kitty
|
IZVORNA PORUKA: dominik IZVORNA PORUKA: Ruža IZVORNA PORUKA: cuba Srami se kako tako nešto uopće možeš iti promisliti a kamoli napisati! Žene koje odluče ostati kući sigurno ne drže sve 4 u zraku draga već neko i u toj kući treba i otići u dućan svaki dan, skuhati ručak, oprati suđe, oprati pod, oprati kupatilo, obrisati prašinu, usisati tapete, oprati i ispeglati robu itd a ako uz to još i rade minimum 8h dnevno kod nekakvog privatnika koji nema sluha za apsolutno ništa a ponajmanje za trudnoću te ako na poslu nemaš uvjete tipa pola sata odmora za pojest nešto ili za otići u wc što vjeruj mi ni sama nisam imala a o prekovremenima da ne govorim, radu vikendom, blagdanima što ništa nije bilo plaćeno onda tu nema razgovora. Ti vjerojatno griješ guzicu u nekakvom ministarstvu ili kakvoj drugoj državnoj službi di držiš sve 4 u zraku i ne radiš apsolutno ništa a vjerojatno i plaćaš ženu da ti doma pospremi, skuha i popegla. Nemaju svi novaca za takve stvari, nemaju svi dobar posao na kojem mogu uživati i izdržati trudnoću bez obzira bilo ili ne bilo sve u redu. Svaka trudnica može svaki dan šetati, vježbati, ne raditi ne znači samo ležati na kauču... Naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje i da se to ne mora svima svidjeti ali ako sagledamo situaciju kakva je a to je da je danas 80% firmi privatizirano i danas posao imaš a sutra nemaš, da te j.... ko malog muju, iskorištavaju kako znaju i umiju i gledaju samo svoju zaradu onda zašto imati ikakvog obzira prema takvim poslodavcima i kako uopće u takvoj situaciji možeš napisati takvo nešto??? Ne znam zašto se na ovom forumu u zadnje vrijeme stalno pokreću neke napadačke rasprave. Svojim mišljenjem nikoga nisam direktno vrijeđala, kao što ti činiš sada. ja cu sad napast pa kud puklo ...ne ne zelim napadati ali draga cuba ja da sam poslodavac bi dala otkaz prvoj koja bi otisla na komplikacije i cistila po kuci i prala ves i sl za to si uzmi godisnji, neplaceno...oprostite ali bolovanje se daje ako je potrebno mirovanje ili ako je posao takav da ga trudnoca ne smije raditi a ne da si ti mozes cistit kucu i ici u ducan i kuhati...kaj bus kad se vratis na posao uzela bolovanje jer moras oprat kupaonu ...ja sam radila dok mi nije dr rekao da zbo ulozivosti, ranih trudova i posteljice koja je bila nisko moram na mirovanje a i to je bilo kad sam usla u 7 mj trudnoce...bljuvala sam u drugoj trudnoci prva 4 mjeseca i to na poslu nitko nije ni primjetio...ne radim u ministartvu i ne dr...k...na poslu...kod mene ima i hodanja po fini i nosenja registratora i stresa...ali eto nisam zicala bolovanje i cekala sam da me stvarno posalju zbog komplikacije... slazem se sa ruzom i dominik ja sam u drugoj trudnoci radila do 16 tjedna dok me nisu i poslodavac i mm i ginekolog doslovno potjerali na bolovanje,a po meni bi radila bar jos mjesec dana.a radila sam fizicki posao i nocne smjene.