Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 12.1.2013 9:20:47
|
|
|
|
Ruža
|
Ocat redovito za kamenac u kuhalu za vodu, za čišćenje mikrovalne, soda u perilicu za bijeli veš premda ne vidim neku razliku. hm,hm Za ostatak živjela kemija.
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 12.1.2013 9:29:52
|
|
|
|
Renata RR
|
Soda je idealna za uklanjanje masnih mrlja u kuhinji, probaj. Staviš sodu na vlažnu spužvu, navlažiš mrlju i nakon par minuta jednostavno sve obrišeš.
|
|
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 12.1.2013 9:31:03
|
|
|
|
cuba
|
Od svega koristim ocat za posuđe jer nakon pranja zna na dnu biti duginih boja Ali čim stavim malo vode i octa ispoliraju se Može i limun umjesto octa.
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 12.1.2013 9:32:02
|
|
|
|
Sunshine28
|
Ruža kako koristis ocat za ciscenje kuhala? ja bas ovih dana razmisljam kako da to obavim!
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 12.1.2013 9:34:47
|
|
|
|
Ruža
|
IZVORNA PORUKA: Sunshine28 Ruža kako koristis ocat za ciscenje kuhala? ja bas ovih dana razmisljam kako da to obavim! Da,da, stavim cca 2dl octa, malo vode i prokuham, pustim desetak minuta i nakon toga isperem kuhalo, prohuham opet par čistih voda i blista.
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 14.1.2013 17:02:02
|
|
|
|
Sunshine28
|
tnx. odmah cu prabati!
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 15.1.2013 17:48:13
|
|
|
|
malica
|
Ja prošli vikend uzela ocat i sodu, smutila neku pastu i natrpala u školjku ispod ruba i ostavila cijelo popodne. Nakon toga malo početkala starom četkicom za zube i bila iznenađena količinom smeća (inače je stalno u upotrebi wc net ili domestos). Zadovoljavajuća formula za čišćenje wc školjke
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 10.6.2013 7:46:37
|
|
|
|
damara
|
Ja ocat koristim umjesto omekšivača i zadovoljna sam rezultatima i perilica nema više onaj ustajali miris kao prije.
|
|
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 10.6.2013 7:51:42
|
|
|
|
anne
|
Korisitim limunov sok za čišćenje mikrovalne, ocat za čišćenje kamenca, limunovu kiselinu protiv smrada u perilicama, sodu s suhim ljeklovitim biljem za čišćenje sanitarija. Imala sam i homemade prašak za veš, ali mi se nije baš iskazao. Volim probati ovakve fore.
|
|
RE: Prirodna sredstva za čišćenje 6.5.2015 22:40:49
|
|
|
|
AnitaZg
|
Osobno često koristim ovo "Univerzalno sredstvo za ciscenje kuhinje" U staklenu ili keramicku ciniju (ne plasticnu ili drvenu) sipati pola šalice sode bikarbone, pa dodati po 5 kapi esencijalnih ulja: ružmarina, majčine dušice, cimeta i limuna.Izmesati kako bi se ulja i soda bikarbona dobro sjedinili.Ostaviti da odstoji jedan dan prije upotrebe.Cuvati u staklenoj tegli.Umesto esencijalnih ulja može se koristiti osuseno bilje i to u količini od 3-5 žlica od svake biljke.Ako se dodaje sveze bilje, onda je potrebno po 9 žlica od svake vrste prethodno isjeckanog bilja. Dobro dođe, stvarno očisti solidno. Također, dobro je i "Sredstvo za dezinfekciju" 5% ili 10% rastvor alkohola za piće (votka) ili 1/10 čistog 95% zitnog alkohola i 9/10 čiste vode.Radi mirisa moze se dodati komad limuna ili limunova kora.Ovim sredstvom mogu se dezinficirati sve površine u kući, a moze da se upotrijebi i za dezinfekciju koze. Kao što vidite pod navodnike stavih i ukosih tekst, nisam autor, već sam to našla na portalu ljepotica.si i izvukla iz članka "Čišćenje doma prirodnim sredstvima". Nadam se da će i vama koristiti
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!