Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 5.4.2009 22:06:50
|
|
|
|
dikac
|
pokušavam ivana u zadnjih mjesec dana učiti da se navečer sam uspava. obavimo kupanje, hranjenje, maženje, sigurna sam da je umoran jer je dosta prošlo od zadnjeg spavanja. stavim ga u krevetić i vidim da mu se okice sklapaju, ali jednostavno ne ide, uznemiri se i mama mora biti prisutna, maziti ga i onda se nekako uspava. slažem se da od silnih savjeta treba uzeti ono što nama paše i probavati sve dok ne nađemo model koji odgovara našem djetetu. dobro je sve pročitati jer uvijek mi nešto sine, neka nova ideja koju pokušam provesti u djelo i nadati se da će mi pomoći i na taj način podignuti kvalitetu života za sve članove obitelji uključujući i mamu.
|
|
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 5.4.2009 22:08:25
|
|
|
|
dominik
|
nisam ni ja svoje gurala sebi u krevet...svako djetete je za sebe...ako dobro spava u svom kreveticu necu ga vuci sebi ali ako je osjetljivo necu ga tjerati od sebe ...nama za sada ovako pase i nemam potrebu za radikalnim potezima... dominik nije moago zaspati bez moje kose u rukama...kad sam otisla roditi i vratila se kuci sa novim privjeskom, kojeg sam nosala dok je domi morao u krevet..mm je preuzeo uspavljivanje domia na sebe i sada bez mene moze zaspati...zelim reci sve u svoje vrijeme...
< Poruku je uredio dominik -- 5.4.2009 22:10:38 >
|
|
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 5.4.2009 22:08:57
|
|
|
|
mlada mama
|
i moj je spavao cjelu noc do 6 mj. onda je na jednom poceo ne spavati tj vristati po cjelu noc cekala sam jutro samo da svane 5h da idemo van iz kuce da ostali mogu spavati i nakon 2mj. ne spavanja kada pocnes se gubiti kada zaboravis djete pred vratima ili spremis novcanik u frizider i opcija da spava kraj tebe zvuci fenomenalno znam da sam ja kriva sto spava s nama,ali vise nisam mogla stavljala sam ga kod nas i to je tako i ostalo
|
|
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 5.4.2009 22:09:24
|
|
|
|
anne
|
IZVORNA PORUKA: novamama vi'š cinik kako to funkcionira A čiji je ovaj krevet sa strane? Tatin pretpostavljam.
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 5.4.2009 22:14:34
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: anne IZVORNA PORUKA: novamama vi'š cinik kako to funkcionira A čiji je ovaj krevet sa strane? Tatin pretpostavljam. mali sin je išao na wc
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 5.4.2009 22:25:25
|
|
|
|
mirna
|
mi smo ovu metodu probali jednom i dijete je toliko plakalo da smo ju opustili sljedeći dan. uskoro nakon toga skužili smo što mu odgovara, ali i to da je dijete ponekad u raspoloženju kada ne može odmah zaspati ( kao i odrasli...). kad smo se pomirili s time postupno je i mali počeo sam uspavljivati se. Što je kod nas pomoglo dok je još bio malo dojenče: nakon kupke i dojenja stavili bi ga u krevet, od početka je imao malog slonića kojeg je stiskao u rukicama (još i sada ide svaki dan s njim u vrtić ). ja sam mu pjevala i dragala ga, pjevala sam mu sve tiše dok nisam prestala. imao je i dudu, ali čim je zaspao ispljunuo ju je. Kasnije mu je bio dovoljan slonić i duda, a mama je samo smetala... imam prijatlejicu kojoj mali jako dugo nije spavao noću i ona je uspjela s tom metodom. ali mislim da je on već imao jednu godinu...
|
|
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 5.4.2009 22:28:07
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Vec sam negdje napisala da smo mi Niku stavili u njezinu sobu sa navrsenih mjesec dana,i oduvijek spava cijelu noc. Ne znam jel to njezino spavanje ima veze s tim sto je navikla spavati u svom krevetu ili je jednostavno takvo dijete,ali sam sigurna da ju ne bi imala srca ostaviti da place da je situacija bila drugacija. Ne znam kako bi joj hladnokrvno izblebetala neku recenicu i ostavila ju. Mozda bi drugacije razmisljala da sam kronicno neispavana,a vidim da vas ima dosta takvih. Ne zelim se praviti pametna i pisati neke savjete,u stilu,nije dobro da su u bracnom krevetu,jer ne znam kako je to kad imas torturu cijelu noc. Zato,mame moje drage,slusajte sebe,budite uz svoje bebice,a iz vaseg ce kreveta izaci prije ili kasnije... Bitno da oni imaju ljubavi na razbacivanje,i da su zdravi,a sve ostalo ce doci samo po sebi...
