|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 6 [7] 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: grčevi
27.7.2011 8:07:20   
ana85
nas su spasile nove kapi, zovu se biogaia i stvarno su odlične. Preporučujem svima.

(Odgovor članu Bebač i ja)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: grčevi
27.7.2011 23:24:14   
Bebač i ja
ja sam danas napravila 2 bočice bez kapi.
nije bilo grčeva.
možda je stvar u anticolik bočicama,ne znam,al sretna sam...

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 152
   RE: grčevi
3.8.2011 8:34:39   
Anoniman
Moj bebač ima užasne grčeve, kapi su mu još sve pogoršale i nemirniji je od njih. Spasio me medvjedić sa lanenim sjemenkama koji se grije u mikrovalki na 2 min. To ga smiri i spava lijepo s njim..user posted image ..u ljekarni sam ga kupila.

(Odgovor članu Bebač i ja)
  Neposredna veza do poruke: 153
   RE: grčevi
3.8.2011 13:11:53   
Bebač i ja
totalno sam izbacila kapi...
dajte kupite aventove anticolik bočice sa prilagođenom dudom( nula za novorođenčad)...
ne znam dal je samo u njima štos ili je moje napredno dijete završilo epopeju s grčevima koja su trajala svega 3 dana...
ima izvrsni metabolizam pa se valjda crijeva brzo razradila..ne znam...
čitajući literaturu o grčevima,nitko ne zna o čemu se radi i koliko je bolno...znam samo da kad sam malog držala na podlaktici(rukom grijala trbuh)da sam osjetila pretumbacije njegovih crijeva nakon hranjenja...možda se radi o čistoj probavi i uvježbavanju crijeva što je logično jer se donedavno u maternici drukčije hranio i funkcionirao.
Čitajući jednu izvrsnu knjigu: NAJSRETNIJA BEBA U KVARTU možete pronaći odgovore zašto neke bebe na nekim dijelovima svijeta NIKAD nemaju grčeve...zapravo ih znam i u Zagrebu(takve bebe)al može biti što su im roditelji bili jako pripremljeni na grčeve(što mi nismo)te smo u tih 3 dana njegova bolna grčenja trčali od ljekarne do dežurne ljekarne i isprobavali čudesa da mu pomognemo i zapravo formula ispala jednostavna: navedene bočice,s jednom ga hraniti (adaptiranim mlijekom pa tako i izdojenim mlijekom zašto ne)te s drugom ga napiti (hippovim čajem od komorača).

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 154
   RE: grčevi
3.8.2011 13:13:30   
Bebač i ja
prilagođena duda za novorođenčad: jedinica,a ne nula.

(Odgovor članu Bebač i ja)
Neposredna veza do poruke: 155
   RE: grčevi
22.8.2011 16:54:38   
Indy
ja neznam jesu li grcev? , moj domi nakon hranjenja se pocne grciti, i to u snu, nekad ga to probudi, nekad ne. tako par puta se zgrci i pocne stenjati. imali netko slicno iskustvo? kako da mu pomognem?

_____________________________

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 156
   RE: grčevi
23.8.2011 0:53:10   
Bebač i ja
indy, obavezno treba podrignuti nakon hranjenja a ne ga odmah stavit na spavanje...
i moj se ljepotan non stop grči..pa to su osjetljivi organizmi...na sve burno reagiraju,pa i na obični prdac:)))

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 157
   RE: grčevi
17.4.2012 16:46:32   
ninek
molim vas pomozite!!!moj bebac ima već 3i pol mj i dalje gas muče grčevi..još više nego prije tj nakon svakog obroka!!imamo dr. brown bočicu,isprobali smo biogaju,sub simplex,sad je doktorica nam dala probiotik prolife...i ništa ne pomaže!!!kaže da i dalje pije taj probiotik,a ja bi mu htjela promjenit hranu(na bočici je)!!

