Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
poznate marke- made in China 30.9.2011 7:44:19
|
|
|
|
Vjeverica ST
|
evo baš me zanim koje poznate marke ćete još dodati na popis....Naime, razočaram se svaki put kad nađem dobar proizvod a ono ispod vidim Made in China, ili Bangladesh... Odmah mi padne u očima i teško da ću ga kupit. Srce mi je na mistu kad vidim da piše Croatia, Njemačka, Švicarska,Europe..........Čak mi je i talijanska i turska roba ok. Kinesko mi se naprosto gadi, a od svega imam najviše povjerenja u našu robu. Navest ću neke poznatije marke za koje znam da se proizvode u Kini a nisam se nadala. Ispravite ako griješim i pls dodajte poisu jer me živo zanima. OSOBITO DJEČJA ROBA I CIPELICE! O'Neill, s.Oliver, Mana, Accessorize, Lupilu u Lidla (dj.robica), Oshkosh, Zara (dio), H&m (dio), Tailly Wailly, x Nation, Kappa, Nike, Ptarello, Skandal... Znam da su "naši" još uvijek Diadema, Froddo, a mislim i nadam se i Bambi i Ciciban Mislim da je Deichmann cijeli njemački?
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 8:28:20
|
|
|
|
seraphyme
|
od obleke uglavnom kupujem u MTČ- moje dijete nije baš najljepše obučeno, ali je u pamuku i udobno mu je. obuća nam još ne treba, ali je baka isplela male priglavke sve ti je to m in china danas.
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 8:37:09
|
|
|
|
pincirotvajler
|
uh ja se ne razmem baš u to..
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 8:48:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Nemoj se ništa čudit, jer sam u Indoneziji na Baliju bila u tvornici trapki gdje su na modele samo šivali etikete najpoznatijih brendova.Hoćeš Armani, C.Clein itd. Tamo su bili otkupljivači iz cijele Europe. Kaže lokalni dečko da ih rade za sitan dinar a ovi ih otkupljuju i samo nabiju cijene. Made in Indonezija. Tako sam ja kupila hlače za 50-ak kuna.U dućanu bi bile 100 eura cca. Inače, bitno mi je za bebu da je pamuk, dobri su mi bodići H&M, Dević..većinu sam dobila, a onda tonu nadobivala što i nije nosio.Sve je danas nešto kinesko, slabe kvalitete, pa se treba paziti di se i šta kupuje.
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 10:08:25
|
|
|
|
marijola
|
to ti se zove "globalizacija" zato sljedeći put kad vidite ljude koji protestirju za vrijeme održavanja summita G8 i sl, sjetite se zašto sve jake firme na svijetu preselile su svoje tvornice u zemlje tzv svijeta, baš zbog jeftine radne snage, i to nije ništa novo. a kina proizvod i drži čini mi se 92% svjetskog tržišta textila, tako mi se čini da sam pročitala, a sad jel to istina ili nije...
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 10:25:49
|
|
|
|
Vjeverica ST
|
[quote]to ti se zove "globalizacija" zato sljedeći put kad vidite ljude koji protestirju za vrijeme održavanja summita G8 i sl, sjetite se zašto [/quote] istina! da, zaboravila sam reći da su mi ok kvalitete MTČ, BALI (u Bambija), i DEVIĆ..... I dobar mi je BAMBOO, mislim da je talijanska i ok je cijena
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 10:26:24
|
|
|
|
mamice
|
Ciciban je 100 % made in china jer imaju tamo svoju tvornicu jedino neki modeli next-a se rade u sloveniji
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 10:38:22
|
|
|
|
jagodicabobica
|
mislim da nema veze za kalitet ko radi obucu dok su materijali isti i dok obuca drzi evropski standard..mislim da je u pitanju samo jeftina radna snaga...
< Poruku je uredio jagodicabobica -- 30.9.2011 10:39:20 >
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 10:44:36
|
|
|
|
škorpioni
|
isto gledam da je pamuk,bar bodići koji idu direkt na tijelo.!istina sve što takneš iz kine je,mrzim one njihove martijale koje "škripe"pod prstima i koje kupiš pa onaj njihov smrad nemožeš isprati ni sa 100 pranja,užaš!a osuđeni smo na to,oni to šivaju za 1 kn,tko će kod nas za to raditi??' trudim se djeci kupovati kvalitetne stvari koliko god mogu,bolje 1 poštena pamučna trenirka nego 2 kineske!! MTČ ,DEVIĆ, PENIĆ, FRODO,.....
