|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Duphaston & ovulacija
2.5.2013 14:47:56   
mica.maca007
Pozdrav, nova sam na forumu i nadam se da ćete mi pomoći, oprostite ako sam pogriješila otvarajući temu ali zaista nisam našla temu isključivo o tabletama Duphaston i njezinom djelovanju na ovulaciju, moja priča je slijedeća, ciklus mi traje 40 -tak dana,nekad imam ciste a nekad ne (na ultrazvuku) i ginekolog mi je prepisao navedene tablete za lakše zatrudnjivanje, piškila sam test za ovulaciju 15-tog dana ciklusa i bilo je negativno, ponovila sam sutra isto negativno, 19 dan ciklusa sam ponovo testirala i pokazalo mi je pozitivno, jeeeeej, :) ali ginekolog mi je dao da pijem Dufiće 18.dan ciklusa 2x1.
moje pitanje je : jel dufići mogu poremetiti ovulaciju koja je sutradan došla i postoji li mogućnost da mi te tablete stvore ciste zbog kojih neću moći zatrudjeti.
Imali smo odnos svako dva dana, a na dan ovulacije jednom popodne i navečer, te sutra navečer. Uglavnom svako 2 dana radimo na
user posted image
molim vas oprostite na dugom postu i nadam se da će mi netko pomoći svojim iskustvom!user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Duphaston & ovulacija
2.5.2013 15:06:28   
PinkyFunkyBirdy
Ako ti je sutradan O nebi trebali Duphići utjecati no ukoliko ih počneš piti dosta prije O mislim da ti se onda može desiti da do O uopće ne dođe. Duphastoni su ti u osnovi progesteron koji dominira u drugom dijelu ciklusa samo što ga prirodno odpušta žuto tijelo (folikul iz kojeg je odpuštena jajna stanica), a kod tebe ga stvara Duphastone. Pod utjecajem progesterona tijelo shvaća da je O prošla i dobiva se menga za 14 dana. Znači ako ga piješ puno prije nego dođe O tijelo neće odpustiti jajnu stanicu jer vjeruje da je već odpuštena i moj savjet je da ga počneš piti čim si potvrdiš da je O nastupila. Ako je žena sklona cistama onda će se one stvarati bez obzira krvarila ti svaki ciklus i imala ti O svaki ciklus.
Progesteron se za slučajeve kao kod tebe daje da se inače malo neredoviti ciklusi ustabile i ukoliko dođe do oplodnje taj progesteron će održati trudnoću. user posted image
Pošto ti LH trakica navješta O mislim da nemaš problema s Duphastonom ovaj ciklus. Nadam se da će biti plusić za 2 tjedna! user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu mica.maca007)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Duphaston & ovulacija
2.5.2013 16:46:09   
mica.maca007
hvala,hvala ti od srca,user posted image user posted image eh kad bi se to dogodilo ne bi bilo kraja sreći,
ustvrdila sam sasvim slučajno da je ovulacija tako kasno, a i ginić je rekao da je kod mene to sve nekako kasno, ali da to ne znaci nista opasno, da su mi jajnici malo "uspavani" i da ih treba "probuditi", odmah mi je palo na pamet da sam neplodna možda, ali dolaskom ovulacije potvrdjuje da ipak nisam, ispravi me ako griješim, da li žena može imati ovulacije ako je neplodna, tj, ima li uopće ovulacije,???
jer čitajući forume lagano sam se izgubila u svemu tome. Stvarno si me utješila bar malo, sad mi ostaje da na svoju ruku kuham sebi čaj od vrkute i da ga pijem jer sam čitala da je on super za ciste, pa ako koja i nastane, da je rješim user posted image . e sad, da li bi mi pokazalo ovulaciju (kao što i je)ako sam slučajno imala ciste, jer opet one sprječavaju trudnoću a možda i ovulaciju user posted image ?

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Duphaston & ovulacija
3.5.2013 9:00:57   
PinkyFunkyBirdy
Draga mica maca, moraš se opustiti. Proučavajući sve i svašta pomiješala si kruške i jabuke (kako bi se reklo). user posted image
Riječ "neplodnost" na tvom mjestu neki koristila sve dok ne budete već 15 godina isprobavali raditi na bebi i ako se ispostavi da zbog nekog razloga ne dolazi do spajanja jajne stanice i spermića ili da se plod ne može ugnjezditi u maternici.
Sve dok ti ovuliraš i dok ti je ednometrij dovoljno debeo smatram da možeš zatrudniti. Čak i da su ti npr. zaštopani jajovodi može se uz liječničku pomoć punktirati jajne stanice i oploditi. Čak i da tvoj mužić ne izbacuje niti jedan spermić u sjemenoj tekućini uz liječničku pomoć se mogu spermići punktirati iz njegovih mošnji. A to sam ti sad dala najgori mogući primjer, ali da vidiš da je i u takvim slučajevima moguća trudnoća.
Zaključak: s tobom je sve savršeno ok! Ciste na jajnicima su normalne u današnje vrijeme i one ti utječu samo na kašnjenje ovulacije, ali redovnim uzimanjem Duphastona to se može korigirati. Najbitnije ti je utvrditi kad O nastupa i baciti se u akciju, a ovo proučavanje što, kako i zašto ostavi za barem 1 godinu pokušavanja ako vam ne uspije, a sigurna sam da će uspjeti puno, puno prije toga! user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu mica.maca007)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Duphaston & ovulacija
3.5.2013 13:27:08   
mica.maca007
Mislim da je najteža stvar ne misliti o user posted image , iako se ne živciram niti imam osjećaj da sam pod stresom, samo maštam, i razmišljam o tome kako cu bituser posted image user posted image ili hoću li bit user posted image , zar i razmišljanje može negativno utjecati. jer koliko god se trudila ne mogu izbiti iz glave činjenicu da bi to htijela, samo imam osjećaj da nisam pod stresom, bar tako mislim, sto priča svaka ista, opusti se , ne misli na to, ali kako ima li tko recept kako ne misliti na to, mada dok hopsam ne razmišljam o tome, samo kasnije dan, dva, tri... user posted image . btw nakon ovulacije osjećam se tako naduto, kao nikad, ne mogu uopće zatvoriti šlic, a stomak mi je inače ravan a sad ko da sam u 4 mjesecu trudnoće, nemam neki apetit baš i ne jedem puno, ah ta probavauser posted image .
Koliko ti pokušavaš i jel uopće pokušavaš? svima nama želim user posted image još ovi mjesec user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Duphaston & ovulacija
8.4.2024 16:04:08   
malateeoll
+1 Klomifen - https://euhealth24.com/hr/drug/clomid iskreno PREPORUČAM svakome!

(Odgovor članu mica.maca007)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!