|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dohrana - obroci i mojih 100 dilema!
21.6.2011 12:54:10   
mayathebee
Hej!
Danas lupam po dohrani, to je meni znanstvena fantastika. Htjela bi sve po ps-u, pa skupljam vaša iskustva.
Ajde budite mi tako dobre, pa mi napišite kada ste zamjenile 2. i 3. obrok, kakav vam je meni, i kako vam izgledaju obroci (svi). Dakle kada i što vaši bebaći papaju kroz cijeli dan. Kada ste počele sa međuobrocima (desertićima), i koliko mlijeka kroz dan piju vaši klinci!
Eto dala sam vam posla, nadam se da će ovo biti jedna duuuuuga tema o dohrani!
Ljubim vas sve, kaj bi ja bez vas!user posted image user posted image user posted image

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema!
21.6.2011 12:56:43   
mamino zlateko
hvala na temi to i mene zanima,pa sam unaprijed zahvalna..

T & H
03.01. & 12.02

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 2
21.6.2011 12:59:39   
Bebys
sa 6 mj beba moze jako jako puno i svasta jesti....
meso, mrkva, riza, krompir. kruska, sljiva, jabuka, razno voce ali iz kupovnih bocica i preradjenjo..tako sam ja
ma svasta moze jesti samo si moras svaki dan izmisliti sama nesta drugo
ja sam samo 1 na dan davala jogurt ili voce...iza glavnog rucka ...

ujutro moze neki prah nemam pojma sta ima od 6 mj ali znam da ima svasta u trgovinama za pomijesati sa mlijekom

a vecera to sam davala ono sto ostane od rucka...ili nesto slatko...ma kako kada svaki dan je bio drugaciji

mljeko je pila ujutro i navecer nekada a sa 8 mj. vise nije htjela mljeka uopce...osim kravlje...

Neposredna veza do poruke: 3
21.6.2011 13:08:04   
njanja
mayo, evo moje tablice stare skoro 3 godine user posted image

http://www.ringeraja.hr/forum/Kalendar_prehrane_dojen%C4%8Dadi/m_47250/tm.htm

uglavnom, ja sam se držala ovoga i pomalo sam mu uvodila hranu, ne samo zbog toga da to ide pomalo, nego zato jer je jan bio "cicator" koji se teško odvajao od cice i navikavao na žlicu....
tako da sam ja njemu recimo kada sam uvodila doručak-voće (počeli smo neš malo poslije 5 mj) davala svaki dan pomalo koliko je htio (na početku su to bile par žličica) i nakon toga cicu sve dok za cca 1,5 mj nije pojeo cijeli obrok (punu padelicu), cicu, izbljucao višak...sljedeći dan mu nisam nudila cicu nakom tog voćnog doručka, on ju nije tražio......onda smo sa 7 mj krenuli s ručkom-povrće, joj to je trajalo, uf, muka mi se i sjetiti, ali sam dobila dobar savijet, a to je da mu ulijem mrcu mlijeka u to (poznati okus) pa je i to krenulo, a kada sam u to ukuhala piletinu, ajme postao je ždero (8 mj)-znači isto je trajalo 1 mj dok se nije obžderao da mu cica nije bila potrebna....onda smo sa 8 mj počeli sa marendom oko 17 h, e tu je 1. dan prihvatio jogurtiće i smazao ona 2 mala dukatina i nije htio cicu.....
do tada sam mu svako jutro i prije spavanja cicu davala, a onda sam malo poslije 8 mj umjesto jutarnje cice uvelča bocu Milupe (recimo neka banana okus sa AD ili kukurozilino ili tako nešto), a oko 8,5 mj nije cicao više prije spavanja (sam odustao, maknuo bi glavu).....S 9 mj sam sama rekla da prestajem dojiti zbog cjelonoćnog nacicavanja (od 4,5 mj do 9 se budio noću za 3-4-5 cicanja).....
Da zaboravila sam....prvi obrok koji smo uveli bio je večernji isto s 5 mj-rižolino i to je brzo prihvatio.....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu mamino zlateko)
Neposredna veza do poruke: 4
21.6.2011 13:12:42   
modesty blaise
evo njanja ti je dala iscrpan odgovor ....
mi smo bili malo liberalniji s dohranom jer nismo dojili
mi smo sa 6 mjeseci imali doručak od mlječno-žitno-voćne kombinacije a ručak nam je bil meso s povrćem i uz dodatak nečeg za zgusnuti ak je bilo potrebno....(rižine, proso,palenta...)

