|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Kako pomoći bebi da podrigne?

Uredništvo Ringeraje, 2.9.2020
Tijekom hranjenja bebe uz mlijeko unose i zrak, pa im podrigivanje pomaže da mjehuriće zraka izbace iz trbuha. Evo nekoliko savjeta kako bebi olakšati da podrigne.
Ključne riječi:

/11


Kada mora beba podrignuti?

 

Ako dojite, tada je najbolje da beba podrigne kad promijenite dojke. Ako dijete hranite na bočicu, savjetuje se da dijete tijekom hranjenja nekoliko puta podrigne. U svakom slučaju, bebe bi na kraju hranjenja trebale podrignuti.

Savjet: Beba ponekad mora podrignuti čak i između hranjenja. Ako utvrdite da se vaša beba osjeća nelagodno ili plače, a ne možete shvatiti zašto, možda je razlog taj što je steže u trbuhu. Pokušajte joj pomoći da podrigne, možda je to razlog nelagode u trbuhu.

 

Položaji za lakše podrigivanje

 

Postoji nekoliko različitih načina da beba podrigne. Oni su opisani u nastavku, a za bolju predodžbu pogledajte I video.

 

1. U naručju

Držite bebu uspravno u krilu, okrenutu u jednu stranu, lagano nagnutu i naslonjenu lagano prsima preko vaše ruke. Obuhvatite djetetovu bradu palcem i kažiprstom ruke, a drugom rukom lagano udarajte odnosno pritišćite cijelim dlanom u krug na sredini leđa kako biste istisnuli zrak.

 

Savjet: Kada koristite ovaj položaj za bebino podrigivanje, poželjno je koristiti ručnik, pelenu ili veću tetra pelenu kako biste zaštitili bebinu odjeću i ruku u slučaju da beba slučajno povrati.

 

PROČITAJTE JOŠ: Psihomotorički razvoj djeteta u prvoj godini života

 

 

2. Na bedrima

Ako vam dijete ne podrigne u krilu, stavite je na bedra. S trbušićem neka bude naslonjeno na jedno bedro, kako bi se na trbuhu stvorio pritisak koji će pomoći istisnuti zrak iz tijela. Lagano trljajte ili tapšajte bebu po leđima.

 

3. Na ramenima

Ako ni položaj preko bedara ne uspije, stavite ručnik preko ramena i naslonite dijete na rame. Istodobno, ne zaboravite mu jednom rukom poduprijeti glavu i vrat, a drugom rukom masirati ili lagano, ali čvrsto tapšati dijete po leđima.

 

Podrigivanje bebe

Koristeći jednu od gore navedenih metoda, beba bi trebala podrignuti,što ćete za minutu-dvije konkretno I čuti Ako dijete ne podrigne, i to je u redu. Ponekad zrak nađe drugi izlaz

 

Jeste li znali?

 Ponekad kad beba povrati tekućinu nakon hranjenja, izgleda kao da je povratila cijeli obrok mlijeka. No, obično povrati najviše za žličicu mlijeka, tako da možete biti bez brige.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znakovi da je vaša beba gladna
Najčešće nedoumice koje se mamama vrte po glavi su "koliko hrane je dovoljno ili kako znati da su njihove bebe site".
6
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4
Nivea Baby u svakom trenutku!
Bez obzira na to jeste li trudni, pokušavate li zatrudnjeti ili ste tek rodili, NIVEA BABY je ovdje kako bi vam pomogla ...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!