|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   tezina djeteta
19.11.2010 19:58:52   
patka
cure pozdrav! eto imam jedno pitanje: malena je iz rodilista pustena 10.11. s 3060g, danas ju je patronazna vagala i ima 3320g. patronazna je napravila malu frku da dijete ne dobiva dovoljno na tezini, da nemam dovoljno mlijeka, da je ne dojim dovoljno, da mi se djetetu nece razviti mozak i tak....sad ja ne znam kaj da mislim ali dijete koje je 9 dana kuci i u to vrijeme dobilo 270g....pa rekla bi da se dobro hrani i da dobro napreduje. kaj vi mislite?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: tezina djeteta
19.11.2010 20:02:44   
mala pcelica
ja mislim da ti je patronazna koma jer takve komentare tipa nece joj se razviti mozak moze izjaviti samo neko ko nije bas sav svoj user posted image sto se tice dojenja vidices za par dana kako napredujete,mozda ti ne uhvati bradavicu dobro....al ja mislim da ti beba dobro napreduje i da nema frke..vidices kakva ce joj kilaza biti sa mjesec dana kad budete isli na kontrolu kod dr....

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu patka)
Neposredna veza do poruke: 2
19.11.2010 20:06:24   
patka
ma patronazna mi je .....user posted image user posted image svaki put kad dodje mi spominje bolnicu...zasto pupak nije otpao bude vam se granulom napravio pa cete zavrsiti u bolnici....dijete ce vam dehidrirati pa cete se vuci po bolnicama i tak....

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 3
19.11.2010 20:17:45   
lee
neznam,po meni je to malo kila.meni su rekli da djete treba dobiti 100grama svaki dan..po meni je to puno..ako se malena dobro razvija,jede dosta,odnosno kako oni kažu svaka 3h..onda nema brige..meni je moj alex za 1,5 mj  dobio 2400grama.kažu da dojena djeca dobivaju pomalo na težini,ali to nije pravilo..npr moje susjede su dojile a djeca su im dobijala na težini kao i moj...

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu patka)
Neposredna veza do poruke: 4
19.11.2010 20:23:40   
patka
ja dojim otprilike svaka 2,5-3 sata jedino u noci imamo jedan interval spavanja od 4 sata....a i to nam je ona rekla da tak napravimo. meni cini jako puno da dijete dobiva 100g dnevno to bi znacilo da u mjesec dana dobije 3kg

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 5
19.11.2010 20:28:23   
pepeljuga
Moji su u prosjeku dobijali kilo ili malo manje na misecuser posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu patka)
Neposredna veza do poruke: 6
19.11.2010 20:31:33   
lee
moj je debelast oduvijekuser posted image  sve je to normalno,glavno je da je beba sretna i zdrava..pitaj pedijatricu šta ona misli.

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 7
19.11.2010 20:34:05   
nike1
ma kojih 100 grama to bi bili mali sumo borci,mi smo u prvih mjesec dana dobili ravno kilo,a u drugi koji dek manje pediatrica je rekla da je to super navodno se u tih prvih mjesec dna treba dobit tu negdje oko 1 kg vidjet ces sama dali napreduje ai pricekaj dok napuni mjesec dana dok neodes na pregled to ti je moj savjet jer je ta tvoja patronaznauser posted image malo prica gluposti...

26.08.2010. mamina princeza Gabriela

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 8
19.11.2010 20:35:47   
novamama
meni se čini da patronažnoj treba jedna patronažnauser posted image

nego, ništa ti ne brini, klimaj glavom i po svome...

dakle, 270 grama u 9 dana je oko 900 grama mjesečno i to je sasvim normalno (toliko je npr. O dobio prvi mjesec....)
pupak? O nije ispao pupak 20 i više dana (tek tada se moja patr. pojavila...), tretirala mu je pupak sa srebrom i otpao je nakon par dana...rekla je da je to sve ok, samo da je pupčana vrpca bila deblja...

a više o dobivanju na kilaži pročitaj ovdje:

Prosječna dužina novorođenčeta je 50 cm (većina ih u dužinu mjeri od 46 do 54 cm), prosječan obujam glave pri porodu je 35 cm (od 33 do 36 cm). Do kraja prvog mjeseca će vaše dojenče dobiti na težini približno 750 grama i narasti približno 3,5 cm u dužinu.

sa rr članka : http://www.ringeraja.hr/kalendar_razvoja_djeteta/od-1-do-4-tjedna/moje-novorodence_1.html

< Poruku je uredio novamama -- 19.11.2010 20:36:06 >

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu patka)
Neposredna veza do poruke: 9
19.11.2010 20:48:20   
natalijax
i moja je bila čudna,al ova je tvoja specifična,to nekakva mula,koji su to komentariuser posted image

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 10
19.11.2010 20:51:50   
patka
ma ne znam kaj bi rekla....ima bisera ko u prici....samo kaj je meni to prvo dijete pa se brinem...nakon njenog prvog posjeta bila sam tak jadna...na kraju sam isla kupiti nan jer sam se bojala da mi je dijete gladno i da nema kaj jesti....a ja imam mlijeka ko u prici-samo curi

@novamama: njoj ni patronazna ne pomogne, njoj treba ozbiljniji doktoruser posted image i hvala ti na ovim podacima

< Poruku je uredio patka -- 19.11.2010 20:52:32 >

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 11
19.11.2010 20:57:21   
novamama
IZVORNA PORUKA: patka

ma ne znam kaj bi rekla....ima bisera ko u prici....samo kaj je meni to prvo dijete pa se brinem...nakon njenog prvog posjeta bila sam tak jadna...na kraju sam isla kupiti nan jer sam se bojala da mi je dijete gladno i da nema kaj jesti....a ja imam mlijeka ko u prici-samo curi

@novamama: njoj ni patronazna ne pomogne, njoj treba ozbiljniji doktoruser posted image i hvala ti na ovim podacima

nemoj joj više davati nan, šteta tvog mlijeka...izdajaj se ako imaš viška pa spremaj u frižder ili zaledi...

