njanja
|
eto, ja mogu reći da to nije tako strašno....doduše, ja sam se za carski od 37. tj psihički pripremala kad sam saznala da je jan zadak pa sam sve proučila, načine anestezije i odoabrala sam spinalnu da budem budna i da čujem janov 1. plač.....sama operacija je treajala dosta kratko, za 10-tak min su izvadili jana, a mene su još šivali cca 45 min-1 h...Nakon toga išla sam na odjel inzenzivne njege gdje sma bila od 16 popodne (rodila u 13.55) do 11 h drugo jutro...tamo je bilo grozno, psihički više nego fizički...em te boli, a najgore što nema bebe uz tebe....kad sam se ulovila za trbuh i skužila da se ništa ne miče, plakala sam ko blesava....doduše donjeli su mi jana 2 x, ali to je bilo tako kratko......nekako sam izdržala noć, forsiraju te da se popišaš, a ne ide, i da se okreneš na bok jer ako se ne okreneš, ne možeš dojiti...pa sam vježbala, a jako je bolilo....ujutro u 11 sam došla na odjel za babinjače, donjeli mi jana...teško sam se dizala, prvih par puta sam išla na wc u pratnji (med sestre i mm)...najteže je bilo kada bi jan zaplakao, dinuti se, želiš što brže, a ne ide....cijelo vrijeme su mi cimerice govorie da je 4 dan svuper...i stvarno je bil tako...već sam u nedj (rodila u čet) bila kao nova, šetala, nosakala jana bez beda....najzanimljivije od svega je kad smo 5. dan išli na pregled beba da vidimo kada ćemo doma-ja i još 3 cure koje su rodile vaginalno.....sjedile smo sve ispred sobe za pregled, u stvari, ja sam sjedila, a od ove 3 cure, jedna je stajala jer nije mogla sjediti, i grčila se, 2. je jedva sjedila, a 3. je sjedila na trtici jer drugačije nije mogla..do tada sam se osijećala kao da sam rasporena na pola...od tada sam skužila kao je meni zapravo dobro jer su cure koje su vaginalno rodile bile još gore od mene..tako da nije sve tako crno i strašno..... 6. dan su me pustili doma, 8. dan sam išla vaditi konce (niš strašno, nisam ni osjetila), a mislim da sma već 10. dan sjedila na raji i pisala doživljaje s poroda najgore iskustvo mi je bilo što nisam imala mlijeka, prije poroda od 5. mj trudnoće i je curilo noću, a nakon poroda kao da je netko zatvorio špinu....da li je to zbog carskog, šoka, zato jer jan nije odmah stavljen na prsa.....nikad neću znati....ali eto nas već 5 mjeseci dojimo......a rez od carskog je samo jedna tanka crvena crta..... MOJ FRAJER DANAS IMA 5 MJESECI!!!!!