|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnoća u četrdesetima
14.4.2009 10:25:55   
tikica_69
Starijim ženama je teže zatrudnjeti jer im plodnost opada s godinama, a povećavaju se rizici od komplikacija tijekom trudnoće:

Spontani pobačaj – u dobi od 40 godina rizik je oko 25%.
Placenta previa – je implantacija posteljice preko ili blizu unutarnjeg cervikalnog ušća. Dolazi do iznenadnog i bezbolnog krvarenja u rodnicu. U slučajevima obilnijeg krvarenja ili kada je dosegnuta fetalna zrelost porod je indiciran, obično carskim rezom.
Manja rodna težina novorođenčeta i prijevremeni porod – rizik od prijevremenog poroda ili smanjene  težine novorođenčeta znatno se može smanjiti izbjegavate li pušenje tijekom trudnoće. 
Carski rez – kod žena starijih od 35 godina veća je vjerojatnost da će roditi carskim rezom.
Downov sindrom – Učestalost pojave Downovog sindroma se s 1 na 10.000 kod 20-godišnjakinja povećava na 1 na 100 kod 40-godišnjakinja. Iako se ne može spriječiti, može se uočiti na redovitim pregledima tijekom trudnoće.
Povišeni krvni tlak – kod starijih trudnica veća je vjerojatnost da će oboljeti od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i povišenog tlaka. Sve ovo će liječnik pažljivo pratiti tijekom trudnoće.

Mnoge starije žene smatraju da nemaju kontrolu nad faktorima rizika, ali sami možete napraviti puno. Hranite li se zdravo, vježbate li prije, tijekom i nakon trudnoće, brinete li o zdravlju i slušate savjete liječnika šanse da ćete izbjeći rizične situacije su znatno veće.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   [Obrisani korisnik]
14.4.2009 10:31:33   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu tikica_69)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Trudnoća u četrdesetima
14.4.2009 10:33:03   
ninolina
zato tikice podržavam te i navijam za tebeuser posted image user posted image

ja ću potpisati

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3
14.4.2009 10:49:41   
anaxx
i ja sam prvo rodila s 32, skoro 33 i nisam imala nikakvih problema, čak ni mučnina, osim trbuha što je rastao, ne bi se ni znalo da sam trudna.
sad su mi 35 i planiram na drugo (možda smo za Uskrs nešto i napravili), ako uspijemo, u knjižici će mi pisat da imam 36,  ..................  a voljela bi i treće jednog dana....
user posted image user posted image  samo naprijed - svima koje osječaju da mogu i žele user posted image user posted image

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

Neposredna veza do poruke: 4
14.4.2009 10:55:59   
pikachu
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Slažem se,ali sve više žena se odlučuje kasnije imati dijete. I meni su napisali starija prvorotkinja (sa 32 stara?!user posted image ). Mislim da se uz dobrog liječnika i pravilno vođenje trudnoće ti rizici mogu izbjeći. Npr.meni su radili double test,slali jako rano na 4d uzv i išla sam svaka dva tjedna na kontrole,a zadnja dva mjeseca svaki tjedan na kontrolu.
A usto je dokazano da su djeca starijih majki inteligentnija. zato tikice podržavam te i navijam za tebeuser posted image user posted image

Ja imam 32 godine i isto me vode kako stariju prvorotkinju pa sam morala ići na puste pretrage, ali je sve ispalo OK... Čak sam nakon double testa vrloniskorizična skupina... Tako da mi je doktorica sada malo olabavila sa pretragama... Cvrčak, zašto si ti morala ići svaka dva tjedna na pretrage? Ja sam sad zanji put bila 16.03., a naručila me je 20.04. To je više od mjesec dana...

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

Neposredna veza do poruke: 5
14.4.2009 10:56:51   
tikica_69
Ako ostanem trudna, ja cu onda biti prastara rodilja ili? user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 6
14.4.2009 11:00:26   
pikachu
Ma ne, samo daj... Kažem da nas vodaju po pustim pretragama, a mislim da rizične skupine nemaju veze sa godinama nego sa genetskom predispozicijom...user posted image

Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

Neposredna veza do poruke: 7
   [Obrisani korisnik]
14.4.2009 11:00:41   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu pikachu)
  Neposredna veza do poruke: 8
   [Obrisani korisnik]
14.4.2009 11:02:18   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu pikachu)
  Neposredna veza do poruke: 9
14.4.2009 11:05:34   
pikachu
Ma, naravno..Sve bi ih opet prošla i neka mi je oprezna, ali ne vidim razloga da u današnje vrijeme i kada je medicina tako napredovala iznad tridesete se vodiš kako starija prvorotkinja... Mislim da sve te pretrage, sve moraju proći...user posted image

Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

Neposredna veza do poruke: 10
14.4.2009 11:08:07   
bubac 1
ja ću isto rodit sa 33 ali me nitko nije tretirao kao stariju prvorotkinju. samo su me pitali dali hoću na duble test ali to je bilo zbog prijaše trudnoće koja je završila spontanim. preglede sam obavljala jednom mjesečno. mislim da to možda i ovisi od doktora do doktora kako gleda na to. ja sam se čak zezala sa doktorom da mi muž popravlja prosjek jer je 5 godina mlađi. 

Neposredna veza do poruke: 11
14.4.2009 11:09:51   
pikachu
Vjerovatno zato jer ti nije bila prva trudnoća, a meni i cvrčku u tim godinama je...user posted image

Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu bubac 1)
Neposredna veza do poruke: 12
14.4.2009 11:10:40   
pikachu
Već si uspjela zatrudniti prije, makar završilo i spontanim...

Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 13
14.4.2009 11:12:42   
bubac 1
a moguće da je zbog toga ali i nakon spontanog mi je trebalo 3 godine da ponovo ostanem trudna i sada brojim još mjesec i pol.

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 14
14.4.2009 11:17:41   
novamama
i ja sam sa 32 rodila prvo, mojeg mišića malog, vidim ja da nas imauser posted image user posted image user posted image

morat ćemo osnovat klub 32user posted image

a planiram ih troje! tako da, i ja ću u četrdesetima roditiuser posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu bubac 1)
Neposredna veza do poruke: 15
14.4.2009 11:22:52   
pikachu
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Može klub +32...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 16
14.4.2009 11:23:09   
anaxx
nova mama,
za klub 32 odmah potpisujem
32- prvo, pa s 35-36 drugo i za kraj treće s 41-42

to je moj plan, samo kad bi se i ostvario......user posted image user posted image user posted image

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 17
14.4.2009 11:24:32   
anaxx
može, može    ''+32''

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 18
14.4.2009 11:32:12   
pikachu
user posted image user posted image user posted image  Go for it, girls!user posted image user posted image user posted image

Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 19
14.4.2009 15:06:33   
dami
Možda ima nešto u tome a možda i ne. Nekako mi se čini da se starije žene bolje podnose sve to. Moje vlastito iskustvo : prvi put rodila i 21 god. carski, drugi put 38 god. prirodno.. Bez problema ni komplikacija.

Mirko 06.12.1992
Darija 20.02.2008

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 20
14.4.2009 15:20:35   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: ninolina

zato tikice podržavam te i navijam za tebeuser posted image user posted image

ja ću potpisati

i ja potpisujem.....user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 21
14.4.2009 16:28:24   
zaba
user posted image luciju sam rodila s 35 i skoro pol,da sad ostanem trudna rodila bih s punih 40.Porod mi je bio brz,lagan,bez epice,nadam se da ću moći pričati i o sljedećem iskustvu.user posted image

lucija je svjetlo u mom životu
07.05.2005.

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 22
14.4.2009 17:49:33   
tikica_69
Predvidjanje moje astrologinje je da cu ja roditi 2011., znaci u 43. godini user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu zaba)
Neposredna veza do poruke: 23
14.4.2009 17:52:17   
lavica81
moja mama je sestru rodila sa 41 godinu, treće dijete. imala je urednu trudnoću i porod. samo je rekla da joj je taj puno falilo malo snage na porodu ali da joj je sve ostalo bilo kao i u prijašnjim porodima.

mislim da je sve to individualno, ovisi kako se žena osjeća. ja osobno znam žene od 40ak godina koje izgledaju bolje nego neke 20ogodišnjakinje.
da treba malo više pazit, treba, ali ne mislim da je porod u ranim četrdesetima danas nešto čudno ili loše. dapače, zašto ne imat još jedno dijete ako će biti željeno i voljeno. a i medicina ide naprijed i životnio vijek je sve duži.

zatov sve vi koje želite imati još jednu bebicu samo naprijed. user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu zaba)
Neposredna veza do poruke: 24
14.4.2009 18:41:06   
Marta j
Moja mama ima 40 godina i nedavno je bila trudna al je na zalost imala spontani i rekla je da bi voljela imati jos jedno dijete al sada je odustala od tog kada sam ja trudna kaze da joj je glupo.

Ako se zena osjeca ok nevidim razlog zasto nebi bila mama u cetrdesetoj sve je to normalno.

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!