Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 6:12:05
|
|
|
|
mišica 666
|
nisam je koristila pa nemogu o epiduralnoj reći iz iskustva. ja jednostavno ne volim da mi se čačka oko kralježnice ako ne treba. pa zato ja sam protiv. porodi mi nisu bili toliko bolni da bi taj strah od čačkanja zaboravila.
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 7:23:52
|
|
|
|
Juanita
|
ja sam za većinom... mislim to ti je najbolje s ginekologom i ako imas mogucnosti s anesteziologom razgovarati.. meni su je u bolnici indirektno (zato jer oni koliko znam ne smiju bas sugerirati) preporučili jer su znali da me ceka dug i tezak porod... meni osobno nije pomogla puno, ali dokle sam ju primala bilo mi je lakse slusati babice ali ionako sam zavrsila na carski.
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 8:12:11
|
|
|
|
modesty blaise
|
ja u svakom slučaju glasam ZA.....po meni treba iskoristiti sve što ti se nudi da si olakšaš porod i umanjiš bol u današnje vrijeme gotovo da i nema nekog slučaja u kojem je s epiduralnom otišlo u nekom lošem pravcu. danas je to čisti rutinski ubod...
Sebastian, 01.09.2010 ...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 8:43:18
|
|
|
|
lidac0605
|
Ja osobno ne bi,nema šanse!Imam u blizini slučaj dobivene epiduralne,pa je žena ostavljena sama u boxu(bila je noć),nije niš osjetila a dok je dr.došo,malome je pol glave virilo van kolko se valjda već gural van a ona niš nije kužila.Ugl.dijete se nagutalo pl.vode,nije odma prodisao itd.itd... Imam 4 poroda(1 carski pod općom,3 vaginalna) iza sebe,u jednom sam dobila samo drip,niš drugo i mislim da ak je moguće,nek sve ide prirodno... Po meni,epiduralnu bi trebalo davat samo kod dugotrajnih iscrpljujućih poroda-moja cimerica u sobi ju je dobila jer je bila u boxu 20h i vj.bi poludila da nije... Ne bi ju dijelila šakom i kapom
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 9:08:44
|
|
|
|
Anoniman
|
ZA ukoliko je nužno, u suradnji s anesteziologom, znači ne svima i svakom.Ako se može izbjeći, super. Ako ne, treba uzeti sve što ženi može olakšati bol.
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 9:12:15
|
|
|
|
zlata2
|
Bila sam na tečaju za trudnice u bolnici gdje su je anesteziolozi jako hvalili i preporučali čak. Ne znam od kuda si, ali po mom saznanju sa tog tečaja u Rijeci daju neku bolju vrstu nego u Zagrebu jer ti ne oduzme noge i osjetiš kad ti je trud tako da možeš aktivno sudjelovati u porodu, samo ti je osjećaj boli znatno smanjen. Nisam još rodila pa ti ne mogu reći nikakvo iskustvo, ali ja ću je tražiti.
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 11:35:35
|
|
|
|
alessia
|
Iz Rijeke sam,bila sam i ja na tecaju u prvoj trudnoci,i sve to,rodila sam vaginalno,bez iceg ali natrpila se do pakla bolova,,zato mislim da cu nsad ako bude ikako moguce drugi porod uz EPI.imam jos 10-ak dana pA RAZMISLJAM,TNX SVIMA
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 11:53:06
|
|
|
|
modesty blaise
|
samo ti uzmi alessia...kaj bi se bez veze patila ak ne trebaš iskoristi sve čari i pomagala medicine koja se nude
Sebastian, 01.09.2010 ...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 11:59:36
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Ja sam prošla 2 porođaja,jedan je trajao nevjerovatnih 20 minuta,a drugi 45 minuta,tako da ja ne bi epi,jer se sve odvija jako brzo i nije mi ništa bilo strašno,ali nisam protiv,ako je u pitanju dugi i iscrpljujući porod.Ako se može olakšati,zašto ne.
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 13:17:38
|
|
|
|
mamacita
|
Sve super , sve najbolje, ja sam ju imala dva puta (vani). Odlicno, tiskala sam dobro, no nista zivo nisam osjetila pri trudovima, i pri izlasku bebe. Ne znam koja bi to mama pozeljela svu bol (ja sam i tako bez epiduralne rodila 2 puta, jer mi nije bila ponudjena niti je nisu davali- tu kod nas, of course) i pritisak, sve to sto se tako lako moze izbjeci sa epiduralnom??!!
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 14:16:19
|
|
|
|
lilia
|
Alessia ako oni vide da ti je potrebna sami će ti je preporučiti a nahvalili su je na tečaju zato što se žene toga boje i često odbiju pa porod traje puno duže i više se patiš (a to nikome nije u interesu). Neće ti je dati na tvoj zahtjev ako smatraju da ti ne treba ali ako ti ponude nikako nemoj odbiti. Sretno.
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 14:22:01
|
|
|
|
Bebys
|
ja sam za..samo da ne boli...
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 14:27:57
|
|
|
|
ginger
|
koliko sam ja cula nije bas da je moraju nutkat i reklamirat, vec ispadne, bar u Splitu da ih kumis i molis za nju pa ako ti se posreci.......mozda ti je i daju, navodno nema dovoljno anesteziologa. ja bi ipak probala izdrzati bez, nema potrebe da beba bude smantana prvih par dana zivota, ako mogu ikako izdrzat. znam kakav je osjecaj ta igletina u kicmi jer su mi vadili likvor jednom prilikom, boli posteno, ali nije neizdrzivo.
