|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kad nas tuga stisne - pojadajmo se!
30.10.2009 12:28:51   
tikica_69

barby user posted image

titleAndStar(482,0,0,false,"","")
user posted image

user posted image
Objave: 482
Član od: 16.2.2009
Mjesto: Rijeka
Status: prisutan user posted image
ne znam da li mogu ovdje napisat ovaj post,ako ne spada ovdje molim moderatore da premjeste..odnosi se na neplodnost naravno... jutros idem do konzuma i kako hodam prema njemu vidim ispred mene ide susjeda i njena kcerka koja je dosla kod nje u posjet i idu zajedno u konzum i ta njena kcer pusi po cesti ko dimnjak...i dodjem ja do njih i pozdravim,vidim ta njena kcer(ima 40 god)trbuh do nisa ima,i tako mi pricamo kaze za 4tj mora rodit...znaci pusi cijelu trudnocu,nista joj nije,rodit ce zdravo i zivo dijete...ostala je trudna bez problema,inace ima kcer iz prvog braka,mala ima 14 god,sa ovim muzem je htjel opet dijete evo dobit ce ga...neka,drago mi je nego mislim kako se ne pazi,zivi raskalaseno od uvijek,izlazi van,pusi...i najgore od svega mi je (a to sam ocekivala da ce me pitat) kad me na kraju pita,joj pa kad ti mislis,sta cekas?godine ti idu,vidi jadranka je 10 god starija od tebe i rodit ce brzo a ti jos nisi ni trudna...meni odmah pune oci suza,mislim si da znas sta sve prolazim prosla bi te volja da me uopce pitas... a nije mi neka bliska susjeda da bi joj mogla reci u cemu je stvar.. toliko me to uzrujalo da mi je divno dan poceo...e da je to samo jedna,svako malo to slusam... a najgore mi je kad oni pokvareni ljudi,kad idem setat sa psom pa mi kazu,kad ces tako sa dijetetom ici,pusti psa sta ce ti pas.... pobjesnim totalno...user posted image
sorry na poduzem postu ali morala sm to reci,tako me danas pogodilo....

2.mj 2010-nas mjesec......

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kad nas tuga stisne - pojadajmo se!
30.10.2009 12:42:46   
Najki
ko da ja pišem ovo....

i još isto i za godine, i usporedbe i psa.
user posted image user posted image

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
30.10.2009 12:49:19   
Zvonki
 barby

ne znam da li mogu ovdje napisat ovaj post,ako ne spada ovdje molim moderatore da premjeste..odnosi se na neplodnost naravno... jutros idem do konzuma i kako hodam prema njemu vidim ispred mene ide susjeda i njena kcerka koja je dosla kod nje u posjet i idu zajedno u konzum i ta njena kcer pusi po cesti ko dimnjak...i dodjem ja do njih i pozdravim,vidim ta njena kcer(ima 40 god)trbuh do nisa ima,i tako mi pricamo kaze za 4tj mora rodit...znaci pusi cijelu trudnocu,nista joj nije,rodit ce zdravo i zivo dijete...ostala je trudna bez problema,inace ima kcer iz prvog braka,mala ima 14 god,sa ovim muzem je htjel opet dijete evo dobit ce ga...neka,drago mi je nego mislim kako se ne pazi,zivi raskalaseno od uvijek,izlazi van,pusi...i najgore od svega mi je (a to sam ocekivala da ce me pitat) kad me na kraju pita,joj pa kad ti mislis,sta cekas?godine ti idu,vidi jadranka je 10 god starija od tebe i rodit ce brzo a ti jos nisi ni trudna...meni odmah pune oci suza,mislim si da znas sta sve prolazim prosla bi te volja da me uopce pitas... a nije mi neka bliska susjeda da bi joj mogla reci u cemu je stvar.. toliko me to uzrujalo da mi je divno dan poceo...e da je to samo jedna,svako malo to slusam... a najgore mi je kad oni pokvareni ljudi,kad idem setat sa psom pa mi kazu,kad ces tako sa dijetetom ici,pusti psa sta ce ti pas.... pobjesnim totalno...user posted image
sorry na poduzem postu ali morala sm to reci,tako me danas pogodilo....

