|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehrana u vrtićima u Rijeci?
14.9.2012 21:56:10   
bubaMaja
medicinska sestra postoji, ali ona ide prema pravilniku o broju djece, ne znam koliko je točno broj djece za med. sestru, ali recimo 1 psiholog ide na 1000 djece, tako da u seoskim/manjim sredinama vjerojatno postoji 1 sestra koja prekriva nekoliko vrtića pa ju se zato ne vidi. njen posao baš i nije pregledavanje menija, više higijene vezane uz pripremu, serviranje i takve stvari kao i opće zdravstveno stanje djece u vrtiću (mjerenja, stanja djece, ne daj Bože ozljeda) i takvih poslova.

ŠTo se tiče ne davanja glavnog obroka ako se ne pojede juha ili kolača: mislim da je to vrlo rijetko da ne daju djeci jesti! ZNam da se to često koristi kao "prijetnja" da bi dječica jela sve s tanjura... koji put kolač zbilja i preskoče ali tada ga dijete dobije nakon spavanja ili malo kasnije, ali samo kolač, ne glavno jelo!! a šta bi tete sa svime time radile?? pa neće valjda sebi riti tovit na uštrb dječice?? kad se sjetim koliko puta sam i svoj obrok dala djeci koja su htjela repete, a znam da nisam jedina!!
No u svakom žitu ima i kukolja i mislim da bi s tom tetom koja stvarno djeci neda jesti treba ozbiljno porazgovarati.

a lenovo ne želim više niti komentirati, te nebuloze su mi toliko van pameti!

_____________________________

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Prehrana u vrtićima u Rijeci?
15.9.2012 23:49:49   
anuska08
Ja sam jako zadovoljna hranom u vrtiću u Rijeci i smatram da je baziran na uravnoteženoj prehrani. Ima dovoljne količine voća, povrća,žitarica, ribe, mesa, pašte...a koliko sam čula jer mi koleigičn sin ide u vrtić kod časnih sestara i tamo je meni vrlo sličan. I nije da se jede samo povrće, ima svega na meniju. user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio anuska08 -- 15.9.2012 23:53:06 >


_____________________________

Nika 26.08.2009.

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Prehrana u vrtićima u Rijeci?
18.9.2012 8:59:39   
MiniBee
Malo mi je, priznajem, dignu živac ovaj uvodni post.
Pomfri zdrav? Kečap zdrav? user posted image Jeste li ikad pogledali što piše na bočici kečapa na poleđini?Koliko je famoznih "E"-ova s raznoraznim brojevima na njemu? Aditiva, emulgatora, SOLI?? Pffff...zdrav!Moš' mislit. K'o i vegetauser posted image
Dalje...pomfrit? U vrtiću? Ja sam zdravstveni voditelj u vrtiću i po standardima prehrane nije dozvoljeno pripremati krumpir na takav način(dakle lijepo čitaj, zabranjeno je zdravstvenim standardima o pripremi hrane za djecu u ustanovama priprema "junk" hrane, a osoba koja ju uvede na jelovnik je osobno odgovorna za to!) Čudi me da ijedan roditelj takve namirnice doma sprema redovito...Ajd, svatko će s vremena na vrijeme pojesti malo pomfrita, ali učiniti to namirnicom koja se priprema na tjednoj bazi...Nikako nije zdravo! Krumpir prženjem u dubokoj masnoći mijenja svoj sastav, te nastaju neki kancerogeni spojevi. Krumpir(kao krumpir) je zdrava namirnica...ali nikako spremljen na ovaj način.
Sem toga vrtić kao ustanova ne služi samo za "čuvanje djece", jer je to prije svega odgojna ustanova u kojoj djeca moraju i trebaju usvajati zdrave navike. U to svakako spada i prehrana. Za to što će dijete ostati gladno kraj povrtnih variva iz vrtića i mesa na lešo(lupam, primjer...)nije kriv sastavljač jelovnika(koji je za to educiran i ograničen standardima!) nego roditelj koji je dijete doma navikao na hrenovke, paštete, kečape, pržene krumpiriće...i sl.
S druge strane, ovu politiku "ne pojedeš li ručak, nema užine" nikako ne podržavam!!Za to se svakako imate osnova žaliti, ako ne i inzistirati na mijenjanju!

