|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   vanjski i unutarnji savovi
3.11.2010 23:44:32   
S84
Ovo mi nikako nije jasno- koji su tocno vanjski a koji unutarnji savovi?

Meni je doktor rekao da imam 3 sava, a mene zanima jesu li vanjski ili unutarnji ili kako to ide?

U biti, ono sto me buni je da li je sav unutar rodnice automatski unutarnji, ili je pak unutarnji sav onaj koji je u unutarnjem sloju tkiva, pa iza ide drugi sloj sivanja tj vanski savovi.

Ajme zakomplicirala sam.
Mozda ovako- moze li se dotaknuti prstom unutarnji sav, ili je sve sto se moze prstom dataknuti vanjski sav.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: vanjski i unutarnji savovi
3.11.2010 23:52:05   
CallamityJane
Ja ti to nista ne znam, ali po pisanju forumasica dobro si prosla ako imas samo tri sava user posted image

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 2
4.11.2010 0:34:54   
novamama
na šivanju nakon prvog poroda, rekla mi je da me šije u tri razine...šivala me dosta dugo...rezana sam škarama...
nakon drugog poroda rezana sam žiletom i imala sam 4 šava, trajalo je 10 minuta...

tako da ako imaš tri šava, mislim da je to samo vanjsko....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 3
4.11.2010 0:50:48   
S84
I meni je epi ucinjena ziletom.
Izvana se vidio jedan sav koji je super zarastao i sad se ni ne osjeti, a ova druga dva sam mogla prije napipati kad bi malo rastegnula rodnicu. Za ovaj prvi sam sigurna da je vanjski, a ne znam jesu li ova dva unutarnja ili ?

Joj mi zene mozemo i knjige pisat o obicnom rezu :)

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 4
4.11.2010 0:53:43   
novamama
mislim da ti je to sve 'vanjsko'...koliko je prošlo od poroda? ako nešto možeš napipati, možda je najbolje da ideš kod ginekologa?

btw, ja svoju nisam napipavala nikad, nekako me frka dirati to mjesto šava, valjda još od prvog porodauser posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 5
4.11.2010 7:16:18   
S84
Novamama ne brini :) od poroda 4 mj.
Napisala sam da sam to mogla prije napipati. Znaci kad jos nisu bili otpali. Nisu bili duboko :) sve sam izvidjela na ogledalo :)
A sada se ne napipava nista, a i doktor je na pregledu rekao da je dobro zaraslo :)
Znaci jedan na kozi i dva u tkivu i znaci svi vanjski ako sam dobro razumjela.

< Poruku je uredio S84 -- 4.11.2010 7:17:21 >

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 6
4.11.2010 8:54:18   
Anoniman
Možda ja mogu reći nešto o tome.
Šavovi: 34 komada
Vrijeme šivanja: sat i 45 minuta
Doktor rekao: Namučili smo vas za porod, zato ćete sad dobiti ekstra super šivanje bez ijednog vanjskog šava

Ništa ne mogu napipati i ništa se ne vidi vani. Moja dr. je na pregledu poslije poroda rekla da već dugo nije vidjela tako lijepo urađene šavove koji su super zarasli.
Eto... mislim kad imaš tako par šavova da su pretežno vanjski. To su te samo malo recnuli. Budi sretna!

(Odgovor članu S84)
  Neposredna veza do poruke: 7
4.11.2010 9:11:12   
mamice
Ja sam imala 40 savova 27 unutrasnjih i 13 vanjskih i to je na rijetko sivano tako da sam imam izrasline divljeg mesa koje se napipaju bez problema i ginekolog kaze svaki put da su me mogli bolje zasitiuser posted image

Veliki braco Mihael-14.06.2008
Seka Valentina dosla 20.10.2011

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
4.11.2010 12:33:09   
Točkica28
zašto pipaš šavove???
user posted image user posted image user posted image

