Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 19:39:59
|
|
|
|
Ketica
|
Evo ja sam prvi put rodila uz epiduralnu i to je bilo genijalno iskustvo; djelovalo je bas kako treba, nisam osjecala bolove, ali sam osjecala napetost za vrijeme trudova i nagon za tiskanjem takodjer. Sve je proslo super, bila sam svjesna svega i nije mi nista utrnulo , sto znaci da nisam imala ama bas nikakvih nus pojava. Sve 5 i svakom bi preporucila. Posebno mi se svidjelo to sto sam u potpunosti mogla sudjelovati u svakoj fazi poroda, bila sam svjesna svega, promatrala sam sto se dogadja i uzbudjeno cekala da upoznam . Drugi put kad sam dosla roditi, stigla sam u radjaonu prekasno za epiduralnu inace bi ju trazila ponovno; bila sam otvorena vec 8 prstiju. Ipak, ginekologica mi je prethodno bila naglasila da u rodilistu rijetko daju epiduralnu viserotkinjama, tako da ju najvjerojatnije ne bi dobila niti da sam ju trazila. E sad, s obzirom da imam iskustvo i jednog i drugog ne znam sto bih ti rekla; meni su ova iskustva bila carobna. Ako se bojis, ako ti je prvi put i strah te neizvjesnosti jer ne znas sto te ceka... toplo bi ti preporucila epiduralnu. Meni je isto tako vrlo drago sto sam drugi put isla skroz prirodno (odbila sam drip s obzirom da sam dosla u rodiliste pred sam porod) i sto sam na vlastitoj kozi iskusila te iskonske bolove. Jedno moram reci: oporavak mi je bio brzi drugi put nakon prirodnog proda, nego prvi put nakon epiduralne. Vjerujem da je to sve individualno ali eto, imala sam manje komplikacija drugi put. A i sve te manje boli nakon sto prodjes bolove od poroda , manje si osjetljiv na neke stvari nego kad uopce ne skuzis kako to boli.... Sretno!!!!!
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 8.6.2011 9:24:10
|
|
|
|
S84
|
Naravno da postoje posljedice epiduralne. Moja prijateljica zamalo nije umrla zbog nje. A zasto- da je manje boli, a na kraju je zamalo umrla. Istina je da uz epiduralnu manje boli, ali se ne smiju zapostaviti nuspojave i posljedice. Epiduralna dolazi i do bebe. I cesti su slucajevi kada dojenje ne krene kako treba, bas zbog toga jer je i beba osamucena, uspavana i ne zeli sisati. A svi znamo koliko su prvi podoji vazni za daljnje dojenje.
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 8.6.2011 9:38:14
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: ana85 stvorene smo da možemo rodit i mislim da nije potrebno, a posljedicama od epiduralne da ne pričam. slažem se...jesmo stvorene smo za rodit, ali kolika je prije bila smrtnost kod poroda??? i zašto nas onda dripaju??? ja sam moje trudove prije dripa mogla izdržati i 3 dana, ali oni dripovi su mi bili odvratni.... uz to, neki porodi bi završavali carskim da nema epiduralne...
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 11.6.2011 2:00:12
|
|
|
|
mmicko
|
Ajme žene, ja sam prvi put rađala punih 12 sati na dripu, drugi put 2 sata na dripu! Prvi put sam završila na kisiku i totalno ošamućena i boljelo je užasno!! Drugi put je isto tako boljelo da sam samo mislila valjda neće tako dugo kao prvi put!! I sada kad me očekuje treći put cijelo vrijeme se pripremam kako ću tražiti epiduralnu, ali se sve više premišljam kako se bližim kraju!!!!!!!!!!
