|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimske bebice 2012/2013
26.6.2013 20:47:42   
evanoi
sax, vidim da uživate... baš i nama jučer bila kuma tu i rikavali smo od smijeha s noicom, smijao se ko blesav, dizali ga u nebo, to oboažava i nakon toga udri u smijeh ...
nelly, ja noici dajem vodu na žličicu (onu najmanju), par žličica, i to samo kad su one vrućine jer smatram da mu treba više tekućine. dok su ove niže temp., ne dajem mu vodu.

(Odgovor članu sax52341)
Neposredna veza do poruke: 1326
27.6.2013 9:06:21   
BUMBI
Mi za zubiće imamo i Calgel i Tantum verde sprej,a od ogrilce smo odustali.
Mi već 2 dana izbacili jedan obrok AD.Popije ujutro oko 8 bocu(nekih 150 ml),pa oko 11 povrće,AD onda zavisi koliko je pojeo ali negdje oko 14,pa voće oko 17 i Ad opet oko 20 prije spavanje,s tim da preko noći ima još 2 AD.Tako da mislim da mu je ovo sasvim dovoljno.
L obožava palentu s tikvicamauser posted image ,a jučer smo probali s mrkvicom i nije mu se baš tako svidjelo,ali je pojeouser posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 1327
27.6.2013 10:37:12   
daze
haha,najslađi su kad se glasno smijuuser posted image
a neznam za ogrlicu koliko pomaže,eto opet neprospavana noć,treća za redom.budi se svaki čas plačući i jedino se na cici smiri,pita mm u jednom trenu kad je čuo da plače jel gladna,a meni živci na milijun,kažem di će bit gladna,sisala prije pola satauser posted image tako da se opet prošvercala i cilu noć s nama u krevetu provela.
opet jutros joj pipam zubno meso,zubima ni traga.nije mi jasno,koliko dugo može trajat ta nervoza dok zubi zapravo ne izbijuuser posted image kaže mi sveki da je mm slinio i bio nervozan 3 mjeseca dok mu zubi nisu izašli.pa puknit ću bude li ovako tri mjesecauser posted image
bome vaši super jedu kašice,ja jučer jela kuhanu mrkvu i dala M da lizne,a ona složila facu gađenja i cila se streslauser posted image a ja mislila počet dohranu s mrkvom,sve mi se čini da neće dobro proćuser posted image user posted image

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 1328
27.6.2013 13:36:35   
evanoi
joj,daze, možda i jesu zubi... i moj se budio opet stalnooo user posted image čak i po danu spava ove dane manje, npr. do sad je od buđenja u 6 spavap ukupno sat i pol, a već je 13 i 30. i evo, sad će konačno valjda zaspati, nosam ga u mei taiu uz zvukove kiše 15 min, mislim da sad kad sam sjela na onu stolicu šta se vrti, sad je zaklopio okice user posted image

(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 1329
27.6.2013 14:19:53   
nelly68
neznam šta je s našim bebicama moj Noica isto ko nikad i prošlu noć i sinoć probudi se oko 2 jede odmah zaspe al uopće nespava mirni samo cviljuka u snu i svaki pola sata sam budna oko 5 ga nosala zaspo i oko 6 budan jeo i neće da zaspe mama ga je nosila i kod nje lijepo zaspo i spavo do 10 pa sam i ja zaspala ko zaklana user posted image evo sad jeo u 12:45 i od tad spava bolje mi po danu odspava u kolicima nego navečer u krevetiću a možda griješim što ga stavim pored sebe a ne vratim u krevetić probat ću ga večeras vratit...a isto sve živo stavlja usta cijelu ručicu jučer sam mu kupila gel za zubiće pa da imam neznam da možda nije i vrijeme pa zatouser posted image ma nemam pojma al nadam se da neće proć sa zubićima kako mama priča da sam ja za svaki zub po 3 noći nespavanja....

