|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Molim pomoć! Ikterija i lipemija!
9.11.2010 14:05:32   
maminangel
Molim ako netko ima iskustva da mi napiše jer smo jako zabrinuti,,Gabriel ima 7 tjedana,iz rodilišta je pušten sa graničnom žuticom i nije bio podvrgnut fototerapijom,ped.rekla da je to normalno i da će proći za nekoliko dana ali na prvom pregledu sa mjesec dana ped.rekla da su mu sklere i dalje žute i da sa 6 tjedana ako i dalje budu žute odemo izvaditi bilirubine,rekla je da se ne brinemo jer da je to produljena žutica na majčinom mlijeku,,e sad mi smo jučer bili u labosu u klaićevoj i danas smo dobili nalaz da je ukupni bilirubin 70 a referentne vrijednosti su da je normalan 20,i napomena dg. ikterija i lipemija.Kopala sam po internetu da je to zbog majčinog mlijeka i da bi trebalo prestati dojiti na nekoliko dana,sutra idemo kod njegove ped. ali ću izluditi do tada pa ako ima itko bilo kakvo iskustvo molim pomoć,moram napomenuti da lijepo napreduje i da je dobio 1800gr.u 6 tjedana isključivo na prsima.Šta nam je činiti??user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:24:28 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Molim pomoć! Ikterija i lipemija!
9.11.2010 14:17:26   
maja
Ne znam ti ništa o tome, nadam se da će se javiti netko tko zna

Gabrielu user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:24:41 >

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu maminangel)
Neposredna veza do poruke: 2
9.11.2010 14:24:05   
ama
moji sa imali zuticu... prvom je proslo za mozda jedan tjedan posle izlaska iz bolnice,kod drugog je imalo malo jace i duze je trajalo otprilike 3 tjedna nesjecam se tocno al isla sam svaki dan u bolni´cu)da mu to mjere u pocetku je bio veci  al sad nemogu da nadjem taj papir koliko al znam da je bilo manje od 10 i pedijatrica me odmah poslala u bolnicu,i rekla da je to puno da  moze mat posljedice za djete kod mog je padalo to iz dana u dan i proslo.Cudi me da tvoja dokt.dopustila da to potraje i da te nije ranije poslala da prvovjerisuser posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:24:53 >

...Osobe koje vas mrze su samo zbunjeni ljudi koji nemogu da razumiju zasto vas svi ostali vole ;)))).....

Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Molim pomoć!!!!!Ikterija i lipemija!!!
9.11.2010 14:27:50   
ama
nezelim te uplasit mozda ja grijesim al meni su rekli da je granica 10 i da treba da se prati cim predje to....,nadam se da ce sto prije proci i kod vas stim sto je jako bitno beba ti super napreduje i meni su ga vagali svaki put.user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:25:17 >

...Osobe koje vas mrze su samo zbunjeni ljudi koji nemogu da razumiju zasto vas svi ostali vole ;)))).....

(Odgovor članu ama)
Neposredna veza do poruke: 4
9.11.2010 14:31:18   
danery
pitaj točkicu,i njen bebač mora na kontrolu bilirubina,povišen mu je od njenog mlijeka...
user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:25:32 >

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu ama)
Neposredna veza do poruke: 5
9.11.2010 14:33:45   
ama
nadam se da se javi neka cura da nisam u pravu inace je moja pedijatrica jako brizna i za sitnicu salje u bolnicu pa mozda je to bio vise razlog.

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:25:45 >

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 6
9.11.2010 14:40:27   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: maja

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:26:00 >

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Molim pomoć!Ikterija i lipemija!
9.11.2010 15:14:17   
pincirotvajler
IZVORNA PORUKA: pepeljuga

IZVORNA PORUKA: maja

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:26:19 >

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 8
9.11.2010 15:32:32   
novamama
IZVORNA PORUKA: maminangel
Šta nam je činiti??user posted image user posted image user posted image

Po ovome što si napisala, mislim da bi bilo dobro da ne dojiš danas, daj mu adaptirano, a do sutra mu ništa neće biti na tome, pedica će te umiriti...
kako vidim svi su ti rekli da nije ništa strašno, drž''se!!!user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:26:34 >

Ča je život vengo fantažija....

