|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Privikavanje na šalicu

Tina Južnić, 20.1.2011
Vaše dijete je usvojilo držanje šalice ali ne zna kako tekućinu iz nje dobiti u usta? Kako dijete naučiti piti a da pri tome tekućina ne završi na njegovoj odjeći?

image
/11


"Moja mama i tata piju iz šalice. Zašto ne bi i ja probao?" To si misle vaši mališani kada vas promatraju kako s užitkom pijete čaj iz vaše omiljene šalice. Vaši imitatori sigurno žele i sami što prije usvojiti ovu vještinu. Važno je da za učenje odaberete pravi trenutak, tj. kada je dijete spremno.

Kada je vrijeme za šalicu?

Neka djeca trebaju poticaj, dok drugi pokažu interes sami od sebe. Kada je pravo vrijeme ovisi o djetetu. Prosječna starost za privikavanje djeteta na šalicu je oko 18 mjeseci.
 
Kakvu šalicu koristiti?

Pri učenju pijenja iz šalice je poželjno da je ona oblikovana za male djetetove ručice. Važne su širina i njena dubina. Isto tako je jako važna težina jer je preteška čaša nezgodna za korištenje i može negativno utjecati na djetetovu spretnost. Pazite i da gornji rub šalice nije preširok, jer tako postoji veća mogućnost da dijete tekućinu prolije.

Kako naučiti dijete pijenju iz šalice?

Savjetujemo vam da se na privikavanje na šalicu pripremite i oboružate velikom mjerom strpljenja.

  • Na početku je važno da dijete naučite kontrolirati brzinu njegovih pokreta. Pri pijenju je jako važno da čašu naginje polako.
  • Kod njegovih prvih pokušaja mu možete sami pomoći držati šalicu te ju s nježnom i polakom kretnjom približite njegovim usnama.
  • Početak vam mogu olakšati gušća pića, npr. jogurt. Dijete će tako dobiti osjećaj kako nagnuti čašu i uzeti gutljaj. Ne zaboravite naravno odabrati okus koji dijete obožava.
  • Dijete upozorite neka gleda u čašu i promatra kretanje tekućine.
  • Sa svojom šalicom djetetu pokažite kako se pravilno pije.
  • Vježbajte svakodnevno i budite uporni. Ponekad je potrebno više tjedana ili mjesec dana dok dijete usvoji novu vještinu.


Gdje izvoditi prve pokušaje pijenja iz šalice?

Možda će vam biti od pomoći ideja gdje izvoditi prve treninge pijenja iz čaše. Da ne morate čekati na ljeto, možete početi u sva godišnja doba kod kuće u vašoj kupaoni. Najprimjerenije je vrijeme prije kupanja. Zbog čega, to vam vjerojatno ne trebamo govoriti.
        
Sretno!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Aspergerov sindrom
Poznati znanstvenik Albert Einstein zadužio je svijet svojim otkrićima, no moguće je da je ovaj slavni čovjek imao Asper...
5
Tko su istinski zaljubljenici u Čokolino?
Jasna stvar – istinski zaljubljenici u Čokolino su sva velika i mala djeca.
5
Spoj u braku
Djeca, posao, stres i odjednom zaboravite da imate muža...
5
Uzrok lošeg dječjeg sna
Ovo može biti vaš podsjetnik što treba izbjegavati kako bi vaše dijete imalo bolji san.
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!