|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   prve kašice
19.6.2009 10:17:49   
MILLA
evo mi jučer malome prvi put dali kašicu ,krušku i jabuku. jako mu se svidjeli-puno je papouser posted image ....uglavnom,zanima me-1.ja sam malo skuhala prvo i jabuku i krušku pa mu onda to samljela i dala. da li je to potrebno kuhati ili mogu svježe samljeti? 2. treba li unjeti više tekučine ako jede kašice?jer moj mali je težak za vodu ili slično 3.kada počinjem mjenjati kašicu ili dodavati nešto drugo uz to? 4. ne kaka mi po par dana,niti jučer nije...nakon kašice.šta da papa za to?  evo,par pitanjcauser posted image ..ovako rano..

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: prve kašice
19.6.2009 10:29:15   
dikac
i meni se je desilo čim sam počela sa dohranom da je probava bila slabija, nije cijeli dan kakao a s obzirom koliko jede, odmah je bio nezadovoljan, sav se naprezao, crvenio i nije mogao.
ukinula sam mu kašice od sirovog voća i sve sam kuhala kao kompotić. jabuku, krušku, a znala bih tu i tamo ubaciti po 2, 3 suhe šljive u taj kompotić radi probave.
ovako ti izgleda voćna kašica kod mene : skuham voće ( sada već i maralice, breskve... jer ima 6i pol mjeseci), u posudicu stavim to voće, vodu u kojoj se kuhalo, dodam malo mlijeka i rižolina. tako nekako je išlo u samom početku.
sada mu u tu istu kašicu dodam kekse, prvo bez glutena, a sada sam probala, one s glutenom. uglavnom, po malo.

još jedan savjet. kada su mi se javili ti problemi s probavom, na jedno vrijeme sam ukinula voćne kaše dok se nisam sjetila da voće prokuham jer je na taj način probavljivije, pa sam mu kuhala povrće samo da stolica bude uredna.
tikvica je jako lagana i počela sam s njom.

voli piti sok od cikle i mrkve samo mu on stisne stolicu pa taj sokić dajem svaki 3. dan, kada je već kakao...

eto, proučavam što mu paše i kombiniram namirnice na način da probava bude u redu.

danas ću mu prvi put skuhati mlade mahunice iz našeg vrta iako piše da idu tek sa 10 mjeseci. toliko su lijepe da mi je žao ne dati mu ih. napravit ću mu sa krumpirom, malo mlijeka, maslinovog ulja... valjda će biti sve ok

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 2
19.6.2009 10:38:11   
MILLA
ok,znači zbog probave je bolje prokuhati...a za kakanje ubaciti 2-3 suhe šljive. njih ne jede,samo da puste sok?

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu dikac)
Neposredna veza do poruke: 3
19.6.2009 10:42:23   
FIONA
meni savjetovala pedica da prve kašice budu od hippa jel su od organski uzgojenog voća i povrća i prošlo nekakvo testiranje....friško voće i povrće je puno pesticida i svih ostalih gluposti koje mogu štetiti zdravlju i razvoju...ja sam tek sad počela kuhati i to kad imam svoju mrkvu, čak i neki dan kruška, meseko domaće kaj je deda hranio i slično...budite samo oprezne kaj dajete jel ovo kaj se kupuje od svukut ima jako čudan tok dok ne dođe do nas..radila sam uvoz-izvoz kvarljive robe pa sam imala priliku vidjeti od kuda mi jedemo krastavce i slično!!!

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 4
19.6.2009 10:42:54   
dikac
ivan ih pojede, ali ti oprezno, nikad ne znaš koja mu voćka može škoditi. u početku mu možeš davati samo taj sok, a ako vidiš da mu ne smeta, u kašicu mu smiksaš i koju šljivu da krene probavica.
hipp ima kašice od šljiva na kojima piše da se daju od 4 mjeseca na dalje pa sam zbog toga ja počela tako rano davati njemu i nije mu šljiva nikad smetala.

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 5
19.6.2009 10:45:30   
dikac
IZVORNA PORUKA: FIONA

meni savjetovala pedica da prve kašice budu od hippa jel su od organski uzgojenog voća i povrća i prošlo nekakvo testiranje....friško voće i povrće je puno pesticida i svih ostalih gluposti koje mogu štetiti zdravlju i razvoju...ja sam tek sad počela kuhati i to kad imam svoju mrkvu, čak i neki dan kruška, meseko domaće kaj je deda hranio i slično...budite samo oprezne kaj dajete jel ovo kaj se kupuje od svukut ima jako čudan tok dok ne dođe do nas..radila sam uvoz-izvoz kvarljive robe pa sam imala priliku vidjeti od kuda mi jedemo krastavce i slično!!!

probala sam ivanu dati hippovu kašicu od kruške i jabuke i nije mi pomagala kod problema sa probavicom. najbolja mu je probava kad mu ja skuham. znači, sve ovisi od djeteta, i sve se mora po malo isprobati i pronaći ono što bebaču najviše odgovara.

