|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Oporavak od carskog reza
12.11.2008 14:55:46   
anne
Danas mi prijateljica u Americi ima carski rez. Cijeli dan razmišljam o njoj. Hoće li sve biti u redu. Znam da su ti zahvati česti, ali ipak je to operacija.
Je li koja od vas bila na carskom?
Je li vam dulje trajao oporavak?
Kad ste prvi put vidjele svoju bebu?

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Oporavak od carskog reza
12.11.2008 15:07:43   
Indy
Moja kuma je prije 3 godine rodila carskim rezom u osijeku. Bebu je vidjela odmah čim se probudila iz narkoze i bili su u bolnici 7 dana. Oporavak od carskog traje znatno duže nego od prirodnog poroda . Znam da dok je rana svježa, nije smjela se smijati niti zakašljati , a da rana nevrjeđa. No rana se oporavi i ostane samo mali ožiljak. Rekla je da kad bude opet išla roditi da bi tražila carski opet.

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 2
12.11.2008 16:21:05   
Elena
Evo anne ja sam se porodila s carskom,jer je tako moralo...Oporavak je trajao oko mesec dana ali rana je zacjelila bas nakon dugo vrjeme,ali sta je tu je,sve prolazi.Porodila sam se u 12.40 bebu prvi put sam vidjela u 21.00 i to na 5 min,jer nisam imala snage za nesto vise.Od sledeceg jutra moja mala bybica bila je samnom u sobi,i samo ona velika ljubav i zelja da zagrlis svoju bebu je jaca pa cak i od bola kojeg sam osjecala u taj tren.Zato ne brini draga sve ce biti kako treba...user posted image

volim vas sve

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 3
12.11.2008 18:06:56   
njanja
eto, ja mogu reći da to nije tako strašno....doduše, ja sam se za carski od 37. tj psihički pripremala kad sam saznala da je jan zadak pa sam sve proučila, načine anestezije i odoabrala sam spinalnu da budem budna i da čujem janov 1. plač.....sama operacija je treajala dosta kratko, za 10-tak min su izvadili jana, a mene su još šivali cca 45 min-1 h...Nakon toga išla sam na odjel inzenzivne njege gdje sma bila od 16 popodne (rodila u 13.55) do 11 h drugo jutro...tamo je bilo grozno, psihički više nego fizički...em te boli, a najgore što nema bebe uz tebe....kad sam se ulovila za trbuh i skužila da se ništa ne miče, plakala sam ko blesava....doduše donjeli su mi jana 2 x, ali to je bilo tako kratko......nekako sam izdržala noć, forsiraju te da se popišaš, a ne ide, i da se okreneš na bok jer ako se ne okreneš, ne možeš dojiti...pa sam vježbala, a jako je bolilo....ujutro u 11 sam došla na odjel za babinjače, donjeli mi jana...teško sam se dizala, prvih par puta sam išla na wc u pratnji (med sestre i mm)...najteže je bilo kada bi jan zaplakao, dinuti se, želiš što brže, a ne ide....cijelo vrijeme su mi cimerice govorie da je 4 dan svuper...i stvarno je bil tako...već sam u nedj (rodila u čet) bila kao nova, šetala, nosakala jana bez beda....najzanimljivije od svega je kad smo 5. dan išli na pregled beba da vidimo kada ćemo doma-ja i još 3 cure koje su rodile vaginalno.....sjedile smo sve ispred sobe za pregled, u stvari, ja sam sjedila, a od ove 3 cure, jedna je stajala jer nije mogla sjediti, i grčila se, 2. je jedva sjedila, a 3. je sjedila na trtici jer drugačije nije mogla..do tada sam se osijećala kao da sam rasporena na pola...od tada sam skužila kao je meni zapravo dobro jer su cure koje su vaginalno rodile bile još gore od mene..tako da nije sve tako crno i strašno..... 6. dan su me pustili doma, 8. dan sam išla vaditi konce (niš strašno, nisam ni osjetila), a mislim da sma već 10. dan sjedila na raji i pisala doživljaje s porodauser posted image  najgore iskustvo mi je bilo što nisam imala mlijeka, prije poroda od 5. mj trudnoće i je curilo noću, a nakon poroda kao da je netko zatvorio špinu....da li je to zbog carskog, šoka, zato jer jan nije odmah stavljen na prsa.....nikad neću znati....ali eto nas već 5 mjeseci dojimo......a rez od carskog je samo jedna tanka crvena crta..... MOJ FRAJER DANAS IMA 5 MJESECI!!!!!user posted image