(Odgovor članu Bebač i ja)
Neposredna veza do poruke: 158
   RE: grčevi
7.5.2012 13:59:49   
Marti83
Mi koristimo Biogaia kapi od kad je mali imao 10 dana,po 4 kapi dnevno.Sada ima mjesec i pol a od grčeva za sada još ništauser posted image .Dojim ga i dajem mu dohranu adaptiranim mlijekom

_____________________________

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu ninek)
Neposredna veza do poruke: 159
   RE: grčevi
8.6.2012 13:41:49   
Kazimira
ninek - mi malom dajemo kad ga zašarafi Kids Relief iz Homeolaba user posted image

_____________________________

....stigao nam Kaspi.....pa Vili....pa Bal.....

Where love is, no room is too small <3

(Odgovor članu ninek)
Neposredna veza do poruke: 160
   RE: grčevi
10.6.2012 12:25:03   
kika93
bokić svima...dok mama spava ja tata zikam u kolicima svoju malu viki koju u zadnje vrijeme muće ili grčevi ili nešto drugo...kako da pomognem svojoj maloj viki...

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 161
   RE: grčevi
10.6.2012 13:42:10   
ruwenzor
dobrodošaouser posted image
koliko je stara mala viki? jel na AD il na prsima? kakva je probava?

_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu kika93)
Neposredna veza do poruke: 162
   RE: grčevi
5.10.2012 21:17:15   
Lejka
Dragi svi!

Evo i naših par savjeta:

1. Pomiriti se da NIŠTA ne možete napraviti da uklonite grčeve - ne znamo kako nastaju niti kako nestaju, samo ćete se izluditi tragajući za rješenjem, ali jedno je sigurno - NESTANU sa cca 3 mjeseca.
Ja sam išla iz krajnosti u krajnost.. jela samo meso i rižu, pila aktivne ugljene, izbacila mlijeko... Malog svaki dan šetala u kolicima po neravnom terenu, kupala ga toploj vodi, stavljala tople obloge na trbuh (plišana igraška punjena trešnjinim košticama - ima za kupit u Mulleru ili stavljala zagrijane tetra pelene), pjevušila, nosila ga na rukama, davala biogaia kapi i Torminalis sirup od kima i komorača i td. I sve je to pomagalo ili malo ili tek toliko da imam dojam da sam napravila nešto da mu pomognem.

2. Naouružati se strpljenjem (dijete ne smije biti žrtva vaše frustriranosti) i svaki put se podsjetiti da dijete nije krivo, da ga volite i da morate biti snažni za njega! Ako poludite, popijte malo pive i otuširate se u hladnoj vodi.. naravno dok ga netko čuva :)

3. Razgovarati sa drugim roditeljima koji imaju količnu djecu jer ostali ne razumiju... Pedijatrica mi je rekla: "a to vam je tako, čekajte da mu počnu zubići rasti", drugi su mi govorili: "Ma proći će to" Na što bi ja naravno poludila jer zvuči kao ono da mu nije ništa, a ti jadan od cijelodnevnog mučenja s plačem.

4. Proučiti 5 "s" sistem za smirivanje djece http://www.happiestbaby.com/5-ss-system-may-help-colic-symptoms/ postoji DVD sa konkretnim savjetima kako umiriti količno dijete u sekundi!!! Ja sam naravno saznala za to prekasno... Bijesna sam jer se o ovoj temi ne govori na trudničkom tečaju, niti patronažna niti pedijatrica ne spominju dsa postoji način kako se nostit sa tim.

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 163
   RE: grčevi
12.11.2012 14:24:03   
bocika
Mi koristimo Flatulex od Bayera http://www.bayer.ch/scripts/pages/de/unternehmen/produkte_von_a-z/product.php?id=131 prije svakog dojenja i uglavnom pomaze ponekad ima grceve. Za smirenje kad ga boli koristimo jos i SOS-GLOBULI kuglice od Dr.Bach one su na prirodnoj bazi pa se mogu uzimati neograniceno po potrebi.
http://www.phytomed.ch/platform/apps/products/index.asp?MenuID=338&ID=512&Menu=4&Item=4.1.6.2.1&MasterId=338 ja vjerujem da se te stvari mogu naruciti i u Hrvatskoj. Ja inace zivim u Svicarskoj. pozdrav svima.