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 10:59:57
|
|
|
|
Vjeverica ST
|
IZVORNA PORUKA: škorpioni isto gledam da je pamuk,bar bodići koji idu direkt na tijelo.!istina sve što takneš iz kine je,mrzim one njihove martijale koje "škripe"pod prstima i koje kupiš pa onaj njihov smrad nemožeš isprati ni sa 100 pranja,užaš!a osuđeni smo na to,oni to šivaju za 1 kn,tko će kod nas za to raditi??' trudim se djeci kupovati kvalitetne stvari koliko god mogu,bolje 1 poštena pamučna trenirka nego 2 kineske!! MTČ ,DEVIĆ, PENIĆ, FRODO,..... slažem se....meni njihovo smrdi....i nije baš istina da su njihove stvari ok ako je materijal dobar, nije to 100% provjereno čim je tamo proizvedeno, bez obzira na marku...... A koji je to Penić?
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 11:05:01
|
|
|
|
pticica
|
IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST IZVORNA PORUKA: škorpioni isto gledam da je pamuk,bar bodići koji idu direkt na tijelo.!istina sve što takneš iz kine je,mrzim one njihove martijale koje "škripe"pod prstima i koje kupiš pa onaj njihov smrad nemožeš isprati ni sa 100 pranja,užaš!a osuđeni smo na to,oni to šivaju za 1 kn,tko će kod nas za to raditi??' trudim se djeci kupovati kvalitetne stvari koliko god mogu,bolje 1 poštena pamučna trenirka nego 2 kineske!! MTČ ,DEVIĆ, PENIĆ, FRODO,..... slažem se....meni njihovo smrdi....i nije baš istina da su njihove stvari ok ako je materijal dobar, nije to 100% provjereno čim je tamo proizvedeno, bez obzira na marku...... A koji je to Penić? smrde jeftine kineske stvati koje kupujes za male novce, a npr. uzmi Nike tene od 100eura i dalje, one sigurno ne smrde, a na njima isto stoji made in Kina, tako da se ja slazem sa jagodicom
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 11:05:46
|
|
|
|
škorpioni
|
penić ti je s područja bjelovarsko-bilogorske županije (Garešnica),šivaju gaćice,potkošulje,bodiće,majice,piđame,tajce.....kako za djecu tako i za odrasle!dobra je kvaliteta! ima ih puno takvih na tom području -MODEA,GAMAUF,NADA.....
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 11:11:56
|
|
|
|
Vjeverica ST
|
znam da ima takvih slučajeva! i da su dobre većine tih brendiranih skupljih stvari. Ali imaš slučajeve di nisu! napr Nike , Fila.... patike, imala sam slučajeve di se brzo raspadnu, dok one koje nisu u Kini proizvedene nisu! Dakle, bolje je u svakom slučaju izbjeć kineske stvari
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 11:12:55
|
|
|
|
škorpioni
|
nisam mislila da sve smrdi,samo me užasava taj "njihov smrad" robe kad dođeš u njihovu trgovinu!naravno nađe s i neki dobar komad odjeće,jer i u "boljim" trgovinam ista kvaliteta ,čak i ista majica košta više!dalo bi se o tome pričati koliko hoćeš, mi smo "mali" ljudi i ne možemo ništa! čuj nekim ljudima (odnosno većini) kinezi su dobro došli jer si mogu kupiti povoljnu robu za sebe i djecu,nemaju svi za "marke" ((hahahahah-kineske)))užas
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 11:18:57
|
|
|
|
pticica
|
IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST znam da ima takvih slučajeva! i da su dobre većine tih brendiranih skupljih stvari. Ali imaš slučajeve di nisu! napr Nike , Fila.... patike, imala sam slučajeve di se brzo raspadnu, dok one koje nisu u Kini proizvedene nisu! Dakle, bolje je u svakom slučaju izbjeć kineske stvari ja licno ne nosim patike, al mm da, kupio ih je dosta do sada, na nekim je stajalo made in Kina, Tajland,Banglades, i sta ja znam sta jos ne, al sve su Nike i nisam primjetila da su se neke prije raspale ili bar ne relativno brzo, traju koliko traju, i hajd onda po nove , a isto tako imas Nike patike za 20eura ,eh te su veoma upitne i bolje ne bacati pare na takvo sto
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 11:21:36
|
|
|
|
pticica
|
IZVORNA PORUKA: škorpioni nisam mislila da sve smrdi,samo me užasava taj "njihov smrad" robe kad dođeš u njihovu trgovinu!naravno nađe s i neki dobar komad odjeće,jer i u "boljim" trgovinam ista kvaliteta ,čak i ista majica košta više!dalo bi se o tome pričati koliko hoćeš, mi smo "mali" ljudi i ne možemo ništa! čuj nekim ljudima (odnosno većini) kinezi su dobro došli jer si mogu kupiti povoljnu robu za sebe i djecu,nemaju svi za "marke" ((hahahahah-kineske)))užas ja sam samo jednom usla u kinesku radnju, trazila album za slike i naravno nigdje ga nisam mogla naci, al su kinezi imali , uopce mi se ne svidja njihova radnja, prvo zbog nepreglednosti, pretrpanosti, nekog specijalnog mirisa, zatim se ne razumijemo bas najbolje, itd. tako da ja tamo i ne ulazim
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 11:22:25
|
|
|
|
pticica
|
čuj nekim ljudima (odnosno većini) kinezi su dobro došli jer si mogu kupiti povoljnu robu za sebe i djecu,nemaju svi za "marke" ((hahahahah-kineske)))užas a sa ovim se potpuno slazem
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 11:27:57
|
|
|
|
škorpioni
|
DA ,DA TAK TI JE TO.....
