|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kontrola glave i trupa!

Uredništvo Ringeraje, 5.1.2013
Dijete nakon određenog vremena počinje razvijat kontrolu glave i trupa. Kada sve više vaš mališan drži sam glavu vrijeme je za vježbe. Jedan od bitnih položaja je ležanje na trbuhu!
Ključne riječi:

image
/11


 

1. Položite dijete na dekicu na pod ili u krevetić, na trbuh. Stavite igračku - najbolje nešto što stvara buku ili je pokretno, ispred djeteta tako da ga potakne da digne glavu i pogleda igračku
2.Stavite dijete na grudi dok ležite na leđima i povucite mu ručice naprijed. Natjerajte ga da vas gleda tako što ćete mu govoriti ili stvarati buku s nećim.
3.Stavite dijete na pod i stavite mu rolu ispod grudi (smotana dekica ili ručnik). Stavite igračku ispred njega dako da ju može gledati.
4.Dok držite i nosite dijete njišite ga na ruci tako da su mu obje rućice prema naprijed, držite ga za ramena i trbuh tako da drži glavicu gore.
5.Uzmite veliku loptu, položite dijete na trbuščić na loptu i neka gleda direktno u vas ili u ogledalo. Ljuljajte ga na lopti prema naprijed, nazad i postrance. 
6.Uzmite dijete potrbuške na ruke. Ljuljajte ga nježno naprijed, nazad i postrance. Neka mu rućice budu preko vaših prema naprijed. Ogledalo će ga ohrabriti da gleda prema naprijed.
7.Sjednite na fotelju s nogama na manjoj stolici, stavite dijete u krilo tako da mu glavica bude na vašim koljenima. Dok ga lagano vućete za rukice, ohrabrite ga da podigne glavice . sve vrijeme mu tiho tepajte.  Postupak ponovite polako i dozvolite mu da se sam svojim mišićima povuće prema gore. To je dobro vrijem da se igrate s njim  glasovne igre, imitirajući bilo koji zvuk koji proizvede, polako pjevajte i slićno.

Došlo je vrijeme i za prve vježbe!

1. Položite dijete na dekicu na pod ili u krevetić, na trbuh. Stavite igračku - najbolje nešto što stvara buku ili je pokretno, ispred djeteta tako da ga potakne da digne glavu i pogleda igračku


2. Stavite dijete na grudi dok ležite na leđima i povucite mu ručice naprijed. Natjerajte ga da vas gleda tako što ćete mu govoriti ili stvarati buku s nećim.


3. Stavite dijete na pod i stavite mu rolu ispod grudi (smotana dekica ili ručnik). Stavite igračku ispred njega tako da ju može gledati.


4. Dok držite i nosite dijete njišite ga na ruci tako da su mu obje ručice prema naprijed, držite ga za ramena i trbuh tako da drži glavicu gore.


5. Uzmite veliku loptu, položite dijete na trbuščić na loptu i neka gleda direktno u vas ili u ogledalo. Ljuljajte ga na lopti prema naprijed, nazad i postrance. 


6. Uzmite dijete potrbuške na ruke. Ljuljajte ga nježno naprijed, nazad i postrance. Neka mu rućice budu preko vaših prema naprijed. Ogledalo će ga ohrabriti da gleda prema naprijed.


7. Sjednite na fotelju s nogama na manjoj stolici, stavite dijete u krilo tako da mu glavica bude na vašim koljenima. Dok ga lagano vućete za rukice, ohrabrite ga da podigne glavice . Sve vrijeme mu tiho tepajte.  Postupak ponovite polako i dozvolite mu da se sam svojim mišićima povuće prema gore. To je dobro vrijem da se igrate s njim  glasovne igre, imitirajući bilo koji zvuk koji proizvede, polako pjevajte i slično.

 

Sretno sa prvim vježbama!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Traženje dadilje
Bliži se vrijeme vašeg povratka na posao i u dilemi ste – jaslice, baka-servis ili dadilja. To je briga s kojom se susre...
6
Prvo puzanje
Puzanje je bebina prva metoda upoznavanja okoline i samostalnog snalaženja u prostoru. Nakon što beba otkrije koje sve m...
5
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!