|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   miksanje
30.7.2010 11:47:40   
Anoniman
Imamo 13 mjeseci i još miksamo. Neće pa neće, hoće se ugušit na mrve.
Jelovnik je postao monoton.
Neće flips, bananu, kruh...Ništa.

Kkao je kod vas? Takva je od početka. Čim osjeti mrve prestane jesti ili se guši i hoće povračat.
Inače je uhranjena fino, baš kako treba. ali pitam se dokle tako.
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: miksanje
30.7.2010 15:39:06   
MKata
Mi smo nedavno počeli s nadohranom (kad je prošao 4 mjeseca jer nije dojen nego na AD) i nisam ni počela s miksanjem. Samo izribam na sitno i to je to. Iza 6 mj mislim kako ću i to sve manje ribati (ili barem na krupnije).
Doduše...jedemo sad samo voće i malo mrkve i korabice.

Ma, raspisala sam se, a u biti ne znam kako da ti pomognem. user posted image Da pokušaš malo po malo...sve manje miksati?? user posted image

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Obrisani korisnik]
30.7.2010 15:43:33   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3
30.7.2010 15:48:35   
njanja
ne znam šta da ti kažem....ja sam janu isto miksala i sve je tako jeo, a onda je počeo sa 12  mj sve više hrane žvakati da bi došao u vrtić i sve prestao jesti, odbijao hranu....onda je u vrtiću naučio jesti, a doma i dalje odbija i ja idem linijom manjeg otpora i kuham mu ono što voli....nekako si mislim, bolje da jede, a ne da je histeričan i gladan.... 

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4
30.7.2010 17:26:40   
ivana801
I ja sam dugo miksala. A ravnala sam se prema Hippovim kašicama. Kad je kod njih bila hrana malo krupnija (kao sitno nasjeckana) - kašice od 12 mjeseci života sigurno, a možda i ranije, ne sjećam se više, onda sam i ja počela sitno, sitno sjeckati i to uvijek pomiješati sa tekućinom. Npr. kuhano povrće i meso bi nasjeckala na sitno, sitno i to pomiješala sa juhom u kojoj se to kuhalo. I sa strane kruh sam joj znala na sitne mrvice natrgati i to joj je baš bilo super. To je jela sa prstićima. I onda po malo s mjesecima na sve veće komadiće. Eto to je moje iskustvo... Isto sam slijedila njene želje, dok neke frendice su svojoj djeci davala bananu u ruku, ili pecivo i sl.... meni je to bilo nezamislivo jer se isto davila. 

25.02.2008. LUCIJA - zovem je "klopotec" jer ne prestaje pričati
30.09.2010. LAURA - veeelika pospanka

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 5
31.7.2010 7:45:46   
troubled
iako svoju pedicu, gotovo pa slijepo, slušam...što se miksanja tiče nisam je poslušala, pa se zeznula...
magda je jela isključivo miksano do 15 mjeseci...
već mi je to išlo na živce jako...jer se to, zapravo, odnosilo samo na ručak...
s grickanjem kruha, keksića, štapića, čokolade, s komadićima u voćnom jogurtu, s jabukama nije imala nikakvih problema....ali ako se zove ručak, meso, povrće...nije bilo teorije da išta osim miksanog pojede...
onda smo rekli - dosta je i spremili mikser...
tjedan dana je bojkotirala...a onda je počela jesti...
sad smo u fazi da jede sve osim povrća... (u povrće ne ubrajam pečene ili pržene krumpire)...ali zato, brate mili, meso i ribu jede u količinama koliko bi bilo dosta lučkom radniku nakon cjelodnevnog posla...user posted image

imam novi ticker :)

(Odgovor članu ivana801)
Neposredna veza do poruke: 6
31.7.2010 8:02:56   
sm_h
ja sam miksala jako kratko,možda dva mjeseca,pa sam gnječila vilicom(ali ne sve,nego da ostane u grudvama) i od nekog 10mj mu više ništa ne gnječim.
meso trga rukicama(piletinu)a ostalo nasjeckam na manje komadiće.

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 7
31.7.2010 8:15:17   
katy mama
na pocetku kad bi mu dala neki komadic u kasici bilo je kao da ce povratit!i tako neka 2 mjeseca,mozda cak i manje!prvo sam mu dala linov keks u ruku,on ga fino topio i jeo,a meni srce ko kuca!jedan dan sam mu dala banane da zagrize,i proslo super!on meni sad za dorucak voce nece izmiksano,dajem mu u komadicima!hoce frutolino,ali voce pomijesano sa zitaricama ako je izmiksano nece,trebaju komadici...rucak je izgnjecen vilicom!mikser vise i ne koristim sem za nas nesto

moj mali sin,moja velika ljubav je stigo 19.09.2009.u 10.25

(Odgovor članu sm_h)
Neposredna veza do poruke: 8
31.7.2010 13:55:38   
nancy
i mi muku mucimo s tim miksanjem a ima evo 16 mj.bananu mu zgnjecim i nalomin keksa pa potopim u mlijeko,e to jedino ne miksam,budu sitni komadici.jabuku naribam i moram sa štapnim bar dva puta ucinit.a rucak...uh.kad mu stavim zlicu usta ako bude koji komad on pravi facu za povratit.
al hoce keks da grize sam i komadic jabuke kad mu dam.lipo on to melje zubicima bez problema.
ali ono sta je na zlicu odma je naucio gutat i normalno da mu dode za povratit ako budu komadi.
malo sam probala ga forsirat al nisam htjela puno jer mi je ionako slabo jeo i kilaza mu je uvijek bila na minimumu pa sam sretna ako pojede sta mu napravim pa makar jos miksala neke stvari.
mislim da sam ja u startu falila trebala sam nakon sta nauci lipo gutat krutu hranu odma pocet lagano ribat a ne miksat i mislim da onda ne bi bilo problema.e s drugim necu tako falit

