|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Prva godina bebe rođene u 25. tjednu

Uredništvo Ringeraje, 14.10.2014
Prerano rođena dojenčad pravi su mali borci kao i njihove mame. Pogledajte stvarnu priču o prvoj godini života prerano rođenog mališana i njegove mame. Prekrasno!

/11


Porod prije 37. tjedna trudnoće smatra se preuranjenim

 

Porod prije 37. tjedna trudnoće smatra se preuranjenim. Pri takvom porodu veća je mogućnost komplikacija, a ujedno je i smrtnost novorođenčeta puno veća.

 

Razlozi za preuranjeni porod

Razloga za preuranjeni porod je mnogo i u puno slučajeva ginekolog već pri rutinskom pregledu može otkriti mogućnost za preuranjeni porod. Uzrok često ostane nepoznat, a uz to kod nekih je stanja u trudnoćama rizik za preuranjeni porod veći, na primjer trudnice koje su već rodile nedonošče ili one koje očekuju blizance ili trojke, spontano odvajanje posteljice, trudnoća s povišenim krvnim tlakom, trudnički dijabetes, nepravilnosti maternice i slično.

 

Znakovi preuranjenog poroda

U većini slučajeva preuranjeni porod iznenadi i trudnicu i liječnika. Otjecanje plodne vode još uvijek je glavni pokazatelj da je porod započeo, a među ostalim znakovima slijede: bezbolno grčenje maternice, bol u trbuhu, zjdelici i križima, grčevi slični menstrualnima, vaginalno krvarenje ili crveni vaginalni iscjedak, pritisak u zdjelici, često mokrenje, proljev.

 

Život nedonoščeta

Nedonošče se od prvog udisaja na dalje bori za preživljavanje. Nedonoščad rođena nakon 34. tt obično nema poteškoća, ako ne postoji znakova neke druge bolesti, ali su posebno ugrožena nedonoščad rođena do 30. odnosno 32. tjedna trudnoće.

 

Iako su ta mala sićušna bića pravi borci, mame i tate zajedno s medicinskim osobljem strepe nad njihovim malim životima. Pogledajte kako je život započeo za dječaka rođenog u 25. tjednu trudnoće, Warda Milsa i njegovu mamu Lyndsey. U njegovom 4. danu života prvi ga je put uzela u naručje. Nakon provedenih 107 dana u bolnici, prvi je put došao doma. Ovo je jedna prekrasna video priča sa sretnim završetkom.


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
4
Dodaci prehrani bitni su i za dojilje
„Bebe zaista brzo napreduju. Nakon tri mjeseca sve je puno lakše – više spavamo i više se igramo. Ali da bi bebe napredo...
4
Sretan uskrs!
Želimo svima ugodne blagdane....
4
Mirna & Niko
Izvesti dijete na pravi put je izazov, ali i odgovornost.
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!