Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 13:54:50
|
|
|
|
Imra
|
ja sam dojila prvih 15 dana(nestalo mi mlijeka), a nakon toga davala sam joj aptamil, po preporuci pedijatrice sa 5,5mj. sam pocela da joj dajem hipp-ove sokice razblazene sa vodom, nakon napunjenih 6 mj davala sam joj hipp slane i slatke kasice, prilagodjene uzrastu djeteta,cokolino, griz,itd. tek sa nekih 10mj pocela sam praviti kasice od povrca, mesa, voca...sve sam miksala u blenderu i nisam solila...nakon druge godine prestala sam joj praviti posebne obroke vec je jela zajedno sa nama...najvise sam joj davala vodu da pije, ponekad caja, a sok sam ogranicavala na nekih 200ml, sada je vec druga prica jer ako ona hoce sok, nema sanse da joj doneses vodu
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 14:00:36
|
|
|
|
nancy
|
nemoj da te ti savjeti zbunjuju.ako je na tvom mlijeku i ako dobro napreduje ja prije 5-og mj ne bi ni pomisljala na dohranu.ja sam svome pocela oko 4 ipo mjeseca pocela davat rizine i kuk. pahuljice te tikvicu.al on nije bio na siki nego na AD.i tako polako uvodila i ostale namirnice koje je smio jest.pio mi je samo vodu ,sokove mu nisam htjela davat.pa nije ti valjda pedica vec nesto spominjala u vezi dohrane??
|
|
[Brisano sporočilo] 31.7.2010 14:01:35
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 14:17:50
|
|
|
|
adryosijek
|
ima hipp sokici od 4 mj pise ,nevjerujem da bi naskodilo i ja cu za 3 tjedna poceti sa nadohranom,imas na netu receptice od 4 mj za bebe ,ja jedva cekam da krenem sa time,mala mi je na ad samo vise nedoji..probat cu kasicama na kojima pise od 4 mj pa cu sama polako uvoditi jabuku kruskicu i mrkvu ..
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 14:57:14
|
|
|
|
CallamityJane
|
Ako vam beba dobro napreduje na vasem mlijeku ne vidim razloga da joj se daje prije navrsenih 6 mjeseci? Moja je bila samo i iskljucivo na mom mlijeku do 6 mjeseca,(kada kazem iskljucivo znaci da nisam ni vodu joj davala), nakon 6. mjeseca je probala vodu a nakon navrsenog 7.mjeseca je probala rizu i mrkvu, jabuku i tada smo krenuli lagano u svijet nadohrane. Dojila je do 18,50 mjeseci
< Poruku je uredio callanhoe -- 31.7.2010 15:04:53 >
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 15:11:38
|
|
|
|
irinabobi
|
zdravo cure.ja jos doim anu imamo 10meseca i dajem sve da jede od voca i povrca , teletinu i pilece belo meso.vodu bas ne pije mnogo ali trudim se da joj dam na svakih 2saata. domace kasice jede kupece odbija a i sokic mnogo nece.preporaka pedijatra je bila do 6meseci samo da sisa i nista drugo.mi smo ih slusali i onda problem sa manjkom zeleza u krvi.pa pedijatri kazu brzo telece, brzo zumance ,brzo spanac, brzo blitva ,sok od crnog grozga itd. ali brzo to ne ide mora lagano sa unesenje novih produkta.slusajte starce i rakovodite se instiktom.pozdav
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 15:58:53
|
|
|
|
pincirotvajler
|
nama pedica rekla da pošto dario ima dovoljno kila samo sisanjem da sami odlučimo hoćemo li prije 6,mj uvesti išta a kad počnemo da počnemo sa povrćem
< Poruku je uredio pincirotvajler -- 31.7.2010 15:59:47 >
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 16:09:22
|
|
|
|
Tsmee
|
S nešto više od 5 mjeseci. Prije toga sam je samo dojila. I ne bih ni tada počela već bih čekala punih 6 mjeseci da se sa 6 mjeseci nisam morala vratiti na posao pa smo mm i ja htjeli da barem počnemo s uvođenjem dohrane prije nego on ostane sam s njom da njoj (i njemu) ne bude dvostruki šok. I mi počeli s povrćem.
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 16:36:28
|
|
|
|
cuba
|
R sam dojila 5,5 mjeseci i tada smo počeli sa uvođenjem dohrane. Prvo je bio jedan obrok (drugi jutarnji) - jabuka (uvijek mu miksam nikad nisam uzela kupovne), nakon 3 dana kruška pa opet nakon 3 dana novo voće a sa 6,5 mjeseci (tad sam prestala dojiti) sam uvela povrće, mlijeko, žitarice... Sve po preporuci pedijatrice, držala sam se njenih savjeta, nisam slušala svakojake priče i nikad nije bilo nikakvih problema. Malac jede apsolutno sve .