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 5
21.6.2011 14:05:52   
lidac0605
Ja sam sa svih četvero ovak:
Sa 4 mj.uveli voćne kašice koje su odma za par dana zamjenile 1 obrok,od ukupno 5-obično onaj u 11 ujutro.
Sa 5 mj smo uveli povrće,to je bio obrok oko 17 h pa je to izgledalo ovak-mlijeko,voće,mlijeko,povrće,mlijeko.
Sa 6 mj kad smo uveli meso smo prešli na-mlijeko,voće,ručak(meso+povrće),pa u 17 h mliječna kašica koja se radi s vodomw pa navečer mlijeko.
Sa 10 mj smo popodnevnu mliječnu kašicu počeli mijenjat npr.Dukatinom ili ob.jogurtom i tak jede L i sad sa god.dana osim kaj sad umjesto Hippovog jede kravlje mlijeko sa 3,5%mm..Do 3.god sam kod svih strogo pazila da pojedu 1/2 l mlijeka dnevno i to je obično jutarnji i večernji obrok.

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 6
21.6.2011 14:14:05   
pincirotvajler
mi smo počeli sa 6mj žitarice bez glutena
sa 6.5mj voće
sa 7mj povrće i meso,znači dva obroka dohrane tad
od 10mj jede s nama
mlijeka neznam točno jer je na sisi bio i još je,samo kozje jede s linom jednom na dan,manje od 2dcl
ugl nejede nikad puno odjednom nego više puta pomalo
otprilike je sad ovak :
noću jednom ,dvaput sisa,u 8 neki lino na kozjem mlijeku,oko 10 neka voćka,prije spavanja u podne sisa,pa ručak oko 3 jede s nama,oko 5 pecivo ili jogurt ili keksi ,navečer kašica za ln u 8h jako ih voli one hippove

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 7
21.6.2011 14:50:33   
mayathebee
Meni je zapravo super lako s malcem, jer ne cica i voli papati na žlicu. Odmah smo zamijenili prvi obrok ( u dva dana), i drugi danas (nakon tri dana) prvi puta bez mlijeka.

Ujutro popije mlijeko 150 ml oko 6.00

Oko 10.00 papa mliječno- žitno- vočnu kašicu sa 90 ml mlijeka

Sad mu u 13.00 zamijenim obrok sa povrćem i mesom (meso ne svaki dan), kad nema mesa onda smutim mlijeka u obrok. Moram mu u svaki povrtni obrok dodati bar malo jabukice ili kruškice, inaće mi neće papati.
Na meni-u za ručak su nam korabica, tikvica, malo mrkvice, blitva, krumpir, bijelo meseko....to smo do sada probali.

U 17.30 poduda opet 150 ml mlijeka

I u 21.30 180 ml mlijeka sa 1 žl. rižinih

Valjda je tak okuser posted image

To je otprilike 570-660 ml mlijeka dnevno.....valjda je to dosta, jer nemre više od 150 ml po obroku popiti!

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 8
21.6.2011 14:55:06   
ZVRK
mi krenuli sa 4mj u isprobavanje prvo .po malo je jela
inače je na cici i dalje i ovako nam je meni tokom dana.
ujutro cica.obrok oko 10-12 je neka kašica od voča,oko 15-16 je povrće kašica a u 20;30-21 je mliječna kašica(zadnje vrijeme grizolino sa mojim mlijekom)-sve ostalo je cica
povrtna kašica nekada i bude izbjegnuta ako ona ne želi ali zadnje vrijeme jede sa bracom.user posted image pa se natječu
sada kada je zezaju zubići traži više na žlicu nego cicu.

