|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 12:00:02   
anastasija0702
bog drage moje
nisma se javljala neko vrijeme. zanima me jedna stvar. neznam da li se sjećate da mi je gin rekao da imam miom na maternici manji od 1 cm. ovaj bioenerg kod kojeg smo išli je uporno ponavljao da je gin pogriješio i da on misli da sam trudna. u mđuvremenu sam dobila još jedan menz ali su oba zadnja menzisa trajala duplo kraće inače 7-8 dana a sad 3-4. zvala sam gin jer povremeno imam grčeve u donjem dijelu stomaka i boli me kao u bubrezima i imam temp svaki dan 37-37.3. a ona mi kaže da je to ok dođem tek u 4 mj. mislila sam da bi otišla kod nje viditi drugo mišljenje oko tog mioma ili što li već a ona tako. u biti me ovaj bioenerg čini da opet odem na uzv da budemo sigurni prije nego li napravimo tretmane i tako sad idem privatno sutra kod dr vlatkovića kažu da je on najbolje opremljen u zd.
da li miom može izazvati te simptome? ne mislim da sam trudna ni ništa takvo ali mi je malo čudno da tako mali miom izaziva takve neke simptome.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 12:06:45   
Bebys
http://www.forum.hr/showthread.php?p=25185210
procitaj si ovo...molim te..

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 12:08:09   
Bebys
http://www.cardionet.hr/CardionetZdravlje/casopis/clanak.asp?id=122&str=2

ovo si procitaj isto

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 12:08:22   
ZVRK
draga ja sam id dobila 2 u prvojuser posted image .nisu mi smetali a bili su jako veliki.
onaj od naprijed bio oko visine pupka i ja sam mislila da papam djetetovu glavicu a oni meni rekli da je to miom jer da mi je djete okrenuto za dole.
sada nakon tog 1 poroda imam samno jeda,drugi sam ''otišao''šta se zna desiti.
meni ne smeta u zaterudnjivanju i on nije razlog u neodržavanju trudnoće.

simptome nisam imala nikakveeee

_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 12:09:10   
Bebys
>> Ciste i miomi / Miomi user posted image

