba će vam se sigurno javiti. Ako pokreti i dalje izostaju i ako vam se beba ne javlja 24 sata, obratite se svom liječniku. Možda je beba samo promijenila položaj ili spava, ali ipak ćete biti mirniji nakon pregleda. Razlog za konzultaciju s liječnikom je i manje od 10 bebinih pokreta dnevno nakon 28. tjedna trudnoće.
Pokreti prema kraju trudnoće
U zadnjoj fazi trudnoće dijete u maternici ima vrlo malo prostora, zato ćete vjerojatno osjetiti svaki njegov pokret. Iako su oni ponekad i bolni, poslije poroda će vam nedostajati. I zbog toga pokušajte zapamtiti te osjećaje. Budite u stalnom kontaktu s bebom, milujte svoj napeti trbuh i razgovarajte s njom. Vjerojatno je teško povjerovati, ali djetetovi pokreti će vam jako nedostajati, zato ih dobro utisnite u sjećanje.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 12:58:06   
Bebys
pitam se dali je djete vece nego ono prvo kada je drugacije u udarcima...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mislim na tezinu i velicinu user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 13:02:08   
Bebys
u hr. je jako lijepo biti trudnica...

ja ovdje neznam nista o svojoj bebi samo sam je dva puta vidjela na uzv i to jedan uzv rano drugi u 18 tjednu...

niti znam kako je dugacko ni kako napreduje ...niti koliko je tesko..nista apsolutno nista...neznam ...dok se nerodi cak ovaj puta neznam niti spol....user posted image user posted image user posted image user posted image

tako da se sve pitam i sama nagadjam pa tako i udarce bebe

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 13:05:20   
mariola
Bebys jel ne možeš otići negdje privatno?
Ova moja bebuška se baš lijepo vrti unutra. Danas ćemo vidjeti i dimenzije i spol nadam seuser posted image

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 13:10:07   
Bebys
sretno mariola...
jedini privatnik je u stockholmu meni odavde 800 kilometara..user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 13:13:04   
mariola
Hvalauser posted image
OMG, ništa bližeuser posted image user posted image

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 13:13:27   
ciba
evo i moja je aktivna i to dosta,nekad me tak jako bubneuser posted image ,dns bas bili na uzv i rekli nam da je dečko i da imamo 386 guser posted image ,ne sjecam se da sam tak jako osjecala pokrete s L,al navecer kad legnem mi je najsmisnije kad mi se oko pupka pocne migoljit pa se onak vidi prostim okomuser posted image izbocine...



_____________________________

Lorena 12.03.2009. 3850g i 51 cm
Matej 8.03.2012. 4290g i 52 cm

http://www.youtube.com/watch?v=B7r5yaSq1-k

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 13:15:38   
ciba
IZVORNA PORUKA: mariola


OMG, ništa bližeuser posted image user posted image

user posted image user posted image


_____________________________

Lorena 12.03.2009. 3850g i 51 cm
Matej 8.03.2012. 4290g i 52 cm

http://www.youtube.com/watch?v=B7r5yaSq1-k

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
17.10.2011 15:27:20   
Bebys
ma ne to je jedan jedini svi ostali su u bolnici...ostalo rade babice bez uzv...katastrofa i velika sramota...u stockholmu je jedan i to vjerovatno radi ELITE koja tamo zivi...kraljice i slicnih kradi novaca....


ciba sretno i drago mi je...bas super vijest

da moguce je da se drugo jace osjeti to je i meni prvo palo na pamet...user posted image

(Odgovor članu ciba)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
18.10.2011 9:00:52   
natali2610
hej bebys mogu samo pretpostaviti kako ti je, ...

a što se tiće udaraca bebacha evo ja ušla u 25tt i mogu reći da ima dana kada je bebica skroz aktivna ,a isto tako ima dana kada je zatišje ...



_____________________________

Bono 03.02......

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
18.10.2011 9:09:38   
mariola
Meni je jučer dr. rekao da imam smirenu bebu. Blago se meni, neka tako i ostane. user posted image

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu natali2610)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
18.10.2011 9:35:13   
ZVRK
mariola to se samo''zavaravanje protivnika''user posted image

_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
18.10.2011 9:51:54   
marinazg
prve pokrete sam osjetila u 19 tt (sada sam u 22) i samo jednu noc sam imala problema jer me dijete lupalo pa nisam mogla spavati. isla sam se otusirati sa toplom vodom i nakon toga dijete vise nije lupalo. Cula sam da po udarcima bebe mozes raspoznati kakav ce im biti ritam spavanja kada se rodi, znaci ako me lupa po noci da ce dijete biti nemirno po noci, a ako ne lupa da ce biti mirno.... hmmm sad da li je to istina ili ne user posted image

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
18.10.2011 10:00:01   
mariola
Ne ne zvr, to će biti mala dobrica, bratova nasljednicauser posted image
Marinazg, a tako kažu i mislim da ima istine.Kad sam bila trudna s T svaku večer se oko ponoći ritao i kad se rodio svaku večer je u ponoć cicao.user posted image  Bio je prilično miran u trbuhu a takav je i od kad se rodio.

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
18.10.2011 10:07:45   
marinazg
hvala user posted image
nadam se da je to onda istina i da ce moja mala ribica biti takva po noci i kada se rodi, ali po danu me toliko lupa da imam osjecaj da je boksac a ja njemu boksacka vreca user posted image

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
18.10.2011 10:28:07   
marinazg
cestitam i zelim da sve bude u redu user posted image
unaprijed se ispricavam jer je ovo pitanje off topic ali jednostavno nisam nigdje nasla temu jel postoji posebna njega koze, spolovila... kod curica a posebna kod deckica, pa ako netko zna gdje to mogu pronaci? jer mi je ovo prva user posted image a sve moje frendice imaju curice a mi cekamo deckica

(Odgovor članu ciba)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
18.10.2011 12:36:32   
Bebys
marinazg otvori si temu novu samo za to sto trazis....user posted image


moja beba se rita po veceri i po jutru...i nekada zestoko preko dana..inace malo je drugacija od seke jer ima JACE UDARCE...user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
20.10.2011 13:25:51   
medoKartonski
Moja user posted image je aktivna u razmaku od 21-00h, te onda od 6-9 ... tu je najaktivnija ... sad sam u 30 tjednu trudnoće ... do sada je bilo raznoliko što se tiče udaraca, malo ujutro, malo u podne ... sad smo nekako stalno u ovom periodu aktivni ...
što se tiče jačine ... ovisi ... ponekad je to lagani udarac, dok je ponekad to toliko jako da imam osječaj da mi rovari po stomaku! :)

Ali u svakom udarcu ili češkanju uživam ... nisam vjerovala da je to tako dooobar osjećaj

_____________________________

Ne provodite život s osobom s kojom možete živjeti, već s onom bez koje ne možete ... Marijo <3

Naša mala čudo( višta ) ... Iva <3 Rocky

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Pokreti bebe u trbuhu!
22.10.2011 9:07:46   
Bebys
user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Dojenje.
пеперутка16

Koliko si dugo dojila?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!