|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   vene i kapilare
11.1.2013 12:17:45   
cocco
ima li pomoći? vidim da mi kapilare pucaju, vene na nogama mi se vide, strah me da ne bi bilo još gore. jel se smije u trudnoći mazati s onim kremama protiv toga? ak se već ne može popravit nastalao stanje, makarneka prevencija
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: vene i kapilare
11.1.2013 12:37:41   
anaxx
da, meni je mm svaku večer masirao s onom kremom na bazi kestena

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Brisano sporočilo]
11.1.2013 16:09:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu cocco)
  Neposredna veza do poruke: 3
11.1.2013 16:13:27   
Renata RR
Vene su se meni nakon user posted image povukle, ali raspucane kapilare su ostale... Podigni noge kada odmaraš! Pozz

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4
11.1.2013 17:02:00   
Piturica
evo i mene da se prikljucim ovdje user posted image
ja isto cim uhvatim priliku stavim noge na poviseni polozaj. pogotovo ako sam pred tv-om onda ih bacim na stolic i ispod stavim neki jastucic pa da su na visljem user posted image
nemam neki veliki problem, ali meni su se pocele full vidjeti one zile iza koljena. sad, dal su to kapilare ili vene..tko to zna, ali bas mi bude onako plavo sve, ko neke sljive iza koljena user posted image user posted image  inace, nisam dobila puno kg za sada, a i mislim da je to sve genetski. treba sto vise odmarati i staviti noge na poviseno. ja kad osjetim da mi je tezina u nogama onda lijepo sve pustim i tako vegetiram. nema druge..mozda jedino tako neka kremica za masazu od kestena, ali mislim da ona samo ublazava bol i otecenost, nisam sigurna. ako neka zna vise neka me prosvjetli i spasi skupa sa svima vama  user posted image

¯`v´¯)
`·.¸.·´ ♥
¸♥ .·´¸.·´¨) ¸.·♥ ´¨)
(¸.·´ (♥ ¸.·´ ♥♥ Loveeeeeee ♥

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 5
11.1.2013 17:37:48   
LorVer
Prikljucujem se i ja malo na ovoj temi.

Ja sam se prije trudnoce sve raspitala na jednom pregledu kod venerologa jer sam sklona venama.

Kapilare koje popucaju u trudnoci ako imate srece povuci ce se a ako se ne povuku nijedna kremica ih nece maknuti vec samo venerolog nekom od metoda odstranjenja kapilara.

E sad kod vena, jedino sto je dobro i sto se preporuca svima koji su im skloni su carape za vene koje se oblace ujutro prije silaska iz kreveta.
Dok nosite te carape noge vam sigurno nece biti naotecene niti vene izrazene.
Ove carape bi se trebale kupovati po mjeri u apoteci a ne one gotove u ducanu.

Ja sam ih nosila u sve tri trudnoce. Ruzne su, ali stvarno pomazu. user posted image

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu Piturica)
Neposredna veza do poruke: 6
12.1.2013 9:03:05   
lana14
Možeš koristiti hepan gel, on ti pomaže upaljenim venama. Ja san isprobala sve moguće kreme na bazi kestena i meni su se pokazale skroz beskorisne. Izbjegavaj dugo stajanje na nogama i prekriživanje nogu, drži ih u povišenom položaju što više možeš. Ako si sklona venama ili postoji genetska predispozicija ništa ti neće biti od prevelike koristi(tako je kod mene). Nakon trudnoće se vene više-manje povuku ali popucale kapilare ostaju

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 7
15.1.2013 17:56:29   
malica
Samo mali ispravak LorVer venerolog liječi venerične tj spolne bolesti. Specijalist za vene ako je dermatolog zove se flebolog :)

Jednom popucana kapilara u pravilu ostaje vidljiva i može se ukloniti raznim metodama npr. sklerozacija ili laser. Nekakav početak terapije za vene je detralex 2 puta na dan i nošenje prvo 70 den čarapa, nakon čega se prelazi na konkretne čarape za vene. Nezgodno je jer bi se čarape trebale nositi cijeli dan, svaki dan, bez obzira na godišnje doba. Mogu pomoći i kreme i gelovi na bazi divljeg kestena, te odmaranje nogu u povišenom položaju, ali samo kod blažih - početnih oblika. Kod onih težih oblika kreme, gelovi i odmor samo su mali dio svega ostaloga.
Ja se već čitavu vječnost spremam na sklerozaciju al treba prije toga napraviti dopler pa sve skupa previše vremena uzima, a ja ga baš i nemam :(

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu lana14)
Neposredna veza do poruke: 8
21.1.2013 13:04:41   
cocco
znači kapilare kad popucaju vide se zauvijek? vene mi nisu proširene i upaljene al se jako vide, pa se bojim da ne bi bilo još gore jer moja mama ima upaljene i bila je na operaciji i vratilo joj se!
ništa, noge u zrak što češće, samo da mm ne bi krivo shvatiouser posted image

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 9
21.1.2013 20:23:53   
mamacita
Jednom kada su mi vene pocele biti izrazajne u prvoj trudnoci, malo su se povukle, u drugoj trudnoci su opet buknule, ovaj put gore, nakon poroda su se mrvicu povukle, ali kapilari su ostali vidljivi. Treca i konacno 4. -ta trudnoca bile su katastrofalne sto se tice vena. Ostale su mi spekulice, izrazene vene unutar desne noge, lijeva noga mi je bolja, te kapilari ispucali oko gleznja, sto je strasno osjetljivo na suhu kozu i na vrucinu. Meni je ginic rekao da postoje samo dvije mogucnosti odrzanja kakvog takvog stanja sa venama, a to je operacija i nitko ne garantira da se vene opet nece pojaviti, i tjelovjezba. Ja se drzim tjelovjezbe...

To ti je isto kao i strije, jednom kada ih dobijes uvijek ih vidis.

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Kupanje beba
mayathebee

Voli li se vaša beba/dijete kupati?

Da. Obožava (87%)

Ne. Uvijek plače (4%)

Kako kada (9%)

Broj svih glasova: 91

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!