|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Liječenje neplodnosti u Daruvarskih toplicama

Uredništvo Ringeraje, 15.11.2012
Daruvarske toplice su idealni spoj prekrasnog prirodnog ambijenta, termalne vode i fanga te stručnog pristupa liječenju. Maknite se od svakodnevnog stresa i očuvajte svoje tijelo i psihu. Kako? Pročitajte u nastavku...

image
/11


 

Liječenje neplodnosti prirodnim faktorom došlo je u drugi plan ili je zaboravljeno napretkom u medicini, ali za ljude koji iz etičkih ili religioznih razloga ne žele metode potpomognute oplodnje, prirodni faktor je jedan od izbora, a za one koji se odluče za potpomognutu medicinsku oplodnju, prirodni faktor je pozitivan uvod u postupak. 

Uz pomoć prirodnih ljekovitih faktora (termomineralna voda i mineralno ljekovito blato-fango) i fizikalnih postupaka, uspješno se provodi liječenje :

  • kroničnih upala ženskih genitalnih organa, 
  • primarnog i sekundarnog steriliteta, 
  • postoperativnih infiltrata nakon ginekoloških operacija, 
  • hormonalnih poremećaja, 
  • disfunkcije ovarija, a dobri rezultati postižu se u liječenju stress incontinentie tretmanom sa električnom stimulacijom mišića zdjelice interferentnim strujama i medicinskom gimnastikom. 

 

Ljekovitost termalne vode i mineralnog blata u liječenju ginekoloških oboljenja očituje se u smanjenju upalnih otoka, uspostavljanju pravilne hormonalne funkcije, poboljšanju prohodnosti jajovoda, te boljoj funkciji jajnika i maternice. Nepravilne, bolne ili preobilne menstruacije kojima je uzrok hormonalni poremećaj u smislu disfunkcije ovarija, također vrlo dobro reagiraju na ovaj vid liječenja (prestanak bolova, redovitost mjesečnice).

 

Iz dugogodišnjeg iskustva, najbolje rezultate u liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama imale su pacijentice kod kojih je zbog kronične upale adneksa bilo nemoguće začeće, zatim one nakon mikrokirurških zahvata na tubama te one sa neredovitim menstruacijskim ciklusom ili hormonalnim poremećajem.

 

Balneoterapija ima kompleksan učinak. Postoji fizikalno i kemijsko djelovanje vode i fanga.

Fizikalno djelovanje kupelji u termalnoj vodi ima termički učinak, dok se kemijsko djelovanje sastoji u djelovanju iona minerala na način da dolazi do hiperemije, smanjenja upale te poboljšanja funkcije jajovoda.

Fango ima također dvojako djelovanje. Ima isti termički učinak kao i kupelji. Termoregulacija je tijesno povezana s tjelesnim funkcijama njegova krvotoka, disanjem, djelovanjem kore nadbubrežne žlijezde, razinom staničnog metabolizma itd. Kemijski učinak fanga sastoji se u resorpciji tvari (kuminske kiseline) koje djeluju na hipofizu, a posredno pozitivno i na ostale žlijezde sa unutarnjim izlučivanjem. Što se tiče utjecaja fanga na kronična upalna žarišta –  djelovanje je analgetsko, protuupalno i antiedematozno.

 

Dokaz da termalna voda i fango  imaju utjecaj na funkcije u organizmu je poznata baleoreakcija, koja se javlja nakon 3 do 6 kupelji i fango omota.  Balneoreakcija je oblik pozitivnog stresa izazvan primjenom prirodnih ljekovitih činitelja, koji se moraju iz tog razloga pažljivo dozirati i stručno provoditi.


Program pomoći liječenju neplodnosti u Daruvarskim toplicama od terapija uključuje kupanje u termalnoj vodi u kadi, svaki drugi dan fango aplikaciju na križa i adnekse, manualnu i hidromasažu u termalnoj vodi križa i trbuha te medicinsku gimnastiku za mišiće zdjelice.

 

Za više informacija obratite se na: Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, tel. 043/623 702, www.daruvarske-toplice.hr , E-mail: rezervacije@daruvarske-toplice.hr;

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Stimulacija jajnika
Kada se pojave problemi sa zatrudnjivanjem, ginekolozi nekad preporučuju lijekove koji stimuliraju jajnike. (engleski vi...
4
Kako se pripremiti za trudnoću
Svaka žena, onog trenutka kada poželi zatrudnjeti, postavi sebi pitanje: »Što mogu učiniti kako bih bila spremna?» Narav...
4
Da li ležanje poslije seksa pomaže da zatr...
Nova studija osporava vjerovanja da žena mora ostati ležati nakon seksualnog odnosa ili izvantjelesne oplodnje da bi zat...
4
Ovulacija i plodni dani
Do ovulacije dolazi kad se jajna stanica koja je sazrijevala u jajniku odvoji i počne svoj put jajovodom u maternicu.
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!