|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Za roditelje: 4 stvari koje treba učiniti prije prvog dana škole

Ema Rotar, 21.8.2020
Prvi dan škole veliki je korak i za male znatiželjne glavice i roditelje. Stoga stručnjaci savjetuju da se što prije pripremite za tu važnu prekretnicu. Kako? Pročitajte u članku.

image
Potrudite se da prvi školski dan za dijete bude čim lakši!
/11


Kako se približava sedmi rujna, to nekim roditeljima češće kroz glavu prolaze crne misli vezane za prvi dan škole. Pogotovo onima čije dijete kreće u prvi razred osnovne škole. Vrtić i sustav rada već poznajete, dok o tome, što dijete a i vas čeka u školi, imate samo gomilu različitih informacija roditelja čija su djeca već školarci. Stoga, sasvim je razumljivo da ste malo zabrinuti.

 

Ako vaše dijete ove godine prvi put stavlja školsku torbu, svakako pročitajte ono što bi morali kao roditelji znati prije ovog važnog dana.

 

1. Slijedite školsku web stranicu.

 

Vrlo je vjerojatno da ste već upoznati s najvažnijim informacijama koje vi kao roditelji prvoškolaca morate znati. Vjerojatno vam je već puno rečeno prilikom upisa u prvi razred, ali mi ipak savjetujemo da slijedite informacije koje škola objavljuje na svojoj web stranici. Možda ćete tamo naići na važne stvari koju ste previdjeli.

 

 

2. Recite svom djetetu da je škola i zabavna.

 

Predstavite djetetu školu ne samo kao obavezu i zamorno učenje i pisanje domaćih zadaća, već i kao mjesto za radost i igru. Recite mu da će i u školi biti vremena za igru te da će upoznati puno novih prijatelja i pridobiti puno novih zanimljivih iskustava. Igra je za svako dijete najvažnija stvar i putem nje se najlakše i najviše nauči. Zato iskoristite tu činjenicu da se pripremite i za školu. Učenje slova, čitanje i osnovne matematičkih vještina mogu biti zabavnije od gledanja crtića i igranja igara na telefonu. Iskoristite posljednju godinu vrtića, a posebno ljeto da s djetetom razgovarate o mjestima, zemljama, gradovima, životinjama, povijesnim ličnostima ... Ne zaboravite bajke za laku noć - djetetu svake večeri pripovijedajte i čitajte.

 

PROČITAJTE JOŠ: Uloga roditelja u školskim obvezama djeteta

 

 

3. Pripremite kutak za učenje.

 

Da bi učenje postalo i ostalo zabavno, dijete treba uživati u kutku za učenje i osjećati se ugodno. Opremite kutak zajedno s djetetom. Dopustite mu da zajedno izabere svoje omiljene likove iz crtića, složite stol, police za knjige, ladice i slično.

 

4. O strahovima razgovarajte s odraslom osobom.

 

Vjerojatno vam se, kao roditelju prvoškolca, po glavi motaju pitanja kao što su kako će se vaše dijete snaći u novom okruženju, kako će se nositi s obvezama i zadacima koji ga čekaju? Savjetujemo vam da o tim problemima razgovarate s odraslom osobom i ne opterećujete djecu s njima. Umjesto toga, pripremite svoje dijete za pozitivna iskustva koje će ono doživjeti u školi.

I zapamtite - ako ste pod stresom i zabrinuti, vaše dijete će to definitivno osjetiti i vjerojatno će se nepotrebno uplašiti. Ako primijetite da je vaše dijete pod stresom zbog polaska u školu, to ne biste trebali zanemariti. Obratite se školskom psihologu koji će vam pomoći da pripremite svoje dijete i vaše zajedničke prve korake u svijet škole.

Dijete često iznenađuje svojom sposobnošću prilagođavanja novostima i vjerojatno će prvi korak preko školskog praga biti za njega nešto potpuno prirodno i radosno. Vjerujte mu, i bit će vam mnogo lakše.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
19
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
18
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
18
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
17





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!