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 6
19.6.2009 10:49:59   
FIONA
istina ali za probavu ti moraš razgovarati sa pedijatricom ...ovo je samo moj savjet oko prehrane...mi smo hipp kašicu od šljive isto rano počeli...sada kad jede voćku bilokoju kaka super...čak nekada da moram uabciti rižu i meseko da se normalizira...svaka bebaje za sebe ...ovo sam napisala samo da vam bacim pozornost na kvalitetu hrane!user posted image

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu dikac)
Neposredna veza do poruke: 7
   [Obrisani korisnik]
19.6.2009 10:54:30   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu FIONA)
  Neposredna veza do poruke: 8
19.6.2009 10:55:00   
dominik
ja dori pocela sa hipp jabukom a nije islo, pa jabuka mrkva nije islo, jucer joj dala breskva riza - nije islo...popodne joj dala brokula - riza hipp mala zjevala ko somicuser posted image ...

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 9
   [Obrisani korisnik]
19.6.2009 10:56:48   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu dominik)
  Neposredna veza do poruke: 10
19.6.2009 11:28:26   
Vjeverica ST
hej! a to mlijeko koje dodajete, može biti i majčino, mislim sigurno i bolje zar ne? dojim, a za 2-3 tjedna i mi počinjemo sa dohranom kad napuni 6 mj. A sokići, koje dajete? ja mu nekidan dala od jabuke i kruške, Frutekov, nije htio!

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 11
19.6.2009 11:39:59   
miha
možeš koristiti mmlijeko,još bolje.što se sokića tiče,možda mu se nije svidio okus na prvu,nekad klincima jedan te isti okus treba ponuditi 5 puta dok ga prihvate.

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 12
19.6.2009 13:27:51   
maja
Mi smo koristili samo Hippove kašice, prvo sam počela sa jabukom, svaki dan po malo (mislim da smo jednu kašicu koristili 3 dana, toliko i smije biti otvorena), pa onda kruška, pa onda jabuka i kruška itd. Od kašice sa šljivama je super kakao, to i dan danas imam u kući baš zato što teško kaka. A jednom sam skuhala i kruške i od toga je kakao cijeli danuser posted image pa pokušaj!

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 13
19.6.2009 22:07:07   
novamama
IZVORNA PORUKA: MILLA

1.ja sam malo skuhala prvo i jabuku i krušku pa mu onda to samljela i dala. da li je to potrebno kuhati ili mogu svježe samljeti?
2. treba li unjeti više tekučine ako jede kašice?jer moj mali je težak za vodu ili slično
3.kada počinjem mjenjati kašicu ili dodavati nešto drugo uz to?
4. ne kaka mi po par dana,niti jučer nije...nakon kašice.šta da papa za to?  evo,par pitanjcauser posted image ..ovako rano..

1. ja sam davala svježe i mislim da je to bolje jer kuhanjem voće gubi važne sastojke - počela sam sa kruškom i jabukom - krruška je odgovor i za pod 4. - provjereno, mi smo imali istu situaciju...šljiva nije djelovala...
2. jel dojiš? onda ne treba tekućine ekstra...ja pratim fontanelu...
3. nakon tjedan dana uvodi se nova namirnica

sretno...

što se tiče hipp kašica, ja ipak preferiram svježe...

tip: obavezno guliti koru svom voću! eventualni pesticidi se tu zadržavaju...biraj jabuke koje nisu 'masne' na dodir...

nadam se da pomaže, dobar tek malenom dječakuuser posted image

e, da...za zgušnjavanje voćne kašice dodajem od nestle rižinu kašicu, povrtne hipp rižinu kašicu...navečer uz voće ili bez dajem nestle kukuruz/riža kašicu

ali ja sam birala samo one kašice koje nemaju dodanog šećerauser posted image

< Poruku je uredio novamama -- 19.6.2009 22:10:39 >

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 14
19.6.2009 22:09:44   
MILLA
IZVORNA PORUKA: maja

. A jednom sam skuhala i kruške i od toga je kakao cijeli danuser posted image pa pokušaj!

e,sad ,par dana i 6mj. do sad sam ga samo dojila. danas drugi dan mu kuham jabuku,krušku. jako mu se sviđa al ne kaka. kažeš da od kruške kaka al moj ne. kupit ču mu sutra od tih šljiva kašicu mada če to biti jedina umjetna kaša koju ču mu dati. kupujem od neke babe domaće(kolko može biti) al nisam baš za konzervirano. mislim se kako nešto sa rokom trajanja od ?? može biti "od svježeg...ne znam čegauser posted image

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 15
19.6.2009 22:12:40   
novamama
evo samo da ti još kažem, nije hipp loš kad ti je gužva, kašice imaju trajnost radi vakumiranja i pasteriziranja i vitamina c, ne dodaje se ništa konzervansa u njih....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 16
19.6.2009 22:14:29   
MILLA
IZVORNA PORUKA: novamama

IZVORNA PORUKA: MILLA

1.ja sam malo skuhala prvo i jabuku i krušku pa mu onda to samljela i dala. da li je to potrebno kuhati ili mogu svježe samljeti?
2. treba li unjeti više tekučine ako jede kašice?jer moj mali je težak za vodu ili slično
3.kada počinjem mjenjati kašicu ili dodavati nešto drugo uz to?
4. ne kaka mi po par dana,niti jučer nije...nakon kašice.šta da papa za to?  evo,par pitanjcauser posted image ..ovako rano..