Neposredna veza do poruke: 9
9.11.2010 16:32:15   
sanjalica
malo da se upetljam..... moja beba je tek po izlasku iz bolnice dobila žuticu koja je potrajala još otpr. 2 tjedna.... na nalazu stoji ovako: ref. intervali za bilirubine su 0-110.... njen prvi nalaz je bio 281, drugi 202, a zadnji 74, kada su rekli da više ne moramo vaditi krv.... da će biti ok.... usput, savjet je bio upravo što više dojiti, jer beba treba imati što više stolica i što više mokriti, pošto bilirubini na taj način izlaze.... to je moje iskustvo......

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:26:50 >

Ja nisam luzer, ne, naprotiv
Meni je osmijeh light motiv...
P 2001
M 2003
K 2009

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 10
9.11.2010 16:39:01   
dariaanto

Moj Erik je isto imao dugo žuticu, zbog nje smo ostali 9 dana u bolnici,i nakon izlaska iz bolnice je trajala još jedno vrijeme,više od mjesec dana ali doktorica nam je odmah objasnila neka ne brinemo da kod neke djece to može potrajati, a k tome Erik je bio prijevremeno rođen pa je i zato malo duže trajalo.
Nemoj unaprijed brinuti, neka doktorica prvo vidi nalaze pa ćete onda vidjeti što i kako user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:27:06 >

Erik, 12.05.2010.
Jan,17.07.2015.

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 11
9.11.2010 16:48:54   
minnie
IZVORNA PORUKA: sanjalica

da će biti ok.... usput, savjet je bio upravo što više dojiti, jer beba treba imati što više stolica i što više mokriti, pošto bilirubini na taj način izlaze.... to je moje iskustvo......

tako je . to se zove produžena laktacijska žutica i postepeno prolazi. nikako ne prekidaj dojenje jer samo ćeš dijetetu odmoći a ne pomoći.  ne paničari bez veze. da je tvoja ped smatrala da je beba u bilo kakvoj opasnosti poslala bi vas u bolnicu i gotova stvar.

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:27:24 >

(Odgovor članu sanjalica)
Neposredna veza do poruke: 12
9.11.2010 16:57:56   
Tsmee
Ne brini draga, mi smo vukli žuticu, isto zbog mog mlijeka negdje skoro do 3 mjeseca. S dva me još pedica upozorila da malenu više sunčam (u veljači, hahahaha). No, moja pedica nije dizala nikakvu paniku i curka je normalno napredovala (prvi mjesec dobila 1500g, drugi oko 900g), a žutica je sama nestala. Danas je ogromna curka od skoro dvije godine i nikakvih problema nismo imali.
Ni slučajno ne daj adaptirano, ako možeš dojiti i to još tako dobro i bebica je sretna i napreduje... Sve će doći na svoje, nije žutica jer tvoje mlijeko ne valja, to se jednostavno ponekad dogodi.
ne sekiraj se, slušaj pedicu i sretno user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:27:45 >

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu minnie)
Neposredna veza do poruke: 13
9.11.2010 19:50:00   
Točkica28
evo mi danas bas bili vaditi krv, i rekla gastroenterologinja da nije više žut...
ja imam gilberta tako da je mozda to od mene pokupio...

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:28:02 >

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Molim pomoć!Ikterija i lipemija!
9.11.2010 20:36:57   
maminangel
Hvala svima,,bojala sam se da ću morati prestati dojiti a tek sad smo se konačno uskladili nakon muke isusove od početka.Sutra idemo pedici pa ćemo vidjeti.

< Poruku je uredio Zvonki -- 10.11.2010 12:28:17 >

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Noćno mokrenje

S koliko godina je vaše dijete prestalo NOĆU mokriti u krevet?

s 2 godine (24%)

s 3 godine (18%)

s 4 godine (5%)

s 5 godina (35%)

manje od 2 godine (3%)

više od 5 godina (16%)

Broj svih glasova: 127

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!