|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Jeste li spremni za prinovu?

Uredništvo Ringeraje, 13.4.2012
Djetetu se ne bi trebalo ništa uskratiti i svakako priuštiti ono najbolje.
Ključne riječi:

image
/11


Mnogi parovi jako žele dijete. Neki ih uopće ne žele ili ne planiraju pa ih dobiju. Životni tijek je takav. No koliko smo zaista spremni za dijete pitanje je na koje stručnjaci odgovaraju s popriličnim brojem različitih odgovora, a to su najčešće odlična plaća, dobar posao, čvrst brak, siguran smještaj, dodatni siguran smještaj (tetke, stričevi, bake i djedovi) i slični materijalni dodaci. Sve je to u redu, složit ćemo se, jer djetetu se ne bi trebalo ništa uskratiti i svakako priuštiti ono najbolje. No, koliko smo zapravo duhovno spremni na odgajanje, pružanje ljubavi, vrijeme i požrtvovnost za dijete je već sasvim druga priča.



Sreća i ljubav na prvom mjestu. Ukoliko mislite da nećete moći svojem djetetu pružiti dovoljno ljubavi i učiniti ga sretnom osobom radije pričekajte dok vi i ostale stvari potpuno ne sjednu na mjesto.



Vrijeme – Jeste li previše zaposleni? Koliko radite i koliko ste vremena spremni uložiti u svoje dijete? Jeste li spremni dati otkaz? Imate li dovoljno prihoda da unajmite dadilju dok radite? Teško je uskladiti vrijeme s majčinstvom. Mnogo majki misli kako može sve i na kraju ne stignu ništa. Dijete zahtjeva mnogo žrtve. Dvadeset i četvrto dizanje u noći, dojenje, umirivanje, igranje, zabavljanje, pričanje priče, čišćenje, dodatno kuhanje, dodatno peglanje, živciranje, neispavanost i spremanje samo su neki od čimbenika na koje se morate odlučiti ukoliko želite prinovu.



Briga – Koliko se zapravo brinete za sebe? Jeste li uredni? Odgovorni? Obavljate poslove na vrijeme? Svaku majku koju upitate za brigu oko djeteta, reći će vam kako je dijete velika briga i odgovornost. Zašto plače, što želi, je li bolesno, treba li pedijatru, i druga pitanja česta su kod novih majki. No ono što želimo reći je da je to ono što se od majke i očekuje. Ukoliko ne mislite pokazivati ovakvu vrstu zainteresiranosti za dječje potrebe, radije još pričekajte nego prenaglite.



Primjer i odgoj – Ukoliko ste se odlučili za dijete i spremni ste mu pružiti ljubav, vrijeme i brigu, svakako biste trebali biti spremni u potpunosti umanjiti svoje poroke kao što su pušenje, alkohol i nezdrava prehrana. Ne govorimo o ovim primjerima samo u trudnoći već i u djetetovom razvoju. Morate pokazati primjerom da ste odgovorna osoba bez poroka.



Obitelj i složnost – Svako dijete treba obitelj i slogu. Ako nema slaganja među roditeljima dijete će se osjećati tužno, suvislo i nesretno. Ovdje nikako ne diskriminiramo samohrane majke. Samohrana majka i dijete su također obitelj. No samohrana majka je upravo primjer složnosti. Obitelj mora biti složna, čvrsta i slagati se oko dogovora, kućnih pravila i ostaloga. Ukoliko odmah od početka djetetu ne pokažete da se uvijek ima na nekog osloniti, ali da i postoje određena pravila, bilo bi dobro da još razmislite.



Naime, dijete je predivno biće. Mali anđeo koji u naša srca nosi veselje, sreću, radost i ispunjava nas nečim za što vrijedi živjeti. Sve je to lijepo i svi ćemo se složiti oko toga da nema ničeg ljepšeg od odgajanja vlastitog djeteta, ali, kao i sve što je lijepo, zahtjeva određenu cijenu, odnosno trud, vrijeme i brigu. Ukoliko mislite da neke od ovih uvjeta ne možete još ispuniti zaista biste trebali pričekati. Osim toga, i sami znate kako se kaže: "Prvo nabavi biljku, ako je možeš uzdržati nabavi ljubimca, nakon što uzdigneš ljubimca, onda je vrijeme za ljudsko biće".



Zena.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Neobična priča o problemima sa začećem
Samo oni koji su to doživjeli znaju kako je to kad ti kažu "ne možeš imati djecu". Ova mama je to doživjela, a onda iz...
3
Četvrtak je dan za seks
Nakupljeni hormoni koji uzrokuju stres stimuliraju spolne hormone, zbog čega je četvrtak najbolji dan za seks, kao što j...
2
Kako pravilno očitati kućni test za trudnoću
Najranije što možete dobiti pozitivan rezultat na najosjetljivijim testovima na trudnoću jest 7 dana nakon ovulacije.
2
Korijen mace prirodna je viagra
Jeste li znali da maca pozitivno utječe na funkcioniranje endokrinih žlijezda, uspješno regulira oslobađanje hormona i i...
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!