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 9
4.11.2010 14:23:54   
S84
Draga Tockice,
Nije bas da ih pipam svaki dan da bi im pozeljela laku noc i slatke snove :)
Nakon poroda i sivanja, mislim da je normalno da se jednom pogleda kakvo je stanje. Jos sam od tiskanja dobila hemeroide koji su udarali u sav i to je jako boljelo. Da bi si ublazila tegobe naravno da sam posegnula za ogledalom i mazala to kantarionovim uljem koje je srecom pomoglo.
Mislim da je sasvim normalno da zena vidi i istrazi promjene na tako intimnom mjestu, sto radi toga da navrijeme uoci ako nastane kakva anomalija ili krivo srastanje, a s druge strane cinjenica sto sam vidjela da je sve u redu mi je pomogla da ponovo zapocnem normalan seksualni zivot sa svojim muzem.
Uh, cemu ovoliko obrazlozenje, ne znam jesi li bila u situaciji da si rezana, ali ako jednom budes znati ces o cemu govorim :)

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 10
4.11.2010 15:40:33   
CallamityJane
S84 ne se zestiti, mada jako dobro obrazlozenje ali Tockica je samo mislila malo na salu da okrene user posted image
Mamice ti si bas gadno prosla user posted image

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 11
4.11.2010 20:22:18   
S84
ma ne zestim se user posted image
mislila sam da tockicu stvarno zanima zasto ih pipam user posted image i da sam joj ja nastrana zbog toga pa sam se htjela malo opravdat

Neposredna veza do poruke: 12
4.11.2010 20:23:50   
Točkica28
đizs, kaj nisi vidla smajliće???

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 13
4.11.2010 20:26:18   
lee
ja sam imala 20 unutarnjih i 20 vanjskih jer mi je posteljica bila debela pa sam morala na kiretažu nakon poroda.bolove sam imala jake...i to je trajalo1,5mj...ne ponovilo se

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

Neposredna veza do poruke: 14
4.11.2010 20:28:43   
ZVRK
ja sam imala samo vanjske šavove

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

Neposredna veza do poruke: 15
4.11.2010 20:37:33   
mamice
user posted image
IZVORNA PORUKA: CallamityJane

S84 ne se zestiti, mada jako dobro obrazlozenje ali Tockica je samo mislila malo na salu da okrene user posted image
Mamice ti si bas gadno prosla user posted image
uz to i 3,5 litre izgubljene krvi zato sad ni ne pomisljam na trudnocu jer se oporavila nisam ni nakon 2 godine

Veliki braco Mihael-14.06.2008
Seka Valentina dosla 20.10.2011

Neposredna veza do poruke: 16
4.11.2010 20:46:24   
Nika 24052006
Ja nemam pojma to vanjski,unutarnjiuser posted image ,znam samo da me glupi dr nakon prvog poroda zašio ko svinju,i danas,nakon 4 i pol godine se pod prstima osjeti ožiljak,a drugi puta me jedna mlada dr super zašila,prošlo je skoro 6 mj,a nema ni traga šivanjuuser posted image

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 17
4.11.2010 21:04:48   
S84
IZVORNA PORUKA: Točkica28

đizs, kaj nisi vidla smajliće???

jok, pisala sam s mobitela, nije mi ucitao smajlice :/ razbit cu ga! user posted image

Neposredna veza do poruke: 18
4.11.2010 21:11:13   
S84
kad smo vec tu odlucili doktorirat savove, jos me nesto zanima...

recimo na rez od cca 4 cm je stavljeno 3 sava, sad me zanima koliko to teba biti dug rez da se stavi 20ak ili vise savova? ili su u tom slucaju u vise slojeva?user posted image

ili šivači imaju razlicite metode sivanja? U mene je trči trči pa šav, trči trči pa šav,a mozda bi neki doktor tu stavio 10 šavova s manjim razmakom.
Tako da mislim da je to sve relativno.

Mene su ova 3 boljela više od poroda, i što se tice sivanja i što se tice oporavka.

