|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako pobijediti strije maslinovim uljem

Uredništvo Ringeraje, 29.4.2020
Nepoželjne strije nerijetko se pojavljuju na koži žena, a naročito prilikog naglog širenja ili skupljanja kože. No, saveznik u žestokoj borbi protiv strija, vjerovali ili ne, nalazi se u vašoj kuhinji.

image
Strije se najčešće pojavljuju na trbuhu, bedrima, nadlakticama, stražnjici i grudima. (FOTO:Freepik.com)
/11


Kroz godine naše se tijelo mijenja, a sukladno s njim i naša koža. Iako je najčešći nastanak strija trudnoća, razlozi mogu bit i nagli gubitak kilograma, brz rast, stres, kao i geni. Strije se najčešće pojavljuju na trbuhu, bedrima, nadlakticama, stražnjici i grudima, a razlog pojave krije se u naglom širenju ili skupljanju kože pri čemu dolazi do pucanja potkožnog vezivnog tkiva. Novonastale strije su svijetlo ružičaste boje no s vremenu postaju bijele. Strija se nažalost ne možemo nikada u potpunosti riješiti no, osim ključnog unosa puno tekućine, postoje i drugi načini kojima ih možemo ublažiti i učiniti manje vidljivima.

 

PROČITAJE JOŠ: Neprijatelj - celulit!


Prije nego posegnete za skupim kremama i losionima, provjereni borac protiv strija nalazi se u vašoj kuhinji! Maslinovo ulje bogato je antioksidansima i nutrijentima koji pomažu pri raznim kožnim problemima uključujući i strije. Osim toga, maslinovo ulje bogato je vitaminima A, D, K i E koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidacije stanica, koji dovode do prijevremenog starenja kože, te djeluje izrazito hidatizirajuće na kožu.


Sve što trebate je nakon tuširanja, kada su pore otvorene i lakše upijaju hranjive sastojke, umasirati toplo maslinovo ulje na područje kože zahvaćeno strijama i pustiti da se upije. Osim što ćete masažom poboljšati cirkulaciju, u velikoj mjeri ćete smanjiti i vidljivost strija.  

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dojenje i stres
U posljednje vrijeme sve se češće postavlja pitanje kako stres koji je postao i sve više postaje naša svakodnevica, utje...
9
Znakovi da je vaša beba gladna
Najčešće nedoumice koje se mamama vrte po glavi su "koliko hrane je dovoljno ili kako znati da su njihove bebe site".
6
Kako možete sami lako provjeriti imate li ...
Dijastaza do 2cm širine smatra se funkcionalnom te kao takva potencijonalno nije opasna, no nije toliko problem njezina ...
6
Možda niste očekivali...
Mnogo toga znamo o bebama, ali i dalje ostaje puno toga što nas iznenađuje
5





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!