|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Gestacijski dijabetes - istraživanje

Uredništvo Ringeraje, 22.11.2013
Sve trudnice koje se odluče sudjelovati u ovom korisnom istraživanju dodatno motivirano besplatnim trudničkim masažama i savjetima fizioterapeuta!

image
/11


Trudnice kojima je dijagnosticiran gestacijski dijabetes mellitus (šećerna bolest u trudnoći) pozvane su sudjelovati u kliničkim istraživanju o utjecaju tjelesne aktivnosti na tijek i ishode trudnoće. Osnovni cilj istraživanja je prikupiti vrijedne informacije o utjecaju vježbanja tijekom trudnoće na neke parametre tjelesnog zdravlja i ishode poroda. Neće se provoditi nikakva bolna niti invazivna mjerenja, a program vježbanja je pod nadzorom fizioterapeuta i kineziologa. Dobivene su i etičke dopusnice od KBC-a Zagreb i Klinike za ženske bolesti KBC-a Zagreb. Istraživanje se provodi u svrhu izrade doktorske disertacije u suradnji s Referentnim centrom za dijabetes i fetalni rast Zavoda za perinatalnu medicinu Klinike za ženske bolesti u Petrovoj.


Sudjelovanje u besplatnom programu vježbanja otvoreno je svim trudnicama sa šireg područja Grada Zagreba koje nemaju kontraindikacije za vježbanje. Vježbe su individualno prilagođene i odvijat će se dva puta tjedno. Program vježbanja usmjeren je što boljem održavanju razine šećera u krvi. Osim toga, trudnice koje će vježbati u okviru ovog istraživanja imat će sve ostale pozitivne učinke vježbanja tijekom trudnoće: manju mogućnost pojave križobolje i inkontinencije, manju mogućnost pojave komplikacija u trudnoći, posebno onih povezanih sa gestacijskim dijabetesom, te siguran način za ostati fit tijekom trudnoće. Dokazano je da trudnice koje redovno vježbaju tijekom trudnoće imaju i lakši porod te brži oporavak nakon poroda. Sve trudnice koje se odluče sudjelovati u ovom korisnom istraživanju dodatno motivirano besplatnim trudničkim masažama i savjetima fizioterapeuta!


Javiti nam se možete na e-mail: iskokic@vevu.hr te na telefone 01 3768 264 ili 091 508 2854.


Više o samom istraživanju možete doznati ovdje:

http://www.kretanjemprotivdijabetesa.org


Možete nas pratiti i na našoj Facebook stranici gdje ćemo objavljivati zanimljive i korisne informacije o trudnoći:

http://www.facebook.com/kretanjemprotivdijabetesa

 

Iva Šklempe Kokić

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Knjiga: Zeleni život vege mama
U vrijeme kada istraživanja pokazuju da se djeca i obitelji imaju loše prehrambene navike te da je zdravstveno stanje po...
4
Alergija na gluten i simptomi
Umorni ste, često patite od glavobolja, a vaš probavni sustav je nepredvidljiv? Možda osjećate i neke druge simptome, ka...
4
I očevi pate od postporođajne depresije
Do sad se vrlo malo pozornosti posvećivalo mentalnom i emocionalnom zdravlju novih očeva...
4
Osjeća li beba u trbuhu očev stres?
Ako je budući otac prije rođenja djeteta izuzetno napet, uplašen ili anksiozan, dijete će kasnije biti sklonije agresivn...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!