Barby, žao mi je. Normalno je da se tako osjećaš, i ja bi vjerojatno user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

Neposredna veza do poruke: 3
30.10.2009 12:54:12   
Krky
Cure, drage, pa dokle to morate trpjet. Pa recite jednom nešto tipa: "Nažalost, do psića mogu svojom voljom, a do bebe ni voljom ni silnom ljubavi!" Pa nek njima bude neugodno i nek se crvene.A to za godine, baš se imala čime hvalit, 40 godina , malo do poroda i cigareta među zubima - to je baš znak zrelosti i odgovornosti.

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu Najki)
Neposredna veza do poruke: 4
30.10.2009 13:26:59   
natalijax
meni je ovo grozno ić nekog usporedivat po godinama i djeci,mislim sto sad je ta njena kćerka kao najbolja i više vrijedna sto je starija i trudnauser posted image

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 5
30.10.2009 13:45:40   
tikica_69
Barbi, posalji im ovo.... 
PISMO
Ovo pismo nasla sam na jednom Americkom sajtu i forumu Roda toliko me odusevilo da sam ga morala staviti na blog Nakon toga primjetila sam da se i na ostalim Forumima na internetu naslo ovo pismo i da su zene pozitivno reagirale na njega . Zato ga stavljam i ovdje , kao jos jednu kariku u lancu pitanja koje nas cesto muce .

Pismo je napisano od profesionalaca da bi pomogli prijateljima i porodici zena koje se bore sa neplodnoscu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DA _______ ima problema da zatrudni .

_____ zna da je vi volite i da zelite da bude sretna , da bude opet "ona stara " . Ipak , u zadnje vrijeme ______ se osjeca izolirano , depresivno i potpuno opsjednuta idejom o svojoj bebi . Vi vjerovatno imate problema da shvatite tu svakodnevnu opsjednutost . ________ se nada , da cete Vi , citajuci ovo pismo , napisano od strane psihologa koji su se i licno i profesionalno sreli sa neplodnoscu , bolje razumjeti bol koji ona osjeca . Ovo pismo reci ce vam i kako mozete da joj pomognete .

NEKE CINJENICE O NEPLODNOSTI

Mozda ce Vas iznenaditi da jedna od sest zena ima problem da ostane u drugom stanju .Postoji toliko razloga zbog kojih je zaceti tesko : zacepljeni jajovodi ;hormonalni disbalans ; slab imunitet ; problemi sa spermatozoidima njenog supruga ; deformiteti uterusa ;deformiteti cervixa . To je samo par razloga . Sve ove prepreke su ili fizicke ili fizioloske , ne psiholoske . Jajovodi nisu postali neprohodni samo zato jer se zena "trudila previse da zatrudni " Antitjela nece prestati unistavati spermije samo ako " se opustimo " i spermatozoidi nece plivati brze ako ih posmatramo "pozitivno " .

"SAMO TI MISLIM DOBRO " SAVJETI
Kada neko do koga nam je stalo ima problem , normalno je da zelimo da mu pomognemo . Ako nista specijalno ne mozemo uraditi , bar cemo mu dati savjet .Cesto izvlacimo svoja licna iskustva ili iskustva ljudi koje poznajemo . Mozda se sjetite neke svoje prijateljice koja je imala problem da zacne , a onda su ona i njen suprug otisli na tropsko ostrvo i ona je "magicno zatrudnila " Naravno , predlozicete _________ da ode sa svojim muzem na odmor

"Otidjite na odmor , opustite se, ne razmisljaj o tome i zatrudnices " ________ cijeni sto Vi zelite da joj pomognete, ali ona ne moze iskoristi Vas savjet za problem koji je fizioloski .Ne samo da ne moze iskoristiti vas savjet , sam savjet je veoma uznemiri . Takvim savjetima je

bombarduju na svakom cosku . Zamislite koliko je frustrirajuce za ____ da slusa o drugim parovima koji su "magicno " zatrudnili onda kada su se prestali truditi . Zamislite koliko je frustrirajuce slusati o parovima koji su "magicno" zatrudnili kada su odustali od odlazaka doktoru i odlucili da usvoje . Za ________ sada vodjenje ljubavi i pravljenje djece nemaju puno zajednickog . Ne , nemozete ni da zamislite koliko je tesko truditi se da imas bebu i koliko je razarajuce svaki mjesec shvatiti da ni taj pokusaj nije uspio . To je pravi cirkus emocija kroz koji se prolazi svaki mjesec . Vas " dobronamjerni " savjet je pokusaj da se od ozbiljnog problema napravi "maciji kasalj " Minimizirajuci njen problem Vi u stvari minimizirate vrjednost njenih emocija . Normalno ____ je prilicno ljuta sto se njezini osjecaji i brige tako olako shvataju . Istina je : ne mozete pomoci konkretno . Najbolje sto mozete da uradite je da razumijete i podrzite .

