Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 13.12.2008 22:30:01
|
|
|
|
mirna
|
a gdje su tu slavonci, medjimurci, zagorci i ostali? mogli bi poceti s lukom odnosno s kapulom.. jos uvijek imam problema s tim..
|
|
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 13.12.2008 22:30:48
|
|
|
|
njanja
|
špotati=kuditi (znam da sam jednom to napisala pa me troubled pitala što je to ) kurioža=znatiželjnik (ili može biti prijevod= JA )
< Poruku je uredio njanja -- 13.12.2008 22:31:27 >
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 13.12.2008 22:33:47
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
IZVORNA PORUKA: mirna a gdje su tu slavonci, medjimurci, zagorci i ostali? uzela sam "južnjake" ali neka se sjevernjaci ne osjećaju odbačeno..sve prihvaćam.
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 13.12.2008 22:36:56
|
|
|
|
koka
|
Kušin-jastuk, lancun-plahta, punjava-deka, hiža- kuća....febra-temperatura. štuf- umoran....imam ih još munjen.lud
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 13.12.2008 22:40:03
|
|
|
|
mirna
|
kantati-pjevati barem u tekstovima od gustafa...
|
|
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 13.12.2008 22:46:32
|
|
|
|
njanja
|
imam i ja kontinentalne korjene: nor=ludfrištik=doručak
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 14.12.2008 6:26:34
|
|
|
|
troubled
|
ja sam vam poliglot s obzirom na korijene standard - dubrovnik - dalmacija rajčica - pomadora - poma prozor - funjestra - ponistra tjestenina - pasta - pašta kolači - paste - pašte (pa se ti snađi ) znatiželjna - kuriozna - kuriožasta čamac - barka - brod (dalmatinci su skloni napuhavanju ) patlidžan - balančana - balancana dinja - pipun - cata haljina - vesta - vešta odijelo - vestit - veštit slano (za jelo) - ludo - gluho poslije ću ja nastaviti
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.12.2008 8:55:43
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 14.12.2008 9:24:50
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
dvor - dvorište febra/ fibra - temperatura hiža - kuća kantati - pjevati kušin - jastuh lancun - plahta punjava - deka špotati - kuditi štug - umoran (ovo mi je ) POSEBNA KATEGORIJA standard - dubrovnik - dalmacija rajčica - pomadora - poma prozor - funjestra - ponistra tjestenina - pasta - pašta kolači - paste - pašte (pa se ti snađi ) znatiželjna - kuriozna - kuriožasta čamac - barka - brod (dalmatinci su skloni napuhavanju ) patlidžan - balančana - balancana dinja - pipun - cata haljina - vesta - vešta odijelo - vestit - veštit slano (za jelo) - ludo - gluho nor=ludfrištik=doručak
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 15.12.2008 18:04:44
|
|
|
|
Ruža
|
Troubly a patate? Konobarila ja jednu sezonu u Dubrovniku i kaže meni kuharica nosi te patate van. Reko : ČEGA???, gledam okolo, šta treba odnjeti? Kad ono pomfrit.
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 15.12.2008 18:17:49
|
|
|
|
Wukovarka
|
Evo nesto i od mene...pošto se moj muzek i ja ne razumijemo u nekim stvarima. Prvi red bi bio slavonski...a drugi..hm..nemam pojma Jorgan - Poplun Kočanja - Otočak Lonac - Protvanj Lopatica - Mišćeton Miljetić - Salveta Tražiti - Iskati Svinjokolja - Kolinje Škarice - Capice Kunjati - Čumigati Hrkanje - Srkanje
|
|
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 14.1.2009 13:02:45
|
|
|
|
smucalica
|
Najvaznija sporedna stvar kod zena....takujin-novcanik
|
|
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 19.1.2009 15:28:52
|
|
|
|
Anoniman
|
ja bum tu samo dodala svoje s drugom bojom, pak FJ ti uredi.... daklem, prigorski: IZVORNA PORUKA: Florijan Jakov dvor - dvorište - dvorišće febra/ fibra - temperatura hiža - kuća kantati - pjevati - popevati kušin - jastuh - vanjkuš lancun - plahta - plafta punjava - deka špotati - kuditi štug - umoran (ovo mi je ) - truden POSEBNA KATEGORIJA standard - dubrovnik - dalmacija rajčica - pomadora - poma - paradajz prozor - funjestra - ponistra - oblok tjestenina - pasta - pašta - rezanci kolači - paste - pašte (pa se ti snađi ) - kod nas su to uglavnom štrudlini i gibanice znatiželjna - kuriozna - kuriožasta čamac - barka - brod (dalmatinci su skloni napuhavanju ) patlidžan - balančana - balancana dinja - pipun - cata haljina - vesta - vešta - kiklja ili klajda odijelo - vestit - veštit - ajncug slano (za jelo) - ludo - gluho nor=lud frištik=doručak - kod nas je fruštik košulja-rubača novčanik - takujin - šatoflin ima toga još... kad se sjetim, dodam...
< Poruku je uredio Mariachi -- 19.1.2009 15:31:20 >
|
|
|
|
|
RE: zg - dalmatinski - istarski riječnik 19.1.2009 16:10:55
|
|
|
|
čupava
|
drvena žlica-vrnjača-drvenjača-kuhača kaciola-kutlač kogula-đezvica tava-prsura sitit ću se ja još toga pa javim, ako kome treba prijevod nek se javi
|
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Znatiželja u braku i provjeravanje!LUNA000Dali gledate poruke i pozive svoga supruga, bilo na mob,,ili fejsu..e-mail..Da i on to zna.. (
33%)

Ne (
40%)

Da iz znatiželje..i on ne zna (
10%)

Da zbog sumnje..i on ne zna (
3%)

Da i ako naiđem na nešto sumnjivo odmah moram raspraviti sa njim (
6%)

Da bez njegovog znanja i kad nađem nešto sumnjivo..šutim (
7%)
Broj svih glasova: 124Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!