|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Kod pripremanja voćnih salata, pored ukusa, bitan je izgled. Voće od kojeg se priprema salata, najčešće se sjecka, pa je važno da nož bude oštar kako se voće ne bi izgnječilo i salata pretvorila u kašu.
Ključne riječi:

image
/11


Nekoliko malih, korisnih savjeta pomoći će da voćna salata uspije:

-Da bi jabuke sačuvale prirodnu boju, poslije ljuštenja i sjeckanja treba ih staviti u hladnu, malo posoljenu vodu i ostaviti da stoje do upotrebe.

-Snijeg od bjelanaca, brže će se umutiti ako se doda na vrh noža šećer u prahu i nekoliko kapi limunovog soka.

-Ukoliko se voćna salata začinjava šlagom ili kremom, ove sastojke treba dodavati neposredno prije služenja, inače će se šlag, u dodiru sa voćnim sokom istopiti. Ako je u pitanju veća količina, predviđena za više osoba, u frižideru treba držati voćnu salatu i šlag u zasebnim posudama.

-Kora limuna, kao dodatak voćnoj salati može se bez straha upotrijebiti ako se limun prethodno dobro opere četkicom i toplom vodom kojoj je dodato malo sobe bikarbone. Na taj način hemikalije za prašenje voća biće uklonjene.

-Da banane ne bi potamnile u voćnoj salati, treba ih popraskati limunovim sokom i posuti šećerom u prahu. Ovo pravilo važi i za drugo voće, koje u dodiru sa zrakom mijenja boju (jabuke, kruške).

-Suhe šljive, prije stavljanja u voćnu salatu potopiti preko noći u zaslađeni čaj kome je dodata kriška limuna. Do jutra će nabubriti i dobiti prijatnu aromu.

-Voće iz koga se lako cijedi sok (jagode, maline, kupine), treba prati pod blagim mlazom vode.

-Voće jakih boja (crne višnje, kupine, borovnice) kao i voće kiselog ukusa (ogrozd, ribizle) nije podesno za voćne salate. Ukoliko se, ipak, upotrebi, treba ga dodati salati neposredno prije služenja.

Put do bezbrižnog sna
Oba puta kada sam ugledala onaj »magični plusić«, uzimala sam ga nekako sa zadrškom. Svi te plaše da još uvijek postoji ...
4
Zašto je lijepo biti trudna u jesen
Ni jedno godišnje doba nije tako šareno kao jesen – zato ne propustite uživati u bojama prirode i krenite u šetnju.
3
Trudna&Lijepa
Najavljujemo novi broj magazina "Trudna&Lijepa" – za najljepše trudničke dane!
3
Što svaka trudnica treba znati...
Ne koristite električne pokrivače i magnete. Nekoliko stručnjaka upozorava da nevidljivo magnetsko polje može povećati š...
3


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:




Anketa

Dojenje i trudnoća
njanja

što mislite o tome, da li se treba odreći dojenja, radi 2. djeteta?

DA (50%)

NE (50%)


Broj svih glasova: 305

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!