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 11:30:28
|
|
|
|
Vjeverica ST
|
IZVORNA PORUKA: pticica čuj nekim ljudima (odnosno većini) kinezi su dobro došli jer si mogu kupiti povoljnu robu za sebe i djecu,nemaju svi za "marke" ((hahahahah-kineske)))užas a sa ovim se potpuno slazem i ja se slažem! baš zato što je kineska roba povoljna i zato privlačna i meni, želim naći dobre zamjene za istu manju cijenu, kužite?
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 12:13:57
|
|
|
|
jagodicabobica
|
IZVORNA PORUKA: škorpioni isto gledam da je pamuk,bar bodići koji idu direkt na tijelo.!istina sve što takneš iz kine je,mrzim one njihove martijale koje "škripe"pod prstima i koje kupiš pa onaj njihov smrad nemožeš isprati ni sa 100 pranja,užaš!a osuđeni smo na to,oni to šivaju za 1 kn,tko će kod nas za to raditi??'''''''' trudim se djeci kupovati kvalitetne stvari koliko god mogu,bolje 1 poštena pamučna trenirka nego 2 kineske!! MTČ ,DEVIĆ, PENIĆ, FRODO,..... kod nas uopste ne prolazi takva roba na trziste...jer smo valjda u Eu pa su strozije kontrole... mada je trziste preplavito od kineske robe i ostali produkata... znam inace o cemu pricas jer se prodaje u BiH...ali ljudi su vec odavno skontali da je kvalitet 0 pa ne kupuju(jedino ako bas moraju).. Samo bog zna kakvi kemikalija ima u takvoj robi i u njihovim igrackama po nasim prodavnicama... mislim da samo malo truda pronasla bi se bebina robica boljeg kvaliteta iz nasi krajeva za jeftinu cjenu.... pa radije uzeti nasu robu ili second hand baby robu nego tu kinesku jer mislim da je stetna za zdravlje djeteta...
< Poruku je uredio jagodicabobica -- 30.9.2011 12:17:43 >
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 21:38:33
|
|
|
|
inesica
|
Bolje da ne komentiram.
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 22:05:47
|
|
|
|
elven
|
Činjenica je da je veeeeelika većina, neprehrambenih proizvoda ili made in complete ili su sirovine za njihovu izradu dopremljene iz država trećeg svijeta...China, Taiwan, Bangladesh, India.... tako da možemo pričati fuj ovo, fuj ono, ali jedemo iz tanjura koji ako nisu u cijelosti napravljeni u "china" onda je sigurno jedna komponenta došla iz jedne od tih država...mobiteli naši svagdašnji pravi su primjer i ne vidim da nam nešto smrde i da ih bacamo i ne kupujemo dapače.... Kvaliteta se može prepoznati bila ona brandirana ili ne, proizvedena tu ili tamo. Na nama je da promislimo i odlučimo....nevjerni tome provjerite doma Fisher Price i Chicho igračke, oblekicu made in EU a materijal imported from India...da ne nabrajam. Kupujm kvalitetne domaće proizvode koji to zaslužuju, a ne zbog predrasuda. Ranije u jednom postu o cipelicama sam rekla kako mi se ciciban zamjerio jer je proizvod made ih china sa svojim logom prodavao za duplo više od stvarne cijene koja je za istu cipelicu bila istaknuta u drugom dućanu pod drugim xy kineskim nazivom.....eee to ne volim.....
|
|
|
|
RE: poznate marke- made in China 30.9.2011 22:54:56
|
|
|
|
Monica
|
Ja osobno ne kupujem u kineskim trgovinama...zadnje sam kupila torbu,koja se nakon par dana počela parati i kaže mm nema šanse više tamo kupovati,znam da je sve kinesko ali pošto radim u tekstilnoj industriji znam da je materijal najbitniji i ako je neka marka to mora biti sašiveno za 10... znači čvrstoća konca i kvaliteta materijala... recimo zara je made in china ali roba je ok,...a šta kad im radna snaga đaba
< Poruku je uredio Monica -- 30.9.2011 22:56:02 >
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Filmovi za odrasle.
пеперутка16
Da li volite da gledate "filmove za odrasle"?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!