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 11.6.2011 2:27:35
|
|
|
|
anaxx
|
dva dugotrajna poroda odrađena, s opakim dripom i kad se nije više moglo izdržati... oba završila s epiduralnom... kod prvog su se već pripremali za carski... epi. je spasila stvar... s drugim se kretalo u istom smjeru... meni je super pomogla, osječaj za tiskanje sam imala jer ti epi.skinu pred sam kraj, kad se otvoriš, a super ti pomogne da se malo domoriš i skupiš snage za kraj (kod prvog poroda sam na trenutak i zaspala kad je bol popustila, od iscrplenosti, srećom mm je bio uz mene :), posljedice nikakve
< Poruku je uredio anaxx -- 11.6.2011 2:30:44 >
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 11.6.2011 7:14:39
|
|
|
|
mirna
|
nisam rodila s epiduralnom iako sam razmisljala o tome... Posto kazu da je drugi porod laksi vjerojatno je necu ni drugi put traziti. Jedna prijateljica je nakon epi imala uzasne bolove u krizima i hodala dugo na terapiju.. ja imam ionako povremeno probleme s tim pa necu dodatno riskirati, iako to nije pravilo jer puno zena nema nikakvih poslijedica. Osobno sam htjela dozivjeti kako izgledaju ti bolovi i vidjeti da li cu ih izdrzati... Stvarno jaaaakkooo boli ali ja sam bila na dripu. Trajalo je 6 sati, ali sam brzo sve kasnije zaboravila... Tako da sama odluci, ako ne zelis podnositi bol onda svakako trazi epi.
< Poruku je uredio mirna -- 11.6.2011 7:15:06 >
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 11.6.2011 7:25:35
|
|
|
|
nemammaste
|
Ja sam se više bojala epiduralne nego bolova pa sam se odlučila za kadu i nisam požalila.Da nisam mogla rađati u vodi ili na stolčiću,možda bih ju i poželjela,ali ionako sam bila previše otvorena kad sam došla u rodilište pa ju ne bih ni dobila.
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 13.6.2011 21:24:31
|
|
|
|
uplašena mama
|
Moj odgovor na to pitanje u Petrovoj je bio Ne.Svašta sam pročitala o epiduralnoj i nisam je htijela i porod mi je prošao ok samo sa tri šava
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 23.6.2011 22:33:09
|
|
|
|
alessia
|
Cure moje ja sutra krecem...iako mi drugi porod jako me strah,ginic mi je bio jako susretljiv u vezi epiduralne kad sam ga pitala,,nadam se da ce tako i proci."6 mi termin,a sutra moram do rodilista na pregled,9 mj je jako brzo proslo,,,i to je to...zelim samo da prode sve u redu
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 24.6.2011 10:36:55
|
|
|
|
mirna
|
Sretno!
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 26.6.2011 10:17:15
|
|
|
|
ruwenzor
|
Ja sam protiv. Porod boli, činjenica je, al je isto tak činjenica da žena aktivno sudjeluje u porodu (ako je sve ok, afkors) tak da usporedbe sa lokalnom kod zubara ne stoje. Uz rizik da zvučim ko mazohist- ta bol je ok, jer pomoću nje žena shvaća kaj treba raditi, kak treba disati, kad i koliko treba tiskati. Porod je predivno psihofizičko iskustvo i svim curama želim da ga dožive prekrasnim a ne bolnim i traumatičnim.
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 28.6.2011 10:47:26
|
|
|
|
alessia
|
jos nista od mog poroda....prosao termin pred 2 dana...salju me doma,muz i ja ludi vec..sutra idem na inducirani i bojim ga se...mislim da tu nema epiduralne nego drip i piči
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 28.6.2011 10:51:24
|
|
|
|
anaxx
|
epiduralnu možeš normalno dobiti uz drip, ako želiš... traži ju odmah na početku... sretno i bez straha, sve će biti ok., veseli se da ćeš sutra držati svoje zlato u naručju, sve ostalo je kasnije nebitno...
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 28.6.2011 12:45:44
|
|
|
|
cocco
|
kod nas nema epiduralne, tak da ja ne mogu o tome ni razmišljati. možda ju ne bi uzela, jer mi je gora pomisao na iglu nego na porod, al bilo bi dobro imati tu mogućnost. baš to šta sve kažete, kad ne možeš više izdržat zbog iscrpljenosti.
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 3.7.2011 19:31:00
|
|
|
|
alessia
|
evo me...nisam ni stigla na inducirani kako je trebalo vec sam noc na srijedu odjurila sa puknucem plodne vode u rodiliste,nisu mi htjeli dat epiduralnu vec me pustili normalno prirodnim putem,,uzasno ,ali uzasno me bolilo,3h muke rodio se deckic u 6.25,,sve je ok,,zdrav,,citav,,a ja epiziotominja malo razvaljena ali sretna sta iman dva zdrava deckica i da je ta muka iza mene...oporavak je odlican
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 3.7.2011 20:39:02
|
|
|
|
mirna
|
Cestitam alessia!
