Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 12:22:47
|
|
|
|
novamama
|
Povezujuće roditeljstvo je moj izbor... čitala sam i 'kako odgojiti dijete bez vikanja' i ok je....
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 12:48:18
|
|
|
|
njanja
|
jel netko čitao "kako reći djeci NE mirne savijesti"....nema je za kupiti nikamo...
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 12:49:36
|
|
|
|
novamama
|
ne znam za tu knjigu, ali nemam problema sa govorenjem NE-ova - govorim ih samo kad treba i onda ih se držim....
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 12:55:22
|
|
|
|
Tink
|
joj povezujuće roditeljstvo (ogromna je) i kolko god sam toga pametnog pročitala tolko i totalnih gluposti ima.
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 13:34:44
|
|
|
|
ELENA35
|
..kao majka četvero djece mogu reći samo da su mi sve te knjige na temu odgoja djece čista glupost..jer svako moje dijete,kao i svako tuđe,pojedinačno,je osoba za sebe,i svi su oni različiti..npr.ja imam blizance od kojih mi je mala super poslušna,dok je mali za poluditi svojeglav i ne prihvaća nikakve kompromise,jednostavno,takav je i svako svoje dijete sam takvo prihvatila.Međusobno se prilagođavamo jedni drugima i jako dobro funkcioniramo.Također,dok su mi veća djeca bila malena,nisam nikad čitala niti radila ništa po knjigama i evo ih hvala Bogu,pametni,poslušni,sve je išlo svojim tokom...kahlica,duda,svoja soba..Nije mi nitko trebao pametovati šta kako i kada...Jer mislim da svaka majka ipak najbolje poznaje svoje dijete.. Ali tko voli,nek izvoli Uvijek sam bijesna kad mi netko tko nema djece ili ima jedno,dijeli savjete o odgoju (kao npr.ivanova razrednica koja ima 50 god i nema djece,pa mi priča kako ja moram sa njim postupati)
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 13:42:52
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: ELENA35 ..kao majka četvero djece mogu reći samo da su mi sve te knjige na temu odgoja djece čista glupost.. Elena, zaista ima šarlatanskih knjiga, ali suprotnost tome ima kvalitetnih knjiga koje pišu obrazovane, stručne i cijenjene osobe na svojim područjima. Tvom komentaru nije mjesto ovdje-tko voli čitati i kome treba pomoć, neka procijeni na temelju komentara što je vrijedno pročitati....
|
|
[Obrisani korisnik] 23.3.2011 13:49:35
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 13:51:01
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: cvrčak Većina ljudi koja čita knjige o odgoju ne čini to zato što su glupi i nesposobni,nego jer želje bolje razumjeti faze kroz koje roditelj i dijete prolaze.
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 13:56:10
|
|
|
|
ELENA35
|
mislim da me nisi dobro razumjela i žao mi je što je tako.Ja nisam niti jednom riječju rekla da su roditelji koji čitaju knjige glupi ili nesposobni,a kao drugo,lijepo sam rekla TKO VOLI-NEK IZVOLI,i mislim da nemaš razloga biti uvrijeđena.A tu smo zato da dajemo svoje prijedloge,komentare,pomognemo jedni drugima,a ako se tebi ne sviđa moj komentar,preskoči ga,nemoj ga niti pročitati do kraja. Želim ti da pročitaš što više knjiga o odgoju djece,a ja ću i dalje ostati samo majka koja odgaja djecu po svom a ne tuđem iskustvu
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 14:03:41
|
|
|
|
njanja
|
Elena, ni najmanje me nije uvrijedio komentar, samo sam rekla da mu nije mjesto tu jer je cilj teme PREPORUKA KNJIGA kako i sam naslov kaže. Ne držim knjigu kraj sebe i onda kada se jan baci na pod prolistam i pročitam: a-ha, sad to treba napraviti...Ista sam mama kao ti i ja se trudim svoje dijete upoznati i voditi se majčinskim nagonima...Jedina razlika je što preko knjiga pokušavam bolje razumijeti svog Jana koji je isti kao tvoj kako si ga opisala.
