|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prve kašice
12.9.2009 23:39:06   
nancy
IZVORNA PORUKA: Marta j

Moj nezna malo pojesti il nece nikako il pojede sve.

Od juce nesto manje jede mislim da je zbog zubica.mi imamo 1zubic.
Mlijeka pije od 150ml pa nadalje kada ga nista ne muci.
Kasicu pojede cijelu,i danas cijelu bananu.
Da nepapa nebi imao 8kguser posted image

ma to je super.moj ti pije mlijeka nekad 120 a nekad 150 a ima 5 ipo mj.i nemamo jos 8 kg.user posted image
bila sam malo zabrinuta ali kaze pedica da to nije nista strasno.doci ce to sve na svoje.najbitnije mi je da nije mrsavko.

Karlo.03.2009 mamin vragolan
Renato nam stigao-26.01.2011

(Odgovor članu Marta j)
Neposredna veza do poruke: 51
12.9.2009 23:40:55   
CallamityJane
sta mi ga ogovaras ovdje user posted image  hajde voz, crta molim lijepo
onako savrsenom dijetetu nasla mane nalaziti ako te dokacim jednom, ma znas sta poslacu ovog svog cuku Bobija na tebe user posted image

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 52
19.9.2009 23:34:09   
abyss79
Molim vas za pomoć...
Vidim da se o tome ovdje već pisalo, ali evo o čemu se radi,
Dojim već 5,5 mjeseci i apsolutno ništa nisam dodavala, čak smo i cijelo ljeto proveli bez dodataka...isto tako da  napomenem, beba mi već preko mjesec dana spava cijelu noć, a preko dana (sad kad su vrućine malo opale), jede otprilike 5-6 puta dnevno, mislim da je to optimalno za njezinu dob.
Prije jedno 10-ak dana primijetila sam da dulje ciki nego inače (inače joj je trebalo max 15-ak min), i kad prestane cikiti i kad je podignem da podrigne počne plakati pa je vratim natrag, a onda nešto sitno potegne.
Uglavnom, odlučila sam eksperimentirati i dodati uz jedan obrok i jednu voćnu kašicu da vidim kako će reagirati i mala je potamanila sve, a planirala sam joj dati par žličica kako se preporuča, ali tako je veselo lupala nogama da sam se jednostavno zanijela...jesam li tu pogriješila??? Uglavnom, iza tog obroka još je malo i mlijeka se napila i nije bilo "grintanja", i ostali podoji do kraja dana prošli su uredno.
Međutim danas, drugi dan kad sam joj dala voćnu kašicu ( da napomenem samo od jabuke, jer znam da treba ponavljati isto više dana radi mogućih alergija), je imala i stolicu, a inače joj nije redovna od samog rođenja, ali znam da dojene bebe ne moraju imati svaki dan stolicu, uglavnom, današnja stolica je bila nakon 3-4 dana, i bila je tamno zelene boje.
Ne znam jel to normalno zbog kašice iako je imala i dosad obojanu stolicu jer joj dajem željezo već skoro 2 mjeseca, ali nikad ovako.
Inače se ona super ponaša, vesela je i bucmasta, ima blizu 7 kg.

Uglavnom, moje pitanje je, da li da ipak prestanem sa kašicama i pričekam punih 6 mjeseci, a šta će biti za nekih 15 dana, ili sam dobro postupila?
Nisam sama pametna, a sljedeći pregled nam je tek 7.10.

Isto tako nije mi u interesu da smanjim količinu dojenja uvođenjem dohrane, nego mi je neka moja intuicija rekla da mojoj bebi možda već treba nešto extra.
I da napomenem, super je jela na žličicu, nije bilo guranja hrane van s jezikom, i čak je prilikom hranjenja držala moju ruku kako bi žličica sigurno doputovala u njezina usta :-)))))

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 53
19.9.2009 23:37:54   
Zvonki
Po svemu ovome što sam pročitala mislim da tvoja beba nije premala za početak dohrane. Mislim da nećeš pogriješiti ako joj malo pomalo počneš davati za jedan obrok kašicu i naravno nastavi s dojenjem koliko želiš. Sve 5 što se mene tiče.user posted image Zelena stolica može biti od željeza, to znam.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu abyss79)
Neposredna veza do poruke: 54
19.9.2009 23:43:35   
abyss79
Puno ti hvala, jer više sam bila luda od silnih informacija, a mislim da je ipak naša intuicija i poznavanje bebe s kojom smo 24h izuzetno bitna.
Pokušala sam se držati tih čuvenih 6 mjeseci za dohranu, ali čini mi se da se ne mogu sve bebe tretirati jednako...
user posted image

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 55
19.9.2009 23:46:44   
Zvonki
Znam, ali ja sam uvijek za to da slušamo svoje dijete. Nisam za prerano uvođenje dohrane ali 5 mjeseci nije rano za započeti. Pogotovo zato što kažeš da je izgubila i refleks guranja hrane jezikom i ostalo. I ima lijepu kilažu po meni za 5 mjeseci. Neka papa mucek mali polako. Sretno! user posted image I dobro došla. Nisam te još sretala. user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?