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 1330
28.6.2013 9:29:48   
evanoi
nelly, ma ne griješiš što stavljaš noicu pored sebe.. ako ima takvu potrebu... ali svejedno ako možeš, kad vidiš da ti zape, probaj ga stavit u krevetić...
moj se opet sinoć budio triput, ok, uspjela ga nahranit i vratit u krevetić... ali triput!!! user posted image user posted image dobro, izdržat ćemo i taj skokić user posted image
sinoć je zaspao (zadnje spavanje oko 20:30) bez ijednog c user posted image kad sam primijetila da je počeo trljati okice, sam ga napapala, presvukla i odmah u ruke, pustila Zemlju snova, pjevušila mu i nakon toga zvuk kiše... 15 min sam ga imala na rukama (akoda i to) i on je bio u zemlji snova user posted image user posted image user posted image
jutros kod nas kiša, tako da sad spava od 7i 30... i to, moram napomenit, sam je zaspao - probudio se u 6, napapao se, muž ga presvukao i oko 7 počelo mu se spavati a ja koma u krevetu od nespavanja, a mm morao ranije na posao pa ga uspavljivao 5 min, maleni se smirio, ali još otvorene okice. stavio ga pored mene u krevet i ja se folirala da spavam, maleni me čačkao nešto i okice mu se sve više zatvarale i tako je lijepo sam zaspao user posted image i još spava, a već je 9 i po!!! user posted image

(Odgovor članu nelly68)
Neposredna veza do poruke: 1331
28.6.2013 14:17:39   
Jully
Evo i kod nas krenulo buđenje po 4 puta tokom noći, ali i kakanje 3-4 puta na dan. 3. zubić samo što ne izbije user posted image

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 1332
28.6.2013 17:25:21   
sax52341
Vec treci! Nama niti jedan...
Od kad smo na dohrani moj kaka ko grlica, i dok je bio na mom mlijeku nije toliko kakao.
Danas smo predali papire za osobnu, dosli u 10.30 gotovi bili u 15. Grozno!
Jucer papao blitvu iz maminog vrta, to je bila ponovo prilika da uzmem fotoaparat u ruke cijeli je bio zelen isti slucaj kao i sa mrkvom...
Jedva cekam kruske da i njih proba, cekam domace....

M 29.12.2012

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 1333
28.6.2013 19:36:37   
BUMBI
Joj,cure to vam sa zubićima može dugo vtrajati.Meni je D slinio jako dugo(ali ga nije toliko smetalo kao L),prvi zubić mu izbio tek s 9 mj
Mi danas probali proso s tikivcama i nije mu se baš svidjelo.Napravila sam ga s vodom i onda tikvice umješala.
Imamo i mi domaću blitvu,pa mislim da ću probati i ja sad jedan dan.Sax jesu mu ti samu blitvu ili?Ja sam mislila s krompirom jer je bi bila jako rijetka sama.

Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu sax52341)
Neposredna veza do poruke: 1334
28.6.2013 20:04:28   
sax52341
Ja sam mu blitvu napravila sa mlijekom i rizinim pahuljicama. A danas je bila ta kombinacija sa jos dodanom mrkvom.blitva sama za sebe bude jako jako rijetka.
Sutra ce nam na meniju vjerovatno bit tikvica sa palentom. I dalje njega vise mami ovo sto mi jedemo od onog sto on treba jest, svako tolko mu dam da proba nesto - npr pecen mladi krumpir, proba i trazi jos....

M 29.12.2012

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 1335
29.6.2013 15:55:34   
evanoi
i, sax, kako prošla tikvica? bumbi, ste probali blitvu?
moj nas danas iznenadio - u krevetiću nas je dočekao na trbuščiću user posted image ... od jučer se počeo sam polako i mično okretati, i uvijek kad uspije se ful smije od veselja user posted image nije se znao vratiti nazad pa ga je to razbudilo user posted image
pokušala ga uspavati bez uspavljivaja, ali nije išlo... 40 min je samo bio budan i nakon toga je počeo vrištati ko sirena... tako da sam ga uzela na ruke i za 5 min je spavao kabeba user posted image sax, si ti pokušala još koji put?

(Odgovor članu sax52341)
Neposredna veza do poruke: 1336
29.6.2013 21:45:33   
BUMBI
Evanoi user posted image za strumfica i okretanje.Moj debeljuco se jos neda po tom pitanjuuser posted image
Nismo danas blitvu probali,mogla bi sutra,vidjet cu.
Gdje nam je Lotte?Nema je dugo.....

Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 1337
29.6.2013 23:16:53   
Jully
Mi papamo i mrkvicu i blitvu i tikvicu i krumpiriće i batat, a sada sam dobila od susjede (koja ima bebu 2 mj stariju) mlade janjetine narezane na komadiće i smrznute. Probala mu skuhati janjetinu, tikvicu, krumpir, blitvu, mrkvicu, proso i bulgur - bio je oduševljen user posted image Sada mi je tako drago što imam svoj vrt user posted image

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 1338
30.6.2013 8:16:48   
Lotte
Ma tu je Lotte, svaki dan čitam, ali ne uspijem komentirati! D mi je jučer slavio rođendan. 13-ero klinaca je protutunjalo kroz stan, Noa je bio toliko nervozan da nije mogao ni jesti ni spavati, a ja sama sa njima svima, muž mi je radio.
Evanoi sudocrem u sastavu ima lanolina.
Bombončičeva porođajna priča je na naslovnici, netko ju je tražio!
Super Seraphyme za povratak na posao! Ja sam doma najvjerojatnije 3 godine!
U pravu si Jully, Nema ništa ljepše od vlastitog vrta. Mi na selu imamo plastenike u kojima uzgajamo povrće, ali moj noica ne želi ništa klopati. Dobili prve dinje, pa ne znam smijem li mu ih dati?

15.01.2013. N 4.150 g, 52 cm

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 1339
30.6.2013 15:40:40   
Jully
Ja za dinje nisam čula da su jaki alergen, pa mislim da možeš, ali možda netko drugi zna više. Ja mu sad dajem sve redom kako mi šta dozrijeva ili kako dobivamo provjereno voće, meso i sir (osim agruma, mahunarki, jagoda, rajčica, jaja, kikirikija, oraha i svinjetine).
Zubić nam se skroz bijeli, mislim da je sutra vani user posted image

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu Lotte)
Neposredna veza do poruke: 1340
30.6.2013 21:48:48   
BUMBI
Lotte sretan rodjendan Duser posted image user posted image
Ja ti za dinje nemam pojma.Kako vasa dohrana?
L sam danas napravila blitvu s krompirom i nije mu se svidjelo,nesta malo je pojeo.Probat cemo jos koji put pa cu vidjeti.
Jully super za zubicuser posted image

Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 1341
30.6.2013 22:45:41   
daze
kod nas ludilo,dva donja izbijaju istodobno,samo šta nisu,bijele se,a beba i mama zajedno izluđujuuser posted image
plače danju,plače noću,ogrlica i calgel ne spašavajuuser posted image
još dobila user posted image ,sastavilo me...

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 1342
1.7.2013 7:42:14   
Lotte
A jooj, nadam se da će muke po zubićima brzo proći. Ja nisam imala ni najmanjih problema sa velikim dječacima, nadam se da će tako i sada biti. Koristila samo tekućinu za zubiće (zaboravila kako se zove). Jantarnu ogrlicu nisam koristila. Da jesam, vjerojatno bih to pripisala njoj.

Bumbi, kod nas je borba samo sa bočicom, a kamoli sa kašicama. Uspijem mu tu i tamo ugurati voća. Probali banane, jabuke, marelice, mrkvu, krumpir, krušku. Jedino fino popapa Baby first pap od Hippa.

15.01.2013. N 4.150 g, 52 cm

(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 1343
1.7.2013 9:42:45   
evanoi
daze, držite se! imaš li onu igračkicu u kojoj je voda pa ju staviš u friž i onda hladnu daš bebi da gricka dok izbijaju zubići? to bi joj možda bio spas! u dm-u ih ima. mi smo jučer bili ajme, ajme user posted image plakao i plakao pa sam i ja počela sumnjati da se zubići bude... namazala sam ga s dentinox gelom i dala mu tu igračkicu i tada se smirio... mislim da mu je baš pasalo... valjda su onda zubići u pitanju user posted image
bumbi, vidla sam ti malog čupavca u časopisu! presladak je user posted image
lotte, baš su ti super klinci sa zubićima, imali ste sreće user posted image
a moj se ful okreće na trbuh, sad je to skužio pa uživa.. i onda se probudi u 3 ujutro i okrene se na trbuh i digne se onako s glavicom i ne zna šta bi dalje pa počne njnjnjnj... user posted image smotanac mali!

