|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Juhice s 5 ipo mj.?
5.3.2012 9:27:07   
emaemily
Jutro drage moje.. Mojoj curici je 5 ipo mjeseci i napredna je..Pocela sam joj davati vocne kasice s 4 mjeseca , prvo je odbijala ali kasnije ih je prihvatila i sad ih obozava. Prije par dana sam joj probala dati juhicu s krupmiricima, mrkvicom, bijelim mesom , malo rize sve sam skasila i ona je to pojela bez problema, stalno je mljackala bas joj se svidjelo. Netko mi govori rano ti je, netko nije, da li da nastavim ona sve manje zeli bocu .. Jedna doktorica mi je rekla da nije rano ..Sto ste vi davali djetetu od 5 mj. ako ste tada uvodili gustu hranu?

Today I'm thankful <3
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Juhice s 5 ipo mj.?
5.3.2012 9:32:36   
Tanjica Tanja
Ja sam svojoj bebi uvodila hranu točno po kalendaru dohrane, a juhicu s tjesteninom tek zadnjih 2 tjedna (sada će 10 mjeseci)...moje je mišljenje da bebi od 6 mjeseci primarno treba biti mlijeko, ima vremena za otkrivanje novih okusauser posted image ...lagano uvoditi kašice od jabuke, banane i kruške, mrkvu, žitarice za bebe...

Helena 11.05.2011. Mamina ljuba zuba!

(Odgovor članu emaemily)
Neposredna veza do poruke: 2
5.3.2012 9:45:40   
mala pcelica
pošto si joj vec davala,ako joj to nije smetalo nastavi joj davati,ali ne prečesto user posted image
i gledaj da ti posve ne izbaci mlijeko,ipak to njoj još uvijek treba da bude osnovna hrana

< Poruku je uredio mala pcelica -- 5.3.2012 9:46:32 >

(Odgovor članu Tanjica Tanja)
Neposredna veza do poruke: 3
5.3.2012 10:13:53   
pincirotvajler
kaj ti znači napredna je?velika?
mi smo školski,tek počeli sa 6mj pahuljice bez glutena pa voće pa povrće,,juhe od 8mj

< Poruku je uredio pincirotvajler -- 5.3.2012 10:14:18 >

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 4
5.3.2012 10:57:19   
ruwenzor
Mi smo isto "školski", sa 6 mj voćne kašice, pa uskoro žitarice, povrće, sa 8 meseko (kunić, pileća prsa) u juhici. Dala sam joj crveno meso 2x i imala je probleme sa probavom pa budem to probala opet za tjedan-dva.

Al ak ti beba dobro reagira, nema probavnih problema i fino joj je, ne vidim zašt joj ne bi povremeno dala.
Po nekim najnovijim pravilima dohrane bebe mogu jesti sve od 16 tjedna nadalje (to mi je malo rano al tak vele...) pa ak dobro reagira nek papa, ak vidiš da ju nešt muči pričekaj malo s tim, ipak si joj mama i najbolje možeš pratiti njene reakcije.

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 5
5.3.2012 12:08:58   
spongebob
pusa ruwenzor user posted image
kažu pedijatri gastroenterolozi: kak su dosad godinama proučavali razne tablice dohrane, kaj se kad smije jesti i sl., skužili su da odgađanje visokoalergenih namirnica ( npr gluten, citrusi, jaja i sl.), ustvari povećava rizik od alergija na njih i celijakije. Tak da se od navršenog 16 tjedna može početi s dohranom bez ograničavanja, s tim da je najbolje kad se te sve namirnice uvode dok beba doji, jer majčino mlijeko ima protektivni učinak na crijeva bebe. Evo moja isto voli papati na žlicu ( ima 5,5 mj), sva se trese od sreće kad je ugledauser posted image , točno ko pesek kad mu pokažeš njegovu zdjelicu za hranu. A počeli smo s 4,5 mj. Tako da, ako voli i paše joj, zakaj ne

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 6
5.3.2012 13:46:10   
jelena j.
moje obje cure su od 4 mjeseca pocele jesti juhu i sve je bilo u redu tako da ako ju hoce jesti slobodno daj nece jos naskoditi sigurni

(Odgovor članu spongebob)
Neposredna veza do poruke: 7
5.3.2012 23:11:40   
Nika 24052006
Ja se nisam strogo držala kalendara prehrane.Moje su cure sa oko 6 mj papale juhice sa povrćem i tjesteninom.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu jelena j.)
Neposredna veza do poruke: 8
12.3.2012 11:18:28   
hehehe
ja sam s 3 i pol uvela voćne kašice, s 4 i pol mliječne (prvo hippove, sad lino), a sad s 5 i pol juhice (teletina, mrkva, brokula, karfiol) i mali ih obožava. nije to niš prerano ak si dohranu počela s 4 mj.

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 9
13.3.2012 15:19:56   
zara13
moja mala je bila na ad tako da sam par dana prije 4 mj joj dala malo kašice sa 4 uvela kašice bar jedan obrok je imala na žlicu i sve je pomalo papala sa 9 mj je već lagano počela jesti šta i mi jer ovo šta sam slagala za nju nije htjela jesti i sada neće jesti ako ne vidi da i mi to jedemo

(Odgovor članu hehehe)
Neposredna veza do poruke: 10
25.4.2012 11:19:10   
olivija
Ja iz mog iskustva mislim da netrebamo ko noj u pjesak zabit glavu u pjesak i samo kalendar,kalendar...u globalu se nekako pidržavat rasporeda ali ne pod svaku cijenu,...moja curica ima sad 9.5 god kada je bila bebica sve smo počeli u manje više školskim okvirima dok sada imam dječaka 5 mj. s njim je sasvim druga priča...mlijeko mu je naravno glavna hrana,dojim ga počeli smo s kašicama s 4.5 mj. jel sam po dosta stvari primjetila da će to bit druga priča od maojih" školskih" želja,i on je to voće extra prihvatio...ped. mi je savjetovao da mu dodam bočicu mlijeka međutim ad mlijeko nema šanse i nisam imala izbora nego počet s voćem i sve je odlično,tako da netreba bit zatupljen s tim da mora bit baš 6 mj. samo na mlijeku...svako dijete je individua stoga mame slušajmo ih što nam kažu i komunicirajmo s njima.

16. 11. 2011. stiže nam bebica

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 11
25.4.2012 14:25:37   
kanader

IZVORNA PORUKA: spongebob

kažu pedijatri gastroenterolozi: kak su dosad godinama proučavali razne tablice dohrane, kaj se kad smije jesti i sl., skužili su da odgađanje visokoalergenih namirnica ( npr gluten, citrusi, jaja i sl.), ustvari povećava rizik od alergija na njih i celijakije. Tak da se od navršenog 16 tjedna može početi s dohranom bez ograničavanja, s tim da je najbolje kad se te sve namirnice uvode dok beba doji, jer majčino mlijeko ima protektivni učinak na crijeva bebe.

imaš neki link na neki stručni članak po pitanju celijakije?????baš me zanima kak to djeluje majčino mlijeko protektivno na nepodnošenje glutena, i kak to djeluje na crijevne resice kojih nema???????

letio sam nekad, letio i ja...imao sam krila ,krila leptira

(Odgovor članu spongebob)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Kada je vaše dijete prestalo koristiti bočicu?
пеперутка16

Moja mala ima 2 godine i koristi bočicu, u dilemi sam kako i kada je početi odvikavati od dojenja, pomozite mi.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!