|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dijete u bazenu neka bude pod stalnim nadzorom

Helena Mlakar, 26.7.2011
Za djecu i odrasle je u vrućim ljetnim danima bazen najbolji način za hlađenje. I kod malog bazenčića je potreban oprez. Dijete se može utopiti već u nekoliko centimetara vode.
Ključne riječi:

image
/11


Iako ispred kuće imate mali bazenčić na napuhavanje, te je u njemu samo nekoliko desetaka centimetara vode, morate dijete koje se brčka u njemu stalno imati pred očima. I najmanji bazenčić može biti jako opasan.

Često roditelji misle da su za djecu opasni samo veliki bazeni, ali to nije istina. Isti rizik predstavlja mali bazenčić. U istraživanju kojeg su provedli američki stručnjaci došli su do podataka da se je od godine 2001 do 2009 u malim bazenčićima za napuhavanje utopilo 209 djece mlađe od 11 godina.

"To znači da se u ljetnim mjesecima na svakih 5 dana utopi dijete koje se bezbrižno igra u malom bazenčiću. Ovo ne znači da se djeca ne bi smjela kupati u malim bazenčićima. Htjeli bi upozoriti samo na to da je potrebno dijete imati stalno pred očima," kaže vođa istaživanja dr. Smith iz pedijatrijske klinike Ohio.

Roditelji ponekad pogrešno misle da imaju dok se dijete igra , vrijeme za sitne poslove kao što su telefoniranje ili čitanje knjige. To naravno nije tako. Prije svega mala djeca koja još ne znaju plivati, trebaju uz sebe stalno imati odraslu osobu koja ih čuva. Utapanje se dogodi samo u nekoliko trenutaka i puta natrag više nema.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tijekom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti ...
13
Uskršnje priče i običaji
Europski narodi i plemena slavili su početak proljeća na proljetni ekvinocij, blagoslivljajući sjemenje raznih plodova p...
8
Kompetentno roditeljstvo
Većina žena i muškaraca smatra roditeljsku ulogu kao nešto lijepo, izvorom sreće, zadovoljstva, ljubavi. Međutim, nerije...
6
Motivacija za učenje!
Ne znate kako novog školarca natjerat da uči? Imajte strpljenja, sve će doći na svoje!
5





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!