|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Osijek - upisi u vrtic - odluka!
22.4.2010 9:20:15   
Bebys
Skandalozna odluka Ako ste samohrani roditelj vrtić će vam biti skuplji user posted image Osječke gradske vlasti donijele su nevjerojatnu odluku prema kojoj će samohrani roditelji od 1. svibnja plaćati od 70 do 78 posto višu cijenu vrtića od dosadašnje, dok za djecu koja žive s oba roditelja vrtić poskupljuje od 28 do 33 posto.Samohrani roditelj za cjelodnevni boravak svoga djeteta od 1. svibnja plaćat će 512 kuna ili 70 posto više, a oni koji za svoju djecu budu koristili poludnevni boravak bez ručka plaćat će 320 umjesto 180 kuna, što je 78 posto više.

Poskupljenje se ne odnosi na one obitelji koje po članu imaju ispod 1000 kuna mjesečnih primanja, piše Jutarnji list.

Ono što je još dodatno skandalozno je da se ni socijalni cenzus ne primjenjuje na samohrane roditelje jer, primjerice, četveročlanoj obitelji s oba roditelja koja ima ukupna primanja do 3996 kuna (999 kuna po članu) cijena vrtića ostaje ista.

No, samohrani roditelj jednog djeteta koji zarađuje primjerice 1998 kuna, što je gornja granica socijalnog cenzusa, plaćat će također skuplji vrtić.

"Htjeli smo zaštititi obitelji s malim primanjima, a što se tiče samohranih roditelja, kao i drugih skupina poput invalida, oni imaju popuste i cijela ta priča se može promatrati na više načina. Također, vrlo je upitno tko sve ulazi u socijalne kategorije", kaže pročelnik Dražen Alerić.

Majka djevojčice: Šokirana sam
"Ne mogu vjerovati da su donijeli takvu odluku. To je neprihvatljivo i neodrživo i da nije strašno, bilo bi smiješno. Šokirana sam i čini mi se kao da je riječ o crnom humoru. Zarađujem mjesečno 2200 kuna i tih 212 kuna više koje ću morati plaćati za vrtić je nenadoknadivo. Da ne govorim da imamo i cijeli niz dodatnih troškova, koje svaki roditelj želi priuštiti djetetu poput odlazaka u kazalište, na klizalište... odjeću i obuću da ne spominjem. Pitam ljude na vlasti kako bi oni od 2200 kuna izdvojili 512 kuna za vrtić", rekla je razočarana samohrana majka šestogodišnje djevojčice, piše Jutarnji list.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Osijek - upisi u vrtic - odluka!
22.4.2010 9:23:01   
Bebys
boze moj ...polako ali sigurno se stidim svojih rodjenih kako hrvata sada i rodnoga grada...vise fujuser posted image
ima li netko da se izbori protiv ovoga pitam se...
kakva je ovo DISKRIMINIRAJUCA ODLUKA...user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Osijek - upisi u vrtic - odluka!
22.4.2010 9:51:13   
adryosijek
ja nista neznam i nadam se da moje dijete nece ici u vrtic u hr . posto moj mm zivi i radi u italiji a tamo ce mala ici  i u skolu . neznam ni kako to ide kod njih a vidit cemo treba prvo roditiuser posted image

_____________________________

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Osijek - upisi u vrtic - odluka!
22.4.2010 9:52:47   
adryosijek
al kud bas u osijeku dizu cijene a vec su place male i to uzasno male ovo je strasno najskuplji je grad a place minimalne .. neznam kuda ovo vodiuser posted image

_____________________________

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Osijek - upisi u vrtic - odluka!
22.4.2010 9:57:30   
BUMBIKA
Strašnouser posted image user posted image

_____________________________

DINO 04.09. 2007

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!