Ciste | Policistični jajnici (PCOS) | Miomi
Tumorski biljezi 3D galerija: Tumori maternice   Zadnja izmjena: 22.11.2008   user posted image Miomi su dobroćudne izrasline nastale iz glatkog mišićnog tkiva maternice. Javljaju se kod 20 - 50% svih žena. Svaka treća žena iza 35. godine života ima miom. Rastu na različitim mjestima i dijelovima maternice. Tako se razlikuju subserozni miom (miom na mišićnoj stijenci maternice, ispod serozne površine koja prekriva maternicu), intramuralni miom (miom koji raste unutar materične stijenke), submukozni miom (miom koji raste ispod sluznice maternice). Miomi na peteljci su najčešće subserozni miomi koji su pričvršćeni za maternicu s tanjom ili debljom peteljkom. Miom koji se rađa je submukozni miom na peteljci koji izlazi kroz maternično ušće u rodnicu. user posted image Činjenica da se miomi javljaju isključivo u reprodukcijskom razdoblju i povlače tijekom postmenopauze, odnosno njihova osjetljivost na antiestrogenu i gestagenu terapiju, govori u prilog snažne estrogene ovisnosti ovih tumora. user posted image user posted image Simptomi: Većina žena nema nikakove simptome. Veći miomi mogu izazivati nepravilna, jaka i produljena krvarenja s pratećom anemijom, kao i osjećaj pritiska u trbuhu ili napuhnutost. Ponekad miomi pritiskaju okolne organe: mokraćni mjehur i debelo crijevo i na taj način stvaraju tegobe. Često su bolovi u križima posljedica nastanka mioma. user posted image Dijagnoza se postavlja temeljem ginekološkog i ultrazvučnog pregleda. Ukoliko miomi ne izazivaju značajnije tegobe, dovoljne su redovite ginekološke kontrole. Tijekom trudnoće, obzirom na visoku razinu estrogena, postojeći miomi mogu brzo rasti. Otuda posljedica mioma može biti spontani pobačaj ili čak neplodnost, ovisno o sijelu mioma, kao i u kojoj mjeri miom izobličuje materničnu šupljinu. U menopauzi, uz popuštanje funkcije jajnika i smanjenje produkcije hormona, obično se miomi sasvim povlače. user posted image Liječenje: Danas se kod većih mioma može pristupiti medikamentoznoj - hormonskoj terapiji s GnRH-agonistima - lijekovima koji djeluju oprečno ženskim spolnim hormonima estrogenima, i koji zaustavljanjem funkcije jajnika na umjetni način premještaju ženu u postmenopauzu (Zoladex, Enantone Depot, Decapeptyl). Padom razine estrogena, smanjuje se protok krvi kroz maternicu i prehrana mioma, i na taj način izaziva smanjenje, skvrčavanje mioma. Na ovaj način može se u mnogih žena izbjeći operacija, odnosno preoperativno smanjiti protok krvi i veličina mioma, čime se operacija daleko bolje podnosi, a gubitak krvi kod operacije je znatno manji. Terapija traje 3 - 6 mjeseci, a neželjena djelovanja u smislu menopauzalnih tegoba znaju biti veoma izražena.
user posted image Ukoliko su miomi mnogobrojni, uvijek iznova se javljaju uprkos medikamentoznoj terapiji i stvaraju poteškoće, najbolje je operativno rješenje koje najčešće obuhvaća operativno odstranjenje maternice (histerektomija) ili rjeđe i u odabranim slučajevima uklanjanje samo mioma (myomektomija). Operativne metode odstranjenja cista i mioma su se u novije vrijeme značajno usavršile, tako da u mnogim slučajevima nije više potreban klasičan rez, nego se ciste i miomi odstranjuju u okviru tzv. minimalno invazivne kirurgije - laparoskopskim putem. Prednosti laparoskopskog načina operiranja su mnogobrojne: bolji kozmetički učinak, manje opterećenje pacijentice, brže ozdravljenje i kraći boravak u klinici. user posted image Alternativne mogućnosti: Budući da su miomi, kao i endometrioza "estrogen ovisni" tumori, sve što mijenja razinu estrogena u krvi može utjecati na rast mioma. Postoje brojni znanstveni dokazi o porastu razine estrogena kod prehrane bogate mastima i siromašne biljnim vlaknima. Otuda savjet za prehranu u kojoj će biti isključeni rafinirani šećeri, proizvodi iz bijelog brašna i mliječni proizvodi, s puno zelenog lisnatog povrća, soje, proizvoda od soje i glavičastog povrća. Točan razlog štetnog djelovanja mliječnih proizvoda na nastanak mioma nije poznat, pretpostavlja se kako uporaba hormona rasta za goveda, antibiotika ili pesticida u prehrani krava može interferirati s metabolizmom ženskih spolnih hormona u crijevima (utjecaj na crijevnu floru i upliv u enterohepatičku recirkulaciju estrogena). U prilog ovoj pretpostavci ide i zapažanje da organski proizvedeno mlijeko ne djeluje štetno na tkivo maternice ili dojki. Višak estrogena mogu smanjiti i lipotropni čimbenici kao što su metionin, kolin i inozitol koji se mogu koristiti u vidu dodataka prehrani. user posted image Energetska medicina smatra kako miomi nastaju kod usmjeravanja životne energije u slijepu ulicu - na poslove ili odnose koje treba prerasti, odnosno predstavljaju kreativnost koja nikada nije realizirana, ili su povezani s unutarnjim sukobom zbog reprodukcije (rađanja) i odnosa. Otuda se savjetuju postupci akupunkture, akupresure i masaže u smislu oslobađanja blokirane energije i pojačanja protoka energije u zdjelici. Savjetuju se također i redovita tjelovježba (aerobičnog karaktera), kao i stavljanje obloga od ricinusovog ulja na donji dio trbuha tri puta tjedno po 60 minuta. Oblozi se rade tako da se vunena ili pamučna tkanina presavije u 4 sloja i potom namoči u hladno prešano ricinusovo ulje. Oblog se stavlja direktno na kožu donjeg dijela trbuha i prekrije komadom plastične vrećice ili plastične folije. Preko obloga se potom postavi termofor ili drugi izvor topline i ostavi sat vremena na trbuhu. user posted image Prehrana kod mioma   Dr.Vesna Harni

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 12:10:14   
Bebys
pa da eto sta kaze zvrk...bas tako ovdje svugdje i pise..jedino kriza kazu mogu boljeti od njega i tiskati ostale organe moze...tako sam ja ovdje procitala...
sretno draga i javi se kako je sve proslo...

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 12:11:48   
ZVRK
jedino mi je dr rekla da zbog mioma nesmijem puno kila da dobijem jer kako kile rastu i miomov apetit prema hormonima raste.

_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 7
   [Obrisani korisnik]
15.3.2010 12:12:22   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu anastasija0702)
  Neposredna veza do poruke: 8
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 12:14:19   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: cvrčak


Jedini način na koji se miom može otkloniti je operacijskim zahvatom.


da ako ne smeta za zatrudnjivanje onda se ga preporuča ukloniti kada više ne misliš rađati jer se sa miomom uzima i komad maternice gdje je spojen sa njome

_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 12:53:32   
adryosijek
joj kako je gadna ova slika babys uhhhh sve mi muka od njeuser posted image bas gadno izgledda

_____________________________

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 13:07:30   
Bebys
ima i gorih ...ovo sam nasla na GOOGLE...ima puno svega...

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: miom na maternici i zatrudnivanje
15.3.2010 14:46:38   
natalijax
user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!