(Odgovor članu abyss79)
Neposredna veza do poruke: 56
19.9.2009 23:49:13   
Marta j
Sto je samo moj najranije na dohrani izgleda da sam ja uranilauser posted image

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 57
19.9.2009 23:51:48   
Ninaa
Ja sam svojoj počela davati voćnu kašicu negdje s 5 mjeseci jel je sisala i stalno vukla i plakala i vjerojatno nije imala dosta mlijeka. Isto smo počeli s jabukom, bitno je da ti par dana jede isto tak da slučajno dobije osip da znaš od čega. nakon toga smo dodali i krušku, sad smo i šljivu. Navečer joj sad napravim i mliječnu kašicu od hippa isto je jako voli. Mislim da je to bolje nego da sam joj davala i adaptirano mlijeko jel svojeg nije bilo dovoljno. Kad cura voli papati nek jede, moja i dalje normalno sisa još bar 5 puta. Bitno je da joj ne daješ kašice s glutenom za sad.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu abyss79)
Neposredna veza do poruke: 58
19.9.2009 23:52:55   
Zvonki
Što znači uranila? Ja sam svojoj prvoj djevojčici dala prvu kašicu s 4 mj. Nije tada bilo te priče o prvih 6 samo dojenje. I nije joj bilo ništa. Nikakve reakcije. Drugoj sam dala sa 5 mj. nije imala također nikakve nuspojave. Trećoj sam dala skoro sa 6 jer eto ulijeni se čovjek kad ima već dvoje djece user posted image Nije imala nikakve probleme. Mislim da mi mame znamo kada je dobro vrijeme za davati dohranu. user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?

(Odgovor članu Marta j)
Neposredna veza do poruke: 59
19.9.2009 23:56:00   
Marta j
Mi smo poceli malo prije 4mj i on papa kao veliki nebi imao  vise od 8kg  da nevoli papti i nema nikakve reakcije osim da kada pojede trazi jos.user posted image

I svaku vece prije spavanja popije mlijeko s rizinim pahuljicama i zaspi do jutra.

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 60
19.9.2009 23:59:46   
nancy
mislim da ti nije rano.mozes mu slobodno polako pocet s uvodjenjem novih okusa...

(Odgovor članu Marta j)
Neposredna veza do poruke: 61
19.9.2009 23:59:57   
Ninaa
Po mojoj pedijatrici još nebi ni čaja probala a kam kaj jela. Pa vidim da je dijete gladno i da nema dovoljno mlijeka. Moja isto papa ko velika i baš voli jesti, samo neće nego kupljene kašice probala sam joj doma napraviti i nikak neće jesti. Jučer smo papale i juhicu i svidjela joj se. Zvonki do kad ti svojima nisi davala kašice s glutenom? koliko je to opasno?

(Odgovor članu Marta j)
Neposredna veza do poruke: 62
20.9.2009 0:00:13   
abyss79
Hvala na dobrodošlici :-)))
Znam da ne smijem davati još hranu koja sadrži gluten, sve ćemo nas dvi to polako i postepeno uvoditi, nema žurbe...ipak je meni još najdraže da ona ciki, pogotovo šta sad dolaze hladnija vremena kad treba jačati imunitet.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 63
20.9.2009 0:00:48   
nancy
marta j  jel ti njemu dajes rizine navecer u bocu ili?
jel uopce moze to prolazit kroz normalnu velicinu rupe na dudi?

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 64
20.9.2009 0:01:55   
Marta j
Mi smo ti kupili novu bocu i na njoj napravili malo vecu rupicu i tako da mu moze mlijeko i pahuljice proci.

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 65
20.9.2009 0:12:30   
Zvonki

IZVORNA PORUKA: martina ks

Zvonki do kad ti svojima nisi davala kašice s glutenom? koliko je to opasno?

Iskreno da ti kažem, nisam na to nikada obraćala pažnju. Malo mi je napuhano to paženje na gluten. S time da znamo da nema baš puno oboljele djece od celijakije, ne vidim zašto stvarati toliku halabuku oko toga? Prije 8 godina kada sam ja imala prvo dijete se o tome nje govorilo ili barem ja nisam čula iako sam pročitala sve i jednu knjigu i časopis na temu beba i slične tematike. Uostalom, i neke kašice koje se preporučaju za dob od 4 mj. pa na dalje sadrže u sebi gluten. Pa tko bi onda to sve pratio? Celijaklija je bolest nepodnošenje glutena i tu bolest imaš cijeli život. Ima je moj bratić. I zaista nisam upoznala niti jednu drugu osobu niti bebu koja ga ne podnosi. user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 66
20.9.2009 0:18:32   
Ninaa
Zato baš ja sam njoj dala mliječnu s keksom nisam to ni skužila i obožava je. onda su me splašili da ne pa me strah,a opet kad si razmislim kaj sam ja sve jela pa sam čist dobro ispalauser posted image .

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 67
20.9.2009 0:21:38   
Zvonki

IZVORNA PORUKA: martina ks

Zato baš ja sam njoj dala mliječnu s keksom nisam to ni skužila i obožava je. onda su me splašili da ne pa me strah,a opet kad si razmislim kaj sam ja sve jela pa sam čist dobro ispalauser posted image .

Hihaihahahaha, o ovome zadnjem bi se već dalo razglabati user posted image user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 68
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!