_____________________________

Mamina Zvijer, 18.03.2011.

(Odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Prehrana u vrtićima u Rijeci?
18.9.2012 9:04:05   
MiniBee
Bubamajo zadaća sestre jest sastavljanje jelovnika. Ona ga sastavi, kuhinja sprema. U vrtiću rade isključivo više medicinske sestre koje su educirane za provedbu tog zadatka.user posted image

_____________________________

Mamina Zvijer, 18.03.2011.

(Odgovor članu MiniBee)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Prehrana u vrtićima u Rijeci?
18.9.2012 10:47:07   
seraphyme
minibee user posted image

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu MiniBee)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Prehrana u vrtićima u Rijeci?
18.9.2012 11:31:13   
MiniBee
Hihi user posted image Možda sam malko friknula, valjda mi nitko neće zamjeriti.
Ali mi baš ide na živce i inače kad vidim kako neki roditelji reagiraju kad im objasniš npr. zašto tvoje dijete ne jede (recimo) hrenovku. Ono, gleda te k''o tele u šarena vrata, i doista pojma nema čemu takve restrikcije. Da se razumijemo, hrenovka(kečap/pomfrit/pizza) ne ubijaju...Nije da će se dijete srušit u nesvjest . Ali je naviknuti djecu na tako intenzivne, prerađene i potencijalno na dugi rok vrlo štetne namirnice jako pogrešno. Takva djeca sigurno neće zinuti na integralnu rižu, variva, ribu, lešo povrće i sl...Naravno, jer su im okusni pupoljci prožeti pikanterijama stoga će protestirajući odbijati bilo kakvu zdravo pripremljenu hranu (bilo u vrtiću, školskim kantinama,studentskim kantinama kad odrastu...) I što, onda je kriv tko? Vrtić koji izgladnjuje? Ili roditelj koji vjeruje kako je hrenovka/pomfrti/kečap/pizza zdrava, bogata hrana. Bogata čime?Ugljikohidratima i "kemijski" dotjeranim i ugođenim šmekom. Super!user posted image Shame on ustanove koje to pokušavaju promijeniti.user posted image Najbolje da im za svaki obrok serviraju čokoladu. Ili kakav kolač. Pa da roditelji budu ziher da im djeca neće ostati nenapapana.

< Poruku je uredio MiniBee -- 18.9.2012 11:33:48 >


_____________________________

Mamina Zvijer, 18.03.2011.

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Prehrana u vrtićima u Rijeci?
18.9.2012 11:42:49   
Zvonki
Sviđa mi se ideja o "zdravoj" prehrani u vrtićima i zadovoljna sam. Jelovnik u vrtiću je manje više sličan našem doma. Kod nas se jede i zdrava i nezdrava hrana. Nitko nema viška kg jer se ne pretjeruje sa količinom hrane koja se jede.
Što se tiče kvalitete namirnica, zbilja sam si obećala da si neću stvarati nepotrebne probleme jer utjecati od kuda dolazi hrana u vrtić, škole, dućane, k meni doma - jednostavno ne mogu! Kad uberem iz svekrvinog vrta znam otprilike što jedem iako opet nitko ne može sa sigurnošću tvrditi da je tlo u kojem raste ta biljka 100% zdravo. Nisam paničar, smatram da ćemo,unatoč ružnim promjenama kojima smo mi i naša djeca pokošeni (GMO hrana, mobiteli, kompjuteri, kablovi, radio valovi i ostala "neprirodna" pomagala današnjice) ipak evoluirati kako je evoluirao čovjek od skupljača bobica i lovca do danas.

< Poruku je uredio Zvonki -- 18.9.2012 11:47:25 >


_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu Lenovo)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Prehrana u vrtićima u Rijeci?
18.9.2012 14:47:51   
Lenovo
IZVORNA PORUKA: Zvonki
Sviđa mi se ideja o "zdravoj" prehrani u vrtićima i zadovoljna sam. Jelovnik u vrtiću je manje više sličan našem doma. Kod nas se jede i zdrava i nezdrava hrana. Nitko nema viška kg jer se ne pretjeruje sa količinom hrane koja se jede.


user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 83
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!