|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako novorođenče vidi mamu i tatu!?

Uredništvo Ringeraje, 4.2.2019
Kad se naginjete preko krevetića da pripazite na svoju bebicu, zapitate li se ikada kako vas vaše maleno vidi?
Ključne riječi:

image
Djeca već od prvog dana života prepoznaju i imitiraju ekspresije svojih roditelja.
/11


Zanimljivo istraživanje  Instituta za Psihologiju na Sveučilištu Oslo (Norveška) i Sveučilištu Uppsala (Švedska) uključivala je bebe stare dva i tri dana.


Rezultati su pokazali kako je maksimalna distanca na kojoj dijete može raspoznati vašu emociju - 30 centimetara.


Ako je veća od 60, dijete vas ne može raspoznati. 


Znanstvenici su slikali roditelje s različitim izrazima lica, a od 30 centimetara udaljenosti reakcije beba su bile nasumične, a što su se više približavali, to su reakcije beba bile točnije i jasnije. 


Profesor Svein Magnussen tvrdi da djeca već od prvog dana života prepoznaju i imitiraju ekspresije svojih roditelja. No, to ne znači da ih razumiju.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Majčino mlijeko ili mliječna formula i riža
Uvođenje guste hrane mnogim je roditeljima misterija. Iznad svega se pitaju kada započeti, s čim započeti, na koji način...
5
Stres i dojenje
U posljednje vrijeme sve se češće postavlja pitanje kako stres koji je postao i sve više postaje naša svakodnevica, utje...
4
Povratak u formu nakon porođaja
Raznolika i uravnotežena prehrana te tjelovježba pomoći će vam da višak kilograma postupno izgubite te da se vratite u s...
4
Prvi otisak
Prvi otisak nastao je kao odgovor na potrebu bake da izradi uspomenu na rođenje prvog unuka. Proizvodnju je pokrenula sa...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!