STA MOZETE DA URADITE ZA ________

Mozete joj dati svoju podrsku . Ne kritikujte je za nesto sto jeste ili nije uradila. Mozete reci na primjer : "Stalo mi je do tebe . Nakon citanja ovog pisma bolje razumijem koliko tesko mora da ti je u stvari .Volio bih da mogu da pomognem . Zao mi je sto moras prolaziti kroz sve ovo .Ovdje sam da te slusam ako ti se prica i da placem sa tobom ako ti se place .Ovdje sam da te oraspolozim onda kada budes mislila da nema nade .Mozes pricati sa mnom. Mozes mi vjerovati .Ja te necu osudjivati .Ja ti necu davati nikakav savjet jer i ne znam kroz sta prolazis. Samo cu slusati i zagrliti te .Stalo mi je do tebe ."
Najvaznija stvar koju morate da shvatite je ta da je _________ veoma uznemirena i zabrinuta . Slusajte sta ima da vam kaze , ne zatvarajte oci pred njenim emocijama ,ne potcjenjujte njeno iskustvo . Ne podsjecajte je na price ostalih koji su "jednostavno ostale trudne " nakon sto su odustale . To ______ ne zvuci ohrabrujuce , to zvuci bolno i za nju jos vise porazavajuce . Nemojte se pretvarati da ce sve biti SUPER . Nemojte joj prodavati fraze " BICE STO JE SUDJENO " .Ako je to stvarno istina , cemu medicina uopste ??! Vasa spremnost da slusate , a ne da pomognete ima nevjerovatnu snagu da pomogne ______ . Zene koje se bore sa neplodnoscu osjecaju se odvojeno od ostatka ljudi . Osjecaju se izolirano , osudjivano i usamljeno .Vasa sposobnost da slusate i podrzite ____ na nacin na koji ona zeli da bude podrzana je najveci lijek protiv stresa koji ona sada prolazi .

PROBLEMATICNE SITUACIJE
Kao sto najobicnija prostorija moze predtavljati problem za slijepu osobu , tako je i svakodnevni zivot pun iskusenja za zenu koja ima problema sa plodnoscu . Iskusenja koja ne postoje za osobu koja imaju djecu .Ove situacije je konstantno podsjecaju na nesto za sta se ona boji da mozda nikada nece dozivjeti . ONA ide za praznike kod roditelja svoga supruga . Zena njegovog brata doji . Djeca trce na sve strane . Njena rodjaka ceka djete #3 . Muskarci gledaju nogomet dok zene sjede i pricaju o problemima koje im zadaju njihova djeca . Ona se osjeca izostavljeno , najblaze receno .
Oov je samo primjer svih praznika koji su narocito teski za ____ . Oni predstavljaju vrijeme koje prolazi . ONA se sjeca sta je sebi obecala proslog puta . Sljedece godine , u ovo vrijeme bit ce majka . Hoce li biti sin ili cerka , nije vazno , ali kako ce ih voljeti . I bice najbolja majka na svijetu . I naravno da je zahvalna bogu za sve dobro u njenom zivotu , ali kako da mu bude zahvalna za svu ovu bol kroz koju prolazi .
Najednostavnije aktivnosti , kao sto je na primjer setnja gradom , za NJU su polja puna izazova .Gledanje zene koja gura kolica sa bebom udara pravo u nerve .ONA je ispunjena zaviscu i tugom .

Kada vidi zenu koja je trudna , osjeti se mentalno isprebijana mislju : Zasto to nisam ja ?

Zasto ja to ne zasluzujem ? Sta sa mnom ne valja ?