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

Neposredna veza do poruke: 9
21.6.2011 16:47:12   
modesty blaise
Majo obroci su mu super....user posted image
evo, moj će uskoro 10mjeseci i više mu ne kuham posebno...kaj jedemo mi to jede i on (mislim na ručak)

< Poruku je uredio modesty blaise -- 21.6.2011 16:48:13 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 10
21.6.2011 23:30:03   
maryann01
ja sam sa svoje dvoje starije djece ovak radila:sa 4mj smo počeli dohranu sa voćnim obrokom najprije par žličica a nakon par dana sam im jedan mliječni obrok potpuno zamijenila sa voćnim. s 5mj smo uveli povrće isto prvo par žličica a nakon par dana sam im zamijenila mliječni ručak sa povrćem. sa 6 mj naš je jelovnik izgledao ovako:
ujutro:mliječni obrok 250ml mlijeka sa svi linima osim čokolina
između 10 i 11h:nekaj voćno,jogurt,voće,kašica...
ručak:povrće,mrkva,krumpir,tikvice,cvjetača,brokula i malo bijelog meseka
užina:opet voće
večera:mliječni obok opet sa nekim linom.
sad mi A ima ovakav raspored:
ujutro između 8 i 9 mlijeko 200ml
oko podne mi jede voćno-žitnu kašicu koju mu sama radim banana,breskva,kruška ili jabuka sa rižinim pahuljicama
oko 15h opet mlijeko 200ml
pa oko 18.30 mlijeko 200ml
i navečer oko21.30 mlijeko i to gušće za noć 240 ml.
evo baš sam se raspisala ali nadam se da sam ti bar malo pomogla. i da nisam imala nikakvih problema sa probavom. sretno

moj quatro
Josip 20.04.2002. 3350gr 50cm
Viktorija 24.07.2003. 3330gr 50cm
Andrej 27.01.2011.3500gr 52cm
Fran 17.02.2015.3200gr 50cm

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 11
22.6.2011 12:24:40   
mayathebee
Ma hvala vam svima na iscrpnim odgovorima, od sake sam nešto pokupilauser posted image
Samo tako nastavite, kad god vam na pamet padne nekaj novo!
Pusa curkeeeeeeee......user posted image

(Odgovor članu maryann01)
Neposredna veza do poruke: 12
25.6.2011 23:09:57   
mayathebee
Ne ide nam to povrće nikako.user posted image Sve sam probala što smije, no sve do jedne klope mi pljuje van. korabicu, tikvicu i krumpirić mi pojede samo ako mu umješam kupovnu kašicu od jabuke. Imamo vrt i sve super mlado nešpricano povrće, i ja mu to tako lijepo skuham, ali ništa ako nije slatko. Na kraju sam mu i u blitvicu i krumpir pomješala malo jabuke i tako je pojeo. Neznam baš da li je ta jabuka riješenje, luda sam.
Najviše me brine tvrda (jako tvrda) kakica, zato mu ne dajem ni mrkvu, ni bananu, ali ne pomaže. Kaki svaki drugi, treći dan, i baš se namuči. Nisam pametnauser posted image

Neposredna veza do poruke: 13
25.6.2011 23:28:26   
bubaMaja
slobodno mu miješaj voće u povrće ako ti tako jede!! kakve veze ima??
ja jedem tako sokove od miksanog povrća i voća i znam da voće prekriva okus gotovo svakog povrća ))), a što se tiče kakice, pripazi malo koliko ti tekućine pije jer manjak otežava probavu, najbolje vodice davati poslije jela... a ako ne pomaže šljive su zakon ))

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

Neposredna veza do poruke: 14
25.6.2011 23:30:27   
cuba
maya ja sam ti R spremala povrće na slijedeći način i tako ga je jedino htio...
Skuhala bi mrkvu, krompir, krilo od koke, bilo koje povrće (blitva, špinat, tikvice...) i kad je skuhano stavila jedno malo maslo te smiksala. Maslo daje jedan lipi okus, meni je bar bilo puno bolje od maslinovog ulja. I naravno malo sam posolila. Gušio se u tomeuser posted image  Dok npr bez tog masla mu i nije bilo nešto...probaj, možda i upali, držim figeuser posted image

Roko i Dino user posted image

Neposredna veza do poruke: 15
25.6.2011 23:41:45   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: bubaMaja

slobodno mu miješaj voće u povrće ako ti tako jede!! kakve veze ima??
ja jedem tako sokove od miksanog povrća i voća i znam da voće prekriva okus gotovo svakog povrća ))), a što se tiče kakice, pripazi malo koliko ti tekućine pije jer manjak otežava probavu, najbolje vodice davati poslije jela... a ako ne pomaže šljive su zakon ))

Ma to je i najveći problem što neće piti tekučine. Dajem mu vode na žlicu odmah poslije kašice, ne flašicu i na kljun neće. Čaj nekad hoće nekad ne, sad sam mu počela davati, makar sam rekla da neću, sokić od šljive, ali razrijeđen puno sa vodom. Premalo mi tekučine popije, sretna sam kad mu se 150 ml dnevno omakne!