|
|
|
|
[Obrisani korisnik] 6.4.2009 8:02:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
[Obrisani korisnik] 6.4.2009 8:05:14
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 6.4.2009 8:15:48
|
|
|
|
Puli
|
mislim da je najbitnije slijediti djetetove potrebe a određene metode koristiti ako je baš nužno moja je sama spojila noć kad je za to došlo vrijeme unatoč uspavljivanju na rukama i spuštanju usnule princeze u njen krevet spava noć u komadu
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 6.4.2009 8:30:29
|
|
|
|
ninolina
|
mislim da je najbitnije slijediti djetetove potrebe a određene metode koristiti ako je baš nužno moja je sama spojila noć kad je za to došlo vrijeme unatoč uspavljivanju na rukama i spuštanju usnule princeze u njen krevet spava noć u komadu potpisujem
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 6.4.2009 21:16:20
|
|
|
|
njanja
|
samo da pohvalim jana....sinoć je zaspao oko 20 h, oko 22.30 se malo žalio u snu, vratila sam mu dudu i spavao je do 6 ujutro.....kada bi svaka noć bila takva....auuuuuuuuuuuuuu p.s. slažem se s puli
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 6.4.2009 21:19:58
|
|
|
|
novamama
|
zato je s mojim haharom sinoć bilo veselo zaspao bi, ali se stalno budio, svako malo...mislim da ga je nešto mučilo.... prebacila sam ga kod sebe pa je bilo malo bolje....
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 6.4.2009 22:23:42
|
|
|
|
tamica
|
pozdrav svima... čitam tražeći podatak kada su vaše bebe počele spavati cijelu noć!? naime pedijatar nam je rekao da male bebe nikako ne ostvaljati da spavaju duže od 7 sati u komadu zbog noćne hipoglikemije... moja curica ima 14 tjedana, spava sama u krevetiću od samog početka, nakon večernjeg kupanja popije svoju bočicu, malo se pomazimo (ponekad odmah zaspi) - spava u db i spava do ponoći kad ju budim da joj premotam pelenicu i nahranim - često prespava i prematanje i hranjenje, znam da pitanje nije povezano neposredno sa temom ali ima sa spavanjem...
|
|
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 6.4.2009 22:50:54
|
|
|
|
novamama
|
14 tjedana je 3 ipo mjeseca? ja je ne bih budila, nije to dobro....dijete mora spavati kad želi spavati, a ne brini, javit će ti se kad je gladna...a i ti pedijatri brate mili svašta govore...moj oliver je bio manja beba pa mi isto nije palo napamet da ga budim da jede...u snu beba raste i razvija se tako da je zaista nije dobro buditi..... u toj dobi 3,5 mjeseca, spavao je cijelu noć...prestao sa 4,5 mjeseca, nije mu dojenje više bilo dosta... za sada još ne spava cijelu noć, budi se dvaput, najčešće...ponekad jednom...a spava od 8 navečer do 7 ujutro.... nadam se da sam pomogla i lipo pusti dite da spava, kako bi mi ovdje rekli
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 6.4.2009 23:20:49
|
|
|
|
njanja
|
tamice, nikako ju nemoj buditi...meni su u rodilištu rekli i po povratku kući, patronažna rekla da dijete treba jesti svaka 3 h...kako je jan jeo po danu svaka 2 h, tako je noć spavao lijepo po 5-6 h bez buđenja i ja sam ga onda išla buditi iako su mi svi govorili: NIKAKO......onda sma ga budila,,nije htio cicati pa sam počela izdajati i davati mu bočicu, nije ni to htio......ali bi se iživcirao i ne bi mogao zaspati još 1 h....onda mi je dop....i rekla sma neću ga buditi i tada je poče spavati od 21-4/5 ujutro...tih prvih par mj kada je toliko spavao dugo po noći, dobivao je 1 kg mjesečno....znači nije bio gladan... To su im neke nove fore...samo slušaj svoju bebu i uživajte u snovima....
|
|
RE: "kako naučiti djecu spavati" Dr... 7.4.2009 21:47:06
|
|
|
|
tamica
|
hvala vam cure, sad mi je lakše! (a vjerujem da će i mojoj Sarici biti lakše!
|
|
|
Anketa
Mlijeko.
Admin
Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!