ONA ne moze cak ni novine da procita ,a da ne vidi savrseno zdravu trudnicu kako reklamira neki djeciji proizvod ili male slatke bebice .
Na nekoj zabavi ili porodicnom okupljanju , neko uvijek upita " A sta vi cekate ? " ONA zeli da pobjegne vristeci odatle , ali ne moze .

Ako pocne otvoreno da govori o svojoj borbi , pocinje da dobija "dobronamjerne " savjete -bas ono sto joj ne treba . " MA opusti seee , ne brini , desice se

prije ili kasnije " Ili ... " Blago tebi , imas srece , sve bih dala da imam tvoju slobodu "

Ili ... ne znas ti kako boli porodjaj .

Ili.. "Bog odlucuje " ..."Nije mozda sudjeno " ... "A da usvojite " Ovo su komentari od kojih ONA pozeli da vristi na sav glas , pocupa svu kosu sa glave , sakrije se u neki cosak i isplace ..sama ..Zar stvarno mislite da se ona ne trudi opustiti ?

Zar stvarno mislite da ona ne misli , ne zeli , ne moli se da se to desi "prije ili kasnije "

Zar stvarno mislite da se ne bi odrekla svoje slobode i svega sto ima -za bebu ?

Zar stvarno mislite da ju je briga za bol pri porodjaju ?

Mislite da nije razmiljala o usvajanju , ali ipak mozda vjeruje da je "mozda sudjeno i da je bog odlucio da bude majka " ............

NA KRAJU
Zbog svega sto ______ prolazi ovog trenutka , molimo vas IMAJTE RAZUMJEVANJA . Molimo vas budite pazljivi sa rijecima . Ponekad ce biti depresivna . Ponekad ce biti ljuta . Ponekad ce biti placljiva .Ponekad zavidna . Ponekad ce biti psihicki iscrpljena . Ponekad ce biti fizicki iscrpljena .Ponekad ce sve emocije presusiti. Ponekad ce biti uplasena. Ali vise nikad nece biti "ona stara "
ONA ne zna kada ce njen problem biti rjesen , ni da li ce .Jednog dana , mozda , uspjece. Mozda prije , mozda kasnije .Jedino sto zna to je da mora da pokusa.To je jedino sto je odrzava .ONA ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato , pruzite joj ruku .I podrsku . I razumjevanje . Saslusajte je . Bar dok ne postane MAMA . Poslije vise ne morate .

U iscekivanju.......

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 6
30.10.2009 13:49:25   
Kika83
Ovo pismo sve govori. Sram ih bilo sve od reda koji nas tako muče, ja bi im najrađe svima pljunula u facu koliko znaju biti odvratni user posted image  

Neposredna veza do poruke: 7
   [Obrisani korisnik]
30.10.2009 13:50:45   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 8
30.10.2009 13:55:25   
natalijax
ovo je tužnouser posted image user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9
30.10.2009 13:59:50   
tikica_69
Ne sumnjam u dobre namjere onih koji pitaju. Ili barem većine njih. Ne sumnjam da ostali, koji nisu ta dobronamjerna većina, onda kad pitaju nemaju, u stvari, nikakvu namjeru. Vjerovat ću da doista nisu mislili ništa loše ili da su tim pitanjem željeli popuniti prazninu u razgovoru. Vjerovat ću da je iza toga pitanja topli ljudski interes, ili da je iza njega kurtoazija, ili možda i malo gluposti. 

Pitajte me "Što ima novo kod vas dvoje?", ali pri tom ne spuštajte značajno pogled prema mom trbuhu.

Ne pitajte me "I, kad će beba?", jer ne znam na to odgovoriti, i ja bih voljela znati odgovor.

Ne pitajte me niti onako, značajno kao dvosmislenim tonom "I... radite li vas dvoje?" pri tome naglašavajući ovo "radite" a ponekad uz to i namignuvši, kako bi bilo apsolutno jasno da vas ne zanimaju priče o tome kako smo oboje izrabljivani za premale novce na svojim radnim mjestima i da ne znamo kako ćemo dugo taj ritam kojim stižu obaveze izdržati...

Ne pitajte me za to - nikako.  

