|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Dolazak djeteta na svijet mijenja iz temelja život svakog roditelja. Iako je to jedna od najljepših stvari koja se može dogoditi jednom paru, ujedno je i najstresnija.
Ključne riječi:

image
/11


 

DOLAZAK djeteta na svijet mijenja iz temelja život svakog roditelja. Iako je to jedna od najljepših stvari koja se može dogoditi jednom paru, ujedno je i najstresnija. Istraživanja su pokazala da se 14% veza raspadne nakon dolaska djeteta, a čak 38% njih se opasno približi tome. Kako bi vam olakšali donosimo vam sedam prijedlog stručnjaka za spas vaše veze, ali i razuma. 
 
1. Planirajte unaprijed. 
 
Najveći problem dogodi se zbog činjenice da se vaša očekivanja i stavrnost ne podudaraju. Umjesto da očekujete da će sve biti u redu i da ćete se već nekako snaći, pobrinite se da stvarno i bude tako.  S partnerom porazgovarajte o svemu, od želja i strahova do načina na koji ćete brinuti o bebi. Na taj ćete se način lakše nositi sa svime kada se vaš svijet okrene naopačke s bebinim dolaskom. Osigurajte vrijeme za razgovor. Muškarci bolje reagiraju ako im se stvari ne događaju nenajavljene i ako im se da prilika da izraze svoju zabrinutost. Jednom kada se složite oko važnih stvari stvorili ste temelj za daljnje pregovore i bolje međusobno razumijevanje. 
 
2. Ne shvaćajte sve osobno
 
Činjenica da ste prvi put roditelj izaziva kod većine ljudi tjeskobu i zabrinutost hoće li oni to moći svladati, a kada se tome dodaju neprospavane noći i iscrpljenost lako je razumjeti zašto ste vi plačljivi, a on razdražljiv. U ovom trenutku vašeg života sve je stavljeno a čekanje. Muškarci moraju shvatiti da trebaju biti ljubazniji i više od pomoći, a žene da se muškarci nekada mogu osjećati neprimjerenima za roditeljsku ulogu. Uvijek međusobno komunicirajte i budite popustljivi jedan prema drugome. 
 
3. Zajedništvo
 
Nekim muškarcima se teško povezati s bebom sve dok ne dobiju osjećaj da su sposobni brinuti o njoj. Problem je često u tome što, osim što neki muškarci ne preuzimaju odgovornost, ni žene nisu te koje im je dodjeljuju. Morate zapamtiti da ste vi sada obitelj i podjednako sudjelujete u odgoju djeteta. Ako vi nahranite dijete, neka ga on presvuče, ali pokušajte dijeliti odgovornost. Tako ćete se oboje osjećati korisno, razvit ćete povezanost s bebom, a i olakšati si svakodnevicu.
 
4. Odvojite vrijeme samo za vas dvoje
 
Veza vas i vašeg partnera nije samo važna za vas dvoje, već i za vaše dijete i zato se morate truditi da je održite. Činjenica da imate dijete ne znači da trebate zaboraviti jedno na drugo. Uvijek u danu pronađite malo vremena samo za vas dvoje u kojem ćete uživati. Ostavite dijete bakama i odite u kino, na večeru. Djetetu e ništa neće dogoditi ako bude par sati odvojeno od vas, a vi ćete napuniti baterije i biti spremni za nove izazove. Uvijek imajte na umu da vaše dijete treba sretne roditelje, a ne dva čangrizavca koja su se spremna poubijati. Kada ste vi sretni i zadovoljni, sretno je i vaše dijete. 
 
5. Zbližavanje
 
Mnogi parovi koji dobiju djecu zaborave na nježnosti. Nakon cijelog dana bočica i pelena,navečer se samo želite zavaliti na krevet i gledati televiziju. Ali tako ne mora biti svih sedam dana u tjednu. Odvojite vrijeme za nježnosti s partnerom i polako vratite sex u svoju svakodnevicu. Istina je da je teško ubaciti sex u rasporen pun hranjenja, presvlačenja i šetnji, ali uz malo truda ćete uspjeti. Sex je idealan za uklanjanje napetosti i stresa koji se nakupi tijekom dana pa na to gledajte kao na terapiju kojom ćete očuvati vezu i zdrav razum. 
 
6. Pravila za bake i djedove
 
Poznato vam je kako neke bake i djedovi dođu vidjeti unuka, a onda postanu svakodnevica u vašem domu. Ako ne želite da se to vama dogodi postavite jasne granice. Odredite vrijeme posjeta i objasnite da ste umorni i da želite vrijeme provoditi sami sa svojom malom obitelji. Pri tome budite taktični, jer ne želite da bake odu zauvijek. U većini situacija s djecom njihova pomoć će vam dobro doći.  
 
7. Budite ponosni
 
U trenutcima kada vaše dijete neutješno plače, a vi plačete zajedno s njim jer ne znate kako mu pomoći, sjetite se da je cijelo to iskustvo rađanja predivno i budite ponosni, jer ste ga upravo vi donijeli na svijet. Ta misao će vam pomoći da prevladate teške trenutke. Razgovarajte s partnerom kada se osjećate bespomoćno i zapamtite, dijete neće zauvijek ostati malo. 
 
U tim prvim tjednima kada je sve naglavačke važno je ostati priseban i prebroditi poteškoće uz međusobnu potporu i dobru dozu humora. 

Izvor:Indek.hr

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Odvikavanje od dude
Iako se roditelji ponekad brinu zbog mogućih negativnih posljedica dude za razvoj zubi, nasilno odvajanje nije preporučl...
4
Dodaci prehrani bitni su i za dojilje
„Bebe zaista brzo napreduju. Nakon tri mjeseca sve je puno lakše – više spavamo i više se igramo. Ali da bi bebe napredo...
4
Sretan uskrs!
Želimo svima ugodne blagdane....
4
Mirna & Niko
Izvesti dijete na pravi put je izazov, ali i odgovornost.
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!