evanoi
|
hladna, tako se i meni događalo na početku, nakon 2 tjedna što smo došli iz rodilišta. po danu nikad spavao, po cijele dane smo bili na kauču i staaalno je jeo i plakao nakon 15-30 min od jela, teško spavao... na kraju mi čak i patronažna rekla nek mu dodam AD uz mlijeko. slušaj: daj joj dohranu obavezno ako vidiš da se tako smiri i da je tako zadovoljna. oni su maleni još, pa slabije vuku, a i mlijeko je lakše probavljivo od AD pa ti je vjerojatno gladna. radi kao što si i radila: svaki obrok joj prvo daj cicu da popapa koliko želi/može. (p.s. ti zaspi na cici nekad ili?) nakon toga, ako vidiš da nije mirna, daj joj i AD. i to svaki obrok... ja sam tako (osim noću, noću mi je samo cicao, isto se prvih mjesec dana budio jako često, svakih sat-dva). ako misliš da i noću treba tako, daj joj. iako vidim da nemaš problema noću, to je normalno za dojene bebice da pitaju svaka dva sata... ali ako ti zaspi nakon toga, dobro je. s vremenom, kako raste, će ti se i noćni podoji mijenjati.. dakle, samo joj daj AD... nemoj je pustiti gladnu, samo obavezno cicu prije. i nemoj joj povećavati dozu AD-a. Nakon nekog vremena, ojačat će, pa će sve više cicati mirno i biti time zadovoljnija, a izbacivati AD. Barem je tako moj, to ti govorim iz iskustva. moj ima sad skoro 5 mj., i već 2 mj, a možda i više , smo isključivo na cici. dakle, samo nemoj izbaciti cicu ni iz jednog obroka ako želiš dojiti da ti ne nestane mlijeko. i bez grižnje savjesti s AD kad god treba! najvažnije je da je curica sita
|