Vjerujem da to pitate možda zato što mislite da je sve u redu i da se rezultat tog našeg "rada" samo još ne vidi, jer je za to prerano... Vjerujte da ću tada, ako ću to željeti vama reći, reći to odmah nakon što si izgovorimo "Bok".

Vjerujem da to pitate zato što vam se čini da sjajim od blaženstva. Vjerujte da ako sjajim, to je zbog zaljubljenosti a ne zbog onog blaženog stanja.

Vjerujem da pitate možda zato što vam ništa drugo ne pada na pamet pitati toga trena... ali nemojte. 

Jer, kako da odgovorim na to pitanje? Želite li doista znati koliko nam je stalo, koliko se "trudimo" i koliko sam zbog toga bila nesretna? Želite li čuti odgovor tehničke naravi, koji ću daleko lakše izgovoriti tonom govornog automata i neće prijetiti opasnost da se nasred ulice rasplačem: "Radimo, puno i često, štoviše, u prave dane a i osim u te dane radimo, a, strogo među nama, uspijevamo i dalje često misliti da ne radimo nego da vodimo ljubav. I da, sve je s nama u redu, s mužem je sve u redu, spermija su milijuni, živahni su, pokretljivi, jurišaju u pravom smjeru, hvala na pitanju; moji jajnici su b.o., jajovodi su prohodni, moj endometrij je baš kako treba a ovulacija mi je redovna. I brisevi su mi savršeni i Papa test je vrlo dobar, a i evo, imam friški nalaz hormona koji je isto super, hvala na pitanju."  

Ili, trebam li vama, koji niste nikad ni bili ili više niste dio mojeg života i čijeg života ja nisam dio, reći koliko je to teško iskustvo, kako je to iscrpljujuće... da sam nesretna, da sam proplakala puno dana, da sam provela stotine sati zabrinuta pokušavajući shvatiti "zašto ne mi, zašto ne ja, zašto još ne ja..". 

I zato, onda kad idem iz trgovine s vrećicama u ruci, onda kad idem umorna s posla ili čitam novine u tramvaju, ne želim razmišljati o tome. I ne želim vam pokazati koliko mi je to vaše usputno pitanje dotaklo otvorenu ranu, koliko me je duboko pogodilo i, ima i takvih dana, na puno sati nakon tog pitanja koje ste izgovorili ne sluteći njegovu važnost, rastužilo. 

Znam da to niste željeli, znam da niste znali što ćete u meni pokrenuti. Zato sam i rekla samo "Bit će, onda kad bude suđeno" ili "Bit će, kad bude volja Božja", ako ste mi dovoljno bliski da sam vam time željela reći sve. Ako sam se bez riječi samo nasmiješila i odlepršala dalje, niste među tim bliskim ljudima i tim osmijehom sam vam htjela pristojno poručiti da vas se ne tiče. Oni koji su dio mog života, već sve znaju. I nikada ne pitaju. Njima kažem ionako sama. 

...zato molim, nikada ne pitajte...

U iscekivanju.......

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 10
30.10.2009 15:22:26   
zaba
ko je ovo napisao? Ovo je super,ali me istovremeno puklo.user posted image

lucija je svjetlo u mom životu
07.05.2005.

Neposredna veza do poruke: 11
30.10.2009 15:33:00   
tikica_69
Moja frendica...

U iscekivanju.......

(Odgovor članu zaba)
Neposredna veza do poruke: 12
30.10.2009 15:33:42   
zaba
pozdravi frendicu,krasan tekst

07.05.2005.

Neposredna veza do poruke: 13
30.10.2009 15:44:01   
tikica_69
Evo....nudim vam njen blog...vrijedi procitati  http://www.namaste.bloger.hr/ 

U iscekivanju.......

(Odgovor članu zaba)
Neposredna veza do poruke: 14
30.10.2009 16:01:48   
katarinast
ja sam pročitala bloguser posted image user posted image user posted image user posted image ,želim joj sve najbolje!!! baš me rastužilo!!!

KARLO 9.03.2009
*IMAMO DVA ZUBIĆA-GORNJA*

Neposredna veza do poruke: 15
30.10.2009 16:02:51   
lueman
pročitala user posted image user posted image zakon jeuser posted image user posted image

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

Neposredna veza do poruke: 16
30.10.2009 16:15:38   
zaba
user posted image ,odličan je

07.05.2005.