Karlo.03.2009 mamin vragolan
Renato nam stigao-26.01.2011

(Odgovor članu katy mama)
Neposredna veza do poruke: 9
31.7.2010 14:01:20   
Imra
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Ista stvar je bila kod nas.Meni nije bilo teško miksati. Bolje to pa da mi dijete jede nego povraća od gađenja.
kad joj dođe prestat će. Moja ni kekse nije htjela ništa,sad ih tamani i previšeuser posted image

ista situacija je bila i kod mene....meni je to bilo super, raznog povrca sam znala smiksati, mesa...., a sada ako pojede komadic mesa sretna sam, inace ga samo zvace i ispljune

Neposredna veza do poruke: 10
   [Brisano sporočilo]
31.7.2010 14:05:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Imra)
  Neposredna veza do poruke: 11
31.7.2010 15:20:49   
irinabobi
mi miksamo sve.probali smo jabuku kuvanu i pasiranu samo viljuskom ,papala je ali zamalo da ugusimo bebca nije mogla vazduh da uzme, pa tata je ugurao ceo prst u zdrelo pa onda smo culi plac.pazlivo i ako treba miksajte

Neposredna veza do poruke: 12
31.7.2010 15:28:44   
CallamityJane
VIdim da smo mi potpuni kontrast od vecine vas, od prvog dana bih joj samo na krupno naribala i tako je jela prvih par puta. Jednostavno ju nisam htjela uciti na miksano, neka zvace i zaista sve jede kao i mi odrasli od skoro prvog dana. Bananu uzme u svoje rukice i fino ju grize, jabuke isto, ma sve ....

Nije mi tesko bilo da joj miksam ali ne vidim razloga zasto bih ju ucila na to?

(Odgovor članu irinabobi)
Neposredna veza do poruke: 13
31.7.2010 16:13:29   
Tsmee
Dugo smo miksali, ne sjećam se, ali mislim negdje do 14 mjeseci sve, a onda polako počeli sve manje miksati. Prvo je počela sama jesti meso jer joj je bilo valjda fino nemiksano, onda je tu i tamo pojela bananu, pa rižu... Većinu stvari gnječimo još i danas (19 mj).

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 14
10.9.2010 21:45:22   
leilany
IZVORNA PORUKA: callanhoe

VIdim da smo mi potpuni kontrast od vecine vas, od prvog dana bih joj samo na krupno naribala i tako je jela prvih par puta. Jednostavno ju nisam htjela uciti na miksano, neka zvace i zaista sve jede kao i mi odrasli od skoro prvog dana. Bananu uzme u svoje rukice i fino ju grize, jabuke isto, ma sve ....

potpisujem....

panika me copi i sad kad ju vidim s cijelom jabukom,banankom,keksom od nellyce...al svejedno stisnem zube,grasci znoja cure s cela...al sutim....i gledam ju ko sokoluser posted image

BEK 27.o5.o9.

Neposredna veza do poruke: 15
10.9.2010 23:09:30   
mariola

ni ja ništa ne miksam. samo par puta u početku.sad na sitne komadiće. ima 10 mjeseci.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Neposredna veza do poruke: 16
11.9.2010 7:08:11   
anne
IZVORNA PORUKA: mariola

ni ja ništa ne miksam. samo par puta u početku.sad na sitne komadiće. ima 10 mjeseci.

Tako sam i ja.
Pedijatrica je rekla da miksanjem hrana gubi strukturu pa djeca teže prihvate veće komadiće poslje.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 17
11.9.2010 14:46:34   
pakić
Mi smo miksali do nekih devet- deset mjeseci, kako su dobijali prve zubiće, tako smo počeli gnječit, a onda i na komadiće. Kiki sad s trinaest mjeseci jede sve, kao i mi

Patrik i Kiki, moja dva sunca

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 18
11.9.2010 14:52:12   
mirna
nikada nismo miksali, samo zgnjecili  vilicom.

Osim sto hrana gubi strukturu s miksanjem, djeca ni ne nauce zvakati, a zvakanje je nuzno i za zdrav razvoj zubi...

moj je znao glodati koricu od domaceg kruha, komad paprike ili komadic jabuke, uz stalni nadzor naravno... kada je poceo sam uzimati hranu (imao je vec nekoliko zubica), ostavila bi mu nekoliko hrane u komadima koje je mogao primiti rukum npr. mahune, mrkvu, krumpir i sl.. To mu je bio najveci gust...user posted image

tak da dinka ne znam kako bi ti pomogla... mozda da napravis nesto s jelom da joj bude zabavnije... slozi lice na tanjuru od povrca ili nesto drugu smisliuser posted image user posted image user posted image sada se je navikla da ne treba zvakati i bit ce tesko...

< Poruku je uredio mirna -- 11.9.2010 14:59:13 >

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19
30.9.2010 20:09:24   
Mishek
mi miksamo sve, probali smo od početka s ribanjem, al to nikak nije prošlo, na sve joj se povraćalo, pa nam je samo miksanje ostalo. Valjda bu jednog dana žvakala. Ionak ima samo dva zuba za sad, ne znam s čim bi žvakala sada. user posted image

Moje dijete = moja sreća

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!