|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vukovar-20 god.
18.11.2011 10:25:39   
ciba
Na Vukovar su tijekom opsade svakog dana padale tisuće granata. Napadali su ga s kopna, iz zraka i s Dunava. Iako su hrabri branitelji 87 dana grčevito branili grad od neprijateljske okupacije, nisu ga uspjeli obraniti. Vukovar je pao 18. studenog 1991. Ulaskom agresora u grad u njemu je nestalo života. Vukovar je postao grad duhova. Posljednji zapovjednik obrane Vukovara bio je Branko Borković - Mladi Jastreb (50)
Hrvatska danas odaje počast gradu heroju i svima koji su su se žrtvovali za slobodu. Nizom komemorativnih skupova obilježit će se dan u kojem je slomljen tromjesečni otpor branitelja.Središnji program "Hrabri ljudi" počinje u 10 sati u dvorištu vukovarske bolnice. Nakon toga svi će u Koloni sjećanja proći gradom prema Memorijalnom groblju na kojem će zapaliti svijeće i položiti vijence. Molitvu za nestale i poginule u Domovinskom ratu predvodit će đakovačko osječki nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić. Svetu misu na groblju predvodit će kardinal Vinko Puljić. Na Dunavu će u 18 sati uz dvorac Eltz biti program Svjetlosna rijeka sjećanja. U koloni u kojoj se očekuje oko 30.000 ljudi bit će i državni vrh.
PA STOGA DRAGE MOJE,ZAPALIMO DANAS SVIJECU,JER TO JE NAJMANJE STA MI MOZEMO UCINITI...



_____________________________

Lorena 12.03.2009. 3850g i 51 cm
Matej 8.03.2012. 4290g i 52 cm

http://www.youtube.com/watch?v=B7r5yaSq1-k
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 10:53:59   
Bebys
ja sam jos jucer....jer kazu da je ustvari jucer pao grad samo je danas bilo masovno ciscenje i ubistva svih i svakoga...user posted image user posted image user posted image user posted image

trajalo je vise dana stoga od jucer palim vec svijece..user posted image user posted image user posted image

cetnicka horda je 17. studenog napala grad snazno kao nikada do tada...municije vise nije bilo i jednostavno nije bilo sanse za spas...jutro 18. studenog svanulo je tiho HLADNO I MAGLOVITO...samo se culo uzasno pijevanje KRVNIKA koji su prolazili ulicama....price prezivjelih Vukovaracauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


neka im je slava i hvala svima uzasna je brojka mrtvih za citave okupacije Vukovara...user posted image user posted image user posted image user posted image


neka se NIKADA NE ZABORAVI...user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu ciba)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 10:55:43   
Bebys
Siniša GlavaševićTko će čuvati moj grad? user posted image Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu.Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?

Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac – netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi.

Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.


Priča o gradu vjerojatno je najpoznatiji esej Siniše Glavaševića, urednika Hrvatskog radija Vukovar i ratnog izvjestitelja iz opkoljenog grada. Bio je glas iz podruma koji je svjedočio o strahotama rušenja Vukovara. Ubijen je 19. studenoga na Ovčari.

(Odgovor članu ciba)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 10:56:42   
Bebys
evo jednog od mnogih koji su pali neduzni u Vukovaru....

mogla bih Sinisine price i eseje citati stalno ...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 11:03:04   
jagodicabobica
zao mi je!

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 11:09:28   
Bebys
user posted image

(Odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 11:34:30   
Bebys
18.11.11.   Starost: 4 h 20. obljetnica zločina u Škabrnji user posted image user posted image user posted image user posted image Renato Petrov Škabrnja se sjeća svojih žrtava, pogubljenih i poginulih mještana i branitelja u velikosrpskoj agresiji koja je na to ravnokotarsko selo počela prije 20 godina u rano jutro u ponedjeljak, 18. studenoga 1991.

Škabrnjani se s tugom sjećaju jutra kad su pripadnici okupatorske JNA i srpskih paravojnih postrojba, potpomognuti zrakoplovstvom, tenkovskim jedinicama i pješaštvom tzv. kninskoga korpusa pod zapovjedništvom Ratka Mladića, slomili otpor slabo naoružanih hrvatskih branitelja. Dok je trajao topnički napad, Škabrnju su napali tenkovi i oklopna vozila iz dvaju smjerova: Biljana i Zemunika Gornjeg.

Nakon topničkog napada postrojbe JNA i srpske paravojne postrojbe ušle su u selo uništavajući kuće, gospodarske objekte, crkvu. Žene, djeca i starci ubijani su dok su izlazili iz skloništa iz neposredne blizine hicima iz vatrenog oružja, tupim predmetima, udarcima po glavi i hladnim oružjem.

Prvi dan srpske okupacije ubijena su 43 škabrnjska civila i 15 branitelja. Pokolji i progoni nastavljeni su idući dana. Tijekom višegodišnje okupacije sve do oslobođenja u Oluji 1995. broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86. Još šestero mještana poginulo je nakon rata od zaostalih minsko-eksplozivnih naprava. U Škabrnji nema nijedne obitelji u kojoj netko od najmilijih nije stradao.

