|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Otkrijte na vrijeme što vaše dijete osjeća
22.3.2009 10:21:48   
tikica_69
Djeca i tinejdžeri suočeni su s problemima u školi, obvezama koje ih iscrpljuju te stalnim procjenama i zadirkivanjem vršnjaka. Imaju osjećaj da u svemu moraju biti savršeni, a ako im to ne uspije, misle da će ih roditelji prestati voljeti, a prijatelji odbaciti. Hormoni koji upravljaju njihovim razmišljanjima, osjećaj nesigurnosti koji nastaje uspoređivanjem sa savršenim tijelima iz časopisa te nesnalaženje u vlastitoj seksualnosti i nerazumijevanje ljudskih reakcija djeci ruši samopouzdanje i vjeru u vlastite sposobnosti. Sretno djetinjstvo za tren postaje začarani krug crnih misli u bezizlaznoj situaciji iz koje djeca jedino rješenje vide u smrti, koju vide kao olakšanje i san. Zato je razgovor glavno oruđe koje roditelj može iskoristiti da otkrije čega se boji njegovo dijete te saznati je li tužno, ogorčeno ili nezadovoljno. Iz dječje perspektive problemi se mogu činiti mnogo većima nego što zaista jesu, a zbog straha od neodobravanja ili kazne izbjegavat će povjeravanje. Zato roditelj neće ništa postići autoritativnim stavom niti forsiranjem, nego iskrenim i nježnim razgovorom.
Zbog toga što smatraju kako ne dobivaju dovoljno podrške, brige, ljubavi i sigurnosti, djeca se mogu osjećati kao “Pale sam na svijetu” i zato je važno s njima otvoreno razgovarati. Za početak im objasnite kako ih volite i da vam je stalo do toga kako se osjećaju, savjetuju stručnjaci. Djeca često ne razumiju zašto se osjećaju loše pa će odgovor na pitanje “zašto si stalno tužan” vjerojatno izostati. Pitajte ga kako je i o čemu razmišlja, a neka pitanja budu otvorena, tako da dijete može slobodno pričati o čemu god poželi. Bit će mu lakše ako objasnite da se i vi nekad osjećate loše i potišteno te da je normalno plakati i da je osjećaj beznađa prolazan. Ako stanje ne prolazi niti nakon otvorenog razgovora, obratite se stručnjaku.

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Otkrijte na vrijeme što vaše dijete osjeća
22.3.2009 11:25:34   
ivanaa
user posted image jos i pubertet

_____________________________

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Otkrijte na vrijeme što vaše dijete osjeća
22.3.2009 11:53:07   
Ruža
IZVORNA PORUKA: ivanaa

user posted image jos i pubertet


Da,da sve nas to čeka. Nadam se da će biti otvoreni za razgovor.

_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Otkrijte na vrijeme što vaše dijete osjeća
22.3.2009 11:54:09   
tikica_69
Za pubertet se ne brinem...tada pocnu ispoljavati svoj bijes pa razgovor nije mi moguc. Ali definitivno znas sto ih pere user posted image

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Otkrijte na vrijeme što vaše dijete osjeća
23.3.2009 16:41:48   
tikica_69
Izdvojili smo za Vas još nekoliko važnih savjeta:
  • Vjerujte u svoje dijete, tako će i dijete naučiti vjerovati u sebe.
  • Koliko god se često čini teškim, nađite vremena samo za sebe.
    Važno je naći vrijeme kada možemo biti sami s partnerom, ali i vrijeme izvan obiteljskih i partnerskih obaveza. Iako je to često teško organizirati, posebice dok je dijete vrlo malo, možda postoji prijateljica koja bi Vam htjela pričuvati dijete na pola sata. I tada, osjetite što Vam je potrebno i učinite to za sebe. Zadovoljan čovjek je i bolji roditelj.
  • Saslušajte bez prekidanja i dozvolite da vam dijete pokaže osjećaje – dobro je da Vam dijete pokaže ako je uplašeno, veselo, tužno, ako se boji, ako je ljuto, ako joj/mu je teško,…
    Prvo pokažite razumijevanje i da prihvaćate osjećaje koje pokazuje, a tek poslije kada osjetite da  je vrijeme i da nije prerano ohrabrite dijete. Nekada nam je vrlo teško suzdržati se, pogotovo kada je dijete tužno, od ohrabrivanja i riječi kao što su «Bit će sve u redu, ne plači, ti to možeš,..», međutim za razvoj djeteta u zadovoljnu i životno vještu osobu važno je:
  1. Iako nam je teško vidjeti da je naše dijete tužno, izdržati i podržati ga slušanjem, držanjem za ruku, ne ispitivati odmah već jednostavno biti uz dijete dok plače i u tišini mu biti podrška za izražavanje emocija,
  2. Nakon što se dijete na ovaj način osjeti zaštićeno i sigurno iz Vas te otpusti dio boli, vjerojatno će Vam i samo ispričati što se dogodilo. Ako to ne učini potaknite ga nenametljivim pitanjima. Ako ne želi, recite mu da Vam je važno i da mu želite biti podrška o čemu god da se radilo i ako zatreba poštujte to, te ga upitajte kasnije.
  3. Odraslima se ponekad učine uzorci dječjih tuga nevažni, sitnice. Važno je da razumijemo da je dječji svijet u tom trenutku drugačiji i da prihvatimo da se oni tako u ovom trenutku osjećaju.
  • Ako Vam se nešto neugodno dogodi i dijete to primijeti na Vama, nemojte ga štititi riječima «Ne, sve je  redu.» Pokazujte pred djetetom osjećaje, ali na način i u onoj mjeri koja je primjerena dobi djeteta.
    Pokazivanje Vaših osjećaja kazuje djetetu da je u redu tako se osjećati.
  • Isti princip razgovora primijenite i sa partnerom/partnericom.
    To može postupno vaše odnose i ukupni obiteljski život učiniti još toplijim i ljepšim.
Pokažite osjećaje i prihvatite njegove/njene osjećaje čak i kada Vam se ne sviđaju. To ne znači da se slažete sa nekom situacijom, već da prihvaćate osjećaje i čovjeka sa njegovim doživljavanjem i možda različnošću. No, ne prihvaćajte agresivan NAČIN izražavanja osjećaja koji Vas ugrožava. Ako imate dojam da će Vašem partneru/partnerici ovakvo pokazivanje osjećaja biti strano, započnite postupno i češće sa ugodnim osjećajima.

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!