|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   ABR-Advanced Biomechanical Rehabilitation Raz...
30.11.2010 22:21:16   
Dabona
Leonid Blum, osnivač ABR metode, diplomirao je matematiku 1992. na Univerzitetu Novosibirsk u Rusiji.
- Leonidov otac, koji je fizijatar, tokom svog kliničkog rada, izučavao je biomehaniku ljudskog tela.
- Još kao student, Leonid pokazuje interesovanje za medicinski rad svog oca.
- Po završetku fakulteta započinje svoje prvo istraživanje na polju teorije biomehanike: zanimalo ga je kako spoljašnji biomehanički podražaji utiču na modelovanje mišićno-skeletnog sistema.
- Zajedno sa ocem započinje praktično istraživanje, gde je glavni fokus na spinalnim deformitetima i deformitetima zgloba kuka.
- Cilj oba istraživanja je bio da se pronađe vrsta spoljašnjeg biomehaničkog podražaja koji bi omogućio reverzibilnost, tj. postepeno poboljšanje oformljenih deformiteta mišićno-skeletnog sistema.
- Leonid shvata da, ako želi uspešno da istražuje na polju primenjene biomehanike, mora da kombinuje teorijska saznanja sa praktičnim radom na polju manuelne terapije.
- Zbog toga, on počinje da uči i primenjuje različite vrste manuelnih terapija: manipulativne tehnike, mobilizaciju, osteopatiju, masažu.
- Nakon višegodišnjeg rada otkriva kako da kinetičku energiju pritiska rukom na telo sprovede do dubokih tkiva, a da ga ona apsorbuju i da pri tome ne dođe do rasipanja energije na površinske slojeve tkiva.
- Način izvođenja ovog pritiska nazvao je KVAZI-STATIČKI PRINCIP.
- Zaključuje da je primena kvazi-statičkog principa u manuelnoj terapiji optimalan metod za postizanje reverzibilnog procesa mišićno-skeletnih deformiteta.
- Lični rad sa osobama koje su imale skoliozni i deformitete zgloba kuka donosio je dobre rezultate, što mu je dalo potvrdu efikasnosti kvazi-statičkog principa.
Kako je došao do zaključka da ima dobrih rezultata? – Uvideo je da se na mestu primene tehnike strukture tela menjaju. S obzirom na to da je već dobro poznavao biomehaniku i proporcije ljudskog tela, bio je u stanju da primeti promene na telu. Kako se povećavao broj sati primenjene tehnike na nekoj regiji, u skladu sa tim povećavao se volumen te regije, vraćale su se „normalnije“ proporcije tela, npr. razmak između rebara. Zapazio je da grudni koš, koji je do tada bio smrznut i nepokretan, tokom disanja polako počinje da omekšava i da postaje pokretljiviji. Primetio je da se poboljšava kvalitet kože. Na mestu aplikacije tehnike, koža je postajala deblja, prokvrljenija, manje je proklizavala itd.
- Ohrabren ovim rezultatima počinje da radi sa osobama koje imaju cerebralnu paralizu i koje su doživele moždani udar
- Vremenom shvata, da bi se postiglo značajnije motorno poboljšanje neophodno je sprovesti veliki broj radnih sati terapije, što je značilo da se on kao pojedinac ne može posveti većem broju pacienata.
- Zbog toga se odlučuje na promenu strategije: prelazi iz pozicije terapeuta, koji sprovodi tretman na pacijentu, u poziciju trenera koji obučava roditelje da sprovode terapiju na svojoj deci.
- - Kvazi-statički princip i obuka roditelja da sprovode terapiju na svojoj deci čine temelj ABR metode.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: ABR-Advanced Biomechanical Rehabilitation...
30.11.2010 22:45:09   
Dabona
Takodje bih dodao da svi koji zele da znaju vise mogu da me kontaktiraju na vujasics@yahoo.com ili da se vise informisu na http://www.abr-denmark.com/ , http://abrsrbija.blogspot.com/

(Odgovor članu Dabona)
Neposredna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!