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Elena)
Neposredna veza do poruke: 4
3.12.2008 12:23:26   
Indy
Evo mene sa vlastitim iskustvom.  Došla sam s trudovima u bolnicu, tamo su zaključili da se ništa neotvaram i da mi je bebač malo velik i odlučili se za hitan carski rez! Dok su mene pripremale sestre, ekipa za operaciju se okupljala, sve je išlo veoma brzo. Uveli su me u salu,uspavali... Probudila sam se po izlasku iz sale, neznam točno što me probudilo, groznica zbog koje sam se tresla ili jaki bolovi u stomaku. Odvezli su me na intezivnu gdje sam bila 24h. Tamo sam primila bezbroj injekcija. Imala sam kateter i dren. Sljedeći dan su me odvezli na odjel kad sam prvi put vidjela svoju bebicu. Još se nisam smjela ustajati jer sam primala infuziju, 3 dana mi nisu dali da ništa da jedem dok ne dobijem stolicu! Kad sam se napokon ustala iz kreveta nisam se mogla ispraviti jer me jako rana vrjeđala. Da ni nespominjem dren koji sam 3 dana imala i morala ga nosati sa sobom. Kad sam se napokon svih priključaka rješila, problem- nesmijem se tuširati,a u sobi jako vruće i znojila sam se puno, pa sam morala improvizirati. Svih dana boravka u bolnici sam primila bezbroj injekcija, da mi na kraju izbila alergija na koži zbog koje su me zadržali dan duže. Kad sam puštena kući alergija se pogoršala, rećeno mi mi je da je reakcija na neki od lijekova što sam primila u bolnici. Pošto dojim, nemogu ništa uzimati protiv alergije već moram istrpiti(jako svrbiuser posted image )
dok sama neprođe(rećeno mi je za otprilike 2tj??!)  Nikad ne bi sama tražila sekciju, no za moju bebicu na sve bi pristala!!user posted image user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 5
4.12.2008 19:36:49   
evanda
meni je oporavak nekako lagan,danas mi je 2 puna tjedna od sekcije, da mi je to pravo čudo....gledam žene oko sebe i čudim se kako njima nije tako lako.....ne znam o čemu to ovisi, ali očito je to vrlo individualno, i nema pravila......znam samo da kad vidim svog bebača, zaboravim i bol i šavoveuser posted image

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 6
7.12.2008 2:41:00   
Krky
Anne, znaš da sam ta koja je do sad sve isprobala osim prirodnog s epiduralnom i carskog sa spinalnom (moj carski je bio pod općom). Nisam ga ja birala, moralo je biti tako, računala sam da će oporavak biti nešto duži, ali interesantno je to što sama rana ne boli toliko, bar mene nije, nego ti je kompresa sa svih strana prelijepljena trakom pa to zateže kožu. Meni je taj porod bio najlakši, oporavak završio kroz 10-ak dana u bolnici, a nakon prirodnog (s epiz.) 7 dana nisam mogla sići niz stepenice, a normalno sjediti još dugo. Bebane sam vidjela čim sam se probudila, jednog pa drugog i nosili su mi ih na dojenje kad i druge bebe, samo meni na intenzivnu. Moram priznat da me to malo razmazilo i sad kad se sjetim šta me čeka, nije mi baš ugodno, papreskočim te misli na one kako će biti kad primim svog malog 5-aka.

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 7
31.12.2008 14:42:22   
Indy
Čitam u mnogim bolnicama, nakon sekcije, majke ubrzo dobiju svoje bebe na intezivnoj. Ja sam imala sekciju u osijeku i tek kad sam ( nakon 24h na intezivnoj) došla na odjel babinjača vidjela mog bebača. 

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 8
31.12.2008 15:57:59   
FIONA
u ZGB-u u Merkuru pokažu ti ga i donose na kratko ali je sa tobom kad se preseliš..dan dva ovisi o tebi!!!

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 9
31.12.2008 21:21:17   
evanda
u Slav. Brodu ako hoćeš i možeš, imaš bebača kraj sebe isti dan, sve ovisi o maminom općem stanju....ja sam bebu dojila isti dan......

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 10
31.12.2008 22:31:09   
anne
Grozno! Prođeš carski i još ne vidiš bebu 24h.
Svaka čast onima koje doje nakon takvog zastoja.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 11
13.2.2009 12:04:01   
Indy
Bez obzira što je prošlo 24h nismo imali problema s dojenjem, mlijeko mi je brzo došlo nakon što su mi ga stavili na prsa.

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 12
13.2.2009 12:18:29   
lillian
Ja sam imala dva carska,oba su bila nakon termina. Nemoguće mi je bilo pratiti plodnu vodu jer mi je maternica prema leđima i skroz uvisoko,a i procjena težine kod beba bi oba puta bila oko 4400g. Prvi carski mi je bio bolniji,čula sam gotovo sve i buđenje me je bolilo za poludit. Poslije drugog sve je bilo ok,već drugi dan sam normalno hodala i pustili su me ranije kući. Obično kažu da je drugi gori od prvog,ali moje iskustvo je bilo potpuno drukčije...

09.11.2005
08.10.2008

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 13
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Pranje zubica.
Admin

Kada ste djeci poceli da perete zubice cetkicom?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!