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 19
4.11.2010 22:48:06   
Ninaa
Ja sam imala samo tri šava, nisu me rezali već sam pukla i boljelo me više od poroda i to jako. zadnji kad je šivala je bio vanjski i tak sam urliknula a cijeli porod sam bila tiho.  I sad kad se mijenja vrijeme osjetim da me steže. Cure s toliko šavova ajme meni pa to je gore od poroda,ne želim ni razmišljati o tome

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 20
5.11.2010 14:02:58   
Mirjana J.
sa prvim maleckim sam imala par šavova (točan broj neznam) a prilikom drugog poroda popucala sam uzduž i popriko a šivanje mi je bilo gore od poroda.užasno me je bolilo a još sam i hemeroide dobila.nisam još bila kod dr s obzirom da je prošlo tek 15 dana od poroda a baš me zanima šta će mi reći jer su mi ostali grozni ožiljci a i još me boli.user posted image

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 21
5.11.2010 21:32:48   
tita
ja sam imala 5 vanjskih i nešto unutarnjih ali mi nisu znali točno reči!!!Meni nije to bilo tako strašno imala sam nježnu doktoricu koja me šivala,osim dva šava kad je došo doktor ta sam dva više osjetila!!!

Ne idi ispred mene,mogu te ne slijediti,Ne idi iza mene,mogu te ne voditi,Jednostavno-idi pored mene i budi moj prijatelj....

(Odgovor članu Mirjana J.)
Neposredna veza do poruke: 22
16.11.2010 19:27:20   
mare00
user posted image Mene zanima jel bas moraju uvijek rezati? Jel mozda neka od vas zahtjevala da vas ne rezu?
Ja sam cula da daju neku lokalnu anesteziju kada sivaju...ili su to samo bajke...
ajme puno pitanja!!!user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu tita)
Neposredna veza do poruke: 23
16.11.2010 23:52:00   
CallamityJane
Ovako, moje znanje je samo teoretsko ali sam dosta citala u trudnoci o tome pa se nadam da mi se sta pametno zadrzalo u glavi....user posted image

Rezati ne moraju, ima i tih srecnica koje su prosle bez ijednog reza jer su bile dovoljno elasticne, glavica mozda nije bila tako velika, vise je tu faktora....ali isto tako u nekim bolnicama se reze kao za svaki slucaj. Prednost rezanja bi bila sto ces biti isjecen ravno dok ako sama popucas to ce biti sve na cik cak i te rane navodno vise bole i rezovi su mnogo gori i kazu puno dublji....
Imas mnogo vjezbi za elasticnost medjice, znam da imaju i ulja kojima se maze medjica a znam da sam ja cak negdje procitala da ima i neka spravica sa kojim vjezbas par mjeseci pred porod ...

(Odgovor članu mare00)
Neposredna veza do poruke: 24
18.11.2010 22:42:54   
S84
IZVORNA PORUKA: mare00

user posted image Mene zanima jel bas moraju uvijek rezati? Jel mozda neka od vas zahtjevala da vas ne rezu?
Ja sam cula da daju neku lokalnu anesteziju kada sivaju...ili su to samo bajke...
ajme puno pitanja!!!user posted image user posted image user posted image

Ne moraju uvijek!
Najbolje je da se dogovoris s doktorom koji porađa da reže samo ako primjeti da ćeš puknuti. E sad ovo je malo preidealno i mislim da u ovim dogovorima češće žene budu rezane nego ne.
Mene osobno nije nista bolilo kad me zarezao, nisam niti osjetila, jer sam bila u fazi ludila ''''sad će izletiti beba'''' user posted image
Ali zato me šivanje bolilo, iako su mi dali tu neku injekciju protiv bolova.

< Poruku je uredio S84 -- 18.11.2010 22:43:19 >

(Odgovor članu mare00)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Smatrate li da je istina; kad žena što duže doji, dijete ima bolji imunitet?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!