(Odgovor članu Lejka)
Neposredna veza do poruke: 164
   RE: grčevi
18.2.2013 8:17:29   
luckasto
Lijep pozdrav, molila bih vas da pomognete mojoj bebi.Imam jedan problem pa ako je moguće voljela bi ćuti iskustva ostalih majki. Imam bebu staru 8 tjedana. Od prvog dana rođenja ima problema sa probavom, grčevima, aerokolikama ili već nešto drugo. Dijete je isključivo dojeno(dva puta isprobali smo adaptirano mlijeko).
Uglavnom ovakva je situacija. Nakon svakog jela beba nakon nekih sat vremena počinje jako plakati, vrištati, stiskati nogice dok iz crijeva čujem pucketanje. Plakanje traje sve do idućeg podoja. Zaspe, budi se u plaću, vrišti, opet zaspe i tako cijele dane. Podriguje nakon svakog podoja i to da prekidam dojenje, podižem ga na podrigivanje i nastavljam sa dojenjem. Uglavnom još podriguje i nakon dva sata od hranjenja.
Zaista pazim šta jedem, uglavnom jedem kuhane juhice, piletinu, povrće koje ne napuhuje, kompote. Mlijeko i mliječne proizvode sam kompletno izbacila iz prehrane.
Mnogi koji su vidjeli njegovo ponašanje kažu da nije uobičajeno za bebe. Pedijatar kaže da sve u granicama normale, dobiva na težini, veseo je samo nakon jela jer ostatak vremena provede u plaću i pokušaju spavanja jer mu nešto mu jako smeta.
Molila bih vas da ako je moguće da podjelite anonimno ovu poruku na vašoj stranici pa da mi se možda neko javi kako bi nam pomogao.
Zaista je teško slušati kako beba konstantno plaće, a ja joj ne mogu pomoći. Preko dana uopopće ne spava dulje od 15 min u komadu i to kad sve zbrojim sveukupno spava 2 sata po danu.
Isprobali smo Sab simplex, homeopatske kugice...ja sam pila čaj od komorača...ništa ne pomaže...ni masaža trbuha...
Svi mi govore da ga ne dojim više i da će sve onda biti bolje. Pokušala sam sa adaptiranim mlijekom no isti se problem događa. Hvala vam unaprijed. Lijep pozdrav i hvala vam unaprijed.

(Odgovor članu bocika)
Neposredna veza do poruke: 165
   RE: grčevi
18.2.2013 8:28:52   
Renata RR
Sigurna sam da dojenje nema veze. Kod nas smo kao što sam napisala problem riješili sa izbacivanjem mlijeka i mliječnih proizvoda. Možda proguta previše zraka kada siše, jesi li probala da ga dojiš u više okomitom položaju? Da li ga nosite s trbuhom na dole, da mu olakšate izbacivanje zraka iz crijeva? Možda mu još koja namirnica smeta...?

Ne znam što bi drugo moglo biti... A da pitaš nekog drugog pedijatra za mišljenje?