U 11 sati u crkvi Blažene Djevice Marije bit će služena misa zadušnica, a u kripti crkve prikazan film Dom zauvijek. Na spomeniku na mjestu masovne grobnice bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće. Središnja komemorativna svečanost na Trgu dr. Franje Tuđmana u Škabrnji održat će se u 14.30 sati. Osim lokalnih na komemoraciji će biti i državni dužnosnici.

Sutra će članovi 23 braniteljske udruge će u znak sjećanja na poginule hodati od Benkovca do Škabrnje, te će u Nadinu, mjestu kraj Škabrnje, na spomen- obilježju, položiti vijence, a u nedjelju će se u škabrnjskoj crkvi održati koncert pod nazivom Bogu i Domovini.

Osim Zorane Banić, koja je pravomoćno osuđena i odslužila je zatvorsku kaznu od 6 godina, te Renata Petrova kojem se na zadarskom Županijskom sudu sudi u obnovljenu postupku, nitko od nalogodavaca strašnoga zločina nije priveden. Sedamnaest počinitelja zločina osuđeno je u odsutnosti, ali još njih 16 nije dostupno hrvatskom pravosuđu.

Zbog zločina u Škabrnji vođeno je više kaznenih postupaka pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu. Milan Babić, kao predsjednik tzv. srpske krajinske oblasti, bio je osuđen na 11 godina zatvora. Milan Martić, načelnik kninske milicije, sekretar unutarnjih poslova i ministar obrane i unutarnjih poslova tzv. srpske krajinske oblasti te predsjednik te samozvane tvorevine izdržava kaznu od 35 godina.
takodjer Skabrnja...tu su se ubijali svi redom djeca ...zene ...starci...ma uzasno...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 14:50:47   
Monica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neka se nikada ne zaboravi....VUKOVARuser posted image

Tko nije bio u Vu svakako treba otići,  tada kada to sve vidiš memorijalni centar,groblje,grad tek tada doživiš dijelićem što jeVukovar...


_____________________________

"Tko želi nešto napraviti nađe način,tko ne želi ništa napraviti nađe izgovor"

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 17:45:15   
marijola
ne ponovilo seuser posted image

i svojoj djeci pričajmo o tim danima, tim herojima, o Vukovaru i Škabrnji
nek svi počivaju u miru Božjem
a oni koje pravda nije stigla na ovom svijetu, stići će ih na drugom

http://www.dalmacijanews.com/Portals/0/images/2011/11/1_sucidar18.jpg

(Odgovor članu Monica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 18:03:57   
modesty blaise
...Tiho se tugom natapa treperava svjetlost sijećanja u ovoj noći bez sna, kad sve su se zvijezde na prozore spustile,iskreći plamom bola do dna,jer ovaj prkos proći neće dok ponosno stoji Grad, milovan rijekom što kroz vene teče,nikad ljepši i nikad u uzama,ispiran ljubavlju i hrvatskim suzama...

Slava svim poginulim i živim vitezovima koji su branili Vukovar....Neka se ne zaboravi....



_____________________________

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu marijola)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 18:05:45   
marijola
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N8dOp7GJYpA

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 23:25:09   
mamacita
Ovo sto je jedna od vas rekla da svojoj djeci moramo prenositi istinu onakvu kakva je bila, to je ziva istina. Vidjet cete, udzbenike ce napisati ljudi koji ce povijest pokusati izmijeniti. Zato, istinu nikad ne smijemo zaboraviti!

(Odgovor članu marijola)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Vukovar-20 god.
18.11.2011 23:28:31   
maryann01

IZVORNA PORUKA: modesty blaise

...Tiho se tugom natapa treperava svjetlost sijećanja u ovoj noći bez sna, kad sve su se zvijezde na prozore spustile,iskreći plamom bola do dna,jer ovaj prkos proći neće dok ponosno stoji Grad, milovan rijekom što kroz vene teče,nikad ljepši i nikad u uzama,ispiran ljubavlju i hrvatskim suzama...

Slava svim poginulim i živim vitezovima koji su branili Vukovar....Neka se ne zaboravi....





_____________________________

moj quatro
Josip 20.04.2002. 3350gr 50cm
Viktorija 24.07.2003. 3330gr 50cm
Andrej 27.01.2011.3500gr 52cm
Fran 17.02.2015.3200gr 50cm

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Vukovar-20 god.
22.11.2011 21:14:55   
lavica81
potpisujem, prekrasno napisano
IZVORNA PORUKA: maryann01


IZVORNA PORUKA: modesty blaise

...Tiho se tugom natapa treperava svjetlost sijećanja u ovoj noći bez sna, kad sve su se zvijezde na prozore spustile,iskreći plamom bola do dna,jer ovaj prkos proći neće dok ponosno stoji Grad, milovan rijekom što kroz vene teče,nikad ljepši i nikad u uzama,ispiran ljubavlju i hrvatskim suzama...

Slava svim poginulim i živim vitezovima koji su branili Vukovar....Neka se ne zaboravi....






_____________________________

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

(Odgovor članu maryann01)
Neposredna veza do poruke: 14
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!