|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

I kosa se može razboliti

Uredništvo Ringeraje, 26.3.2012
Ranije je ženama kosa opadala u starijem životnom dobu, kao odraz fiziološkog starenja, a sada se to sve češće dešava i mladim i sredovječnim osobama. Za posljednjih desetak godina učestalost ženske ćelavosti povećana je čak za 55 posto.
Ključne riječi:

image
/11


 

I konjski rep je štetan

– Sve to veoma loše utječe na zdravlje kose, koja jedno vrijeme boluje, a onda počinje da opada. Dlaka, inače, živi između pet i sedam godina, ali joj ovi negativni vanjski faktori i loš tretman, to jest ono što joj mi radimo, znatno skraćuju vijek. Zaboravljamo da je živa, tretiramo je kao objekt i na kraju je uništimo. Zdravlje kose narušava učestalo agresivno feniranje, posebno cimanje iz korijena dlake, peglanje, zatezanje u konjski rep, bojanje, blajhanje, a naročito nadogradnja.
Obolijevanju kose doprinose i stres, hormonalni poremećaji i neadekvatna ishrana, posebno rigorozne dijete, kao i autoimune bolesti, infekcije, maligna oboljenja, anemija, opća anestezija i određeni lijekovi.


Stres ubija koren dlake

Stres najčešće rezultira to da kada aktivne ćelije korijena dlake iz faze rasta prelaze u period mirovanja, uslijed čega dlaka prestaje rasti. Dva-tri mjeseca poslije stresnog događaja počinje enormno opadanje kose, i do 700 dlaka dnevno, često u vidu čitavih pramenova. 

 – Do ovako dramatičnog opadanja vlasi može doći i u post porođajnom periodu, koji je, uz menopauue, najrizičniji za zdravlje kose. Jako opadanje ponekad je uzrokovano poremećajem u radu štitnjače, jakom anemijom, dijabetesom, psorijazom…

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

˝Frizerska oaza za trudnice i dojilje!˝
Odlazak frizeru više nije problem nego užitak, bez obzira na stupanj trudnoće ili malu bebu koju dojite! Pročitajte o fr...
2
Eko maska za kosu!
Kosa vam je suha, a ni vrijeme vam ne ide u prilog? Uzmite stvari u svoje ruke!
2
Frendice.hr i Pantene vam poklanjaju!
Zahvaljujući naprednim Pantene tehnologijama, suvremena žena više nema dvojbi. Pantenovi stručnjaci stvorili su novu lin...
2
˝Frizerska oaza za trudnice i dojilje!˝
Predstavljena je jedinstvena ponuda samo za trudnice i mame u frizerskom salonu ˝Zanetti˝!
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!