(Odgovor članu lueman)
Neposredna veza do poruke: 17
30.10.2009 16:18:57   
Bebys
a tikice tu si je strpala...pa ja zeni taman pisem poruku a ti ju bila skinula...
ajd o.k.
htjedoh joj reci da neslusa bezobrazne i zle ljude...nego neka misli na nesto pozitivno...doci ce beba...kad se najmanje nadas...sretno ti bilo..

Neposredna veza do poruke: 18
30.10.2009 16:50:08   
barby
hvala vam svimauser posted image user posted image user posted image
bas sam nekako bez volje,stalno mi u usima to... sad kad sm bila sa psom prosetat sretnem 2 zenskice koje su pretpostavljam sestre jel dosta slice,a imaju sigurno preko 35,36 god.inace jedna od njih zivi zgradu do mene ali ne dugo,vidjela sam je par puta na ljeto sa trbuscicem,i sad idu obe sa tek rodjenim bebama u klokanicu ih nose i sretne smiju se,...bas mi je jos to trebalo danas nakon svega...dans nije moj dan.....user posted image ko zna sta me ceka u vecerasnjoj setnji???user posted image

17.1.2011 STIGLA MOJA NAJVECA SRECA
ostala trudna između postupka prirodno:)

22.2 -transfer IVF/ICSI,11.3 beta.nisam je ni docekala:(

2007-missed abortion:(

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

MM-oligoasthenozoospermia
varikokel

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 19
30.10.2009 17:02:51   
barby
tikice zabor. sam reci price suuser posted image pretuzne....
kako vrijeme prolazi a kod mene jos nista kako se ono kaze "novoga",moji u familiji ne pitaju nista,vjerojatno vide da mi je tesko radi toga,a najvise vidim da mojoj mami to jako tesko pada..jel ona je zena koja ne da voli djecu,nego obozava,bilo koje dijete vidi,bilo gdje,ona poludi,odmah ga svo izgnjavi,a i djeca nju obozavaju.ali nece da prizna,pred menom se pravi da joj je svejedno kao...do nedavno je znala onako u sali u prici sa nekim reci joj kad cu ja postat baka,kad budem pri stapu hodala,kad ne budem mogla vise ni cuvat ga...? a sad kad vidi da ja svaki dan sve vise pucam,kaze ma nesekiraj se kceri moja,sta cemo sad,ako bog da bit ce,ako ne nista,pa nisi ni prva ni zadnja..to boze ona mene tjesi,a znam da nisu to inace njene rijeci.i znam da pati isto ko ja radi toga..inace,ja sam jedinica,valjda zato jos vise..
a da ne bude to sve za danas,dodje mm sa posla,sjedemo rucat,i pojedemo,kad on zamisljen sav,ja ga pitam sta ti je?a on ma nista,a vidim ja da nesto je...i onda mi kaze,danas rano ujutro u firmi svi cestitali jednom od sefa,pohvalio se kako ce postat tata.a mladji od njega je jos.kaze svi ce prije mene,ako ja uopce ni budem ikada...meni seoci odmah zasuzile,digla se sudje oprat da se ne rasplacem...znaci i njega je pocelo pucat,do sad se nekako drzao... i onda se sjetio za sutra,jel idemo u posjet frendici koja je rodila pred 2tj. kaze on,evo vidis moram ici sutra gledat tudju djecu,a svoju ne mogu..user posted image

17.1.2011 STIGLA MOJA NAJVECA SRECA
ostala trudna između postupka prirodno:)

22.2 -transfer IVF/ICSI,11.3 beta.nisam je ni docekala:(

2007-missed abortion:(

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

MM-oligoasthenozoospermia
varikokel

(Odgovor članu barby)
Neposredna veza do poruke: 20
30.10.2009 17:25:41   
pepeljubica
user posted image user posted image i isplakah se ja kao malo dijete....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .....npr. zove me moja bliska prija neki dan i pita kako sam....koliko jos...i prebaci temu na sebe, porodu, kako se ne može opisati osjećaj trudnoce....i tako....kad sam odslušala monolog od 6 minuta kažem ja dobro, moram ići bog....mislim ona ima dečke od 11 i 8 godina....o porodu ću s prijom koja je rodila neki dan.....NE KUŽIM KAKO LJUDI NE KUŽE!!! Dođe mi da ovo pismo nalipim na čelo!