što više dojiš više ćeš imati, zato ne daj bočicu....

(Odgovor članu patka)
Neposredna veza do poruke: 12
19.11.2010 21:00:09   
patka
IZVORNA PORUKA: novamama

IZVORNA PORUKA: patka

nemoj joj više davati nan, šteta tvog mlijeka...izdajaj se ako imaš viška pa spremaj u frižder ili zaledi...

što više dojiš više ćeš imati, zato ne daj bočicu....

nisam joj ni dala...sva sreca...htjela sam jos vidjeti kak to ide

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 13
19.11.2010 21:04:23   
Mašaaa
Patronazna ti je za vrlo losu ocjenu. Samo nek beba ciki,a o kilazi nek pedijatar prica kad bude vrijeme. Pupak ti i patronazna moze lapizirati pa ce prije otpast. Trebala je to napravit a ne mljeti bez veze. Beba nece dehidrirat ako ciki. Joj!

(Odgovor članu patka)
Neposredna veza do poruke: 14
19.11.2010 21:06:24   
novamama
patka, samo ti pitaj nasuser posted image

ma ne stvarno baba melje bezveze....
super da mu više ne daješ, i ako ti lijepo ide dojenje uživajte što duljeuser posted image

(Odgovor članu Mašaaa)
Neposredna veza do poruke: 15
19.11.2010 21:12:23   
cuba
Patkice to koliko ti je beba dobila u 9 dana je sasvim dovoljno. Ako ti tako nastavi i dalje dobivati nemaš razloga za brigu. Tvoje mlijeko je onda sasvim dovoljno i nemoj bespotrebno dodavati.
A na i više nego glupe komentare patronažne se ne obaziri...

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 16
19.11.2010 21:12:59   
BUMBI
Potpisujem Cubu

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 17
19.11.2010 21:18:52   
Nika 24052006
Ma luda ti je ta patronažna,dovoljno je bebica dobila,ne brini.I što cure kažu,neka ciki i dalje...Ajme,šta bi ta rekla za moju malu,6 i pol mjeseci,a nema ni 7 kg.Proglasila bi dijete anoreksičnomuser posted image

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 18
19.11.2010 21:49:01   
trudnica29
bok svima!! mama sam 5 mjesećnog predivnog sina.vidim da je tema kg dijeteta.
moj sin se rodio u 36 tjednu trudnoće sa 3170,a izasao iz bolnice sa 2880 kg.nakon 5 dana ga je vagala patronazna imao
je točno 3 kg,znaci nekih 50 grama je dobivao dnevno.kazu da je prosjek oko 50-100 gr dnevno,ali svako dijete
je za sebe.danas ima 7 kg,još uvijek dojim,on je zadovoljan i nista mu ne fali.zato patkica nemoj se zabrinjavati sto patronazna govori
to je njezin posao...ali vise manje sve su takve,a pupak mora otpasti u roku 10-14 dana.ti najbolje znas sto je dobro za tvoje dijete..
p.s. inace sam medicinska sestra i radim sa malim bebacima,zato vjeruj mi  sto ti kazem..kg je dobra :)

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 19
19.11.2010 22:04:18   
mala pcelica
sto se pupka tice nama je otpao sa 42 dana user posted image user posted image pa je sad sve u redu ,tako da se ne sekiraj ...

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu trudnica29)
Neposredna veza do poruke: 20
19.11.2010 23:35:26   
nesa
pozdrav svima!!!moj savjet slušaj svoj majčinski instinkt i radi kako ti savjest nalaže..probaj dojit što duže jel vidjet češ da će se isplatiti..s navršenih mjesec dana odi pedijatru pa češ vidjet što on kaže!!moja curica sad ima 4 i pol mjeseca samo je na prsima ima 8kg i 100gr..vjeruj nema većeg zadovoljstva nego vidjet da dijete napreduje i da je zadovoljno!!!

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 21
20.11.2010 0:35:09   
dariaanto

Meni je doktorica u rodilištu rekla da dijete  prvi mjesec treba dobivati 20 gr dnevno, tako da ne brini, bebica ti lijepo napredujeuser posted image

Erik, 12.05.2010.
Jan,17.07.2015.

(Odgovor članu patka)
Neposredna veza do poruke: 22
20.11.2010 17:46:41   
Točkica28
patka no sikiriki
trabunja ti sestra bez veze

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu dariaanto)
Neposredna veza do poruke: 23
20.11.2010 18:38:48   
keksić
moja se rodila sa 4500, kad smo izlazili iz bolnice imala je 4100, pa su mi rekli da je puno pala na težini i morala sam je voditi na kontrolu težine sa tjedan dana! dojim je , a sada sa 9 mj. ima 10 kila.
tak da mislim da te sestre fakat znaju preuveličavat i izbezumit mame.
mene jesu!user posted image

03.11.1999. - prva srećkica moja iva (iva- šljiva)
15.02.2010. - druga srećkica moja vendy (vendica -švendica)

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 24
20.11.2010 18:42:55   
pincirotvajler
nesa welcomeuser posted image
mi smo se samo prvi tj bojali da nedobiva al je patronažna rekla da je ok i dalje se nismo uopće stim zamarali
user posted image user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu keksić)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

nedijeljka

mia (32%)

lana (38%)

mara (10%)

dora (21%)

Broj svih glasova: 112

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!