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 14:28:43
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: lilia Neće ti je dati na tvoj zahtjev ako smatraju da ti ne treba ali ako ti ponude nikako nemoj odbiti. Sretno. osobno, moj stav je da ako žena želi izbjeći bol, zašto joj ne olakšati... danas su epiduralne sigurne i npr u Ri bolnici postoji na odjelu ginekologije anetseziolog (ne zovu ga sa drugih odjela)...ako operiraš zub, dobiješ lokalnu, zašto biš odbio epiduralnu?? u SAD-u žena može na zathjev dobiti EPI u bilo kojem trenutku poroda, osim kod izgona jer tada žene često misle da gore ne može biti i da tada ju često traže jer ne znaju da je kraj... Porod BOLI. to je činjenica. ako se porod može učiniti manje bolnim, zašto ne??
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 14:28:46
|
|
|
|
Ninjago
|
Prvi put sam ju imala,ali su je iskljucili nakon sat i pol jer se beba nije spustala ,a tih sat i pol je bilo super,drugi put nije bilo vremena a ni potrebe,rodila sam za 35 min.Ako je trudnoca uredna a procjenjuju da bi porod mogao potrajat preporucam epiduralnu.
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 14:31:17
|
|
|
|
Ninjago
|
Ne ostaje igla unutra nego kateter koji je slican braunili.
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 14:33:24
|
|
|
|
mare00
|
Ja sam se drzala onoga da mora boliti...i...Nakon 28h trudova ja bi ju definitivno drugi put uzela...zasto ne sebi olaksati ako mozes...da li daju neka druga sredstva za olaksavanje bolova ako nisi bas za epi???
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 14:38:38
|
|
|
|
Marta j
|
Ja sam za i vjerujem da cu je uzeti vec sam o tom razgovarala s dr jedino ako beba neizide brzinski pa da nebude vremena vidjeti cemo kako ce sve ici..
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 14:46:35
|
|
|
|
ginger
|
IZVORNA PORUKA: mare00 Ja sam se drzala onoga da mora boliti...i...Nakon 28h trudova ja bi ju definitivno drugi put uzela...zasto ne sebi olaksati ako mozes...da li daju neka druga sredstva za olaksavanje bolova ako nisi bas za epi??? Prijateljica mi je primila neke tablete i kaze da su joj dosta pomogle..... doduse ona je 20 sati rađala pa su je na kraju poslali na carski....
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 15:50:26
|
|
|
|
magdalenaa
|
evo prije 14 dana kad sam išla rađati babica mi predložila epiduralnu i reko amo ća probat ka utrne ti donji dio tijela i neboli te toliko, meni anesteziologinja 2x fulala kralježnicu 3x kad je pogodila di triba , nije djelovala , ma je tako što mi je samo desna noga utrnula a leđa me bolila i ta rana i ubod slj.3dana nisam mogla ni ležati na leđima ni naglo se okrenuti slj,put nema šanse da ju uzmem a sestrični supreviše dali pa jeostala još 10 dana ubolnici naknadno radii vrtoglavice i nesnosnih glavobolja,to je naše negativno iskustvo pa ko voli nek izvoli jer cimerka u bolnici je super prošla djelovala joj je,
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 15:55:45
|
|
|
|
njanja
|
mislim da je tu stvar nestručnosti osoba koje su davale epiduralnu.... inače, teško je to i napraviti u trudovima... meni su davali spinalni blok pred carski pa se 5-6 ljudi uskomešalo oko mene da me umire i pridrže dok se ta ugla uvede unutra....
< Poruku je uredio njanja -- 7.6.2011 15:57:06 >
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 16:59:34
|
|
|
|
ana85
|
Ja nisam za epiduralnu, stvorene smo da možemo rodit i mislim da nije potrebno, a posljedicama od epiduralne da ne pričam. Uostalom, u bolnici ti daju protiv bolova i nešto za opuštanje, pa si malo drogirana..
|
|
|
|
RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? 7.6.2011 18:21:58
|
|
|
|
jagodicabobica
|
ležati na leđima ni naglo se okrenuti slj,put nema šanse da ju uzmem a sestrični supreviše dali pa jeostala još 10 dana ubolnici naknadno radii vrtoglavice i nesnosnih glavobolja,to IZVORNA PORUKA: magdalenaa evo prije 14 dana kad sam išla rađati babica mi predložila epiduralnu i reko amo ća probat ka utrne ti donji dio tijela i neboli te toliko, meni anesteziologinja 2x fulala kralježnicu 3x kad je pogodila di triba , nije djelovala , ma je tako što mi je samo desna noga utrnula a leđa me bolila i ta rana i ubod slj.3dana nisam mogla ni ležati na leđima ni naglo se okrenuti slj,put nema šanse da ju uzmem a sestrični supreviše dali pa jeostala još 10 dana ubolnici naknadno radii vrtoglavice i nesnosnih glavobolja,to je naše negativno iskustvo pa ko voli nek izvoli jer cimerka u bolnici je super prošla djelovala joj je, cula sam da se to desava..mislim da je dovoljan lust-gas!
|
|
|
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!