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 3.7.2011 20:49:01
|
|
|
|
Indy
|
alessia. da neznam kako jako porod bol, od epi me odbija činjenica da se mora bosti u kralježnicu
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 8.7.2011 10:44:41
|
|
|
|
cokolada
|
Rodila sam prije 12 dana uz epiduralnu i ja sam ZA. Kada sam je dobila bol je prestala, sve do izgona, tada me ponovo pocelo boljeti ali puno manje nego da je nisam imala, mogla sam sudjelovati, tiskati, nisam rezana. Samo davanje epiduralne me nije boljelo, nije mi smetao kateter u ledima i nakon vadenja me leda nisu boljela, nikakve nuspojave nisam imala. U prvoj trudnoci, na prvom porodu nisam dobila i razlika je velika. ja sam za epiduralnu
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 8.7.2011 11:00:52
|
|
|
|
mucilda
|
IZVORNA PORUKA: cokolada Rodila sam prije 12 dana uz epiduralnu i ja sam ZA. Kada sam je dobila bol je prestala, sve do izgona, tada me ponovo pocelo boljeti ali puno manje nego da je nisam imala, mogla sam sudjelovati, tiskati, nisam rezana. Samo davanje epiduralne me nije boljelo, nije mi smetao kateter u ledima i nakon vadenja me leda nisu boljela, nikakve nuspojave nisam imala. U prvoj trudnoci, na prvom porodu nisam dobila i razlika je velika. ja sam za epiduralnu U kojoj si bolnici rodila?
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 26.7.2011 11:33:26
|
|
|
|
Pokahontas
|
Ja sam na prvom porodu dobila epiduralnu,i sa njom imam stvarno pozitivno iskustvo. Bol je prestala, ali sam nesto prije izgona oped pocela osjecati trudove,ali puno blaze nego na pocetku, mogla sam sudjelovati, i tocno sam znala kada treba tiskati.Epiduralna mi je taman pomogla da skupim snagu i sve obavim kako treba. Ni mene davanje epiduralne nije boljelo, a nakon vadenja me leda nisu boljela, nikakve nuspojave nisam imala. Rodila sam u Rijeci i anesteziologica koja mi je dala epiduralnu djelovala mi je najtoplije i najstrucnije od cijelog tima, objasnila mi je sav postupak,rekla koliko epiduralnih naprave mjesecno...Postoji mogucnost da cu ovajput roditi u manjem rodilistu i vjerojatno cu si jos jednom malo bolje razmisliti da li ep ili ne.Ipak sam u dusi panicar i padaju mi napamet svakakve moguce komplikacije... ja sam za epiduralnu [/quote]
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 27.7.2011 9:31:10
|
|
|
|
Hubertica
|
ja si postavljam isto ovo pitanje... čitala sam sve i svašta i na kraju odlučila upitati ginekolga... Njegov odgovor je bio ovakav - ako porod ide polako, ako se sporo otvarate, zatražite epiduralnu jer najčešće se desi da kad vam treba najviše snage na porodu od silnih trudova jednostavno snage nema, gubi se osječaj za pravilno disanje, trudnica se pogubi u svemu... kaze da se treba biti otvoren najvise do 3 prsta, da cijela procedura sa epiduralnom traje 2 sata, kasnije je već problem jer može naštetiti bebi... a ako porod ide svojim tokom kako treba i svako malo se otvarate sve jače i jače, kaze da nema smisla a ni vremena da se provede i da tada nije potrebno jer priroda brzo sama odraduje posao
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 28.7.2011 12:54:53
|
|
|
|
alessia
|
Rodila sam bez epi jer mi nije htio dr. dati...isto mi je obajsnio da se drugorotkinjama ne dava cesto ako sve krene lijepo,posto sam se ja lijepo pocela otvarati bez obzira na 6 h uzasne boli (isto kao prvi porod),nisu mi ddali...naravno +epiziotomija,,,ko gavelino sam bila,,uzas...ali oporavak ludilo...isti dan hodala,sve 5,savovi zarasli,,samo malo hemeroidi ostali
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 31.7.2011 16:44:10
|
|
|
|
galebica
|
Epiduralna bas i ne, totalna da. Ja sam za sekciju.
|
|
|
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!