Sretno i želim ti da brzo prođe!user posted image

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 166
   RE: grčevi
18.2.2013 8:39:20   
luckasto
Hvala Renata na brzom odgovoru. Pokušala sam i sa okomitim dojenjem no ne znam da li je pravilno. Ja sjedim i polozim bebu prama sebi trbuhom i tako papa. Ne znam šta bi mu smetalo jer jednostavno sve sam maknula što napuhuje i nije zdravo iz prehrane. Čudno mi je da i nakon adaptiranog isto takve simptome ima. Još k tome imamo i bočicu dr.Browns protiv gutanja zraka. Pokušala sam ga držati trščićem prema dolje u naručju no on još više plaće pa sam toliko zabrinuta da ne znam šta ću. Kada ga "to" ne mući beba je koja se se smješka, guguće...ma predivno...No ostatak vremena provodi u plaću, vrisku. Zaspe...širi ruke...pokušava zaspati...pa kad se takvih par situacija ponavi često...odmah se budi uz vrisku...Puno bljucka...to je jedino što sam primjetila...ne znam kako je bilo kod vas. pijem samo Rižino mlijeko. Ispričavam se na pravopisnim greškama...al brzo pišem dok se ne rasplače...potpuno sam izgubljena...doktor kaže da je naopak...i da bi se nosio...no zašto onda i u mom naručju vrišti? To traje cijeli dan...jedino po noći...valjda od umora...to sve pretrpi u snu.

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 167
   RE: grčevi
18.2.2013 8:47:27   
Renata RR
Ja sam isto pila rižino mlijeko... Jedeš li kruh? Jedino mi još kvasac pada na pamet da može napuhavati.. To ne zvuči bezazleno ako traje cijeli dan.. Ja sam laik pa ti ne mogu pomoći, ali ja bi otišla po drugo mišljenje. Da li si iz zg? Ima jedan sjajan privat pedijatar kojeg ti mogu preporučiti ako želiš..

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 168
   RE: grčevi
18.2.2013 9:07:37   
luckasto
Da iz zagreba sam...ako možeš pošalji mi na p.p.joooj ma toliko mi ga je žao...

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 169
   RE: grčevi
18.2.2013 9:20:05   
Renata RR
Samo da te još pitam, jeste li isprobali bio gaia kapi? Svi ih jako hvale..

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 170
   RE: grčevi
18.2.2013 9:34:58   
luckasto
Da koristimo bio gaiu od drugog dana rođenja.

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 171
   RE: grčevi
18.2.2013 9:36:09   
luckasto
Renata koliko dugo si držala bebu na podrigivanju?

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 172
   RE: grčevi
18.2.2013 9:42:28   
Renata RR
Mislim da najmanje 10 minuta, ne sjećam se točno. Ponekad nije ni mogla podrignuti, ali onda bi ju stavila na trbuh i u tom položaju je skoro stalno podrignula. Ona je isto puno bljuckala kada je bila tako mala.

(Odgovor članu luckasto)
Neposredna veza do poruke: 173
   RE: grčevi
18.2.2013 10:17:12   
luckasto
Ponekad me stvarno izluđuju tuđi savjeti da prestanem dojiti jer mu smeta moje mlijeko. Preko dana uopće ne može uhvatiti više od 15 min sna između hranjenja no noću odspava(unazad 7 dana) i po 6 sati i u snu to sve odstenje. Najveći problem mu je kada zrak treba stići do guze ili kad treba podrignuti ili kad kaka. Ne znam na koji način mi možeš poslati ime i broj od privatnog pedijatra.Smiješ li mi na forum staviti?

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 174
   RE: grčevi
18.2.2013 10:18:55   
anaxx
ako traje cijeli dan nije za nezabrinuti, ja bi otišla drugom doktoru, ako bebu cijeli dan mući trbušćić i plače se ne može dr. odgovoriti samo : on bi se nosio...
možda mu baš te kapi smetaju i mi smo pili neke druge kapi kad su počeli grčevi i bilo je još gore (jer one navodno rade tako da usporavaju rad crijeva, zašto ste ih počeli davati tako rano ?), kad smo prestali davati kapi polako su se grčevi smirili sami od sebe....uz pažljivu prehranu mame najvažnije je da se beba podrigne, mm je znao i po pola sata nositi ih na ramenu samo da podrignu... sretno!

< Poruku je uredio anaxx -- 18.2.2013 10:20:38 >


_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 6 [7] 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 6 [7] 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!