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 23.3.2011 14:11:00
|
|
|
|
ELENA35
|
Eh,draga,još samo da netko hoće napisati knjigu kako naći vremena uz četvero djece za čitanje a da pri tom ne zaspem koliko sam umorna . Slažem se ja sa svim tim,i ne kažem da nebi pročitala da stignem..ali nemam vremena,pa zato imam vas koje mi uskočite kad ja zapnem i ne znam šta dalje zato svakako čitajte,a ja sam sigurna da ćete mi puno pomoći ako zavičem "pooomoć" A Jan,upravo kao što si rekla,mamin vragolan
< Poruku je uredio ELENA35 -- 23.3.2011 14:12:00 >
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 27.3.2011 21:52:37
|
|
|
|
dami
|
Imam kući knjigu od Thomasa Gordona i jako ,jako je dobra. Mislim da su sve nabrojene knjige dobre i kvalitetne ali meni je spomenuta knjiga jako pomogla sagledati neke stvari drugačije u odgoju dijeteta, pogotovo starijeg. Priznajem bila sam jako mlada kad sam postala mama i to samohrana i trebao mi je svaki savjet, ali uglavnom sam samo nailazila na kritike.Svidio mi se jedan citat odmah u uvodu knjige. "Svi prekoravaju roditelje zbog nevolja mladih, i nevolja koje se čini da mladi prave u drštvu. Za sve su krivi roditelji, a tko pomaže roditeljima." Da zaista, ko nama pomaže... Knjiga je dosta posuđivana i svu s sa njom oduševljeni.
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 27.3.2011 21:56:07
|
|
|
|
Zvonki
|
Volim knjge i često čitam, pogotovo o djeci i odgoju. Jednostavno me zanimaju. Ovaj naslov sam vidjela i htjela bih ju imati
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 27.3.2011 22:02:45
|
|
|
|
Ruža
|
Pročitala sam valjda sve što ima o odgoju u našoj knjižnici, neke su me dojmile više, neke manje, hrpa korisnih svjeta i hrpa po meni totalnih bedastoća no zanimljivo je i njih pročitati. Ono što bih izdvojila je knjiga Odgoj dječaka, ima ista i za djevojčice i preporučam ju svima. U knjizi Odgoj dječaka Steve Biddulph govori o razvoju dječaka od rođenja do odrasle dobi i o njihovim posebnim potrebama. Knjiga donosi i najnovije spoznaje o sluhu dječaka i dodatak o izboru škole pogodne za dječake. Steve Biddulph, poznati australski obiteljski terapeut, pomaže roditeljima i odgojnim stručnjacima da bolje razumiju dječake i pomognu im da odrastu u sretne, zadovoljne, sposobne i vrijedne mlade ljude. Svojim poznatim, jednostavnim, sugestivnim i uvjerljivim stilom, na stručan ali i silno zabavan način, razmatra sljedeća važna pitanja : - Tri faze u životu dječaka i kako ih uspješno prebroditi
- Razlike između muškog i ženskog mozga
- Testosteron! Kako on mijenja ponašanje dječaka i što činiti u vezi s tim
- Kako majke uče dječake o životu i ljubavi
- Pet najvažnijih značajki dobrog oca i što treba činiti majka koja sama odgaja sina
- Najčešći problemi, kao na primjer, "kuhinjsko sljepilo" i "strah od pranja"
- Kako pomoći dječacima da razviju zdrav odnos prema seksualnosti
- Osam velikih promjena koje bi škole morale provesti kako bi se prilagodile potrebama dječaka
- Sport i kako on može pomoći dječacima da pronađu prave vrijednosti
- Dječaci i problemi sa sluhom
- Kako izabrati školu koja ima pozitivan odnos prema dječacima
< Poruku je uredio Ruža -- 27.3.2011 22:03:55 >
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 27.3.2011 22:07:44
|
|
|
|
dami
|
e, tu knjigu bih mogla nabaviti .
