|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dermatitis....
22.8.2012 23:00:09   
mala pcelica
eleven svega i svačega ima i u kupkama za beba(samo ću to uzeti za primjer),a najmanje prirodnih sastojaka ili čak ni jedan nego čista hemija,tako da mislim da ovaj sastojak nije nešto što bi jako uticalo na zdravlje bebe,a i vjerovatno ga nema u nekim ogromnim količinama...

_____________________________

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Dermatitis....
23.8.2012 8:42:48   
elven
Ne kažem ne koristiti i da ne pomaže dakle...sve stoji i sve pet, ali čisto nek se mame sa malim bebama bolje informiraju jer taj sastojak se ne smije koristiti na djeci mlađoj od 3 godine u koliko god malim količinama bio prisutan, također upravo zbog toga sastojka je bila jedno vrijeme povučena s polica "originalna pavlovićeva krema" dok nisu promijenili recept.

Naravno da je sve danas zagađeno i upravo zbog toga se i pojavljuju tolike alergije i dermatitisi i upravo zbog toga mi moramo biti dodatno na oprezu u odabiru najsigurnijih proizvoda pogotovo za bebe i djecu.


(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Dermatitis....
23.8.2012 11:57:10   
anaxx
zanimljivo!

meni su na Kantridi pred godinu dana kada je T imao godinu i pol dali acidi borici za oblog kada mu se "mišić" upalio user posted image user posted image user posted image

_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Dermatitis....
24.8.2012 12:50:12   
elven
modesty sorry na OT

anaxx pretpostavljam da je to kao i sa antibioticima i kortikostereoidima, svi znamo koliko su štetni, ali se za određene situacije propišu i daju jer posljedice neliječene bolesti mogu predstavljati veći rizik nego uzimanje lijekova radi poboljšanja stanja....ono što je bitno jeste da se takvi preparati/lijekovi ne uzimaju i koriste na svoju ruku već uvijek uz savjet sa liječnikom u ovakvim situacijama pedijatrom.

A kome se neda surfati i tražiti info o bornoj kiselini, niže je stručni članak odnosno sažetak odredbi i saznanja o acidi borici (link je već stavljen na prijašnjem postu)...

Autorica članka: mr.sc.Vjera Haberle, mag.pharm.

Europska komisija klasificirala je bornu kiselinu kao supstanciju toksičnu za reprodukciju, kategorije 2

Borna kiselina ima vrlo široku primjenu: u medicini (oftalmologiji, dermatologiji, otorinolaringologiji) kao antiseptik, najčešće u obliku obloga i keratolitik, kao insekticid (u zaštiti od žohara, termita, buha i mnogih drugih insekata) te u industriji, prvenstveno u proizvodnji staklenih vlakana, općenito u industriji stakla i keramike, u drvnoj industriji za zaštitu drva od insekata i gljiva, u metalnoj industriji, industriji nakita, u pirotehnici itd.
No, posljednjih se nekoliko godina u stručnoj literaturi pojavljuje mnogo članaka o toksičnosti borne kiseline. Tako je u IUCLID-u (International Uniform Chemical Information Database) EK objavljeno da borna kiselina u visokim dozama pokazuje toksične efekte, posebice teratogene na fetusima kunića, štakora i miševa, zatim oštećenja kardiovaskularnog sustava, koštane promijene i bubrežne lezije. Kao rezultat toga EK je u kolovozu 2008. godine objavila dopunu EU direktive 67/548/EEC o klasifikaciji borne kiseline kao supstanciji toksičnoj za reprodukciju kategorije 2 (Repr. Cat. 2) te primjenu oznake upozorenja R60 (može smanjiti plodnost) i R61 (može štetno djelovati na plod).
Potom, na sastanku EDMA (European Diagnostics Manufacturing Association) bile su razmatrane neke nove supstancije (Substance of Very High Concern - SVHC) koje bi prema REACH-u (Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of Chemicals Regulations 2007) trebalo dodati na listu toksičnih tvari. Tako je promijenjena klasifikacija borne kiseline H3BO3, CAS 10043-35-3 / 11113-50-1, EC br: 233-139-2 (234-343-4) u jako toksičnu.
Na 7. plenarnom sastanku SCCS (Scientific Committee on Consumer Safety) koji daje stručna/znanstvena mišljenja za kozmetičke sirovine (ali i za igračke, odjeću i sredstva za pranje i čišćenje u kućanstvu i njihove sirovine) 22. lipnja ove godine razmatrala se sigurnost uporabe borne kiseline u kozmetičkim proizvodima. Prema novoj klasifikaciji određeni proizvodi na bazi bora, među kojima je i borna kiselina, razvrstani su u CMR 2 kategoriju – borna kiselina spada u Repr. Cat. 2 (Commision Regulation 790/2009). Razmatrano je i eventualno uvrštenje u Annex II – u našem Pravilniku: Prilog 2. Tvari koje je zabranjeno stavljati u kozmetičke proizvode, odnosno izmjene i dopune u Annex-u III - u našem Pravilniku: Prilog 3, Lista tvari koje kozmetički proizvodi ne smiju sadržavati, osim pod navedenim uvjetima, ako su unutar listom dopuštenih granica. Zasad službena zabrana još ne postoji, ali je prema istom Pravilniku (i Annex-u) u proizvodnji kozmetičkih proizvoda zabranjeno koristiti tvari koje su, prema propisima koji uređuju opasne kemikalije, razvrstane kao karcinogene, mutagene ili toksične za reprodukciju kategorije 1, 2 i 3.
S obzirom da je poznato da borna kiselina ima dezinficirajuće djelovanje ona spada i u biocide. Prema odluci EK (Commission Decision 2008/809/EC) borna je kiselina kao aktivna tvar u biocidnim pripravcima - dezinficijensima zabranjena u proizvodima za osobnu higijenu ljudi, za uporabu u domaćinstvu i na površinama u javnom zdravstvu, u veterinarskoj higijeni, kao konzervans za zaštitu ambalažiranih gotovih proizvoda, za zaštitu tekućina za obradu metala i kao insekticid. Navedeni proizvodi trebali su biti povučeni s tržišta EU već krajem prošle godine. Isti propisi na snazi su i u RH.

