Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 3.11.2010 23:52:05
|
|
|
|
CallamityJane
|
Ja ti to nista ne znam, ali po pisanju forumasica dobro si prosla ako imas samo tri sava
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 0:34:54
|
|
|
|
novamama
|
na šivanju nakon prvog poroda, rekla mi je da me šije u tri razine...šivala me dosta dugo...rezana sam škarama... nakon drugog poroda rezana sam žiletom i imala sam 4 šava, trajalo je 10 minuta... tako da ako imaš tri šava, mislim da je to samo vanjsko....
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 0:50:48
|
|
|
|
S84
|
I meni je epi ucinjena ziletom. Izvana se vidio jedan sav koji je super zarastao i sad se ni ne osjeti, a ova druga dva sam mogla prije napipati kad bi malo rastegnula rodnicu. Za ovaj prvi sam sigurna da je vanjski, a ne znam jesu li ova dva unutarnja ili ? Joj mi zene mozemo i knjige pisat o obicnom rezu :)
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 0:53:43
|
|
|
|
novamama
|
mislim da ti je to sve 'vanjsko'...koliko je prošlo od poroda? ako nešto možeš napipati, možda je najbolje da ideš kod ginekologa? btw, ja svoju nisam napipavala nikad, nekako me frka dirati to mjesto šava, valjda još od prvog poroda
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 7:16:18
|
|
|
|
S84
|
Novamama ne brini :) od poroda 4 mj. Napisala sam da sam to mogla prije napipati. Znaci kad jos nisu bili otpali. Nisu bili duboko :) sve sam izvidjela na ogledalo :) A sada se ne napipava nista, a i doktor je na pregledu rekao da je dobro zaraslo :) Znaci jedan na kozi i dva u tkivu i znaci svi vanjski ako sam dobro razumjela.
< Poruku je uredio S84 -- 4.11.2010 7:17:21 >
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 8:54:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Možda ja mogu reći nešto o tome. Šavovi: 34 komada Vrijeme šivanja: sat i 45 minuta Doktor rekao: Namučili smo vas za porod, zato ćete sad dobiti ekstra super šivanje bez ijednog vanjskog šava Ništa ne mogu napipati i ništa se ne vidi vani. Moja dr. je na pregledu poslije poroda rekla da već dugo nije vidjela tako lijepo urađene šavove koji su super zarasli. Eto... mislim kad imaš tako par šavova da su pretežno vanjski. To su te samo malo recnuli. Budi sretna!
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 9:11:12
|
|
|
|
mamice
|
Ja sam imala 40 savova 27 unutrasnjih i 13 vanjskih i to je na rijetko sivano tako da sam imam izrasline divljeg mesa koje se napipaju bez problema i ginekolog kaze svaki put da su me mogli bolje zasiti
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 12:33:09
|
|
|
|
Točkica28
|
zašto pipaš šavove???
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 14:23:54
|
|
|
|
S84
|
Draga Tockice, Nije bas da ih pipam svaki dan da bi im pozeljela laku noc i slatke snove :) Nakon poroda i sivanja, mislim da je normalno da se jednom pogleda kakvo je stanje. Jos sam od tiskanja dobila hemeroide koji su udarali u sav i to je jako boljelo. Da bi si ublazila tegobe naravno da sam posegnula za ogledalom i mazala to kantarionovim uljem koje je srecom pomoglo. Mislim da je sasvim normalno da zena vidi i istrazi promjene na tako intimnom mjestu, sto radi toga da navrijeme uoci ako nastane kakva anomalija ili krivo srastanje, a s druge strane cinjenica sto sam vidjela da je sve u redu mi je pomogla da ponovo zapocnem normalan seksualni zivot sa svojim muzem. Uh, cemu ovoliko obrazlozenje, ne znam jesi li bila u situaciji da si rezana, ali ako jednom budes znati ces o cemu govorim :)
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 15:40:33
|
|
|
|
CallamityJane
|
S84 ne se zestiti, mada jako dobro obrazlozenje ali Tockica je samo mislila malo na salu da okrene Mamice ti si bas gadno prosla
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 20:22:18
|
|
|
|
S84
|
ma ne zestim se mislila sam da tockicu stvarno zanima zasto ih pipam i da sam joj ja nastrana zbog toga pa sam se htjela malo opravdat
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 20:23:50
|
|
|
|
Točkica28
|
đizs, kaj nisi vidla smajliće???