(Odgovor članu Lotte)
Neposredna veza do poruke: 1344
1.7.2013 10:55:03   
Jully
Jutro mame. Evo mi imamo tjedan brzog razvoja. Probudio me sa ta-ta-ta-ta. Jutros je izbio zubić gornji desni, a četvrti se već bijeli user posted image malo je nervozan, ali podnošljivo. Jutros nam je i stigao psić sveznalica iz one nagradne igre nestle i dm + 2 žvakalice za zubiće i 2 magnetića za frižider. Bsš su se potrudili user posted image Od jutros zna sam okrenuti dudu (koja je pored njega na krevetu) na pravu stranu i staviti ju u usta i počeo se sam dizati na koljena, ljuljati se i pokušava nogama naprijed. Tako mu brzo ide da mislim da do kraja tjedna definitivno imam puzavca user posted image počeo je sam primati bočicu sa čajem i sam ju drži i naginje kad je pri kraju. Jedino nikako da se nauči okrenuti sa stomaka na leđa. U suprotnom smjeru je totalno usavršio.

Držim vam svima fige da zubati problemi što prije prođu. Ja sam primjetila da oko 5 dana pred izbijanje počinje kakati po 4 puta na dan, pa mi je to sad pokazatelj. Daze baš te sve sastavilo, odmaraj što više.

Mi imamo suprotan problem sa papanjem. Pojede sve i plače, otvara usta, mlacka... uglavnom plače da mu dam još. Jučer je pojeo veliku šalicu punu kašice i još mu nije bilo dosta user posted image Probajte ubaciti u voće griz od pira i a u povrće bulgur (ima u dm-u na odjelu zdrave hrane) meni s time sve klopa.

Idemo mi u naš vrt, neki odćorit ispod oraha a neki čupat korov user posted image

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 1345
1.7.2013 14:55:02   
BUMBI
Daze i vi imate problema s zubicimauser posted image .L samo rukicu gura usta,te igrackice za zubice nece..
Jully super za psicauser posted image user posted image
Evanoi hvala,to smo jos davno poslali,kad smo bili osvojili nagradu u Mama&beba(ista ta slika)
Ja mu danas skuhal krompire i izmiksala s malo AD i sve pojeouser posted image

Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 1346
1.7.2013 15:10:44   
nelly68
DAZE jadne vi nadam se da će brzo izać taj zubić i da vas ostali neće tako mučit...LOTTE blago tebi što su malci super prošli sa zubićima user posted image EVANOI pa user posted image za našeg malog imenjaka moj Noa isto voli okrenut na trbuh al mene je strah pustit ga tako uvijek ga vratim na leđa jer on ne okrene glavicu sa strane već "žvače" plahtu koda bi je pojeo i ovih dana jako slini i neće dudicu već gura ručice usta slina mu niz lakat curi 6 gaza smočim kroz dan brišući ga, sad smo bolje sa spavanjem spava samo u krevetiću preko noći a po danu u kolicima i oped ga mogu uspavat u kolicima jedino se počeo budit rano oko 5-6 pa ostane budan sat-dva i onda odradi još jedan spavanac od sat-dva i popodne spava lijepo sve u svemu podnošljivo...a ima od kad smo u bolnici bili proljevaste stolice a slali su na analizu i ok je možda je to da su zubići krenili ko zna....JULLY pa vi ste već pravi svašta papate i svašta znate user posted image i da oped na pomenem da ja nemogu gledat ničije slike izbacuje mi stalno greška poslužitelja a vidim kad objavite nove slike i albume a nemogu otvorit user posted image