Za medicinske proizvode za sada je još uvijek na snazi Mišljenje znanstvenog povjerenstva iz 1999. godine, prema kojem se borna kiselina može upotrebljavati kao farmaceutski proizvod, ali ne za djecu do 3 godine starosti. U tom su području također razmatrane eventualne promjene (uzimajući istovremeno u obzir i korist od njene uporabe), ali za to ne postoji dovoljno podataka.



......eto od mene toliko....pa tko voli neka izvoli user posted image

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Dermatitis....
25.8.2012 22:35:56   
modesty blaise
uf što volim ovak bombastične članke jedne dr koja je kao provela istraživanja na ko zna koliko uzoraka....
hm...hm....
teorije zavjere, NLO, čipiranje ljudi da bi ih se pratilo i ine senzacije....

zaboravih dodati da su možda u sve upleteni ipak masoni i oni dilaju acidiborici....

sorry!!!

_____________________________

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Dermatitis....
26.8.2012 14:40:00   
elven
modesty svaka čast tebi na svim info i pozitivnim stvarima na forumu, ali ovdje se definitivno ne slažem s tobom i ovakvim postom....jer "kvazi" doktor uopće nije provela nikakva ispitivanja već je samo sažela već postojeće zakonske regulative i rezultate ispitivanja koje su proveli drugi i to world wide, u originalnom članku su navedeni i izvori..

....svi trebamo proučti, odvagnuti pro i kontra i onda odlučiti što dalje, tako je i u ovom slučaju...bez ikakvih teorija zavjere, masona i NLO-a, samo dobra informiranost kad su nam već iskustva drugih, a i stručne spoznaje dostupne...


(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Dermatitis....
25.9.2012 22:32:23   
Vjeverica ST
Jedno pitanje!
Došla ja u apoteku i tražila tu kremu i kad sam čula cijenu poludila.a o ova kaže imamo mi našu iz ljekarne sa istim sastavom a košta 100kn! I ja uzmem! Ali nije joj ništa pomoglo čak mi se činilo i gore....I nisam ju više ni stavljala.Imas mentol. Je li to pametno s obzirom da je koža upaljena???


_____________________________

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Dermatitis....
26.9.2012 0:19:03   
modesty blaise
IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST

Jedno pitanje!
Došla ja u apoteku i tražila tu kremu i kad sam čula cijenu poludila.a o ova kaže imamo mi našu iz ljekarne sa istim sastavom a košta 100kn! I ja uzmem! Ali nije joj ništa pomoglo čak mi se činilo i gore....I nisam ju više ni stavljala.Imas mentol. Je li to pametno s obzirom da je koža upaljena???




nemaju naši u apotekama takvu kremu.... i nije ista.....
i raspitala sam se malo u vezi borne koja je nutra...svi farmaceuti su mi rekli da je u takvoj količini da nemre naškodit ni bebi u inkubatoru !