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 20:26:18
|
|
|
|
lee
|
ja sam imala 20 unutarnjih i 20 vanjskih jer mi je posteljica bila debela pa sam morala na kiretažu nakon poroda.bolove sam imala jake...i to je trajalo1,5mj...ne ponovilo se
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 20:28:43
|
|
|
|
ZVRK
|
ja sam imala samo vanjske šavove
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 20:37:33
|
|
|
|
mamice
|
IZVORNA PORUKA: CallamityJane S84 ne se zestiti, mada jako dobro obrazlozenje ali Tockica je samo mislila malo na salu da okrene Mamice ti si bas gadno prosla uz to i 3,5 litre izgubljene krvi zato sad ni ne pomisljam na trudnocu jer se oporavila nisam ni nakon 2 godine
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 20:46:24
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Ja nemam pojma to vanjski,unutarnji ,znam samo da me glupi dr nakon prvog poroda zašio ko svinju,i danas,nakon 4 i pol godine se pod prstima osjeti ožiljak,a drugi puta me jedna mlada dr super zašila,prošlo je skoro 6 mj,a nema ni traga šivanju
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 21:04:48
|
|
|
|
S84
|
IZVORNA PORUKA: Točkica28 đizs, kaj nisi vidla smajliće??? jok, pisala sam s mobitela, nije mi ucitao smajlice :/ razbit cu ga!
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 21:11:13
|
|
|
|
S84
|
kad smo vec tu odlucili doktorirat savove, jos me nesto zanima... recimo na rez od cca 4 cm je stavljeno 3 sava, sad me zanima koliko to teba biti dug rez da se stavi 20ak ili vise savova? ili su u tom slucaju u vise slojeva? ili šivači imaju razlicite metode sivanja? U mene je trči trči pa šav, trči trči pa šav,a mozda bi neki doktor tu stavio 10 šavova s manjim razmakom. Tako da mislim da je to sve relativno. Mene su ova 3 boljela više od poroda, i što se tice sivanja i što se tice oporavka.
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 4.11.2010 22:48:06
|
|
|
|
Ninaa
|
Ja sam imala samo tri šava, nisu me rezali već sam pukla i boljelo me više od poroda i to jako. zadnji kad je šivala je bio vanjski i tak sam urliknula a cijeli porod sam bila tiho. I sad kad se mijenja vrijeme osjetim da me steže. Cure s toliko šavova ajme meni pa to je gore od poroda,ne želim ni razmišljati o tome
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 5.11.2010 14:02:58
|
|
|
|
Mirjana J.
|
sa prvim maleckim sam imala par šavova (točan broj neznam) a prilikom drugog poroda popucala sam uzduž i popriko a šivanje mi je bilo gore od poroda.užasno me je bolilo a još sam i hemeroide dobila.nisam još bila kod dr s obzirom da je prošlo tek 15 dana od poroda a baš me zanima šta će mi reći jer su mi ostali grozni ožiljci a i još me boli.
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 5.11.2010 21:32:48
|
|
|
|
tita
|
ja sam imala 5 vanjskih i nešto unutarnjih ali mi nisu znali točno reči!!!Meni nije to bilo tako strašno imala sam nježnu doktoricu koja me šivala,osim dva šava kad je došo doktor ta sam dva više osjetila!!!
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 16.11.2010 19:27:20
|
|
|
|
mare00
|
Mene zanima jel bas moraju uvijek rezati? Jel mozda neka od vas zahtjevala da vas ne rezu? Ja sam cula da daju neku lokalnu anesteziju kada sivaju...ili su to samo bajke... ajme puno pitanja!!!
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 16.11.2010 23:52:00
|
|
|
|
CallamityJane
|
Ovako, moje znanje je samo teoretsko ali sam dosta citala u trudnoci o tome pa se nadam da mi se sta pametno zadrzalo u glavi.... Rezati ne moraju, ima i tih srecnica koje su prosle bez ijednog reza jer su bile dovoljno elasticne, glavica mozda nije bila tako velika, vise je tu faktora....ali isto tako u nekim bolnicama se reze kao za svaki slucaj. Prednost rezanja bi bila sto ces biti isjecen ravno dok ako sama popucas to ce biti sve na cik cak i te rane navodno vise bole i rezovi su mnogo gori i kazu puno dublji.... Imas mnogo vjezbi za elasticnost medjice, znam da imaju i ulja kojima se maze medjica a znam da sam ja cak negdje procitala da ima i neka spravica sa kojim vjezbas par mjeseci pred porod ...
|
|
|
|
RE: vanjski i unutarnji savovi 18.11.2010 22:42:54
|
|
|
|
S84
|
IZVORNA PORUKA: mare00 Mene zanima jel bas moraju uvijek rezati? Jel mozda neka od vas zahtjevala da vas ne rezu? Ja sam cula da daju neku lokalnu anesteziju kada sivaju...ili su to samo bajke... ajme puno pitanja!!! Ne moraju uvijek! Najbolje je da se dogovoris s doktorom koji porađa da reže samo ako primjeti da ćeš puknuti. E sad ovo je malo preidealno i mislim da u ovim dogovorima češće žene budu rezane nego ne. Mene osobno nije nista bolilo kad me zarezao, nisam niti osjetila, jer sam bila u fazi ludila ''''sad će izletiti beba'''' Ali zato me šivanje bolilo, iako su mi dali tu neku injekciju protiv bolova.
< Poruku je uredio S84 -- 18.11.2010 22:43:19 >
|
|
|
Anketa
Dojenje.
Admin
Smatrate li da je istina; kad žena što duže doji, dijete ima bolji imunitet?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!