1. ja sam davala svježe i mislim da je to bolje jer kuhanjem voće gubi važne sastojke - počela sam sa kruškom i jabukom - krruška je odgovor i za pod 4. - provjereno, mi smo imali istu situaciju...šljiva nije djelovala...
2. jel dojiš? onda ne treba tekućine ekstra...ja pratim fontanelu...
3. nakon tjedan dana uvodi se nova namirnica

sretno...

što se tiče hipp kašica, ja ipak preferiram svježe...

tip: obavezno guliti koru svom voću! eventualni pesticidi se tu zadržavaju...biraj jabuke koje nisu 'masne' na dodir...

nadam se da pomaže, dobar tek malenom dječakuuser posted image

evo.i ti kažeš svježe-tu se slažemo. ok,probat ču bez kuhanja vočki(to sam radila jer su rekli da je bolje za probavu,al očito-niš!)
da,dosad sam ga samo dojila ,bez ikakvih tekučina pa sam zato mislila o tekučini jer je počeo papati...gulim inače sve,hvala puno za savjet o jabukama...taman ove što imam su ,dakle,kako treba...user posted image

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 17
20.6.2009 13:13:36   
Wukovarka
Ja Luciji dajem hipove kašice, jabuku sa bananom obožava.

Pedica naravno ne zna, a jučer mi je rekla da joj krenem davati rižine phuljice...Lucija ih samo izbaci iz usta user posted image

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 18
9.7.2009 9:47:40   
Vjeverica ST
aha, znači nakon otprilike tjedan dana dodajemo nove okuse? a koliko OBROKA DNEVNO? Živo me zanima kad će to postat dva obroka dnevno jer me izmučio s dojenjem ovih pola godine user posted image ! A u koje doba dana ste ih vi hranile? Ja sam odlučila hraniti ga popodne tj. zamijeniti za taj "kasniji ručak"

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 19
9.7.2009 10:15:50   
dominik
meni dora jos nijedan obrok nije zamjenila kasicom a dajem joj ih vec vise od mjesec dana...pojede zlicu dvije i nece vise...jednostavo za sad samo jede dve vrste kasice...ne znam di grijesim ili je ona jednostavno teska za nove stvariuser posted image

Neposredna veza do poruke: 20
9.7.2009 10:37:26   
Buden
postepeno uvodis sve vise obroka.prva kasica bi se trebala dati popodne kada je djete naspavano i dobre volje-super je kada pojede na prvoj kasici do 3 zlice.ja sam tako krenula sa svojim bucom i sad tamani ko lud na zlicicu-vec mi sam i zjeva.Dorucak rucak i vecera su nam kasice a meduobroci cica i funkcionira super!

Leo 18.01.2009.
04:28h

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 21
9.7.2009 11:35:11   
Krky
Mi smo probali s bananom i bilo sve ok, prvo iz ruke (više ju je "ribao" nepcem), nekoliko dana nakon navršenog 5.mjeseca, pa Frutekovu mrkvicu i jabuku, sad smo na breskvi (Bebivita). Svojim bebama nikad nisam kuhala kompote i miksala, jednostavno mi nije palo na pamet, ali mislim da je to super ako postoje problemi sa stolicom, pa ćemo mi sutra probat s jabučicom.

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 22
9.7.2009 13:08:14   
Vjeverica ST
ok, je prva kašica je bila 3 žlice!user posted image  ali bilo je zelje, sad je jabuka i mrkva pa hoće! a bi li mi bilo pamtenije da mu dam opet zelje, da se navikne? uf, je li iko uspio smanjit dojenje i KAD????

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 23
9.7.2009 17:42:02   
inna
Ja imam osjećaj da je Domi htio odmah nakon prve žličice kašice zamijeniti sve mliječne obroke s kašicomuser posted image Zato sam i odlučila pričekati još koji tjedan da napuni 5mj.

Dominik - 18.2.2009.

Neposredna veza do poruke: 24
9.7.2009 21:05:17   
mirna
1. počeli smo sa sitno naribanom sviježom jabukom, kasnije sa zgnječenom kruškom.. onda banana i kombinacije... Kupovala sam bio jabuke, a na jesen smo imali svoje.

2. možeš mu ponuditi malo prokuhane vode ili čaja, ali sada još nije nužno da puno pije (ako ga dojiš) jer i voće sadrži tekućinu.

3. nakon 3-4 dana ako nema reakcije možeš pokušati s novom namirnicom.

4. to da ne kakaju kada počnu s dohranom se često događa i ne trebaš brinuti. Tijelo se mora prvo naviknuti na novu hranu. izbjegavaj mu davati tvrde kruške, bananu ili jabuku koja dugo stoji, jer to zatvara. Ako ne kaka par dana, odličan lijek je zašećereni čaj od kamilice natašte. Par žličica je dovoljno.

< Poruku je uredio mirna -- 9.7.2009 21:06:20 >

(Odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!