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 1347
2.7.2013 9:30:38   
Hladna
Zene trebam pomoc od onih koje su uvele ad dohranu uz cicanje, pa vas molim savjet . Moja curka je stara mj dana i cijelo vrijeme je na cici ali je vec 2 tjedna nezadovoljna , po danu spava jednom dnevno sad je doslo i do nespavanja po danu, kroz dan cica svakihpol sata,sat i kad se nacica ostatak dana place , a skoro svaki put se i ljuti na cici, cica i onda pocne ljutit se a zijeva i trazi josi tako se razljuti i ne zeli vise primit a ja kad stisnem bradavicu vidim da izade mlijeka pa ga onda valjda i ima iako su mi skroz mekane cice nakon sto ona pocica naprama kakve su tvrde prije neg pocne cicat . Po noci spava od oko 22h do 8 u jutro uz svaka 2 sata cicanja i zaspi odma. Al mene najvise muci sto je ona inace nezadovoljna i cijeli dan ne spava vec samo place i ne znam vise sto uciniti . Jucer sam posegnula za ad dohranom na vecer nakon cega sam ja plakala zbog griznje savjesti zbog dohrane a ona je bila mirna ko bubica .
Dala sam joj prvo cice i jednu i drugu , nacicala se, podrignem ju pa trazi jos , dam joj jos cicu pa opet cica i onda se zacas pocne ljutit na cici i odmakne se i vristi a kad pritisnem bradavicu ima mlijeka iako skroz meka cica i onda sam vec jadna bila i muz slozio njenu dozu dohrane 120 ml kako pise i ona je slistila uz cice i svu dohranu sto sam se ja prepala da joj sta nebude od toliko toga svega i jos cice . Spavala je od 22h do pola 4 i onda je dalje isla na cicu a ja plakala jer sam posegnula za dohranom a nisam ustrajala na cici al ona je bila zadovoljna i odma je zaspala, nije bilo muke od sat, dva uspavljivanja i vristanja..,jel mi zna koja rec u
cemu je problem? Zasto je stalno nezadovoljnani samo place, zasto se nakon nekog vremena ljuti na cici a nije nikad do jucer dobilvala bocicu ??
Vec sam jadna sva jer bi joj htjela pomoc a ne znam sta joj je ??

(Odgovor članu bomboncic02)
Neposredna veza do poruke: 1348
2.7.2013 11:15:54   
evanoi
hladna, tako se i meni događalo na početku, nakon 2 tjedna što smo došli iz rodilišta. po danu nikad spavao, po cijele dane smo bili na kauču i staaalno je jeo i plakao nakon 15-30 min od jela, teško spavao... na kraju mi čak i patronažna rekla nek mu dodam AD uz mlijeko.
slušaj: daj joj dohranu obavezno ako vidiš da se tako smiri i da je tako zadovoljna. oni su maleni još, pa slabije vuku, a i mlijeko je lakše probavljivo od AD pa ti je vjerojatno gladna. radi kao što si i radila: svaki obrok joj prvo daj cicu da popapa koliko želi/može. (p.s. ti zaspi na cici nekad ili?) nakon toga, ako vidiš da nije mirna, daj joj i AD. i to svaki obrok... ja sam tako (osim noću, noću mi je samo cicao, isto se prvih mjesec dana budio jako često, svakih sat-dva). ako misliš da i noću treba tako, daj joj. iako vidim da nemaš problema noću, to je normalno za dojene bebice da pitaju svaka dva sata... ali ako ti zaspi nakon toga, dobro je. s vremenom, kako raste, će ti se i noćni podoji mijenjati..
dakle, samo joj daj AD... nemoj je pustiti gladnu, samo obavezno cicu prije. i nemoj joj povećavati dozu AD-a. Nakon nekog vremena, ojačat će, pa će sve više cicati mirno i biti time zadovoljnija, a izbacivati AD. Barem je tako moj, to ti govorim iz iskustva. moj ima sad skoro 5 mj., i već 2 mj, a možda i više , smo isključivo na cici.
dakle, samo nemoj izbaciti cicu ni iz jednog obroka ako želiš dojiti da ti ne nestane mlijeko. i bez grižnje savjesti s AD kad god treba! najvažnije je da je curica sita user posted image

(Odgovor članu Hladna)
Neposredna veza do poruke: 1349
2.7.2013 11:22:14   
Hladna
Evanoi ona po noci zaspi na cici ali ne navecer kad ide na spavanje nego bas po noci, a po danu nikad, tako je i kod nas bilo sa 2 tjedna starosti do sad samo place citav dan.
Evo sad joj dajem cicu i ne zeli, a moje mlijeko skoro pa prozirno :-(

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!