< Poruku je uredio modesty blaise -- 26.9.2012 0:20:28 >


_____________________________

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Dermatitis....
26.9.2012 0:37:01   
mala pcelica
slazem se sa modesty b.

_____________________________

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Dermatitis....
26.9.2012 9:04:08   
modesty blaise
mislim da taj ekstrakt mentola može samo smiriti upalu ili crvenilo....

http://www.cuvarkuca.hr/preporuka/bioeliksir-euten-krema-za-njegu-koze-lica-i-tijela/

_____________________________

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Dermatitis....
27.9.2012 12:21:56   
Vjeverica ST
OK, morat ću ju kupit da isprobam, trenutno nisam pri lovi..Što ću s onom kremom iz ljekarne, nije ni ona jeftina??!! Možda je taj put koža bila previše upaljena pa joj nije pasalo na guzi.....možda hoće po tijelu?
ma ti farmaceuti bi sve prodali sda izreklamiraju svoju ljekarnu..............

_____________________________

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Dermatitis....
27.9.2012 12:53:17   
Vjeverica ST
najgore mi je što se češe i zakrvari se pri pojavi osipa....Ne znam više, ispada da trebam kupit 100 krema a grize me savjest ako ne kupim pravu!
Poludit ću.....još me i svekrva iznervirala i izvadila sam zub i jugo je.

_____________________________

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Dermatitis....
10.10.2012 22:48:05   
Ninaa
Ne pašu svima iste kreme i na neke djeluje na neke ne. Meni je posudila susjeda svoju i osip se povukao s jednim mazanjem samo je koža malo ko suha na tim mjestima. Curka mi isto ima neke flekice na licu i to sam namazala i prošlo je prek noći. Sad ću i ja u nabavku, svakako je manje štetna od kostikosteroida, a od a derme i mustele i one biobaze mojem dečkiću nije niš bolje, a u konačnici ni to nije jeftino. A derma kupka kod nas 93 kn, nemamo je ni 3 tjedna, a krema preko 70 isto nam ne traje dugo.


_____________________________

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Dermatitis....
11.10.2012 12:08:03   
Vjeverica ST
Mislim da su kortikosteroidi užas! Sram bilo te doktore koji ih propisuju olako.Ja sam bila u jednog navodno, ponajboljeg , alergologa i preporučio je između ostalog 7 dana mazat losionom kortikosteroidnim..
Ma!
Još je najbolja Bepanthen mast i JGL mast od sveha!
I ova iz ljekarne je OK. Probat ću i tu plavu A dermu.
Mada sam čula i da hvale Euten kremu ali mi je puno dat 400kn za nju....Vidit ćemo,ako bude neophodno......

_____________________________

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Dermatitis....
11.10.2012 12:46:07   
Ninaa
Vjeverica za atopijski ti je zelena aderma plava je za suhu kožu. Ja naručila euten prek nekog foruma kupi zdravo 394 kn, dostava besplatna na kućna vrata sutra ili preksutra ima tamo broj moba pa ak nekog zanima nek pogleda, to je ipak jeftinije nego u ljekarni i nemaš brige.

_____________________________

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Dermatitis....
5.1.2013 23:52:15   
tina1602
baš čitam ovu temu, imam osjećaj da ću izludjet i poludjet...
Lucija će sada 6 mjeseci. sve je počelo s cijepljenjem s 4 mjeseca, kada sam došla doma i vidjela crvenilo na tjemenu...
mislili su da je reakcija na cijepljenje, dobivala je inekciije, fenistile, bezbroj krema smo već isprobale, neke djeluju po 4-5 dana, i onda opet po starom, plahte su mi znale biti krvave, koliko se je znala uzgrebat....
sad čitam post o toj kremi, i razmišljam si.....
za A dermu kremu i kupku, preko 200 injak kuna, nije pomoglo, čak još i gore, što učiniti, već sam skeptična od tih svih krema...user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Dermatitis....
6.1.2013 17:51:57   
lovely
i mi smo dobili,neznam od cega.Fenistil kapi smo dobili.Probaj je kupati samo u maslinovom ulju Tj.voda i par kapi maslinovog,nikakve kemije (probaj nabaviti pravo domace) tako je nama pedijazrica preporucila i ne kupat bebu svaki dan.Mi smo se spasili,svaki treci dan kupanje i samo maslinovo ulje.Kupili smo kremu od mustele al je rjetko koristimo.