(Odgovor članu barby)
Neposredna veza do poruke: 21
30.10.2009 18:04:14   
Ninaa
Meni je iskreno žao i teško slušati vaše priče i jednostavno neznam kaj bi vam rekla evo od mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sad jedno pitanje od mog bratića žena isto uporno pokušava ostati trudna sve je u redu tak bar veli i nikako. Ona ima 26 god.a on 24. STrašno je s tim opterećena i sad tu kod nas ima puno trudnica i zadnji put mi je rekla da ni sama nezna kaj da radi da je ljubomorna na sve koji su trudni i imaju dijete. Ja neznam kak da se postavim i kaj da joj rečem jel se bojim da je ne povrijedim. Moje dijete ima 7 mj. ostala sam trudna od prve i to nisam ni željela tad. Dobre smo si i vidim da mi dosta toga hoće reći, a ja se bojim da ak kažem nešto krivo da će joj biti žao i kad me nazove i pita kak smo pokušavam odgovarati neodređeno i čim manje spominjati koliko sam sretna s svojim djetetom i to mi je jako teško. savjeti?

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu pepeljubica)
Neposredna veza do poruke: 22
30.10.2009 18:37:51   
lavica81
barby draga žao mi je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
znam točno kako se osjećaš, imam i ja takvih dana. draga moja treba vjerovat i biti uporan. drugo nam i ne preostaje.
drži seuser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 23
30.10.2009 18:44:44   
lavica81
a čuj draga ako si dobra s njom najbolje je da joj rečeš da si je spremna saslušati  i zagrliti kad god joj treba 

ono pismo što je tikica stavila stvarno dobro opisuje kroz što sve prolazimo mi žene koje se borimo za svoju mrvicu.

ono što sam sama zaključila jest da nije dobro biti ljubomoran na druge što su trudne i imaju djecu jer s tim samo sebi činiš gore, postaješ ogorčen i nesvjesno stvaraš lošu klimu za trudnoću.
psihičko zdravkje je jednako važno kao i fizičko. znam da je ovo lako reć, i sama se s tim borim, imam boljih i gorih dana ali iskreno, nikad, ali baš nikad (bar dosad) nisam zamjerila niti jednoj prijateljici koja ima svoju bebu i priča mi o njoj i njenim uspjesima. ali to sam samo ja. ima cura koje i drugačije reagiraju, ne žele se družit s ljudima koji imaju djecu...
trebaš shvatit da nisi ti kriva što imaš djete isto kao što i ona nije kriva što ga nema.

sretno tvojoj prijateljici

IZVORNA PORUKA: martina ks

Meni je iskreno žao i teško slušati vaše priče i jednostavno neznam kaj bi vam rekla evo od mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sad jedno pitanje od mog bratića žena isto uporno pokušava ostati trudna sve je u redu tak bar veli i nikako. Ona ima 26 god.a on 24. STrašno je s tim opterećena i sad tu kod nas ima puno trudnica i zadnji put mi je rekla da ni sama nezna kaj da radi da je ljubomorna na sve koji su trudni i imaju dijete. Ja neznam kak da se postavim i kaj da joj rečem jel se bojim da je ne povrijedim. Moje dijete ima 7 mj. ostala sam trudna od prve i to nisam ni željela tad. Dobre smo si i vidim da mi dosta toga hoće reći, a ja se bojim da ak kažem nešto krivo da će joj biti žao i kad me nazove i pita kak smo pokušavam odgovarati neodređeno i čim manje spominjati koliko sam sretna s svojim djetetom i to mi je jako teško. savjeti?

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 24
30.10.2009 18:50:13   
Viky
user posted image user posted image za sve hrabre i divne žene koje zaslužuju biti majke...
ne znam što bi rekla...a da ne ispadne baš onako kako vi ne želite,osim da vam se divim na hrabrosti i ustrajnosti...gledajući kako nekim ženama ide od prve nešto što bi svaka žena trebala imati pravo...biti majka!!!

Tara 22.3.2004

"Bogatstvo se smiješi onima koji se osmjehuju"

Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!