|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Što se događa s bebama kada se rode?

Uredništvo Ringeraje, 15.4.2020
Dolazak novorođenčadi je magični trenutak, prvi put plače, osjeća hladnoću i svijetlo te još niz drugih procesa.

image
Rođenje
/11


Prije porođaja, sigurno ste potrošili mnogo vremena razmišljajući o tome kako se najlakše poroditi, koju bolnicu izabrati, da li je bolji prirodni ili carski rez, itd.

 

Ali puno manje se govori o tome što se dešava nakon porođaja, ili što se događa s vašom bebom kada se rodi.

 

Kako izgleda prvi sat novorođene bebe:

 

0 - 30 sekundi: beba prvi put udahne u prvih 10 sekundi i počinje plakati glasno, i bebina pluća po prvi put udahnu zrak. Osjeća po prvi put stvari poput hladnih, laganih i glasnih zvukova.

 

PROČITAJTE JOŠ: Njega usne šupljine dojenčeta

 

30 sekundi -1 minute: Vašoj bebi će odstraniti pupčanu vrpcu što je prije moguće, toplo će biti umotana i imati prvi kontakt s majkom. U nekim bolnicama će biti predana majkama u ruke, u nekima ne. Dodir kože na kožu pomoći će vašoj bebi da se prilagodi životu izvan trbuha i pripremi se za prvo hranjenje.

 

1 - 3 minute: Vašoj će bebi biti napravljeni neki testovi da joj ocijene njeno zdravlje. Mjerenje težine, otkucaja srca, disanja itd. Sestra će očistiti bebu.

 

2,5 - 5 minute: Ako su vam dali dijete, ono polako otvara oči dok je na grudima. Postepeno će početi pomicati glavu i usta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Njega bebe: Kako ohrabriti tate?

 

8 - 30 minute: Oko 8 minute nakon porda, bebe obično postaju aktivnije, drže oči otvorene do 5 minuta. Počinju da osjećati potrebu da se hrane, vide lice svoje majke i stvaraju tihi zvuk.

 

30 - 40 minute: Vrijeme maženja s vašom bebom ili prvi pokušaji dojenja.

 

Naravno, svako rođenje je drugačije, pa i to može ići drugačije, ali to je otprilike što se događa s novorođenčadi.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4
Nivea Baby u svakom trenutku!
Bez obzira na to jeste li trudni, pokušavate li zatrudnjeti ili ste tek rodili, NIVEA BABY je ovdje kako bi vam pomogla ...
4
Roditelji biraju
Roditelji na Facebooku odabrali proizvode za program babybonus
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!