|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šest razloga zašto je baka bolja od mame

Uredništvo Ringeraje, 24.11.2020
Bez obzira koliko bio ukusan mamin obrok, bakin je uvijek ukusniji. Da li zbog više kulinarskog iskustva ili pak zato što je njen tajni začin ljubav, nije tajna da su bakina jela uvijek ukusnija
Ključne riječi:

image
Baka ne kritizira
/11


Nije tajna da svako dijete voli svoju baku, neka djeca čak i više nego majku. To može uvrijediti roditelje, ali priznajte da i vi slična osjećanja gajite prema svojim bakama. Evo šest dobrih razloga zašto je baka "bolja" od mame.

 

Baka kuha bolje

 

Bez obzira koliko bio ukusan mamin obrok, bakin je uvijek ukusniji. Da li zbog više kulinarskog iskustva ili pak zato što je njen tajni začin ljubav, nije tajna da su bakina jela uvijek ukusnija. I baka nema ništa protiv kuhanja zajedno sa unucima i ne smeta joj što kuhinja nakon toga bude u ratu s brašnom i jajima. Važno je da su djeca sretna.

 

Baka ima više vremena za igru sa svojim unucima

 

Mama i tata su obično zauzeti, posebno kada su u pitanju igre, dok je baka uvijek spremna za igru. Od svoje bake nećete čuti:

 

"Sada nemam vremena, čekaj malo?"

 

"Ne gnjavi me, idi igraj se sa sestrom!"

 

"Zar ne vidiš da sam zauzeta?!"

 

PROČITAJTE JOŠ: Uloga bake i djeda u odgoju djeteta

 

Baka je strpljiva

 

Roditelji uvijek jure i uvijek sve rade prema nekom rasporedu. Baka je uvijek spremna da sačeka tih 5 minuta više, radi igre u parku.

 

Baka je dobar slušalac

 

Dok kod mame važi pravilo "Sve se riječi mogu iskoristiti protiv tebe", Bake su divni slušaoci i dijete neće nikada zažaliti ako s bakom podjeli nešto.

 

Baka ne kritizira

 

Roditelji stalno nalaze razloge za raspravu s djecom - ako soba nije sređena, veš složen, krevet umazan s čokoladom. Dok je baka ona koja uživa u postupcima djece i hrabri ih za iste, premda i na pogrešan način.

 

Na baku se uvijek možete osloniti

 

Baka je ona koja pomaže u teškom trenutku, koja razumije probleme djeteta i ona koja uvijek čuva tajnu.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
6
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
5
TWISTER – DJEČJE UTOČIŠTE POZITIVNE ENERGIJE
Twister igraonica - moderna dječja igraonica, čuvaonica i rođendaonica u kojoj se rađaju prijateljstva, usvajaju nova zn...
4
Natječaj za hrabre ljude velikog srca
Udruga SOS Dječje selo Hrvatska raspisala je natječaj za radno mjesto: SOS mama/SOS tata. Ovo je natječaj za hrabre ljud...
4





Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!