|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dzeparac - koliko i za sto?
12.11.2008 18:12:33   
tikica_69
Kako imam decke koji vec uvelike imaju finacijske potrebe, sto za kino, uzinu, casopise, mirise i sve drugo sto obuhvaca predpubertet user posted image , zanima me kakvo je vase misljenje o djeparcu.

Treba li odrediti mjesecni iznos pa ih pustiti da sami manipuliraju njime, da li ga davati samo za dobre ocjene i druge zasluge, da li ga uopce davati ili samo onda kad mi smatramo da nasoj djeci nesto treba?
Zanima me kako vi ucite djecu na novac i njegovu vrijednost i naravno, voljela bi cuti svakave savjete i misljenja.

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Dzeparac - koliko i za sto?
13.11.2008 11:25:12   
Dajana
Ja nemam baš neko definirano mišljenje o tome. Moji klinci dobiju novac za rođendan, kad završi škola, za more od dede i bake i kumova. I to ih učimo štedjeti da si kupe za to ono zbilja što žele.
Za koji slatkiš poslije škole im tu i tamo damo koju kunu. Najstarijem damo jer ide u srednju školu i treba mu za sendvič a kad ide negdje van također mu damo nešto novaca ali je on genski štedljivac. Nema određen mjesečni đeparacMjesečno dobije 50 kn za mobitel i to je na njemu kako će brzo potrošiti.

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Dzeparac - koliko i za sto?
13.11.2008 11:31:29   
mirna
Mome djetetu još ne treba džeparac..jedino 5 kuna za čokoladu ili 2 za slanac..user posted image meni se najpametnije čini da mu se da tjedno neku određenu svotu. Na njemu je onda da li si nešto od te svote prištjedi, pa si tako sljedeći tjedan kupi nešto  skuplje...

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Dzeparac - koliko i za sto?
13.11.2008 12:02:34   
dami
Imam sina od 16 god, teško je definirati koliko đeparca treba, novaca nikad dosta.             Ja mu dajem 100 kn đeparac ali opet opet treba za marendu, izlazak, školske potrebštine, ... na kraju sabere se toga. Ovih napomenutih 100 kn on si spremi za neke svoje stvari.

< Poruku je uredio dami -- 13.11.2008 12:03:42 >

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Dzeparac - koliko i za sto?
13.11.2008 12:11:41   
Florijan Jakov
Mislim da je džeparac na tjednoj bazi ok, a sad za šta će ga dijete namjeniti...npr. dati 50 kn za džeparac pa da si od njega i gablec kupuje?!?!? a za gablec im treba (npr. srednjoškolcima) 5-10 kn. Samtram da gablec traba bit neovisan od džeparca, što znači 50 kn tjedno (= 200 kn mjesečno - al sam pametna user posted image )  je namjenjeno za odlazak u kino/ kazalište, na piće/ kavu s prijateljima, bon, sitnice koje se djetetu sviđaju - a nek si on/ ona rasporedi kada ćei koliko potrošiti.



_____________________________

FJ JE FRAJER

(Odgovor članu dami)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Dzeparac - koliko i za sto?
13.11.2008 13:04:46   
tikica_69
Ma gablec im ja pripremim, a mladji jos i jede u skoli. Mislila sam na onaj dio kad oni sami zele sebi nesto kupiti. Na nacin da sami manipuliraju time. Nije meni problem njima kupiti ni dezic, ni casopis koji zele, nego bi im nekako htjela usaditi osjecaj vrijednosti novca. Da znaju stedjeti a ne da ja stedim za njih, da znaju da ako dobe 50kn tjedno i potrose isti dan, da onda ostlih 6 dana nema nista.
Samo ne znam sa kojom svotom bi trebali raspolagati tjedno (sto bi bilo prikladno) i da li im ga davati stalno ili samo kao nagradu?


_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Dzeparac - koliko i za sto?
13.11.2008 13:40:40   
ninolina
Moj je krenuo u 1 razred i svaki dan dobije 10 kn, to je tjedno 50. Prve dane je trošio odmah s tim da se hrani u školi, znači na gluposti. Onda je vidio igricu i silno ju želi e dragi moj mora si sam skuiti ako to hoće. Tako već 2 tjedna uredno stavlja novac na stranu i u subotu si može ići kupiti. Ali sada pametnjaković mali vidi da ima 100 kn kaj mu je sad puno, odlučio štediti još malo. Htjela sam reći da kad nešto žele moraju to i zaslužiti. Ono osnovno im kupujemo mi. Kod tebe je tikece što ti imaš tineđere i n jihovo gledište je skulje ali mislim da ne valja pretjerivati. Dogovori se s njima 50 kuna tjedno + 50 jedan ili dva vikenda u mjesecu ovisno o mogučnostima. Znači ako će biti pametni znat će rasporediti novac. 50 svaki tjedan=200 kn i plus dva vikenda to je još 100 znači mjesečno 300 kn lijepo raspoređeno. Pa ako nešto želi neka vidi koliko se treba toga odreći

_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Dzeparac - koliko i za sto?
13.11.2008 13:48:07   
sanjalica
moji su, naravno, premali za džeparac u tom smislu.... do sada je bila situacija da ne mogu doći kući bez "nečega" - slatkiša, malene igračkice... šta god.... pošto su dvojica - puno novaca mi je na to otišlo...
Marko je neki dan tražio nekakvo jaje Bob Graditelj.... pa je pao dogovor... umjesto svakodnevne kupovine "sitnice" dobije 2 kune... to čuva da si skupi 10 kuna za Boba.... za sad funkcionira... probat ćemo i nastaviti sa skupljanjem....

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Dzeparac - koliko i za sto?
20.11.2008 12:23:20   
tikica_69
Ja svojima dam svaki dan 5 kn za pecivo da ne budu gladni u skoli. Ja im kupim ostalo sto im treba za dnevne potrebe. Za sada im jos ne dajem djeparac, nego kad im za nesto treba, onda.Mislila sam da bi ih time mozda potakla na vecu odgovornost prema obvezama, odnosno da bi obveze shvacali ozbiljnije kada bi znali da ce za njih biti nagradjeni.Npr; ako cijeli tjedan budes spremao svoj krevet i radio zadacu da te ja ne podsjecam na to, dobiti ces djeparac.Ili mislite da bi to bila neka vrsta ucjene, da bi djeparac ipak morali dobiti bar jednom mjesecno bez obzira na sve, pa da sa njime raspolazu kroz mjesec?

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu sanjalica)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!