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 27.3.2011 22:48:30
|
|
|
|
dikac
|
odlična knjiga mi je Ranjeno dijete i ja od Vesne Gračner jer sam se kroz nju vratila u svoje djetinjstvo i pomogla mi je bolje shvatiti ponašanja moje djece i dala mi smjernice kako se nositi s određenim problemima. Knjiga "Ranjeno dijete i ja" bavi se mnogim psihološkim temama iz znanstvene, ali i religijske perspektive. Proučava probleme spoznavanja sebe, umjetne idealizacije vlastite ličnosti, autoriteta u nesvjesnom dijelu ličnosti i drugo, te na kraju nudi savjete za rješavanje životnih kriza. "Namjera je ove knjige pomoć čitatelju u jednostavnom načinu spoznaje samoga sebe", napisali su autori u Uvodu.
|
|
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 28.3.2011 10:06:32
|
|
|
|
dami
|
Slažem se sa dikac. Dijeca su zapravo naša ogledala. Razlika je jedino u tome da kad oni naprave nešto krivo ,vičemo na njih a ne na sebe. Znači, najprije moramo spoznati sebe da bi znali pozitivno utjecati na dijete.
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 3.8.2011 15:15:45
|
|
|
|
tyna
|
njanja, puno hvala na preporuci, knjiga je zaista odlična i svakako ju preporučam i hvalim dalje svim mamicama koje poznajem! već nakon samo dvije pročitane teme, otvorio mi se skroz novi pogled na situaciju, a zanimljivo je kako roditelj vrlo lako može pogriješiti u odgoju ako ne sagleda situaciju i dječjim očima. u knjizi su svi problemi i osjetljive teme sa našim mališanima opisani vrlo jednostavnim jezikom i kroz primjere se lako poistovjetiš sa svojom siuacijom i primjeniš savjete koji su stvarno praktični. veselim se nastavku čitanja!!!
|
|
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 3.8.2011 15:32:31
|
|
|
|
anaxx
|
tek sad vidim ovu temu... i ja toplo preporučam knjige : ''Što roditelji ne bi trebali činiti, a svejedno čine'' i " Odgojite svoje dijete bez vikanja" obje na vrlo lak način objašnjavaju neke situacije koje nam se u trenutku događanja čine groznim, nerješivim, a zapravo su kad ih pogledaš sa strane vrlo jednostavne i rješive... ne slažem se da su knjige o odgoju glupost, mislim da ti svaka situacija opisana u tim knjigama, a te knjige se i temelje na iskustvima roditelja i na stvarnim situacijama, da ti može dati ideju kako riještit svoj problem/situaciju na neki svoj način... ja sam primjenila neke stvari i mogu reći da funkcioniraju... svako iskustvo nas nečemu nauči... pročitala sam i knjigu "Kako uspavati svoje dijete bez plakanja", e sad tu ne znam što reći... moja djeca ne plaču za zaspati, ali se bude noću i traže da ih se nosi i mazi (mlađi, "veliki" spava ko veliki :)... za to nisam još našla rješenje, ali ga baš ni ne tražim... pomazimo se i opet nastavimo spavati... :) raspisala se ja...
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 24.9.2011 20:45:07
|
|
|
|
Ruža
|
Još jedna za preporuku. Nove tajne sretne djece Steve i Sharone Biddulph. Trenutno sam u potrazi za nekom dobrom o poremećajima u ponašanju, pa ako znate koju pucajte!
|
|
RE: Preporuka knjiga o odgoju djece 25.9.2011 0:02:23
|
|
|
|
CallamityJane
|
Ja bih vise voljela kada bi otvorili temu gdje bi svako navodio po par primjera iz knjiga koji su upalili i kod njih...cisto da razmijenimo iskustva
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!