|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

11. listopad - Međunarodni dan djevojčica!

Uredništvo Ringeraje, 11.10.2022
Male i slatke, umiljate... Jednom riječju neodoljive! Djevojčice!!! Naše kćerke, sestre, sestričine, kumice... A i mi smo sve to nekad bile, i naše sestre, mame, tetke, bake...

image
Međunarodni dan djevojčica podiže svijest o brojnim problemima i nejednakostima s kojima se suočavaju djevojčice diljem svijeta. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Ujedinjeni narodi su 19. prosinca 2011. usvojili Rezoluciju 66/170, kojom je 11. listopada ustanovljen kao Međunarodni dan djevojčica, kako bi se priznala prava djevojčica i specifični izazovi s kojima se djevojčice diljem svijeta suočavaju. Sukladno tome, ovaj važan dan počeo se obilježavati 2012. godine!

 

Ove godine će po 10. put biti obilježen Međunarodni dan djevojčica, 11. listopada.

 

Dan djevojčica obilježava se diljem svijeta brojnim kulturnim i obrazovnim događanjima čiji je cilj promicanje prava djevojčica na djetinjstvo, bolje životne uvjete, zdravlje i obrazovanje.

 

Međunarodni dan djevojčica podiže svijest o brojnim problemima i nejednakostima s kojima se suočavaju djevojčice diljem svijeta. Mnogi globalni razvojni planovi ne uzimaju u obzir djevojke, a mnoga pitanja i problemi s kojima se suočavaju postaju „nevidljivi“.

 

PROČITAJTE JOŠ: NAJLJEPŠA IMENA ZA DJEVOJČICE koja ste vi izabrali

 

Više od 62 milijuna djevojčica u svijetu nema pristup obrazovanju. Diljem svijeta i kolektivno, djevojčice u dobi od 5 do 14 godina potrošit će 160 milijuna sati više na kućanske poslove nego dječaci iste dobi.

 

Stoga je cilj ovogodišnje kampanje, kao i dosad, ukazati na važnost obrazovanja u zemljama u kojima je djevojčicama uskraćeno obrazovanje iz sigurnosnih, financijskih, institucionalnih ili kulturnih razloga, kao i ukazati na važnost njihova prava na sigurnost i djetinjstvo.

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Udruga Nova budućnost
Mi smo Udruga „Nova budućnost“, koja djeluje kao dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Radimo sa zanemarenom ...
5
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
4
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
4
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!