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 16:47:19
|
|
|
|
adryosijek
|
ja nedojim vec nekih mjesec dana pa cu krenut sa 4 mj a i patronozna kad je bila mi rekla da uvodim od 4 mj
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 17:29:59
|
|
|
|
E♥M♥
|
ja nažalost isto nisam uspjela sa dojenjem (izgubila sam mlijeko kad mi je mali imao bronhitis). počela sam sa dohranom kad je M imao 4 mjeseca i par dana jer smo baš tada bili kod pedijatrice na cjepljenju i baš sam je malo pitala što i kako sa dohranom. ona mi je savjetovala da počnem odmah, najprije sa sokićima da se najprije nauči na nove okuse, a nakon toga sa voćnim kašicama, pa povrćem... s obzirom da M nije baš bio oduševljen sokićima, počela sam mu davati kašice-jabuka, kruška pa breskva. još mu napravim i rižine pahuljice sa voćem i to papa na žličicu... sada ima 5 mjeseci i probao je i mrkvicu i tikvicu i u to mu stavim malo maslinovog ulja.... inače, imam rođakinju koja živi u italiji i koja se uvijek čudi našem sistemu dohrane jer je kod njih sasvim drugačije i puno stvari se tamo uvode u prehranu prije nego kod nas nadam se da ne griješim?!
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 17:37:16
|
|
|
|
andela1
|
Zdravo! Moja beba sada ima skoro 5 mj. (za par dana) ,dojim ju i budem koliko ce ici..probali smo joj dati kuhanu mrkvicu (rekli su da je bolje poceti sa povrcem) ali onda nije imala stolicu par dana i bila je dosta cendrava-mislim da ju je probava mucila.. i odlucila sam ipak pricekati.mislim da nema potrebe davti bebi dohranu do 6 mj. ako se doji i dobro napreduje..
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 19:23:44
|
|
|
|
minnie
|
IZVORNA PORUKA: callanhoe Ako vam beba dobro napreduje na vasem mlijeku ne vidim razloga da joj se daje prije navrsenih 6 mjeseci?
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 21:38:14
|
|
|
|
visnja21
|
Ma problem je u tome što smo mi cijelo ljeto na moru, a inače živimo u Slavoniji pa ne mogu kod pedijatra da vidim šta on kaže. Zato sam i htjela vas pitati za savjete.
|
|
[Obrisani korisnik] 31.7.2010 21:41:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 22:26:47
|
|
|
|
visnja21
|
ma nisam ja ni mislila sada uvesti dohranu, nego me zanima kada početi, jer neki govore kako ne bi trebalo prekasno početi s dohranom jer se dijete neće naučiti na nove okuse.
|
|
[Obrisani korisnik] 31.7.2010 22:29:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 22:36:25
|
|
|
|
minnie
|
IZVORNA PORUKA: visnja21 ma nisam ja ni mislila sada uvesti dohranu, nego me zanima kada početi, jer neki govore kako ne bi trebalo prekasno početi s dohranom jer se dijete neće naučiti na nove okuse. to ti je glupost. pošto dojiš dijete ti već sada zna razne okuse. nemoj početi prerano jer bi ti dijete moglo dobiti alergije. nisu zabadava npravljene te tablice. crijeva dijeteta nisu još dovoljno sazrela da apsorbiraju hranu.
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 22:37:35
|
|
|
|
tina0310
|
moja je još mala,tek 2ipo mj,ijako sam je dojila sve do maloprije(nedojim već 3 dana) al ne namjeravam uvoditi išta prije navršenih 6mj,to je ipak probava za cili zivot i problemi uvik a koji mj ništa vam ne znači
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 31.7.2010 22:43:34
|
|
|
|
ELISABETH
|
mi smo dohranu uveli sa 4 i po miseca jer je curka bila na ad mliku... mislim da nema potrebe za dohranu ako je beba dojena i dobro napreduje
|
|
[Obrisani korisnik] 1.8.2010 0:04:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 1.8.2010 0:11:12
|
|
|
|
Wukovarka
|
Draga, svatko ima svoje mišljenje. Ja sam Luciju dojila 9 mjeseci, a dohranu smo počeli sa 4 mjeseca i sve je super prihvatila. A za sokićima je bila luda. Ako ti dobro napreduje, pričekaj do 6 mjeseca. Ali probaj joj dati kašicu da vidiš kako će ići. Lucija je sa 4 mjeseca imala jedan oobrok u danu kašicu. Bananu i kruškicu je voljela jako
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 1.8.2010 9:34:39
|
|
|
|
tita
|
Ako još dojiš ,mislim da ne trebaš žuriti,mi smo počeli sa dohranom oko 6mj,počeli sa sokićima i onda polako dalje!!!!
|
|
|
|
RE: kada početi s uvođenjem dohrane? 1.8.2010 19:57:53
|
|
|
|
andela1
|
s kojim sokicima ste poceli prvo? mrkva,kruska...??? i treba li se razrijediti s vodom??? ja imam problem sto moja beba nikako nece bocicu (nikakvu) jer je naucena na ciku pa neznam kako da joj dam sokic...
|
|
|
Anketa
Kako se riješiti dude?
Admin
Moja kći (23 mjeseca) koristi dudu samo noću kada ide spavati. U vrtiću je odviknuta od dude popodnevnim drijemanjem, pa mislim da je vrijeme da se potpuno riješi dude. Kako ste pomogli djetetu da se riješi dude?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!