_____________________________

Siguran put k neuspjehu je - odustati! Često budući uspjesi dolaze preko sadašnjih promašaja.

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Dermatitis....
7.1.2013 5:30:33   
sminkret
Evo moje iskustvo sa dermatitisom, borimo se s njim od 2.mjeseca života, danas mala ima 4 godine..
Kao prvo, što rijeđe kupanje. Ta koža to ne podnosi, ma kakvu god kupku ili ulje stavljali. Kad su jako mali, max 2put tjedno, poslije 1put, bebice preostale dane samo prebrisati, a veće lagano otuširati.
Ta koža vam se obično brzo navikne na kremu, znači kupite neku, oduševite se s njom i za tjedan-dva čini vam se da ništa ne mažete. Brzo se zasiti, zato sam shvatila da je najbolje mazati, vlažiti kožu. Svašta smo miksal i još miksamo, od aderme, mustele, melema, nivea neven itd. Znači maže se tak dugo dok vidim da ima smisla, da se manje svrbi, ćim vidim da nema toliko učinka pređemo na drugu.
Prehrana isto ima učinka, treba pratiti.
A nakon 4 godine, mogu reći da najviše učinka ima godišnje doba. A posebno zima s oblačenjem i centralno grijanje!! Ljeto je najbolje, malo odjeće, koža diše, ma milina. Ako imate prilike, što češće koristiti morsku vodu.
I moja je bila izgrebana do krvi, ma... Čovjek se rasplače.

(Odgovor članu lovely)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Dermatitis....
7.1.2013 14:51:31   
elven
Kako ti je sminkret rekla, svakoj koži paše drugo, prvo probaj ovako sa ne prečestim uljnim kupkama i nekim što prirodnijim preparatima.
Ja imam curku isto 4 g. i isto se od najranijih dana borimo protiv dermatitisa i nama paše Cattier Bio losion za pranje, a mažemo se sa La Roche Posay Lipikar Baume AP losionom za tijelo. Tu kombinaciju koristimo već 2 god. i imamo min. problema, ali to opet ne znači da će i tvojoj cuki pasati.... jer i ja sam dvije god. tražila dobitnu kombinaciju za njenu kožu i usput potrošila bogatstvo...

< Poruku je uredio elven -- 7.1.2013 14:52:37 >

(Odgovor članu sminkret)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Dermatitis....
7.1.2013 16:57:19   
tina1602
sad smo na avene kremi, onaj za hladno vrijeme, i ta joj pomaže...
kupam ju u običnoj prokuhanoj vodi, bez ikakvih kupki...



_____________________________

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Dermatitis....
7.1.2013 20:24:21   
sminkret
Tina1602 mislim da bi ipak trebala nesto stavit u vodu recimo maslinovo ulje jer je voda glavni neprijatelj te kože. Pa makar prokuhana.
A drugo ćeš morati sve sama pratiti. Netko će ti nešto nahvaliti, a tvojem djetetu neće biti od koristi. Puno sreće i strpljenja!

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Dermatitis....
11.1.2013 10:23:45   
tina1602
jučer bila u ljekarni, nema više one euten kreme kod nas na tržištu, tako mi je rekao.

_____________________________

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu sminkret)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Dermatitis....
13.1.2013 11:11:28   
elven
Ako ti je toliko bitno da je kupiš, niže je link sa adresama....

http://www.bioeliksireuropa.hr/kontakt.html

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Dermatitis....
22.1.2013 22:59:45   
tina1602
mi bili kod dermatologa. fenistil, krdo krema, i rekla je ne u obicnomm maslinovom ulju, nego. u. rafiniranom. stanje je bolje nego sto je bilo. moramo napraviti pretrage i nekakva testiranje.

_____________________________

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Dermatitis....
24.1.2013 10:31:43   
plavka
Curke a jeste probale kremu i kupku od dr.Wolffa Linola Fett, ona je za nas otkriče i uistinu pomaže, preporučila nam je naša pedijatrica s obzirom da je naša curka sklona alergijama i dermatitisu!

_____________________________

26.06.2009. naša ljepotica
stigla nam još jedna curka13.07.2013

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!