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 16
25.6.2011 23:43:37   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: cuba

maya ja sam ti R spremala povrće na slijedeći način i tako ga je jedino htio...
Skuhala bi mrkvu, krompir, krilo od koke, bilo koje povrće (blitva, špinat, tikvice...) i kad je skuhano stavila jedno malo maslo te smiksala. Maslo daje jedan lipi okus, meni je bar bilo puno bolje od maslinovog ulja. I naravno malo sam posolila. Gušio se u tomeuser posted image  Dok npr bez tog masla mu i nije bilo nešto...probaj, možda i upali, držim figeuser posted image

Maslouser posted image  Koje točno Cuba?

Ja mu miksam tako sve osim mrkvice, samo što stavim maslinovo i ne solim. Možda da malo probam?

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 17
25.6.2011 23:47:51   
cuba
Mislim da je bilo Meglle, nisam sigurna. Ona mala pakiranja, ima možda par dkg. Ja sam mu od početka malo soli stavljala jer mi je bez nekako bljutavo bilouser posted image

Roko i Dino user posted image

Neposredna veza do poruke: 18
25.6.2011 23:47:54   
maryann01
i ja sam neki dan imala problema sa kakanjem nikako da se pokaka sve mi ga bilo žao koliko se mučio na kraju sam mu dala kupovnu kašicu od šljiva i pokakao mi se u roku pol sata,tak da vjerujem da pomaže.mislim da ga zatvaraju rižine pahuljice,dajem mu milupine jer hippovih nije bilo za kupiti.

moj quatro

Neposredna veza do poruke: 19
25.6.2011 23:53:28   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: cuba

Mislim da je bilo Meglle, nisam sigurna. Ona mala pakiranja, ima možda par dkg. Ja sam mu od početka malo soli stavljala jer mi je bez nekako bljutavo bilouser posted image

Hvala ti, probat ću tako!!! user posted image

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 20
25.6.2011 23:53:38   
ZVRK
ja mojoj solim dok se kuha i kada miksam dodam samo malo maslaca i jede od gušta.
čak je i pašticu na gusto kuhano u juhi jela a li ''''našj''''juhi ono šta sam kuhala za nju je bilo ...bljak joj....

nije bitno koja marka maslaca je

< Poruku je uredio ZVRK -- 25.6.2011 23:54:01 >

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.

Neposredna veza do poruke: 21
25.6.2011 23:54:25   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: maryann01

i ja sam neki dan imala problema sa kakanjem nikako da se pokaka sve mi ga bilo žao koliko se mučio na kraju sam mu dala kupovnu kašicu od šljiva i pokakao mi se u roku pol sata,tak da vjerujem da pomaže.mislim da ga zatvaraju rižine pahuljice,dajem mu milupine jer hippovih nije bilo za kupiti.

Ja mu smanjila rižine pahuljice, i dala mu tu hipp šljivu, pokako se nakon 24 sata!user posted image

Neposredna veza do poruke: 22
25.6.2011 23:55:31   
ZVRK
majo moja jede domaču kašicu od suhih šljiva

zvrkić došao 17.06.2005.

Neposredna veza do poruke: 23
26.6.2011 0:02:15   
maryann01
Ja mu smanjila rižine pahuljice, i dala mu tu hipp šljivu, pokako se nakon 24 sata!
ja sam ti uzela bebivitinu i to slučajno imali su u konzumu neku akciju dva soka od jabuke ,kašica od šljiva slinček i žličica za 16.99kn,ta kašica ti je jako gusta i slatka ko da jede pekmez.stvarno je uživao u njoj i pokakao mi se brzo ali jako tamno i nije bilo tvrdo.želim ti da se to brzo riješiuser posted image user posted image user posted image

moj quatro

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 24
26.6.2011 18:04:43   
mayathebee
Cuba user posted image !!! Danas sam smiksala krumpirić, tikvicu i pileće bijelo, dodala mrvu soli i maslaca, i malac je to smazao konačno bez jabukeuser posted image !
Istina da mu je trebalo 45 min da pojede i da se nije baš oduševio, al' na kraju on sit, a mama sretna!!!user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!